SON ÇIKAN POPÜLER OYUNLAR

PS4 HACK HABER Kırık Sürüm Konsollar için Haberler - Gelişmeler - Duyurular - Yardımlaşma ve Paylaşım Konusu

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,987
40,328
113
flat_z (Aleksei Kulaev) bugün paylaştığı kısa mesajı ile dikkat çekip merak uyandıran ve konsol sahnesini oldukça heyecanlandıran

finally... hello, PS5 PSP :) (PSP: Platform Secure Processor - Platform Güvenli İşlemcisi) [PSP derken Playstation Portable el konsolu değil]
Nihayet...merhaba, PS5 Platform Güvenli İşlemcisi

şeklinde attığı tweet herkesi bir anda hareketlendirdi. Bu konuda bugün yazılan İngilizce bir makalenin Türkçesi aşağıdadır.

PlayStation korsanı flat_z, PS5'in Platform Güvenli İşlemcisi'ne (PSP) erişim elde ettiğini iddia ediyor. Bu, konsoldaki çoğu şifre çözme anahtarına erişimi olduğu anlamına gelir. Hacker ayrıca, Hypervisor (Sanal Makine Yöneticisi) açığına sahip olduğunu doğruladı ve bunun zincirleme bir Disk tabanlı PS4 oyunu üzerinden yazılım aracılığıyla tetiklendiğini (herhangi bir donanım hack olmadan) belirtti. Bu başarıya ulaşılan Firmware sürümüne dair herhangi bir ayrıntı verilmedi (ama kendisinin 2.50 sürüm bir PS5 kullandığını yazmış bir mesajında) ve bu açık zincirini yayınlanacağına dair bir planı olmadığını duyurdu.

Flat_z, yazılım aracılığıyla PS5 Hypervisor hackleme iddiasında bulunuyor
PS4 üzerindeki geçmiş çalışmaları ile bilinen ve son zamanlarda PS5 güvenliğiyle ilgili çalışan Hacker Flat_z,
PS5 Hypervisor'ü bir Disk tabanlı PS4 kayıt oyunu saldırısıyla tetiklenen bir saldırı zinciri aracılığıyla hacklediğini belirtti.

Güvenlik araştırmacısı olan flat_z, PS5'in PSP (Güvenli İşlemci) kodu olduğuna inanılan minimal bir ekran görüntüsü paylaştı ve bu da PS5 Sistemi'ndeki en korunan konumlardan birine (okuma) erişim elde ettiğinin kanıtı olarak kabul edildi.

PS5 Hypervisor açığı – sonraki adım ne olacak?
Zecoxao, flat_z'nin şu anda tüm PS5 şifre çözme anahtarlarına erişimi olduğunu belirtiyor. Anahtarların elde edilmesi, en azından en son ve en güncel Firmware güncellemelerinde daha fazla güvenlik açığı aramak isteyen hackerların yeni açıklar bulmalarını ve tersine mühendislik yapmalarını mümkün kılabilecektir.

Genel olarak, flat_z'nin kendi bulgularına ait herhangi bir şeyi yayınlayacağının garantisi yok. Bazı insanlar, Fail0verflow'un neredeyse 2 yıl önce kullandığı aynı hack saldırısını kullandığını düşünüyor. Fail0verflow, bugüne kadar hiçbir şey yayınlamadı ve flat_z 'nin de yayınlayacağına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Eğer hacker bulgularını yayınlamaz ise, bu durum son kullanıcılar için pek bir şey ifade etmese de (düşük firmware'li) Diskli Sürüm PS5 sahiplerinin Disc Edition PS5 konsol sahiplerinden göre daha şanslı olduğu söylenebilir.

Ancak, bir not olarak, birçok PS5 hackerı, fpkg'lerin PS5'te bir hypervisor açığı olmadan da çalışabileceğinin mümkün olabileceğine inanıyor. Bu, PS4 oyunları için daha mümkün ama PS5 oyunları için daha az olasıdır yani korsan oyunların, mevcut PS5 çekirdek saldırısıyla teorik olarak çalışabileceği anlamına gelir, ancak şu ana kadar bu yönde herhangi bir şey yayınlanmadı.

Dijital Sürüm PS5 Sahipleri İçin Ne Anlama Gelir?
Tekrar belirtmek gerekirse, hack saldırısı gerçekleştirmek için bir disk kullanıldığı görünüyor. Ancak, bununla ilgili sorulduğunda, Flat_z, muhtemelen herhangi bir userland (kullanıcı modu) saldırısının bir giriş noktası olarak kullanılabileceğini belirtti. Bu, örneğin webkit saldırısının gündemde olabileceği anlamına gelir, ancak bu denemelerle doğrulanması gereken bir durumdur.

Tekrar belirtmek gerekirse, modern sistemlerdeki bu tür hack'lerin etkinleştirilmesi için birden fazla saldırı gereklidir. Üst üste tetiklenen bir saldırı zinciri gibi veya "Usermode" seviyesinde bir ilk giriş noktası bulmak gibi yada kullanıcıdan bazı girişler ile bu yapılabilir, mesela şu yöntemler kullanılabilir: aynen bu makaledeki yeni hack girişiminde olduğu gibi değiştirilmiş bir kayıt oyunu kullanılabilir (hatalı yada değiştirilmiş save dosyası) yada konsolun tarayıcısı üzerinden kötü amaçlı bir html/javascript sayfası ile giriş yapılabilir gibi örnekler verebiliriz. Ayrıca ilk giriş noktasından bağımsız olarak ayrıcalıkların elde edilmesi de bir şekilde tetiklenebilir, bu nedenle webkit yada PS4 Oyunu gibi girdiler bu saldırılarda(hack girişimlerinde) başlangıç olarak geçerli bir saldırı vektörü olabilir. Tabii hacker'lar genellikle diğerlerine nazaran daha çok disk tabanlı hack saldırıları tercih ediyorlar gibi görünüyor, bu da Dijital konsolların gelecekte PS5 hack sahnesinde ikinci sınıf konsollar olarak tercih edilebileceği anlamına gelir. Tabi bunu sadece zaman gösterecektir.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,987
40,328
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,987
40,328
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,987
40,328
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,987
40,328
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,987
40,328
113
Bu son keşfedilen yeni açık hakkında flat_z'nin discord sunucusunda ona sorulanlara verdiği yanıtların bir listesini çevirdim.

- psp, güvenli kök bölgedir.
- içerisinde sistem başlatma kodu, anahtarlar vb. bulunur.
- die'ye yazılan önyükleme yazılımıdır.
- eğer kullanılabilir bir güvenlik açığı olursa, custom firmware yapılabilir (cfw).
- ancak böyle bir açık var mı bilmiyorum?
- bunu tersine mühendislik yapmamız gerekiyor.
- evet, bu bir ps5 önyükleme yazılımı (psp) dökümüdür.
- hayır, asla mülkiyeti olan gizli bilgileri yayınlamayacağım, ancak ps4 için yaptığım gibi fpkg gibi yöntemleri uygulamak ve işe yararsa açıklamak istiyorum.
- hiçbir fikrim yok, dökümü daha yeni birkaç dakika önce aldım.
- temel fikir, IPL için anahtarları elde etmek, ardından SSD için anahtarları elde ederek SSD dökümünden IPL'yi çözmek ve tersine mühendislik yapmak için IPL'yi kullanmaktır.
- bu, yazılım sürümünden ziyade donanım revizyonuyla daha ilgili.
- bir noktada Fpkg (sahte paket) olacak.
- Şu günlerde fazla zamanım yok, bu yüzden başlamak biraz zaman alacak gibi görünüyor.
- Fail0verflow ilk keşfedendi, bu yüzden bunun yayınlanıp yayınlanmaması ona ait bir karar. Sanırım ben de onun yöntemini buldum.
- Test kit konsollarım ve en son fw yüklü ps5'lerim var.
- Evet, hatta bugün dökümlerimizi bile karşılaştırdık. (failOverflow ile)
- Hayır, şu anda 2.50 sürümündeyim çünkü her şeyi bu sürümde uyguladım, ama belki ileride daha üst sürümler için de çalışmaya başlarım, bilemiyorum.
- evet, 1.xx için de bazı bilgilere sahibim.
- emin değilim, bu hatalar üst sürümlerde düzeltilmiş midir veya ne zaman düzeltilir.
- bugs bulma hatalar gibi metotlar ya da başka şeyler gerekiyor.
- muhtemelen bir şeyler yapmışlardır.
- ancak önyükleme işleminde bazı hatalar varsa.
- böylece kod yürütmesine müdahale edebilirsiniz.
- ps4 için cfw yok.
- sadece gerçek zamanlı modifikasyonlar (modlar) var.
- burada da aynısı geçerlidir.
- hayır, uzun zaman önce ps4 üzerinde çalışmayı bıraktım, onun hakkında her şeye sahibim.
- sanırım fpkg hv olmadan da uygulanabilir, ama emin değilim.
- deneyerek öğrenmeniz gerekecek.
- amacım için oyun açığı en iyi seçenekti ve hala her sürümde işe yarıyor.
- ps4 oyununu kullandım.
- ps4, kullanıcı alanında xom (güvenli yürütme) olmadığı için daha kolay.
- evet, ps4'te de işe yarıyor, bu yüzden kolayca ayarlamak mümkün.
- oyunu hataya sevk etmek için bozuk bir (save dosyası) kayıt dökümü yüklerim ve oyunu istismar ederim.
- kayıt dökümünden doğrudan hv istismarı olur.
- benimki? normal ps4 disk oyunu.
- act.dat vb. şeyler gerektiren psn oyunlarını kullanmak istemiyorum.
- hayır, yapamazlar. Herhangi bir oyunda açık bulabilirsiniz.
- her şeyi kara listeye alamazlar.
- sadece kernel/hv gibi önemli hataları düzeltmeye çalışırlar, oyunlarla ilgili açıklar dikkate alınmaz.
- evet, ve webkit.
- geri kalan her şeyi de kullanabilirsiniz sanırım.
- bdj daha ayrıcalıklı olduğu için daha iyidir, sanırım?
- sleirsgoevy'nin yaptıklarını görmelisiniz, onun bulguları da yardımcı olabilir.
- bunun için sistemde birkaç bölümü içerir.
- ben de bilmiyorum, ama sanırım yakında bunun üzerinde çalışmaya başlayacağım.
- evet, yaptım, ancak bu iki yıl boyunca yüzlerce fikri test ettim ve sadece birkaçı işe yaradı. Dolayısıyla şans yüksek.
- üzerinde çalışmaya başladığınızda, eninde sonunda gerçekleşecek.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,987
40,328
113

Benim anladığım şu;

Öncelikle PSN den satın alınan oyunları kapsamıyor.
Cd li oyun olacak ve PS5 4.51 ve altı sürümlerde 30 fps de çalışan CD 'li PS4 oyununu 60 FPS çalıştırıyor yani PS4 oyunlarını 60 FPS yapma olayı.
Anlayacağınız ben normalde PS5 konsol güçlü olduğu için PS4 oyunlarını 4k 60 FPS oynarız sanıyordum ama okuduğum yorumlarda hala PS4 oyunlarının PS5 konsolda bile oyunun yapısı gereği 30 FPS de çalıştığını okudum ve bu bende hayal kırıklığı yarattı işte bazı oyunlarda illusion bunu 60 FPS kilidini açarak oynatmayı sağlıyor aynı PS4 konsoldaki bazı oyunlarda yaptığı gibi bunu PS5 4.51 ve altında da yapmayı başarmış.

Son düzenleme:

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,987
40,328
113
363806851_10163079165773206_3728865892784672785_n.jpg

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,987
40,328
113
Yeni beta sürüm PS5 yazılımındaki bazı özellikler;
- Erişilebilirlik özellikleri eklendi.
- Dolby-Atmos özellikli cihazlar için destek eklendi.
- Sosyal özellik geliştirmeleri eklendi.
- 4 TB olan M2 SSD HDD kapasite desteği 8 TB 'a çıkartıldı.

Son düzenleme:

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,021
11,897
113
Yeni beta sürüm PS5 yazılımındaki bazı özellikler;
- Erişilebilirlik özellikleri eklendi.
- Dolby-Atmos özellikli cihazlar için destek eklendi.
- Sosyal özellik geliştirmeleri eklendi.
- 4 TB olan M2 SSD HDD kapasite desteği 8 TB 'a çıkartıldı.

8 TB M2 SSD özelliği tam sana göre abi :ROFLMAO: tabi bu surümün kırılması çok uzun sürer sanırım

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLİM
CUH Kodu: 2216B
Kapasite: 1TB
Versiyon: 9.00
Alım Yılı: 18.10.2021
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: BLURAY
CFI Kodu: 1216A
Kapasite: 825 GB
Versiyon: 6.50
Alım Yılı: 13.12.2023
PC BİLGİLERİ
İşlemci: Intel Core İ7 3537U
Ram: DDR3 - 8 GB
HDD: 222 GB SSD
Ekran Kartı: Nvidia Geforce GT 720M
İşletim Sistemi: Windows 10-64 Bit

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,987
40,328
113
8 TB M2 SSD özelliği tam sana göre abi :ROFLMAO: tabi bu surümün kırılması çok uzun sürer sanırım
Yok kardeşim artık o kadarı fazla gelir hem daha PS5 konsol kutusundan çıkmadı sayılır ve 6 ay öncesinden 4 TB olanından almıştım, o da kutusundan hiç çıkmadı. İkisi de PS5 kırılma gününü bekliyor sanki mahşer gününü bekler gibi bekliyoruz işte. :)

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,987
40,328
113
PS5 sürüm 4.03 - 4.50 - 4.51 webkit için FTP bağlantısı/aktarımı yeni güncellemesi geliyor.
Bununla system ve system_ex bölümlerine okuma-yazma yetkisi ile bağlanılabilecek.

En son 2022 Aralık ayında v1.2 sürüm çıkmıştı şimdi muhtemelen v1.3 gelecektir.
Şimdilik bu işlemler ile PS5 içindeki dosyalara erişiliyor ama bunları indirsek bile önemli sistem dosyaları hala şifreli olarak iniyor.
Yani henüz beklediğimiz tam kırılma olmadan fake PKG oyunları çalıştıracak bir gelişme değil ama dosya aktarımları ve konsola
bağlanmak açısından önemli bir gelişme ve webkit üzerinden olduğu için hem CD'li hem Digital PS5 konsolları kapsayan bir durum.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,987
40,328
113

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,021
11,897
113
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,021
11,897
113
Modded Warfare gta 5 oyununa türkçe yamayı portlamamızı sağlayan ve bir kaç desteklenen modu kurabilmemizi sağlayan modu yani Project V modunun bir videosunu yapmış meraklıları için videonun linkini veriyorum ayrıca terkardan rfoodxmodz arkadaşımıza teşekkürler

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,987
40,328
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,987
40,328
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,987
40,328
113
Bugünlerde PS5 konsola PS4 fake pkg oyun yüklenmesi (ama oyunu açmıyor şimdilik) hakkında yazılan makalenin çevirisidir.

PS5'de PS4 FPKG kurulumu artık mümkün, topluluk heyecanlı, ama...

PlayStation sahnesi geliştiricisi Zecoxao bugün daha önce PS5 Webkit açığına eklenen bazı değişikliklerle, hacklenmiş PS5'lere PS4 FPKG'leri kurmanın artık mümkün olduğunu bildirdi. Ancak şu an için bu özelliğin kullanışlılığı tartışmalıdır. PS5 Webkit açığına yapılan güncellemeler PS4 FPKG kurulumuna izin veriyor ve PS5'lere Debug menü aracılığıyla PS4 FPKG'lerinin kurulmasına izin veriyor. Zecoxao'nun PS5 Jailbreak sunucusu ve Echo Stretch'in sunucusu bu fake pkg yükleme özelliğini destekleyen en son güncellemeye sahip olan iki sunucular arasındadır.
Sahne üzerinde, hacklenebilir PS5 modellerine sahip kişilerden bazıları ve özellikle Modded Warfare dahil olmak üzere bu FPKG kurulum metodunu doğruladılar ve muhtemelen MW bu konuyla ilgili iyi bir özet video hazırlayacaktır.

PS5'de PS4 FPKG kurulumunun kullanışlılığı şu an için tartışılabilir durumdadır ama elbette, hackleme sahnesinde her ilerleme harika haberler olsa da, kurulan oyunlar veya özel yazılımlar şu anda fake pkg olarak yüklense de hala oynanabilir değiller. Yani gerekli (PS4) çekirdek yamaları olmadan, bu paketler kurulabiliyor ancak şimdilik çalışmıyorlar. Sadece daha önceden satın alınmış bir PS5 oyunun yine PS5 konsola PKG formatında hata almadan yüklenebiliyor ve bu oyunun lisansına sahip olduğunuzda PS5 konsolda çalışabiliyor yoksa çalışmaz.

Tabii ki, "lisansa sahip olmak" demek, PS5'inizin ana PSN hesabınızla zamanında etkinleştirilmiş olması gerektiği anlamına gelir. Yani geçmişte konsol son sürüm kullanırken bir kere PSN Store girişi yapılmış olmalı ve konsol aktif edilmiş olmalıdır. Belki aktif olmayan konsollar için ileride PS3 de olduğu gibi ReactPSN gibi bir şeyler yapılabilir. Ama şu anda düşük versiyonda kırılma bekleyenler artık bunu yapamazlar tabi geçmişte imkanları varken yapmış olanlar hariç diyelim. Diğer taraftan korsan fake pkg'lerin lisansları olmadan çalışmayacağı bir gerçek. Ayrıca, PS4'te çalışan FPKG'lerin teorik olarak PS5'te çalışıp çalışmayacağı veya Debug menüsünün paket yükleyicisinden kurulup kurulamayacağı %100 net değil (örneğin Homebrew pkg'ler gibi).

Özetlersek;
PS5 sahnesi bugünlerde alev alıyor. Hacklenmiş PS5'ler için bu yeni gelişme işe yarayacak mı, bilinmez ancak PS5 hackleme sahnesi şu an bu haberlerle kaynıyor. PS4 FPKG'lerinin çalıştırılması, PS5 hackleme sahnesinin bir sonraki adımlarından biridir, aynı zamanda PS5 konsolda PS4 oyunlarını 60 fps gibi patchlerle yamalamak için Illusion ve Astrelsky'nin çalışmalarında iyi bir ilerleme kaydedilmiş ve Mast1c0re (PS4/PS5'de bir PS2 açığı çalıştırıyor) hala aktif görünüyor. Son olarak Echo Stretch GTA III PS5 oyunu PKG yükleme yöntemi ile debug settings üzerinden PS5 konsola kurdu. (oyun daha önceden satın alınıp lisansı da olduğundan çalışıyor)
Kısaca, hacklenmiş PS5'ler artık son kullanıcılar için gerçekten dikkat çekici bir hale gelmeye başlıyor, hackerların bir sonraki adımda neler sunacağını görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Heyecan verici zamanlar bizi bekliyor!

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,987
40,328
113
ice_screenshot_20230805-193301.jpeg
4.51 VE ALTI PS5 KONSOLLARINA PS4 FAKE PKG OYUN YÜKLEMESİNİ MERAK EDİP DENEMEK İSTEYENLER İÇİN
KIRMA İŞLEMİNİ YAPACAĞINIZ SERVER LİNKİ YUKARIDA AMA YÜKLEYECEĞİNİZ FAKE PKG OYUNU KENDİNİZ BULMALISINIZ.

ice_screenshot_20230805-193313.jpeg
BU KİŞİ DENEDİĞİNİ VE ANA OYUN FAKE PKG DOSYASININ SORUNSUZ YÜKLENDİĞİNİ
AMA UPDATE DOSYASININ SADECE BİLDİRİM OLARAK GÖRÜNDÜĞÜ AMA YÜKLENMEDİĞİNİ YAZMIŞ.

ice_screenshot_20230805-193329.jpeg
MICHAEL (maykıl) DA YÜKLENEBİLİRLER AMA ÇALIŞMAZLAR (OYUNA SAHİP OLUNMADIKÇA)
DİĞER BİR DEYİŞLE BU ŞEKİLDE PS5 OYUNLARINI KORSAN KULLANAMAZSINIZ YAZMIŞ.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,987
40,328
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,987
40,328
113

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,021
11,897
113
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,987
40,328
113
Buradaki işlem PS5 konsola retail PKG yani orijinal PKG yüklemeyi gösterir. Kısaca korsan fake PKG değildir ve bazı şartları vardır.
BEN HEMEN ÖZETLEYEYİM (Çok işe yarayabilecek bir şey değil. İşte PS5 konsola PKG formatında orijinal PS5 oyun PKG yüklemesidir)
- Konsolunuz geçmişte orijinal sürümdeyken en az bir kere PSN girişi yapılarak aktif edilmiş olmalıdır (Artık düşük sürümlerde yapılamaz).
- Oyunun çalışabilmesi için konsolda lisansı olması lazım yani ilgili oyun geçmişte satın alınarak konsolda bir kez çalıştırılmış olmalı.
- Videodaki örnekte GTA III kullanılmış ve bu oyunun Update parçaları birleştirilince Game PKG oluyor yani update'ler içinde ana oyunu da içeriyor bu sebeple parçaları birleştirince update.pkg yerine kendiliğinden game.pkg haline dönüyor. Bunun gibi sayılı başka oyunlar da var ama kendiniz ilgili siteden deneyerek bulmanız gerekir. Ama dediğim gibi eğer o oyunun lisansı sizde yoksa yada konsolunuz aktif değilse yine çalışmayacaktır.

Son düzenleme:

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,021
11,897
113
Modded warfare tarafından ps5 tarafında son gelişmeleri konu alan bir video yayınlandı.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,987
40,328
113
Modded warfare tarafından ps5 tarafında son gelişmeleri konu alan bir video yayınlandı.
Evet bu videosunda MW hızlıca gelişmelere değindi ve daha sonra derinlemesine uygulamalı örnekler içeren video hazırlayacağını söyledi. Başta ilk olarak PS5 konsola retail pkg yükleme konusuna değindi ve retail pkg birleştirmeyi (merge işlemi) sonraki videosunda göstereceğini söyledi ama zaten bir önceki mesajda Echo stretch göstermişti. Ayrıca bu işlemin daha çok ilgili oyunlara sahip olup düşük versiyonda bekleyenler için oyunlarını update etmelerine yarayacağını söyledi yani atıyorum 4.51 sürümde olan biri belki elinde oyunun ana sürümü v1.00 varken yada v1.01 update dosyası yüklüyken kendi sürümünün desteklediği atıyorum v1.10 sürüme kadar update yükleyebilir. Yani ilgili metot bu işe daha çok yarayacaktır diye vurguladı. Çünkü bildiğiniz gibi korsan bekleyen konsollar internet üzerinden oyun update dosyalarını indiremiyor yada indirilen son sürüm oluyor ve sizin konsol sürümünüz eski olduğu için bu oyun update dosyası sisteminizi güncellemenizi istiyor işte bu metot ile en azından bulunduğunuz versiyona kadar destekleyen oyun update'lerini PS5 konsolunuza yükleyebilirsiniz. Tabi elinizde önceden satın alınmış oyun konsolunuzda yüklü olmalı yada CD 'li satın aldığınız bir oyun olmalıdır.

Videonun ortasında işte illusion'ın PS5 konsolda çaışan PS4 oyununa 60 fps patch konusuna değindi ve video sonunda yeni FTP v1.3 ile artık bluray sürücüsü olmayan Digital PS5 konsolların da webkit üzerinden ftp bağlantısı yaparak system_ex klasörlerine ulaşabileceğinden bahsetti. Zaten bu konularda sizlere önceki mesajlarımda detaylı bilgileri ben de paylaşmıştım.

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,021
11,897
113
Rockstar beklenmedik bir anda. Red Dead Redemption oyunun konsollara geleceğini duyurdu. 🤠

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,987
40,328
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,987
40,328
113

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,021
11,897
113
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,021
11,897
113
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ
Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım