Yanlış anlaşılmış sorularım. Sanırım benim hızlı ve belki biraz eksik yazmamla alakalı olabilir.
1. sorumda örneğin cyb1k, diablo'yu ps4 olarak satın aldı. Sonra bunu yandaki ps5 üzerinde açık olan hesabından indir diyince ps5 versiyonu inmiyor mu demek istemiştim. Sonradan bulduğum (ve verdiğin linkte de yazdığı üzere) ps4 oyunlarını ağ üzerinden ps5'e atabiliyormuşuz. İlla ps5 üzerinden tekrar indirmek zorunda değil. Yani eğer ps5 üzerinde bir açık kullanıyorsa ps4 oyunu alıp ps5'e atıp buradan dump ediyor olabilir. böylece son sürüm ps4'e indirdiği oyunu dump etmiş olur. ps5'in internete çıkış yapmasına gerek kalmaz.
2. sorum da 1. soruya bağlıydı. Eğer ki PS5'e diablo indirdiğinde PS5 versiyonu iniyorsa bu oyun son sürüm isteyecek. Ancak ps5 olan JB, 4.xx sürümler için çalışıyor bildiğimiz kadarıyla. Ağ üzerinden PS4->PS5 gönderimi yapıyorsa bu soru geçerli değil.
3. sorumda saydığım isimlerin backport yaptığını söylemedim. bu nereden çıktı, olay hv'ye nasıl gitti anlamadım
Eğer cyb1k/opoisso, PS5 üzerinden bir şekilde dump yapıyorsa;
ya piyasada bu saydığım isimlerden çok daha bilgili birisi var VE dump etmenin açığını buldu = flow/echo/sleir gibi kişilerden daha fazla olaya hakim birisi var demektir
ya cyb1k/opoisso ikilisinden birisi bu açığı buldu ve kullanıyor.
---
Kendime göre güncellediğim teorim şu yönde:
Cyb1k'in elinde ilk sürüm PS5 var. Üretim bandından ilk çıkmış, hiç güncellenmemiş bir PS5. Bunu internete bağlamıyor. Bir şekilde bu ilk sürüm cihazda dump edebiliyor. Çünkü hem yazılım sürümü eski, hem HV sürümü eski.
Bir tane de son sürüm PS4 var. Oyunları parasıyla PS4 üzerinden satın alıyor. Sonra bu oyunu ve save dosyalarını PS5'e kopyalıyor = Bu işelm cihazların native özelliği. Özel bir durum yok burada.
Sonra PS5'ten dump ediyor ve backport işlemine geçiyor.