SON ÇIKAN POPÜLER OYUNLAR

PS4 HACK HABER Kırık Sürüm Konsollar için Haberler - Gelişmeler - Duyurular - Yardımlaşma ve Paylaşım Konusu

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,066
12,855
113
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLİM
CUH Kodu: 2216B
Kapasite: 1TB
Versiyon: 9.00
Alım Yılı: 18.10.2021
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: BLURAY
CFI Kodu: 1216A
Kapasite: 825 GB
Versiyon: 6.50
Alım Yılı: 13.12.2023
PC BİLGİLERİ
İşlemci: Intel Core İ7 3537U
Ram: DDR3 - 8 GB
HDD: 222 GB SSD
Ekran Kartı: Nvidia Geforce GT 720M
İşletim Sistemi: Windows 10-64 Bit

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,066
12,855
113
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,066
12,855
113
GoldHEN Cheats Manager uygulamasına yeni güncelleme geldi ama ben şahsen beğenmedim önceden update tuşuna bastığımızda direkt olarak tüm yeni hileleri ve oyunlara ait patchleri yüklerdi şimdi öyle değil update tuşuna bastığınızda 3 seçenek çıkıyor 1. seçenek usb ya da hdd kullanarak hileleri ve patchleri yedekliyor 2. seçenek interneti kullanarak hileleri ve patchleri güncelliyor 3. seçeneği tam olarak anlayamadım ama usb ya da hdd kullanarak hileleri ve patchleri yüklüyor sanırım bence hiç böyle şeylere gerek yoktu eklenmesi güzel bir şey ama boşu boşuna karışıklık olmuş bence bu özellikleri farklı bir yere ekleyebilirlerdi tabii bunlar benim düşüncem

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,066
12,855
113
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,066
12,855
113
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,066
12,855
113
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,066
12,855
113
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,066
12,855
113
GoldHEN v2.4b14 çıktı yeni özellikleri elimden geldiğince türkçeye çevirmeye çalıştım
Plugin Lodaer Özelliğinde Geliştirmeler
Geliştirilmiş FTP
MC4 Formatindaki Hileler İçin Geliştirme
Hilelere Hile Bilgisi Özelliği Eklenmiş Hile Hakkında Bilgi Veriyor
Package İnstaller Kısmından PKG Dosyayı Kurarken Arka Planda Yükleme Özelliği Gelmiş
PKG Bilgisi Eklenmiş Oyunun Hangi Sürümünde Olduğunu PKG Dosyasının DLC PKG Dosyası Mu Yoksa Ana Oyun PKG Dosyasımı Olduğunu Gösteriyor
Orbis Toolbox İle İlgili Sorunlar Giderilmiş

Yakında kmesp4.site sitesine eklenecektir

Son düzenleme:
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

ardabedbin

Kullanıcı
12 Haziran 2023
35
2
8
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: FAT
CUH Kodu:
Kapasite: 1 TB
Alım Yılı:

aslanpencesi

Kullanıcı
31 Ekim 2021
20
0
1
teşekkürler

Son düzenleme:

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,486
113
Echo Stretch,
Sleir'in jailbreak metodu ve payload'unu kullanarak,
PS5 konsola yüklü olan digital PS4 oyun ve update dosyasını (PSVR Demo Disc) dump edip,
fpkg (korsan pkg) yaparak bunu PS4 konsola yüklediğini paylaştı.

Yani PS5 te yüklü PS4 oyununu PS5 üzerinden dump edip, fake pkg yapıp sonra PS4'e yükleme.
Zaten biz bu metodu Opoisso ve Cyber'ın uzun zamandır kullandığını düşünüyoruz böylece yeni oyunları backport yapıp genele paylaşıyor olmalılar düşüncesindeyiz ama tabi asıl gerçek nedir yani nasıl yapıyorlar bunu paylaşmıyorlar.

nearbypiece

Kullanıcı
18 Ağustos 2022
269
800
93
Echo Stretch,
Sleir'in jailbreak metodu ve payload'unu kullanarak,
PS5 konsola yüklü olan digital PS4 oyun ve update dosyasını (PSVR Demo Disc) dump edip,
fpkg (korsan pkg) yaparak bunu PS4 konsola yüklediğini paylaştı.

Yani PS5 te yüklü PS4 oyununu PS5 üzerinden dump edip, fake pkg yapıp sonra PS4'e yükleme.
Zaten biz bu metodu Opoisso ve Cyber'ın uzun zamandır kullandığını düşünüyoruz böylece yeni oyunları backport yapıp genele paylaşıyor olmalılar düşüncesindeyiz ama tabi asıl gerçek nedir yani nasıl yapıyorlar bunu paylaşmıyorlar.

Bir kaç sorum olacak, fikirlerinizi duymak istiyorum:

1- PS4 üzerinden oyun aldık. (Mesela diablo4. hem ps4 hem ps5 olarak var), Yanındaki PS5 üzerinde aynı hesabımız açık. PS5'e oyunun PS5 sürümü yüklenmiyor mu? Bilmediğimden soruyorum: PS5 konsola yüklü "dijital" PS4 oyunu nasıl olabiliyor?

2- Sleir'in PS5 üzerindeki BD-JB jailbreak metodu ve payload ile (sanıyorum ki) 4.03/4.05/4.51 olan sürümerden birinde çalışıyor. E bu oyunlar son sürüm istemiyor mu yüklenmek için?

3- Eğer ki Opoisso/Cyb1k, bu yada buna benzer bir yöntemi kullanıyorsa; piyasada flow, echo strech, sleir vb adamlardan bu işe daha hakim ve son sürüme kadar kırabilmiş birisi mi var?

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,486
113
Bir kaç sorum olacak, fikirlerinizi duymak istiyorum:

1- PS4 üzerinden oyun aldık. (Mesela diablo4. hem ps4 hem ps5 olarak var), Yanındaki PS5 üzerinde aynı hesabımız açık. PS5'e oyunun PS5 sürümü yüklenmiyor mu? Bilmediğimden soruyorum: PS5 konsola yüklü "dijital" PS4 oyunu nasıl olabiliyor?

2- Sleir'in PS5 üzerindeki BD-JB jailbreak metodu ve payload ile (sanıyorum ki) 4.03/4.05/4.51 olan sürümerden birinde çalışıyor. E bu oyunlar son sürüm istemiyor mu yüklenmek için?

3- Eğer ki Opoisso/Cyb1k, bu yada buna benzer bir yöntemi kullanıyorsa; piyasada flow, echo strech, sleir vb adamlardan bu işe daha hakim ve son sürüme kadar kırabilmiş birisi mi var?
1- Sorularınızın cevaplarını aşağıdaki playstation sitesinde bulabilirsiniz.

2- Denemiş olduğu oyun demo sürüm olduğu için bu tip demo oyunlarda herhangi bir versiyon sınırlaması bulunmuyor o yüzden versiyon sınırına takılmıyor.

3- Opoisso ve Cyber'ın son dönem paylaştığı yeni oyunları PS5 konsolda aynı oyunun PS4 sürümünü kullanarak dump etmenin yolunu bulduklarını düşünüyoruz ve sonrası tabi oyun versiyonu 9.00 dan yüksek ise onu backport yapıyorlar. Yine de bu teori kesin değil çünkü nasıl yaptıklarını dillendirip sonra Sony tarafından bu açığın kapatılmasını istemiyorlar.
Ayrıca bahsettiğin flow, sleirsgoevy, Echo gibi kişiler oyunlara backport yapmıyorlar, onlar daha çok konsolu kırma üzerine yazılımda açık arıyorlar. Yani opoisso ve cyber özellikle backport işindeler ve diğerleri konsolu kırma üzerine çalışıyorlar.
PS5 konsolda hypervisor koruması aşılamadığı sürece şu anda kimsede olası kırılabilir en üst sürüm 4.51 dahil hiç kimsede kırık sürüm bir konsol olduğunu sanmıyorum ama hypervisor'a 2.50 sürüme kadar erişilebildiği geçtiğimiz günlerde specter tarafından bilgi olarak wiki sayfasında paylaşıldı. Hatta ben de bu hypervisor hakkında forum içinde başka bir konuda detaylı yazı yazmıştım, o yazımı aşağıya da ekleyeyim okuyarak daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hypervisor olayı hakkında internette bilirkişilerin yazdıkları üzerine anladıklarımı sizlerle paylaşayım.

Öncelikle Hypervisor tanımı şöyle yapılmış;
Konsolun ürün yazılımını, özellikle de çekirdeğini kötü amaçlı saldırılardan korumak için tasarlanmış bir ara yazılım parçasıdır ve saldırganların sistemin kritik bölümlerini okumasını/yazmasını önlemek için çekirdekte eXecute Only Memory (XOM) kurallarını uygular.

Yani hypervisor korumalı yazılım(firmware) bölgesi olarak ifade ediliyor. Asıl denilmek istenen bu bölge okuma/yazmaya karşı korumalı bir bölüm ve içindeki bilgiler (şimdilik) dump edilemiyor. Ayrıca şu ana kadar bu bölüm içine erişilip okuma/yazma yapabilecek hiçbir yol yada açık henüz bulunamadı ve konsol güvenliğine dair önemli keylerin (anahtarların) ekstra güvenlik için özellikle bu korunaklı hypervisor bölgesinde saklandığı öngörülüyor. Mesela bir oyunu çalıştırdığımızda oyun ilk olarak normal memory'e (hafızaya) yerleşiyor ve konsolda oyun çalışıp-çalışmayacağına dair onayı hypervisor içindeki XOM (execute only memory) 'den API'ler (fonksiyonlar) aracılığı ile çağrıda bulunarak istiyor ve oradan onay bilgisi gelirse oyun çalışıyor ama bu XOM içinde neler var bilinmiyor yani oyun çalışmak için ne tür onay alıyor bu bilinmiyor. Şöyle bir örnek vereyim herkes daha iyi anlar sanırım. Mesela yaşınız 18'in altında ve ailenizin tehlikeler sebebiyle gece belli saatten sonra dışarı çıkılması konusunda sıkı kuralları var ve siz dışarı çıkmak için sokak kapısının önüne gelip ayakkabınızı giyip dışarı çıkmaya hazırlanıyorsunuz ve kapının önünden salonda oturan babanıza/annenize onları görmeden uzaktan bağırarak "ben dışarı çıkacağım" diye sesleniyorsunuz, eğer göremediğiniz uzaktaki salondan yani yetkili makamdan (ailenizden) gelen ses cevap olarak evet ise dışarı çıkarsınız ama hayır ise çıkamazsınız. İşte oyun da başlayıp başlamayacağına dair onayı daha doğrusu gerekli oyun başlatma bilgisini hypervisor-XOM içinden API ile soruyor(istiyor) ve onay gelirse çalışıyor. Ama bu onay XOM içine direk erişilmeden sadece uzaktan çağrı yaparak ondan onay vermesi isteniyor. Kısaca henüz XOM içine erişemiyoruz zaten erişildiğinde hypervisor da kırılabilir hale gelecek. İşte bir oyun yada uygulama çalıştırılması işlemi aynen bunun gibi bir şey oluyor.

Ayrıca bu PS5 içinde bulunan hypervisor boyutunun PS3 konsolda kullanılan hypervisor boyutundan bile daha küçük olduğu belirtilmiş yani buraya yazılabilecek kodların sayısı daha az oluyor bu da kod hatalarının daha az olacağını manasına geliyor ve hacker'ların daha az sayıda kod içinden kırma için olası hatalı kod bulma şansı da azalıyor işte bu durum konsolu daha da korunaklı yapıyor. Ayrıca daha küçük boyutlu bir alan olduğundan ileride hypervisor erişimi sağlansa bile buraya hacker'ların kırma işlemi için kendi yazdıkları kodları yerleştirmeleri de bu bölgenin küçük boyut yapısı yüzünden çok daha zor olacaktır. Bu bölgenin küçük tutulması özellikle Sony tarafından olası kırılmaya karşı ek tedbir olarak düşünülmüş bir fikir olduğu da söyleniyor yani hacker'ların işini daha da zorlaştırmak için yapılmış deniyor. Anlayacağınız Sony bu sefer gerçekten PS5 'in önceki konsollar gibi kolay kolay kırılmaması için çok daha fazla önlem almış gibi görünüyor.

Peki o zaman diyeceksiniz ki; Specter'ın yakın zamanda Hardwear.io konferansında hypervisor hakkında verdiği bilgiler ile şimdi wiki sayfasını güncelleyerek 2.50 sürüme kadar hypervisor erişimi nasıl yapıldı? diye bir soru geliyordur aklınıza.

İşte fark da burada zaten. Hypervisor 2.50 sürüme kadar kernel ile birlikte entegre olarak çalışıyor idi ve bildiğiniz gibi PS5 te 4.51 altındaki sürümler için kernel erişimi sağlandı yani debug settings açıldı ve kısmen kırıldı diyebiliriz (PS4 olsa bu yeterliydi) işte 2.50 sürümde hypervisor kernel ile entegre çalıştığından ve kernel erişimi de sağlandığından o korunaklı hypervisor bölgesine de erişim sağlanabildi ve bu sayede oradaki bilgiler de dump edilebildi. Sanırım Sony bu riski zamanında öngörerek bu açığın farkına vardı ki artık 2.50 sonrası çıkan yazılımlarda hypervisor çekirdek ile birlikte entegre çalışmıyor ve hypervisor harici bir işlemde başlatılıyor ve bu yüzden her ne kadar kernel erişimimiz olsa da hypervisor ayrı bir işlemde başladığından onun içine erişilemiyor.

Ama ne olacağını kim bilebilir. Zamanla kırılamayacak hiçbir sürüm yoktur, kırılması için gereken zaman henüz gelmemiştir diyebiliriz. :)

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,486
113
Bir teknoloji portal haberine göre;
Microsoft'un düşüncesi Sony'nin bu yıl sonuna doğru 399.99$ fiyatı ile CD sürücüsüz PS5 Slim modelini duyuracağı/çıkaracağı ve yanında 300$ altına PS5 oyunlarını oynatan el konsolunun da çıkacağı yönünde bir yazı paylaşıldı. CD sürücüsüz PS5 Slim konsolun isteyenler için ayrı satın alınabilecek harici CD optik sürücü desteğine sahip olacağı söyleniyor. El konsolunun ise PS5 oyununun PS5 konsol üzerinden wifi ile stream edilerek bu el konsolunda oynanabileceği yazıyor.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,486
113
Tüm PS5 konsol sürümlerinde NES Emulator yüklenerek Nintendo oyunları oynayabilmenin yolunu gösterdiler. Aşağıdaki videoyu izleyin.

nearbypiece

Kullanıcı
18 Ağustos 2022
269
800
93
1- Sorularınızın cevaplarını aşağıdaki playstation sitesinde bulabilirsiniz.

2- Denemiş olduğu oyun demo sürüm olduğu için bu tip demo oyunlarda herhangi bir versiyon sınırlaması bulunmuyor o yüzden versiyon sınırına takılmıyor.

3- Opoisso ve Cyber'ın son dönem paylaştığı yeni oyunları PS5 konsolda aynı oyunun PS4 sürümünü kullanarak dump etmenin yolunu bulduklarını düşünüyoruz ve sonrası tabi oyun versiyonu 9.00 dan yüksek ise onu backport yapıyorlar. Yine de bu teori kesin değil çünkü nasıl yaptıklarını dillendirip sonra Sony tarafından bu açığın kapatılmasını istemiyorlar.
Ayrıca bahsettiğin flow, sleirsgoevy, Echo gibi kişiler oyunlara backport yapmıyorlar, onlar daha çok konsolu kırma üzerine yazılımda açık arıyorlar. Yani opoisso ve cyber özellikle backport işindeler ve diğerleri konsolu kırma üzerine çalışıyorlar.
PS5 konsolda hypervisor koruması aşılamadığı sürece şu anda kimsede olası kırılabilir en üst sürüm 4.51 dahil hiç kimsede kırık sürüm bir konsol olduğunu sanmıyorum ama hypervisor'a 2.50 sürüme kadar erişilebildiği geçtiğimiz günlerde specter tarafından bilgi olarak wiki sayfasında paylaşıldı. Hatta ben de bu hypervisor hakkında forum içinde başka bir konuda detaylı yazı yazmıştım, o yazımı aşağıya da ekleyeyim okuyarak daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.
Yanlış anlaşılmış sorularım. Sanırım benim hızlı ve belki biraz eksik yazmamla alakalı olabilir.

1. sorumda örneğin cyb1k, diablo'yu ps4 olarak satın aldı. Sonra bunu yandaki ps5 üzerinde açık olan hesabından indir diyince ps5 versiyonu inmiyor mu demek istemiştim. Sonradan bulduğum (ve verdiğin linkte de yazdığı üzere) ps4 oyunlarını ağ üzerinden ps5'e atabiliyormuşuz. İlla ps5 üzerinden tekrar indirmek zorunda değil. Yani eğer ps5 üzerinde bir açık kullanıyorsa ps4 oyunu alıp ps5'e atıp buradan dump ediyor olabilir. böylece son sürüm ps4'e indirdiği oyunu dump etmiş olur. ps5'in internete çıkış yapmasına gerek kalmaz.

2. sorum da 1. soruya bağlıydı. Eğer ki PS5'e diablo indirdiğinde PS5 versiyonu iniyorsa bu oyun son sürüm isteyecek. Ancak ps5 olan JB, 4.xx sürümler için çalışıyor bildiğimiz kadarıyla. Ağ üzerinden PS4->PS5 gönderimi yapıyorsa bu soru geçerli değil.

3. sorumda saydığım isimlerin backport yaptığını söylemedim. bu nereden çıktı, olay hv'ye nasıl gitti anlamadım :D

Eğer cyb1k/opoisso, PS5 üzerinden bir şekilde dump yapıyorsa;
ya piyasada bu saydığım isimlerden çok daha bilgili birisi var VE dump etmenin açığını buldu = flow/echo/sleir gibi kişilerden daha fazla olaya hakim birisi var demektir
ya cyb1k/opoisso ikilisinden birisi bu açığı buldu ve kullanıyor.

---

Kendime göre güncellediğim teorim şu yönde:

Cyb1k'in elinde ilk sürüm PS5 var. Üretim bandından ilk çıkmış, hiç güncellenmemiş bir PS5. Bunu internete bağlamıyor. Bir şekilde bu ilk sürüm cihazda dump edebiliyor. Çünkü hem yazılım sürümü eski, hem HV sürümü eski.

Bir tane de son sürüm PS4 var. Oyunları parasıyla PS4 üzerinden satın alıyor. Sonra bu oyunu ve save dosyalarını PS5'e kopyalıyor = Bu işelm cihazların native özelliği. Özel bir durum yok burada.

Sonra PS5'ten dump ediyor ve backport işlemine geçiyor.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,486
113
Yanlış anlaşılmış sorularım. Sanırım benim hızlı ve belki biraz eksik yazmamla alakalı olabilir.

1. sorumda örneğin cyb1k, diablo'yu ps4 olarak satın aldı. Sonra bunu yandaki ps5 üzerinde açık olan hesabından indir diyince ps5 versiyonu inmiyor mu demek istemiştim. Sonradan bulduğum (ve verdiğin linkte de yazdığı üzere) ps4 oyunlarını ağ üzerinden ps5'e atabiliyormuşuz. İlla ps5 üzerinden tekrar indirmek zorunda değil. Yani eğer ps5 üzerinde bir açık kullanıyorsa ps4 oyunu alıp ps5'e atıp buradan dump ediyor olabilir. böylece son sürüm ps4'e indirdiği oyunu dump etmiş olur. ps5'in internete çıkış yapmasına gerek kalmaz.

2. sorum da 1. soruya bağlıydı. Eğer ki PS5'e diablo indirdiğinde PS5 versiyonu iniyorsa bu oyun son sürüm isteyecek. Ancak ps5 olan JB, 4.xx sürümler için çalışıyor bildiğimiz kadarıyla. Ağ üzerinden PS4->PS5 gönderimi yapıyorsa bu soru geçerli değil.

3. sorumda saydığım isimlerin backport yaptığını söylemedim. bu nereden çıktı, olay hv'ye nasıl gitti anlamadım :D

Eğer cyb1k/opoisso, PS5 üzerinden bir şekilde dump yapıyorsa;
ya piyasada bu saydığım isimlerden çok daha bilgili birisi var VE dump etmenin açığını buldu = flow/echo/sleir gibi kişilerden daha fazla olaya hakim birisi var demektir
ya cyb1k/opoisso ikilisinden birisi bu açığı buldu ve kullanıyor.

---

Kendime göre güncellediğim teorim şu yönde:

Cyb1k'in elinde ilk sürüm PS5 var. Üretim bandından ilk çıkmış, hiç güncellenmemiş bir PS5. Bunu internete bağlamıyor. Bir şekilde bu ilk sürüm cihazda dump edebiliyor. Çünkü hem yazılım sürümü eski, hem HV sürümü eski.

Bir tane de son sürüm PS4 var. Oyunları parasıyla PS4 üzerinden satın alıyor. Sonra bu oyunu ve save dosyalarını PS5'e kopyalıyor = Bu işelm cihazların native özelliği. Özel bir durum yok burada.

Sonra PS5'ten dump ediyor ve backport işlemine geçiyor.
Sizin 1 nolu cevabınızın baş tarafında yazdığınıza cevap: hayır! yani oyunun PS4 versiyonunu satın aldığınızda PS5 konsolda yine bu oyunun PS4 versiyonunu indirip/aktarıp oynayabiliyorsunuz ve PS5 sürümünü oynayamıyorsunuz ama bazı PS4 oyunlarında zaman içerisinde ilgili oyun için ücretsiz PS5 versiyonuna yükseltme yapılmasına Sony izin verebiliyor.

Yine 1 nolu cevabınız son tarafında yazdıklarınız zaten benim size önceki mesajımda yazdığım 3 nolu cevabın ilk paragrafı ile aynı oluyor.

2. sorunuza önceki verdiğim cevabımı aynen tekrarlıyorum. Öncelikle, bir oyunun PS4 versiyonunu satın aldığınızda PS5 konsola da ilgili oyunun PS4 versiyonu iniyor yani PS5 versiyonu inmiyor çünkü mantıken düşündüğünüzde oyunun PS5 versiyonunu satın almadınız.
Aksi taktirde zaten aynı oyunun PS5 üzerinde çalışabilecek hem PS4 hem PS5 versiyonları ayrı ayrı ve farklı fiyatlardan çıkartılmazdı, yoksa herkes oyunun daha ucuz olan PS4 versiyonunu satın alırdı değil mi?!

Diğer yazdığınıza ise şunu söyleyebilirim. PS5 konsola çıkan ve aynı zamanda PS4 sürümü de olan seçenekli oyunlar çıktıkları döneme göre içlerinde farklı güncelleme sürümleri barındırabiliyor yani aynı oyunun PS5 versiyonu ve PS4 versiyonu içindeki güncelleme sürümleri farklı olabiliyor hatta şöyle örnek vereyim içinde 9.00 sürüm barındıran bir PS4 oyun CD 'si, konsol sürümü 4.51 yada 5.00 olan bir PS5 konsolda çalışabiliyor. Yani PS5 ve PS4 sürümleri farklı sürümlerde gittiği için birbirleri ile uyumluluğu da farklı olabiliyor. Bunu ancak CD 'li satın alınan PS4 oyunlarını hem PS4 hem PS5 konsolda test ederek görebiliyorsunuz. Ayrıca dijital olarak satın alınan oyunlarda durum yine farklı oluyor ve genelde içlerinde her iki konsol türü içinde son sürümler isteniyor. Zaten bildiğinizi tahmin ediyorum konsol bunun kontrolünü oyun çalıştırırken yapıyor ve ister PS5 konsol ister PS4 konsol olsun ilgili oyun bu kontrolde uygun olup olmadığını ekrana çıkan uyarı ile bildiriliyor yani oyunun ilgili konsol sürümüne göre çalışabileceği en düşük sürümü bu şekilde görebiliyoruz. İşte önceki cevabımda size verdiğim bu konsol/oyun sürüm kontrolü demo türündeki ilgili "PSVR Demo Disc" oyununda yok yani Echo strech bu oyunu test ederken bu sürüm kontrolü sınırına zaten takılmıyor o yüzden de PS5 konsoldan PS4 versiyonu demo oyunu dump edip yine PS4 konsolda bunu çalıştırabildiğini paylaştı. Yani bu oyun ne PS5 konsolda ne de PS4 konsolda sürüm kontrolüne tabi değil işte ben bunu anlatmak istemiştim ama sanırım bu dediğim anlaşılmadı.

3 nolu yorumunuza da ben ilgili gördüğüm için detay vermiştim. Şöyle ki; backport dan bahsetmem daha önce sorduklarınız ile alakalı idi yani Opoisso ve cyber muhtemelen PS5 konsolda PS4 oyununu dump edip sonrası bu oyunu PS4 9.00 ve altı kırık sürümlerde çalışması için işlemden geçirdiği için yazmıştım yani bence bu yazdıklarım sorduklarınız ve konu ile ilgili idi. Hypervisor ise PS5'in kırılabilmesi için mecburidir ve siz piyasada bu kişilerden daha hakim son sürüm kırık bir PS5 var mıdır? diye sormuştunuz ve ben size olmadığını anlatmak için (tabi asla gerçeği bilemeyiz) hypervisor nedir neden gereklidir diye bu konuda detaylı yazımı paylaşmıştım. Tekrarlarsam, hypervisor kernel erişimi elde edilen şu anki en üst 4.51 sürüme kadar kırılır ise o gün geldiğinde PS5 tam olarak kırılmış olacak ve şu anda 2.5 sürüm üstünde hypervisor içine erişilemediği için şahsen ben hiç kimsede 4.xx sürümlerde yada üstünde kırık bir PS5 olduğunu düşünmüyorum çünkü bunu kıran bugüne kadar sessiz kalmazdı. İşte önceki yazdıklarınızı da baz alarak ben hem backport hem hypervisor açıklaması vermiştim o yüzden de konu buralara gitti ve bunların ilgisi buradan geliyor yani hepsi birbiri ile ilişkili konulardır. :)

Şunu da hatırlatayım, Cyber 1-1.5 yıl önce bu bahsi geçen PS5 konsoldan PS4 oyununu dump ediyorlar herhalde dediğimiz işlemi kendisi bilmiyordu (aslen bizler de hala bilmiyoruz) ama bilen ve ismini vermediği yabancı bir arkadaşı tarafından kendisine ilgili oyun dosyalarının verildiğini yazmıştı ve kendisi sadece verilen bu oyunlar için backport yapabiliyordu ama sonradan kendisi ile de bu sır paylaşıldı ve bu sırrı bir şekilde opoisso da biliyor ve bu ikisi oyunları dump edip sonra backport yapıp paylaşıyorlar. Ama maalesef bu yöntemi (mantıken Sony bu açığı kapatmasın diye) kimseye açıklamadıkları için bu yolu bizler halen bilmiyoruz ve sadece kendi tahminlerimizi yazabiliyoruz. Mutlaka bu işlemi asıl keşfetmiş bir kişi yada grup olması gerekir ve bu kişiler kendi aralarında bunları paylaşmışlardır ve muhtemelen bunu sır olarak saklayan 5-10 kişi de olabilir. Sonuç olarak bizlerde PS4 oyununun PS5 konsol üzerinden dump edildiğini düşünüyoruz çünkü buna ait kendimize ait bir teorimiz de var ve onların backport yapıp paylaştıkları oyunların dosyalarını açıp incelediğimizde içinde PS5 konsoldan geldiğini düşündüğümüz ve buna dair bilgiler içeren farklı dosyalar ile karşılaştık ve bu sebeple oyunların PS5 üzerinden dump edildiğini düşünüyoruz. Ama sizin son paragrafınızda yazdığınız gibi konsol sürümü düşük bir konsol bile olsa yani yazılımı ve hypervisor koruması eski sürüm olan bir konsol da olsa bence oyun (en azından güncel yeni oyunlar) yine bu konsolda sürüm kontrolüne takılarak o konsolda çalışmayacaklardır düşüncesindeyim bu sebeple teorinize pek katılmıyorum. Çünkü hypervisor'un düşük ve erişilebilir bir sürümde olması fark ettirmez ve ilgili oyun CD 'si içinde bulunan yüksek sürüm güncellemeyi görüp oyunu çalıştırmaması ve uyarı vermesi lazım.

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,066
12,855
113
Sizin 1 nolu cevabınızın baş tarafında yazdığınıza cevap: hayır! yani oyunun PS4 versiyonunu satın aldığınızda PS5 konsolda yine bu oyunun PS4 versiyonunu indirip/aktarıp oynayabiliyorsunuz ve PS5 sürümünü oynayamıyorsunuz ama bazı PS4 oyunlarında zaman içerisinde oyun için ücretsiz PS5 versiyonuna oyuna yükseltme yapılmasına Sony izin verebiliyor.

Yine 1 nolu cevabınız son tarafında yazdıklarınız zaten benim size önceki mesajımda yazdığım 3 nolu cevabın ilk paragrafı ile aynı oluyor.

2. sorunuza önceki verdiğim cevabımı aynen tekrarlıyorum. Öncelikle, bir oyunun PS4 versiyonunu satın aldığınızda PS5 konsola da ilgili oyunun PS4 versiyonu iniyor yani PS5 versiyonu inmiyor çünkü mantıken düşündüğünüzde oyunun PS5 versiyonunu satın almadınız.
Aksi taktirde zaten aynı oyunun PS5 üzerinde çalışabilecek hem PS4 hem PS5 versiyonları ayrı ayrı ve farklı fiyatlardan çıkartılmazdı, yoksa herkes oyunun daha ucuz olan PS4 versiyonunu satın alırdı değil mi?!

Diğer yazdığınıza ise şunu söyleyebilirim. PS5 konsola çıkan ve aynı zamanda PS4 sürümü de olan seçenekli oyunlar çıktıkları döneme göre içlerinde farklı güncelleme sürümleri barındırabiliyor yani aynı oyunun PS5 versiyonu ve PS4 versiyonu içindeki güncelleme sürümleri farklı olabiliyor hatta şöyle örnek vereyim içinde 9.00 sürüm barındıran bir PS4 oyun CD 'si, konsol sürümü 4.51 yada 5.00 olan bir PS5 konsolda çalışabiliyor. Yani PS5 ve PS4 sürümleri farklı sürümlerde gittiği için birbirleri ile uyumluluğu da farklı olabiliyor. Bunu ancak CD 'li satın alınan PS4 oyunlarını hem PS4 hem PS5 koınsolda test ederek görebiliyorsunuz. Ayrıca dijital olarak satın alınan oyunlarda durum yine farklı oluyor ve genelde içlerinde her iki konsol türü içinde son sürümler isteniyor. Zaten bildiğinizi tahmin ediyorum konsol bunun kontrolünü oyun çalıştırırken yapıyor ve ister PS5 konsol ister PS4 konsol olsun ilgili oyun bu kontrolde uygun olup olmadığını ekrana çıkan uyarı ile bildiriliyor yani oyunun ilgili konsol sürümüne göre çalışabileceği en düşük sürümü bu şekilde görebiliyoruz. İşte önceki cevabımda size verdiğim bu konsol/oyun sürüm kontrolü demo türündeki ilgili "PSVR Demo Disc" oyununda yok yani Echo strech bu oyunu test ederken bu sürüm kontrolü sınırına zaten takılmıyor o yüzden de PS5 konsoldan PS4 versiyonu demo oyunu dump edip yine PS4 konsolda bunu çalıştırabildiğini paylaştı. Yani bu oyun ne PS5 konsolda ne de PS4 konsolda sürüm kontrolüne tabi değil işte ben bunu anlatmak istemiştim ama sanırım bu dediğim anlaşılmadı.

3 nolu yorumunuza da ben ilgili gördüğüm için detay vermiştim. Şöyle ki; backport dan bahsetmem daha önce sorduklarınız ile alakalı ide yani Opoisso ve cyber muhtemelen PS5 konsolda PS4 oyununu dump edip sonrası bu oyunu PS4 9.00 ve altı kırık sürümlerde çalışması için işlemden geçirdiği için yazmıştım yani bence bu yazdıklarım sorduklarınız ve konu ile ilgili idi. Hypervisor ise PS5'in kırılabilmesi için mecburidir ve siz piyasada bu kişilerden daha hakim son sürüm kırık bir PS5 var mıdır? diye sormuştunuz ve ben size olmadığını anlatmak için (tabi asla gerçeği bilemeyiz) hypervisor nedir neden gereklidir diye bu konuda detaylı yazımı paylaşmıştım. Tekrarlarsam, hypervisor kernel erişimi elde edilen şu anki en üst 4.51 sürüme kadar kırılır ise o gün geldiğinde PS5 tam olarak kırılmış olacak ve şu anda 2.5 sürüm üstünde hypervisor içine erişilemediği için şahsen ben hiç kimsede 4.xx sürümlerde yada üstünde kırık bir PS5 olduğunu düşünmüyorum çünkü bunu kıran bugüne kadar sessiz kalmazdı. İşte önceki yazdıklarınızı da baz alarak ben hem backport hem hypervisor açıklaması vermiştim o yüzden de konu buralara gitti ve bunların ilgisi buradan geliyor yani hepsi birbiri ile ilişkili konulardır. :)

Şunu da hatırlatayım, Cyber 1-1.5 yıl önce bu bahsi geçen PS5 konsoldan PS4 oyununu dump ediyorlar herhalde dediğimiz işlemi kendisi bilmiyordu (aslen bizlerde hala bilmiyoruz) ama bilen ve ismini vermediği yabancı bir arkadaşı tarafından kendisine ilgili oyun dosyalarının verildiği yazmıştı ve kendisi sadece verilen bu oyunlara backport yapıyordu yani başlarda (her ne yapıyorlarsa) bu işlemi bilmiyordu ama sonradan kendisi ile bu sır paylaşıldı ve bu sırrı bir şekilde opoisso da biliyor ve bu ikisi oyunları dump edip sonra backport yapıp paylaşıyorlar. Ama maalesef bu yöntemi (mantıken Sony bu açığı kapatmasın diye) kimseye açıklamadıkları için bu yolu bizler bilmiyoruz ve sadece tahminlerimizi yazabiliyoruz. Mutlaka bu işlemi asıl keşfetmiş bir kişi yada grup vardır ve kendi aralarında bunları paylaşmış 5-10 kişi olabilir. Sonuç olarak bizlerde PS4 oyununun PS5 konsol üzerinden dump edildiğini düşünüyoruz çünkü buna ait kendimize ait bir teorimiz de var ve onların backport yapıp paylaştıkları oyunların dosyalarını açıp incelediğimizde içinde PS5 konsoldan geldiğini düşündüğümüz ve buna dair bilgiler içeren farklı dosyalar ile karşılaştık ve bu sebeple öyle olduğunu düşünüyoruz. Ama sizin son paragrafınızda yazdığınız gibi konsol sürümü düşük bir konsol bile olsa yani yazılımı ve hypervisor koruması eski sürüm olan bir konsol da olsa bence oyun (en azından güncel yeni oyunlar) yine bu konsolda sürüm kontrolüne takılarak o konsolda çalışmayacaklardır düşüncesindeyim bu sebeple teorinize pek katılmıyorum.
Bol bol bilgi içeren yazılarını özledik abi 🙃 eline emeğine sağlık

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,486
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,486
113
[PS4] OLASI BİR DATABASE BOZULMASINDA KAYBOLAN OYUN SİMGELERİNİ GERİ GETİRME YENİ KOLAY METOD (TEMMUZ 2023)

Bir gün kırık konsolunuz açtınız ve ana menüde oyun simgelerinin kaybolduğunu gördünüz ama depolamadan baktığınızda hala hdd içinde yer kapladığını fark ettiniz. Korkmayın aslında uygulamalarınız ve oyunlarınız hala konsola yüklü ama çeşitli sebeplerle arada bir database bozulabiliyor ve aslında her şey hdd içinde yüklü iken sadece onları çalıştıracak ikonlar ana menüden kayboluyor. Bu database bozulması bazen kırma işlemi sırasında alınan hatalardan veya sistemin ara ara göçmesinden yada kendiniz kırk konsolu güvenli mod üzerinden Rebuild Database (Veritabanını Yeniden Oluştur) yaptıysanız olur çünkü kırık konsollarda bu işlemi yapmamanız gerekir bu aklınızda olsun.

İşte böyle bir durum başınıza gelirse eskiden python script kullanılır ve bunun için de bilgisayar gerekirdi ama artık bilgisayar ihtiyacı olmadan bu database bozulmasını onaran bir kaç program bulunmakta. Bunlardan en gelişmiş özellikleri olanı Itemzflow Game Manager uygulamasıdır. Bu uygulamayı konsolunuza yükleyerek sonra program içinden bir düğmeye basarak bu database bozulmasını (hem dahili hem harici hdd için) kolayca tamir edebilirsiniz yani kaybolan oyun simgeleriniz tekrar ana ekrana gelerek sorun kolayca çözülebilir. Detayları ve alternatif diğer programları ve neler yapılması gerektiğini aşağıdaki Modded Warfare videosundan izleyerek öğrenebilirsiniz.

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,066
12,855
113
[PS4] OLASI BİR DATABASE BOZULMASINDA KAYBOLAN OYUN SİMGELERİNİ GERİ GETİRME YENİ KOLAY METOD (TEMMUZ 2023)

Bir gün kırık konsolunuz açtınız ve ana menüde oyun simgelerinin kaybolduğunu gördünüz ama depolamadan baktığınızda hala hdd içinde yer kapladığını fark ettiniz. Korkmayın aslında uygulamalarınız ve oyunlarınız hala konsola yüklü ama çeşitli sebeplerle arada bir database bozulabiliyor ve aslında her şey hdd içinde yüklü iken sadece onları çalıştıracak ikonlar ana menüden kayboluyor. Bu database bozulması bazen kırma işlemi sırasında alınan hatalardan veya sistemin ara ara göçmesinden yada kendiniz kırk konsolu güvenli mod üzerinden Rebuild Database (Veritabanını Yeniden Oluştur) yaptıysanız olur çünkü kırık konsollarda bu işlemi yapmamanız gerekir bu aklınızda olsun.

İşte böyle bir durum başınıza gelirse eskiden python script kullanılır ve bunun için de bilgisayar gerekirdi ama artık bilgisayar ihtiyacı olmadan bu database bozulmasını onaran bir kaç program bulunmakta. Bunlardan en gelişmiş özellikleri olanı Itemzflow Game Manager uygulamasıdır. Bu uygulamayı konsolunuza yükleyerek sonra program içinden bir düğmeye basarak bu database bozulmasını (hem dahili hem harici hdd için) kolayca tamir edebilirsiniz yani kaybolan oyun simgeleriniz tekrar ana ekrana gelerek sorun kolayca çözülebilir. Detayları ve alternatif diğer programları ve neler yapılması gerektiğini aşağıdaki Modded Warfare videosundan izleyerek öğrenebilirsiniz.

Bende geçenlerde belki kırma yaparken bu sayfa yanıt vermiyor tarzı hatalara çözüm oluyor diye veritabanını yeniden oluşturmuştum databese backup payloadunu kullanarak yedeği bir flash belleğe aldım ama flash belleğin tamamını kullanmış içinde 0 bayt bile kalmamış buna rağmen database restore yaptım ilk denemede konsol kapandı ikinci denemede siyah ekranda kaldı tekrar açtığımda bir sıkıntı çıkmadı tüm oyunlar gözüküyordu boşuna risk aldım allahtan sıkıntı çıkmadı 🙃

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,486
113
Bende geçenlerde belki kırma yaparken bu sayfa yanıt vermiyor tarzı hatalara çözüm oluyor diye veritabanını yeniden oluşturmuştum databese backup payloadunu kullanarak yedeği bir flash belleğe aldım ama flash belleğin tamamını kullanmış içinde 0 bayt bile kalmamış buna rağmen database restore yaptım ilk denemede konsol kapandı ikinci denemede siyah ekranda kaldı tekrar açtığımda bir sıkıntı çıkmadı tüm oyunlar gözüküyordu boşuna risk aldım allahtan sıkıntı çıkmadı 🙃
Database backup payload ile yedek alma zaten çok küçük boyutlu bir dosyadır ve muhtemelen usb içine doğru kayıt edilmiş olabilir. Yani bu yedek komple hdd yedeği almıyor yani atıyorum konsol içinde 30 GB 'lik oyun var ve onun tam yedeğini almıyor. Aldığı yedek aslında kısayol gibi düşün yani ne nerede bulunuyor ona dair bir kayıt ve dolayısı ile çok küçük boyutlarda oluyor. Muhtemelen aldığın yedek iş görmüş ve sorun yaşamamışsın.

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,066
12,855
113
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,486
113
Yeni bir PS4/PS5 kırma exploit sayfası açıldı. Yani PS4 için kolay goldhen kırması ve PS5 için de oyun oynatmayan debug settings açan kırma sayfası olduğunu varsayıyorum yani PS5 te hala oyun oynatma yok bildiğiniz üzere. Gün içinde bildik kişilerden PS5 konsollar için videolu gösterim de gelecektir.

Exploit sitesi;

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,066
12,855
113
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,486
113
NOT: Aşağıdaki işlemi yapmak için Goldhen 2.3 kırması yapın çünkü program Goldhen 2.4 kırmasında sonucu göstermiyor.

NOT2: Kolay kullanım metodu: sflash dosyasını ps4-wee-tools.exe programı üzerine taşıyıp bırakın direk sonucu gösterir yani videodaki
gibi cmd sayfası açıp elle yazarak o işlemleri yapmanıza gerek yoktur.

Kırık sürüm konsollar için olası en düşük hangi sürüme downgrade edilebileceğini gösteren işlem videosu aşağıdadır.
Yani kendi konsolunuzun en eski ilk sürümünü öğrenebilirsiniz ve ileride kolay downgrade metodu çıkar ise ve
sizin dönebileceğiniz sürüm kırılabilir 9.00 ve altında gösteriyor ise konsolunuzu kırabilme ihtimaliniz olabilir.
Tabi gelecekte ilgili şartlar oluşursa diyelim.

Yani konsolunun olası dönebileceği en düşük versiyonu merak eden mevcut kırık sürümdekiler buna bakabilir.
Atıyorum şu an 9.00 kırık sürümdesiniz ama konsolunuz 5.05 yada 6.72 gösterdi bu da o gösterilen sürüme
düşürme ihtimaliniz olduğunu göstermektedir mesela 9.00 kırık sürümden 5.05 kırık sürüme dönmek gibi tabi ne gösteriyor ise o.

Örneğin: aşağıdaki videonun konsol sahibi 9.00 sürüm konsol kullanıyor ve olası 5.55 sürüme düşürebilir
ve sonra isterse 6.72/7.02/7.55/9.00 kırık sürümlere kendisi yükseltebilir ama istese bile artık bir daha 5.05 kırık sürüme düşüremez.

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,066
12,855
113
Kırık sürüm konsollar için olası en düşük hangi sürüme downgrade edilebileceğini gösteren işlem videosu aşağıdadır.
Yani kendi konsolunuzun en eski ilk sürümünü öğrenebilirsiniz ve ileride kolay downgrade metodu çıkar ise ve
sizin dönebileceğiniz sürüm kırılabilir 9.00 ve altında gösteriyor ise konsolunuzun kırabilme ihtimaliniz olabilir.
Tabi gelecekte ilgili şartlar oluşursa diyelim.

Yani konsolunun olası dönebileceği en düşük versiyonu merak eden mevcut kırık sürümdekiler buna bakabilir.
Atıyorum şu an 9.00 kırık sürümdesiniz ama konsolunuz 5.05 yada 6.72 gösterdi bu da o gösterilen sürüme
düşürme ihtimaliniz olduğunu göstermektedir mesela 9.00 kırık sürümden 5.05 kırık sürüme dönmek gibi tabi ne gösteriyor ise o.

Örneğin: aşağıdaki videonun konsol sahibi 9.00 sürüm konsol kullanıyor ve olası 5.55 sürüme düşürebilir
ve sonra isterse 6.72/7.02/7.55 kırık sürümlere kendisi yükseltebilir ama istese bile artık bir daha 5.05 kırık sürüme düşüremez.

Benim konsol net bir şekilde eskiden 8.03 sürümdü abi 8.03 sürümünden sonra update etmeyi bırakıp konsolu bekletmeye koymuştum yani benim açımdan bunun bir avantakı yok ama bazı arkadaşlarımızın işine yarayabilir tabii bir sürü ekstra detay var

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,486
113
Benim konsol net bir şekilde eskiden 8.03 sürümdü abi 8.03 sürümünden sonra update etmeyi bırakıp konsolu bekletmeye koymuştum yani benim açımdan bunun bir avantakı yok ama bazı arkadaşlarımızın işine yarayabilir tabii bir sürü ekstra detay var
Öyle tabi şu an çok bir işe yaramıyor çünkü mevcut downgrade işlemleri çok kompleks ve kolay kolay yapılamayacak durumda ama işte şimdiden kontrol edip kenara not almakta fayda var bir gün gerekebilir yani kolay downgrade gibi bir şey çıkarsa diye yada işte en düşük dönebileceğimiz sürümü öğrenmek için diyelim. Bu arada sen sıfır aldığında içinde 8.03 geldi ise muhtemelen yine öyledir ama bir ihtimal fabrikada ilk üretimde daha düşük sürüm yüklenmiş olabilir ve fabrikadan çıkarken yani son satışa gönderilmeden içine yenisi yüklenmiş olabilir ve belki sürümün daha düşük de olabilir kısaca bakmakta fayda var. Ayrıca konsolunu ikinci el alanlar için önceki sahibi konsolu update yapmıştır ve ilk sürüm ne imiş o öğrenilebilir.

Kontrol çok basit, konsola Filezilla ile bağlanıp DEV klasörü içinden alacağımız sflash0 dosyasını bilgisayarımızda ilgili exe programında gösterip sonucu öğrenebiliyoruz. Detaylar videoda var zaten.

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,066
12,855
113
Öyle tabi şu an çok bir işe yaramıyor çünkü mevcut downgrade işlemleri çok kompleks ve kolay kolay yapılamayacak durumda ama işte şimdiden kontrol edip kenara not almakta fayda var bir gün gerekebilir yani kolay downgrade gibi bir şey çıkarsa diye yada işte en düşük dönebileceğimiz sürümü öğrenmek için diyelim. Bu arada sen sıfır aldığında içinde 8.03 geldi ise muhtemelen yine öyledir ama bir ihtimal fabrikada ilk üretimde daha düşük sürüm yüklenmiş olabilir ve fabrikadan çıkarken yani son satışa gönderilmeden içine yenisi yüklenmiş olabilir ve belki sürümün daha düşük de olabilir kısaca bakmakta fayda var. Ayrıca konsolunu ikinci el alanlar için önceki sahibi konsolu update yapmıştır ve ilk sürüm ne imiş o öğrenilebilir.

Kontrol çok basit, konsola Filezilla ile bağlanıp DEV klasörü içinden alacağımız sflash0 dosyasını bilgisayarımızda ilgili exe programında gösterip sonucu öğrenebiliyoruz. Detaylar videoda var zaten.
Sen deyince baktım abi ve 06.50 çıktı çok şaşırttı gerçekten konsolu 2. el olarak almıştık

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,486
113
Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım