SON ÇIKAN POPÜLER OYUNLAR

PS4 HACK HABER Geyik Muhabbeti Yapacaklar Buraya !!!

MucoBEY

Kullanıcı
26 Temmuz 2020
139
66
28
Merak ettiğim bir soru var. PS5 e çıkan ama ps4 gelmeyecek oyunlar, hackerler tarafından PS4 e port edilebilinir mi? Sonuçta ps4 deki oyunlar ps5 de açılıyor tam tersi neden olmasın? Olursa FPS sorunu yaşarız ona bir şey diyemem

Aslan

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
26 Temmuz 2020
322
420
63
Merak ettiğim bir soru var. PS5 e çıkan ama ps4 gelmeyecek oyunlar, hackerler tarafından PS4 e port edilebilinir mi? Sonuçta ps4 deki oyunlar ps5 de açılıyor tam tersi neden olmasın? Olursa FPS sorunu yaşarız ona bir şey diyemem
Bildiğim kadarıyla cevaplayayım değerli dostum. İşletim sistemiyle alakalı bir durum. Oyun çıkarılırken hangi konsollara çıkacağı belirleniyor ve belirlenen konsolun özellikleriyle uyumlu şekilde üretiliyor. Ps4 oyunlarının ps5 uyumluluğu ise ps5 üretilirken ps4 ün hangi oyunlarının destekleneceği ve geriye yönelik olarak uyumlu olacağı belirleniyor. İşletim sitemine yazılıyor. Ps4 deki oyunun ps5 deki konsolda daha iyi çalışması içinde optimize ediliyor. Demon souls oyunu normal ps4 de bloodborne gibi grafiklerle aslında oynanabilir ama konsolun satılması için direk ps5 e özel çıkarıyorlar. Demon souls ps4 sistemine uygun geliştirilmediği için çalıştırması mümkün olmaz. Oyun her sisteme özel geliştirilmeli. Ps3 emülatörü var Pc de yüksek ekran kartı ile fight night champion açıyorum ama ses sorunlu bazen kapanıyor olmuyor sorunlu oluyor. İstenileni vermiyor. Pc aslında ps3 den çok güçlü daha hızlı vs ama Oyun ps3'e özel ps3 sistemi için ps3 grafik yongası için hazırlandığı için Pc de stabilize olmuyor. Asıl mevzu oyun geliştirilirken hangi sisteme hangi çipe hangi grafik yongası için geliştiridiği . Sadece PS5 için çıkan Oyunu Ps4 e portlamak oyunu ps4 için yeniden yapmak anlamına gelir. Zaten artık geliştiriciler için asıl nokta en yenisi en iyisi en hızlısı olduğu için Ps5. Bundan sonraki süreçte de ps4 ne kadar desteklenir pek ümitli değilim. Ps3 zamanında da böyle oldu zamanla unutuluyorlar.

Son düzenleme:

saiyanemre

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
24 Eylül 2020
298
260
63
Genişletilmiş depolama olarak kullanılan ps4 ü kırık olarak oynayabilir miyiz hocalarım ?

MucoBEY

Kullanıcı
26 Temmuz 2020
139
66
28
PS4 de linux işletim sistemini kullanan varsa özel mesaj atabilir mi(zor sorular sormayacam korkmayın 😁😁)

18 Aralık 2020
207
52
28
Bu gün 5.05 mat fat kasa alarak aranıza katıldım tek böbrekle yaşamaya alışmaya çalışıyorum :)

18 Aralık 2020
207
52
28
Bildiğim kadarıyla cevaplayayım değerli dostum. İşletim sistemiyle alakalı bir durum. Oyun çıkarılırken hangi konsollara çıkacağı belirleniyor ve belirlenen konsolun özellikleriyle uyumlu şekilde üretiliyor. Ps4 oyunlarının ps5 uyumluluğu ise ps5 üretilirken ps4 ün hangi oyunlarının destekleneceği ve geriye yönelik olarak uyumlu olacağı belirleniyor. İşletim sitemine yazılıyor. Ps4 deki oyunun ps5 deki konsolda daha iyi çalışması içinde optimize ediliyor. Demon souls oyunu normal ps4 de bloodborne gibi grafiklerle aslında oynanabilir ama konsolun satılması için direk ps5 e özel çıkarıyorlar. Demon souls ps4 sistemine uygun geliştirilmediği için çalıştırması mümkün olmaz. Oyun her sisteme özel geliştirilmeli. Ps3 emülatörü var Pc de yüksek ekran kartı ile fight night champion açıyorum ama ses sorunlu bazen kapanıyor olmuyor sorunlu oluyor. İstenileni vermiyor. Pc aslında ps3 den çok güçlü daha hızlı vs ama Oyun ps3'e özel ps3 sistemi için ps3 grafik yongası için hazırlandığı için Pc de stabilize olmuyor. Asıl mevzu oyun geliştirilirken hangi sisteme hangi çipe hangi grafik yongası için geliştiridiği . Sadece PS5 için çıkan Oyunu Ps4 e portlamak oyunu ps4 için yeniden yapmak anlamına gelir. Zaten artık geliştiriciler için asıl nokta en yenisi en iyisi en hızlısı olduğu için Ps5. Bundan sonraki süreçte de ps4 ne kadar desteklenir pek ümitli değilim. Ps3 zamanında da böyle oldu zamanla unutuluyorlar.
Benim bildiğim kadarıyla ps3 oyunlarının pc de sıkıntı çıkarmasının sebebi ps3 ün cell mimarisini kullanması buna örnek olarak psp arm mimarili bi işlemciye sahip ve Android telefonlar (özellikle qualcomm 636 ve üstü) işlemcili telefonlar psp oyunlarını cok rahat oynatabiliyor tabi 665 ile psp nin işlemcisi güc yarışı yapamayacak vaziyette ama ps4 ve ps5 x86 mimarisini ve c++ programlama dilini kullanıyor teorik olarak mümkün tabi hangi devoloper buna zaman ve para ayırır bilmiyorum

18 Aralık 2020
207
52
28
Artı olarak şunu da ekliyim ben Amerika'da yaşayan bi devoloper olsaydım PlayStation 5 oyunlarını 4 e portlamaya vakit harcamaktansa 5 i kırmaya yogunlaşırdım zaten 400 dolarlık bi alet üstüne kullanıcı kitlesi ve popülaritesi de daha fazla bu işi yapan adamların bi yerde güzel maaşla işe girmek icin yaptığından dolayı 5 i kırmak daha fazla iş fırsatı yaratır ve 9. Jenarasyonda sony bi önceki jenarasyondaki kadar rahat değil hatırlayalım 8. Jenarasyonda microsoft xbox sunumunda çok yanlışlar yaptı ve herkesi ps ye itti sony bu yüzden cok rahat bi şekilde cok güzel satışlar yakaladı ama Microsoft kendini toparladı ve bu neslin kazanı şimdiden Microsoft olucak gibi geliyor gamepass ve geriye uyumluluk bide üstüne limitli bütçesi olanlar için series s ile PlayStation 5 e kıyasla çok büyük bi üstünlük sağlıyor bu yüzden sony olurda satışta geri kalırsa konsoluna erkenden açıklar sağlar ve bu sayede albenisi olur şahsen ps4 kırılmasaydı ben xbox one alıcaktım

Aslan

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
26 Temmuz 2020
322
420
63

Aslan

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
26 Temmuz 2020
322
420
63
Artı olarak şunu da ekliyim ben Amerika'da yaşayan bi devoloper olsaydım PlayStation 5 oyunlarını 4 e portlamaya vakit harcamaktansa 5 i kırmaya yogunlaşırdım zaten 400 dolarlık bi alet üstüne kullanıcı kitlesi ve popülaritesi de daha fazla bu işi yapan adamların bi yerde güzel maaşla işe girmek icin yaptığından dolayı 5 i kırmak daha fazla iş fırsatı yaratır ve 9. Jenarasyonda sony bi önceki jenarasyondaki kadar rahat değil hatırlayalım 8. Jenarasyonda microsoft xbox sunumunda çok yanlışlar yaptı ve herkesi ps ye itti sony bu yüzden cok rahat bi şekilde cok güzel satışlar yakaladı ama Microsoft kendini toparladı ve bu neslin kazanı şimdiden Microsoft olucak gibi geliyor gamepass ve geriye uyumluluk bide üstüne limitli bütçesi olanlar için series s ile PlayStation 5 e kıyasla çok büyük bi üstünlük sağlıyor bu yüzden sony olurda satışta geri kalırsa konsoluna erkenden açıklar sağlar ve bu sayede albenisi olur şahsen ps4 kırılmasaydı ben xbox one alıcaktım
Yüzde yüz katılıyorum. Xbox bu dönem bizim ülkemizde fiyat politikası yönünden cidden çok iyi. PS5 oyunlarının çıkış fiyatları çok yüksek cihaz kırılmadan oyun oynanmaz.

sirinbaba33

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
19 Temmuz 2020
184
100
28
Ben hem xbox one x hemde kırık ps4 pro var. En ucuz bu şekilde oynuyorum.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: Pro
CUH Kodu: 7216b
Kapasite: 1 TB SSD
Versiyon: 6.72
Alım Yılı: 2021
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: PS5 PRO BLURAY
CFI Kodu: 7021
Kapasite: 2 Tb
Versiyon: 10.20
Alım Yılı: 2024
PC BİLGİLERİ
İşlemci: intel i7 i3700
Ram: DDR5-32 GB
HDD: 3 TB -SSD
Ekran Kartı: Nvidia Geforce Rtx 4080
İşletim Sistemi: Windows 11 64Bit
NINTENDO SWITCH BİLGİLERİ
Model: OLED
Kapasite: 512 GB
Versiyon: 18.1.0
CFW:
Alım Yılı: 2023
XBOX SERIES BİLGİLERİ
Model: Series X
Kapasite: 1 tb
Yazılım Sürümü:
Oyuncu Kimliği:

Aslan

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
26 Temmuz 2020
322
420
63

sirinbaba33

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
19 Temmuz 2020
184
100
28
Joistikte de görüntü kalitesinde de one x ps4 pro dan daha iyi. Ps tarafında oyun bol.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ
CFW:
XBOX SERIES BİLGİLERİ
Yazılım Sürümü:
Oyuncu Kimliği:

sirinbaba33

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
19 Temmuz 2020
184
100
28
Ps4 te xbox kolu çalışsa süper olurdu.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ
CFW:
XBOX SERIES BİLGİLERİ
Yazılım Sürümü:
Oyuncu Kimliği:

Aslan

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
26 Temmuz 2020
322
420
63
Ps4 te xbox kolu çalışsa süper olurdu.
Cidden süper olurdu Pc de Xbox joystick kullanıyorum cidden çok rahat ve ağrı yapmıyor. Ps4 joystick belli bir kullanımdan sonra rahatsız ediyor. Dualsense hiç denemedim ama ilerleyen dönemlerde kronik r2 l2 tekit tuşlarında takılmalar motor sorunları dişli erimesi takılma gibi problemler olacak gibi geliyor. Dualsense çok güzel olabilir ama nedense hiç güvenemiyorum tetik tuşlarına. Siz ne düşünürsünüz?

sirinbaba33

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
19 Temmuz 2020
184
100
28
Cidden süper olurdu Pc de Xbox joystick kullanıyorum cidden çok rahat ve ağrı yapmıyor. Ps4 joystick belli bir kullanımdan sonra rahatsız ediyor. Dualsense hiç denemedim ama ilerleyen dönemlerde kronik r2 l2 tekit tuşlarında takılmalar motor sorunları dişli erimesi takılma gibi problemler olacak gibi geliyor. Dualsense çok güzel olabilir ama nedense hiç güvenemiyorum tetik tuşlarına. Siz ne düşünürsünüz?
Dualsense devrim zaten. Ama dediğiniz gibi tetik tuşlarında uzun vadede sorun çıkma ihtimali çok yüksek. Ps5 ds4 e tam destek verse çok iyi olurdu. Online oyunlarda dualsense i zorlamamış olurduk.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ
CFW:
XBOX SERIES BİLGİLERİ
Yazılım Sürümü:
Oyuncu Kimliği:

maciras

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
7 Temmuz 2020
679
1,460
93
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
CUH Kodu:
Kapasite: 1 TB
Versiyon: 5.05
Alım Yılı: 28.06.2019
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: Slim - Dijital
CFI Kodu:
Kapasite: 1 TB
Versiyon: Güncel
Alım Yılı: 22.03.2024
18 Aralık 2020
207
52
28
Arkadaşlar jdownloader tarzı bi program android icin varmı ? Şuanki kullandığım pc ne yazıkki tarayıcıda çok fazla kasıyor

18 Aralık 2020
207
52
28
Ek bi sorum daha var remote play etkinleştirmek istiyorum ama sanırım internete bağlandığım an ban yiyormuşum ve makine çöp oluyormus dogru mu ?

Aslan

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
26 Temmuz 2020
322
420
63
Ek bi sorum daha var remote play etkinleştirmek istiyorum ama sanırım internete bağlandığım an ban yiyormuşum ve makine çöp oluyormus dogru mu ?
Aynen internetten uzak durmalısın. Sistem güncelleme ister. https://www.playstationhaber.com/ko...-acma-ve-kullanma-ps4-ren-v2-0-yeni-surum.86/ rehber var kırık ps4ler için pc ye bağlamıştım görüntü kalitesi de çok düşüyordu. İnternetin de iyi olmalı ki akıcı oynansın ama inan ki uğraştığına değmez.

18 Aralık 2020
207
52
28
Aynen internetten uzak durmalısın. Sistem güncelleme ister. https://www.playstationhaber.com/ko...-acma-ve-kullanma-ps4-ren-v2-0-yeni-surum.86/ rehber var kırık ps4ler için pc ye bağlamıştım görüntü kalitesi de çok düşüyordu. İnternetin de iyi olmalı ki akıcı oynansın ama inan ki uğraştığına değmez.
Yanlış anlamadıysam bunun icin de makineyi intetenete bağlamak gerek ve sanırım telefona yansitmak icin degik bu bide bende o site yok Al azif dns girsem modeme bağlanırken guncellemeleri engelleyip guvenli sekilde internete bağlanabilirmiyim ?

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: PRO
CUH Kodu: 7116B
Kapasite: 1 TB HDD
Alım Yılı: 2018
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: BLURAY
CFI Kodu: 116A
Kapasite: 850 GB
Versiyon: 4.03
Alım Yılı: 2022

Eyyupozger

Kullanıcı
8 Aralık 2020
154
65
28
Genişletilmiş depolama olarak kullanılan ps4 ü kırık olarak oynayabilir miyiz hocalarım ?
Bahsettiği harici HDD üzerinden oyun oynamaksa oynayabilirsn bende 5.05 PS4 ü 2tb harici HDD ile kullanıyorum 2.1.2 hen ve üzeri sürümle kullanırsan bir problem yaşamazsınız dikkat etmen gereken harici hddyi PS4 e kurduktan sonra çıkartıp pcye takma nedendir bilmiyorum HDD yi pcye taktıktan sonra tekrar ps4e bağladığımda format istedi.Unutmadan ilk taktığımta HDD yi biçimlendirme işlemini debug settings menüsünden external HDD ye girip ordan biçimlendirilme yapmıştım.umarımnm yardımcı olabilmişimdir

saiyanemre

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
24 Eylül 2020
298
260
63
Bahsettiği harici HDD üzerinden oyun oynamaksa oynayabilirsn bende 5.05 PS4 ü 2tb harici HDD ile kullanıyorum 2.1.2 hen ve üzeri sürümle kullanırsan bir problem yaşamazsınız dikkat etmen gereken harici hddyi PS4 e kurduktan sonra çıkartıp pcye takma nedendir bilmiyorum HDD yi pcye taktıktan sonra tekrar ps4e bağladığımda format istedi.Unutmadan ilk taktığımta HDD yi biçimlendirme işlemini debug settings menüsünden external HDD ye girip ordan biçimlendirilme yapmıştım.umarımnm yardımcı olabilmişimdir
Ben de 2tb hdd almayi düşünüyorum. Kaç oyun sığdırılabilir acaba ?

Eyyupozger

Kullanıcı
8 Aralık 2020
154
65
28
18 Aralık 2020
207
52
28

Aslan

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
26 Temmuz 2020
322
420
63
Ben de 2tb hdd almayi düşünüyorum. Kaç oyun sığdırılabilir acaba ?
2 TB hdd tavsiye etmiyorum. Ben daha önce kullandım 50 ye yakın oyun vardı. Birgün hen yaparken ps4 kapandı arada sırada oluyor bu durum; ps4 kapandı ve hdd çöktü. Onca oyun yalan oldu. format atmak gerekdi. Tavsiyem 500 gb ssd takın cihaza hem daha hızlı olur. Birde oyun yükleyin oynayın bitirin sonra farklı oyuna geçin. 2 tn hdd de onlarca oynanmamış oyun vardı gerek yok oyun biriktirmeye.

Aslan

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
26 Temmuz 2020
322
420
63

saiyanemre

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
24 Eylül 2020
298
260
63
2 TB hdd tavsiye etmiyorum. Ben daha önce kullandım 50 ye yakın oyun vardı. Birgün hen yaparken ps4 kapandı arada sırada oluyor bu durum; ps4 kapandı ve hdd çöktü. Onca oyun yalan oldu. format atmak gerekdi. Tavsiyem 500 gb ssd takın cihaza hem daha hızlı olur. Birde oyun yükleyin oynayın bitirin sonra farklı oyuna geçin. 2 tn hdd de onlarca oynanmamış oyun vardı gerek yok oyun biriktirmeye.
Arada sırada veri tabanı yenileme, firmware nin full versiyonunu kursak vs yapsak hdd nin çökme ihtimalini düşüremez miyiz ?

Aslan

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
26 Temmuz 2020
322
420
63

Aslan

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
26 Temmuz 2020
322
420
63
Arada sırada veri tabanı yenileme, firmware nin full versiyonunu kursak vs yapsak hdd nin çökme ihtimalini düşüremez miyiz ?
Maalesef işe yaramaz. Hen işleminde her zaman çökme ihtimali vardır. PS3 deki multiman gibi değil makinede her açıp kapandığında hen işi yapılmalı. Hen de ise bazen yani şans eseri kernel panic hatası verip kapanıyor. Bu durum tüm henlerde mevcut bazısında daha az ama hiç olmaz anlamı taşımıyor. 2 Tb hdd takılı iken 5.05 sürümdeydim en stabil en iyi hendi ama yinede kernel panic hatası aldım.

Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım