SON ÇIKAN POPÜLER OYUNLAR

PS5 HACK HABER PS5 Ne Zaman Kırılacak? | ANA KONU

PS5 Ne Zaman Kırılacak ?

• Kullanılan toplam oy
    29

emurat

Kullanıcı
19 Temmuz 2020
309
129
43
Bu daha da ilginç. PS5 konsolunda orijinal bir oyun konsola usb den bağlanan harici depolama aygıtı içine yani PS5 konsol içinde yüklü olan bir oyun harici depolamaya taşınıyor sonra bu hdd ps5 ten sökülüp kırık PS4 9.00 konsola takılıp ftp ile buna bağlanılıp bu dosyaları yedekleyebiliyorsun.
Buraya kadar her şey normal. Adam Astro boy oyununu bu şekilde kırık PS4 te bağlanıp dosyaları yedeklemiş ve linkini paylaşmış.
Sonra ters işlemi deneyin demiş yani kendisinin paylaştığı bu oyunu PS5 konsollarda sizler deneyin çalışıyor mu bakın diyor.
Deneyip çalıştığını yazanlar var galiba ama emin değilim.

Bu yukarıda anlattığımın İngilizcesi bu.
1- Get a HD format on PS5 as extended
2- Move the content to the extended HD
3- Connect the HD to the PS4 jailbreak
4- Open FTP and you will see and be able to copy the files

Sonra da ters işlemi anlatmış yani sizler deneyin demiş. Bunun için yapılacaklar şu yani PS5 konsolu olanlar şunu yapıp deneyecek. Tabi aynı zamanda kırık 9.00 konsolları da olması gerekiyor. Bu imkanı olanlar denesin bakalım bu paylaşılan orijinal PS5 oyunu sizin PS5 konsolda çalışacak mı?

- Linkte-yanda verilen Astro boy oyununu indirin. HDD PS5 ASTROBOOT.rar
- PS5 konsola harici bir disk (HDD) bağlayıp formatlayın yani harici genişleme deposu olarak ayarlayın. (Flash bellekler olur mu bilmiyorum.)
- Format sonrası bu hdd'i PS5 konsoldan söküp PS4 9.00 kırık konsola bağlayın.
- FTP ile konsolunuza bağlanıp mmt/ext0 klaörüne gidip oraya yani bağladığınız hdd içine dosyaları kopyalayın. (Rar den çıkartılacak sanırım)
- Kopyalama bitince PS4 'ten bu HDD 'i çıkartıp PS5 'e bağlayın
- Oyunu bağladığınız bu harici HDD 'den kosnol dahili hafızasına taşıyın
ve bakın bakalım oyun çalışıyor mu denmiş.

Eğer böyle bir şey mümkün ise jailbreaksiz orijinal PS5 oyunlarını oynamanın bir yolu bulundu demektir. Çok ilginç.
Yani oyunları ps5 te satın alan kişinin aynı zamanda 9.00 kırık konsolu da varsa dosyaları ps4 te kopyalayıp sonra ps5 içine
atabiliyor gibi bir mantık çıkıyor ortaya. Deneyen haber versin.

Bu yukarıda yazdığım İngilizce böyle anlatılmış.
1- Download files.. inside has the Astroboot game
2- Format an external hard drive as extended on PS5
3- Connect the HD to the PS4 jailbreak
4- Open FTP and go to mmt/ext0 and copy the files there
5- Disconnect the PS4 HD and connect to PS5
6- Move the game to the PS5 internal memory and see if it works! (10.23 GB)

Hocam aynı konsolda çalışabilirde farklı konsolda çalışacak mı o önemli. Çünkü Aynı konsolda şifrelenmiş ise yine aynı konsolda şifre aynı olduğu için çalışabilir.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,471
113
Hocam aynı konsolda çalışabilirde farklı konsolda çalışacak mı o önemli. Çünkü Aynı konsolda şifrelenmiş ise yine aynı konsolda şifre aynı olduğu için çalışabilir.
Ben de aynısını düşündüm ama işte deneyin diye paylaşılmış.

Zaten kendi konsolundan aldığı dosyaları yine kendi konsoluna atınca çalışması normal ama işte başka PS5 konsollarda oyunu görecek mi?
Görür ise çalıştırınca hata verir mi? Verirse ne hatası verir? bunları bir görmek lazım. Belki bundan bir şey çıkabilir yani temelde yapılan CD içindeki dosyaları yani oyunun dosyaları dışarı çıkartılmış olunuyor ama dediğin gibi dosyaların şifreli olması gerekiyor mantıken yine kendi konsolunda çalışır. Yine de bilinmez. Bakalım deneyenler olacaktır sonucu görürüz.

FUNKYMAGIC

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
31 Ocak 2021
166
52
28
Bir taraftan kırma işlemi yapılmaya çalışılırken diğer taraftan da Sony yeni plus sistemini devreye aldı. A'dan Z'ye oyun listesi

emurat

Kullanıcı
19 Temmuz 2020
309
129
43
Ben de aynısını düşündüm ama işte deneyin diye paylaşılmış.

Zaten kendi konsolundan aldığı dosyaları yine kendi konsoluna atınca çalışması normal ama işte başka PS5 konsollarda oyunu görecek mi?
Görür ise çalıştırınca hata verir mi? Verirse ne hatası verir? bunları bir görmek lazım. Belki bundan bir şey çıkabilir yani temelde yapılan CD içindeki dosyaları yani oyunun dosyaları dışarı çıkartılmış olunuyor ama dediğin gibi dosyaların şifreli olması gerekiyor mantıken yine kendi konsolunda çalışır. Yine de bilinmez. Bakalım deneyenler olacaktır sonucu görürüz.
Hocam açıkcası bu koruma sistemi PS4 te bile var. PS5 in koruması daha iyi diyorlar birde. Çalışacağından hiç umudum yok.
İnşallah gözden kaçırmış olsun diyelim PS5 Mühendisleri :)

doğukan

Kullanıcı
3 Ağustos 2020
35
13
8
yanlış anlamadıysam astro's playroom her makina da yüklü gelen bir oyun değil mi ? belki çalışabilir bu oyun için bir şifreleme olmaya bilir farklı bir oyunda denemek lazım

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
yanlış anlamadıysam astro's playroom her makina da yüklü gelen bir oyun değil mi ? belki çalışabilir bu oyun için bir şifreleme olmaya bilir farklı bir oyunda denemek lazım
Ben şöyle duydum sanıyorum .rif dosyaları aktarılamıyormuş bu yüzden de sanırım sorun oluyormuş.

belki belki çok zor ama üst sürümdeki oyunlar dump edilebilir ama hiçbir şekilde jailbreak olmadan korsan oyunlar oynatılmaz diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: PRO
CUH Kodu: 7116B
Kapasite: 1 TB HDD
Versiyon: 6.72
Alım Yılı: 2018
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: BLURAY
CFI Kodu: 116A
Kapasite: 850 GB
Versiyon: 4.03
Alım Yılı: 2022

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,471
113
Bakalım gün içinde yabancılardan haberler ulaşacaktır. Ben de sizler gibi düşünüyorum. Yani kendi PS5 konsolundan aldığın oyunu PS4 te listeleyip sonra tekrar kendi PS5 'ine haricen aktardığında mantıken çalışmalıdır ama farklı PS5 te bu oyunun çalışmaması gerekir, dosyalar şifreli olması gerekir, yani oyunun çalışması için kendi konsoluna uygun dediğin gibi .rif 'ler olması gerekir. Ama en azından orijinal PS5 CD içindeki dosyaları PS4 kırık konsolda ftp ile görebiliyoruz.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,471
113
Bir kişi adamın paylaştığı Astro's Playroom oyununun kendi PS5 konsolunda çalıştığını belirtmiş. İlginç.
Ya bu Astro's Playroom her konsolda çalışacak şekilde ayarlanmış yani şifrelenmemiş dosyalara sahip yada bu işte bir iş var.
Şöyle para ile satın alınmış büyük bir oyunu deneyen olsa daha iyi anlayacağız. Ben olacağını sanmıyorum ama olursa çok garip ve sürpriz olur.

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
Bir kişi adamın paylaştığı Astro's Playroom oyununun kendi PS5 konsolunda çalıştığını belirtmiş. İlginç.
Ya bu Astro's Playroom her konsolda çalışacak şekilde şifrelenmemiş dosyalara sahip yada bu işte bir iş var.
Şöyle para ile satın alınmış büyük bir oyunu deneyen olsa daha iyi anlayacağız. Ben olacağını sanmıyorum ama olursa çok garip ve sürpriz olur.

Diğer oyunlarda da böyle olursa iyi olur. O zaman Jailbreak a gerek kalmadan da oyunları bu şekilde oynarız.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,471
113

doğukan

Kullanıcı
3 Ağustos 2020
35
13
8
bunun sağlamasını aramızda yapabiliriz aslında mutlaka zamanında indirilmiş demo oyun vardır ps5 için ,o tarz bir oyunu paylaşacak birisi olursa elinde makine olan arkadaşlar deneyebilir .

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,471
113
bunun sağlamasını aramızda yapabiliriz aslında mutlaka zamanında indirilmiş demo oyun vardır ps5 için ,o tarz bir oyunu paylaşacak birisi olursa elinde makine olan arkadaşlar deneyebilir .
Vallahi yabancılardan daha hızlı bir sonuç gelir bence yani aradığımız kişide PS5 konsolu olup içinde oyun olacak, PS4 kırık konsolu olacak, formatlayacağı boşta bir harici hdd olacak ve bu anlatılan işlemleri yapabilecek bir kişi aranıyor. Ve en son olarak oyunu upload edecek biri.
Bulur muyuz? bence zor ama ümit kesilmez. :)

doğukan

Kullanıcı
3 Ağustos 2020
35
13
8
Vallahi yabancılardan daha hızlı bir sonuç gelir bence yani aradığımız kişide PS5 konsolu olup içinde oyun olacak, PS4 kırık konsolu olacak, formatlayacağı boşta bir harici hdd olacak ve bu anlatılan işlemleri yapabilecek bir kişi aranıyor. Ve en son olarak oyunu upload edecek biri.
mutlaka vardır ama bu konuda mesai hacayacak kişi varmıdır acaba :)

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
Aslında sizde hdd bol ps4 ve ps5 konsolda mevcut. Biraz zaman ayırıp bir tane oyunu deneme amaçlı yapabilirseniz çok güzel olur. Tabi yapabileceğiniz kolay bir işlem ise yoksa zaten yapacak birşey yok.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,471
113

istilah

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
13 Şubat 2021
421
399
63
Lanet girsin hepsi var bir tek ps5'de oyun yok

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
CUH Kodu: 7216
Kapasite: 5TB
Versiyon: 11.00
Alım Yılı: 07.07.2022
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: Digital Edition
CFI Kodu: 1116B
Kapasite: 825GB/2TB SAMSUNG 980 PRO
Versiyon: 10.20
Alım Yılı: 11.12.2021
PC BİLGİLERİ
İşlemci: AMD RYZEN 5600x
Ram: 32 GB KİNGSTON FURY
HDD: 1 TB SAMSUNG 970 EVO +3+6+12+14 SATA DİSK
Ekran Kartı: GİGABYTE 6700 XT 12 GB O.C
İşletim Sistemi: WİNDOWS 11
NINTENDO SWITCH BİLGİLERİ
Model: OLED
Kapasite: 512
Versiyon: 19.0.1
CFW: 18.1.0
Alım Yılı: 2024
XBOX SERIES BİLGİLERİ
Model: XBOX-360
Kapasite: 250 GB
Yazılım Sürümü: Fresstyle 3
Oyuncu Kimliği:
Alım Yılı:

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,471
113

istilah

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
13 Şubat 2021
421
399
63
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
CUH Kodu: 7216
Kapasite: 5TB
Versiyon: 11.00
Alım Yılı: 07.07.2022
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: Digital Edition
CFI Kodu: 1116B
Kapasite: 825GB/2TB SAMSUNG 980 PRO
Versiyon: 10.20
Alım Yılı: 11.12.2021
PC BİLGİLERİ
İşlemci: AMD RYZEN 5600x
Ram: 32 GB KİNGSTON FURY
HDD: 1 TB SAMSUNG 970 EVO +3+6+12+14 SATA DİSK
Ekran Kartı: GİGABYTE 6700 XT 12 GB O.C
İşletim Sistemi: WİNDOWS 11
NINTENDO SWITCH BİLGİLERİ
Model: OLED
Kapasite: 512
Versiyon: 19.0.1
CFW: 18.1.0
Alım Yılı: 2024
XBOX SERIES BİLGİLERİ
Model: XBOX-360
Kapasite: 250 GB
Yazılım Sürümü: Fresstyle 3
Oyuncu Kimliği:
Alım Yılı:

doğukan

Kullanıcı
3 Ağustos 2020
35
13
8
bir yere yazdım arkadaş şöyle dedi '' I will try dump re8 demo. '' hayırlısı

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,471
113

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,471
113

doğukan

Kullanıcı
3 Ağustos 2020
35
13
8

doğukan

Kullanıcı
3 Ağustos 2020
35
13
8

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,471
113

karaerdi

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
2 Eylül 2020
481
144
43
Merhaba hocam ps4 de 6.72 kırık versiyon ile de yapılabilir mi bu işlem ? PS5 4.03 versiyon ve içerisinde oyunda yüklü, 6.72 kırık ps4 pro var, harici diskte ayarlayabilirim

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: Pro
CUH Kodu: 7216B
Kapasite: 4 TB
Alım Yılı: 25.11.2019
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
CFI Kodu:
Kapasite: 2.85 TB
Alım Yılı: 25.11.2021
PC BİLGİLERİ
İşlemci: Intel Core i9-9900K
Ram: DDR 4 - 32 GB
HDD: 8TB HDD - 2 TB SSD
Ekran Kartı: Nvidia Geforce Gtx 4080
İşletim Sistemi: Windows 10-64 Bit

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,471
113
Merhaba hocam ps4 de 6.72 kırık versiyon ile de yapılabilir mi bu işlem ? PS5 4.03 versiyon ve içerisinde oyunda yüklü, 6.72 kırık ps4 pro var, harici diskte ayarlayabilirim
Olması lazım kırık konsol 6.72 ftp ile bağlandığında dosyaları göstermesi gerekir. Deneyebilirsiniz. Haber bekliyoruz sizden ama bu haber nedense önemli büyük sitelerde paylaşıldı evet ama neden bir patlama yaratmadı diye düşünüyorum yani olmuyor yada yanlış bir bilgi mi acaba diyorum. Yine de denemeden bilemeyiz değil mi?

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
Arkadaşlar, bir süredir sessizlik hakim biliyorsunuz varsayım gibi yazmak istemem fakat bu hdd olayından ps5'e ekmek çıkmaz. Daha önce de ps5 oyunları dump ediliyordu fakat jailbreak olmadan bu dumpları kullanamadığımız için bir etkisi yok.

Şu olayın eğer olursa ki çok kolay durmuyor tek oluru horizon forbidden west ve elden ring görmek olur fakat onları oynamak için de yine 9.0 bir ps4'e ihtiyaç duyarız.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
CUH Kodu: 7116B
Kapasite: 1 TB HDD
Alım Yılı: 2018
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
CFI Kodu: 116A
Kapasite: 850 GB
Alım Yılı: 2022

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,471
113
Arkadaşlar, bir süredir sessizlik hakim biliyorsunuz varsayım gibi yazmak istemem fakat bu hdd olayından ps5'e ekmek çıkmaz. Daha önce de ps5 oyunları dump ediliyordu fakat jailbreak olmadan bu dumpları kullanamadığımız için bir etkisi yok.

Şu olayın eğer olursa ki çok kolay durmuyor tek oluru horizon forbidden west ve elden ring görmek olur fakat onları oynamak için de yine 9.0 bir ps4'e ihtiyaç duyarız.
Dur hemen ümitsizliğe kapılma. Umut fakirin ekmeği demişler. Ben biraz daha süre geçmesi gerektiğini düşünüyorum.
Ondan sonra senin dediğine gelebiliriz.

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93

Dur hemen ümitsizliğe kapılma. Umut fakirin ekmeği demişler. Ben biraz daha süre geçmesi gerektiğini düşünüyorum.
Ondan sonra senin dediğine gelebiliriz.
Ben sonuna kadar bekleyeceğim. Yani gidip ne BD yazıcı alırım nede BD disk çünkü ilerleyen zamanda usb bellek ile kırma da gerçekleşebilir. Kesin netleşmeden bir yatırım harcama yapmaya gerek yok düşüncesindeyim.

Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım