-
Öne çıkan konu
- 9 Haziran 2020
- 6,984
- 41,482
- 113

VİDEO YAYINA BAŞLADI
CFI 1116a da garanti değil en garantisi cfi1016a modelidir.benim cihaz CFI-1116a 4.03 çıktı ama biraz şans işi galiba.modded warfare cfi-1216a modelinin çok büyük ihtimalle yüksek versiyonla geleceği için uzak durun demişti.Arkadaşlar CD li kırılabilecek versiyon nerede bulabilirim acaba? Bir Arçelik bayinde CFI-1116A sürüm buldum 14.000 Tl ye. Ama kırılabilecek 4.03 versiyonmudur bilemiyorum? Bu Arçelikten alınan cihazlar hangi sürümle geliyor acaba bilginiz var mı?
Hocam CFI-1016A modelini nereden bulacağız?CFI 1116a da garanti değil en garantisi cfi1016a modelidir.benim cihaz CFI-1116a 4.03 çıktı ama biraz şans işi galiba.modded warfare cfi-1216a modelinin çok büyük ihtimalle yüksek versiyonla geleceği için uzak durun demişti.
Arkadaşlar CD li kırılabilecek versiyon nerede bulabilirim acaba? Bir Arçelik bayinde CFI-1116A sürüm buldum 14.000 Tl ye. Ama kırılabilecek 4.03 versiyonmudur bilemiyorum? Bu Arçelikten alınan cihazlar hangi sürümle geliyor acaba bilginiz var mı?
CFI 1116 A model Ps5 ler 4,03 bilemedin en fazla 4,50 yazılımlıdır. Eğer denk getirebildiysen al bence ben ocak ayının son haftası CFI 1116 a aldım 4,02 çıktı yazılımı. Şuan CFI 1206 modeller 5,00 ve üstünde çıkar. CFI 1016 a modelini bulman imkansız çünkü o model Ps5 ler 2020 yılının üretimi ve en son ağustos 2021 de piyasada bulunabiliyordu. Zaten Arçelik bayisinden alacağın CFI 1116 A modeli 4,51 bile çıksa yüksek ihtimal kırılır. Çünkü açığın 5,00 yazılımda kapatıldığını biliyorum. Dolayısıyla 4,51 e kadar kırılır diye tahmin ediyorum.Hocam CFI-1016A modelini nereden bulacağız?
İşte 4.50 çıkarsa kötü.CFI 1116 A model Ps5 ler 4,03 bilemedin en fazla 4,50 yazılımlıdır. Eğer denk getirebildiysen al bence ben ocak ayının son haftası CFI 1116 a aldım 4,02 çıktı yazılımı. Şuan CFI 1206 modeller 5,00 ve üstünde çıkar.
Aşağıda verdiğim bilgilere rağmen içinden ne çıkacağı bilinmez yani sorumluluk kabul etmem. Bilginize.Hocam CFI-1016A modelini nereden bulacağız?
Ben umutluyum çünkü umutlu olma sebebim Andy 'nin aylar önce paylaştığı PS5 üzerinden tweet atarak gösterdiği Debug settings resmi.öncelikle ilk seferde jb olmamasının sebebi söylediğine göre kernel exploit yüzünden.
En sonunda diyor ki, “Sony bu slayta onay verdiği için çok teşekkürler” bana bu sunum tam bir jailbreakten sadece bd-j açığına kırpılmış gibi geldi. Çünkü başta bd-jb diyor fakat sunumun sonunda işte userlandde bu şekilde bjnu bunu yaparsınız diyor.
açık konulmak gerekirse ben biraz daha kötümserim jailbreak konusunda, söylediğine göre jit gibi bazı fonksiyonlar da ps5’de çalışmıyor.
bunun dışında sunum sonunda bir kişi Java’da istediğimiz fonksiyonları kullanabilirmiyiz dediğinde yanılmıyorsam sadece signed olanlar dedi. Açıkçası arkadaşlar işler karışık. Eğer yeni bir kernel exploit ufukta yok ise yine usb muhabbetine döneceğiz gibi duruyor ama hayırlısı diyelim.
Şuan CFI 1116 A modelini aldığınız zaman ya 4,03 olur yada 4,50 flan ama işte 4,03 çıkma ihtimali %50 dir. Yani riske girip almak istiyorsanız alın yok riske giremem diyorsanız o zaman da Dijital konsolunuz a usb bellek ile kırma yöntemi gelene kadar bekleyeceksiniz. Zaten geliştiriciler Dijital Ps5 sahiplerini mağdur etmez diye tahmin ediyorum. Sonuçta ilk başta BD JB olsa bile ilerleyen zamanlarda CD ye gerek olmadan ya usb ile yada hiçbir aparat olmadan Ps4 ün 5,05 yazılımında olduğu gibi direk internet tarayıcısı üzerinden kırma işlemi gelebilir. Fakat biran önce karar vermeniz lazım. Çünkü CFI 1116 model Ps5 stokları da şuanda az bulunur diye tahmin ediyorum. Güncel model CFI 1216 ona göre karar verirsiniz.İşte 4.50 çıkarsa kötü.
7 Kasım 2021 ise o dönem 4.03 yazılım vardı konsollarda en son yani Andy'nin kendi konsolu o dönem 4.03 de olabilir altı da bunu da bilemeyiz.25 Ekim'de bd-j exploiti raporlamış. Sonrasında 7 Kasım'da Debug settings'i aktif edip tweet atmış. Hackerone'da ise diclose edilmeyen diğer raporu 7 ay önce diyor. bd-j'yi tetiklemek için o açığı kullanmış olabilir mi?
Resmi etkinlik günü paylaşmışlardı.Videonun sonuna baktığımda Sony'ye bu bilgileri paylaşmasına onay verdiği için ve hackerone sitesine açığı kapatıp sonunda ödül aldığından teşekkür ediyor.
Ama hepsi bu değil. PS5 içine taktığı bluray CD içindeki kodlar ile artık içinde ne var ise userland alanından entry point noktasından giriş yapılarak chain olarak yani zincirleme kernel'e okuma yazma hakkı elde edildiğini gösteriyor. Yani benim anladığım, bu tam bir kırmadır arkadaşlar ve o konsolda Debug Settings açılmıştır. Keşke bunu da gösterseydi diyorum ama Sony bu kadarına izin vermiştir diye tahmin ediyorum. Ayrıca kendisinin bu CD içindeki verilerinin yani bluray yolundan userland alanından konsola gönderilen kodların %100 güvenilir olduğunu ama userland'den kernel'e geçişte yani kernel alanında bazı sorunlar olabileceğini belirtmiş o yüzden ilk seferinde kernel panic oldu aynen şimdi kırık olan konsollarda olduğu gibi hani 5.05-7.55 arası pat diye konsol kapanır veya 9.00 da arada bir hata kodu verir ama çoğunlukla konsol kapanmaz yada nadiren kapanır ya işte onun PS5 versiyonunu gördük yani kernel panic olayını gördük ve hiç kapanma falan olmadı. CD 'yi konsoldan çıkartmadı yada konsola restart atmadı sadece kumandadan uygulamayı kapat deyip tekrar çalıştırdı o kadar ve kırma yani kernel exploit hemen gerçekleşti yani çok temiz bir kırma işlemi oldu toplam 15 saniyede kırılıyor. İşte bunun aynısını yapabilecek başka hackerlar olabilecek mi artık bunu göreceğiz. Ayrıca son bir detay fark ettim bence bu kendisinin nasıl kırdığına dair ipucu içeriyor ve bunu kırmayı deneyecek insanlara yol göstermesi için belirtti o da şu: ekranda çıkan kernel pointers 'lara dikkat çekiyor yani orada aşağıdaki resimde sonda yazan fff ile başlayan her satırdaki bu kodlar kernel'e ulaşabilmek için nerelerde ne yaptığını hangi kapılardan geçerek chain exploit yani zincirleme açık dediği kernel exploite ulaştığı adımları gösteriyor. Yani kernel'e ulaşmak bu 5 açıktan tek bir tanesi ile değil bir kaç tanesi ile adım adım ilerleniyor olarak anladım. İşte kıracak hackerlarda aynı yolu izleyerek bu kodları rehber olarak alıp kernel'e ulaşabilirler diye umut ediyorum. Ben böyle düşündüm ve hissettim ama bunun bir gerçekliği olur mu bilemiyorum tabi.
Ekli dosyayı görüntüle 6043
Hocam sıkıntı burada, sunumun sonuna kadar kernel exploiti çok anlatmadan geliyor ve sunumu userland diye kapatıyor.Videonun sonuna baktığımda Sony'ye bu bilgileri paylaşmasına onay verdiği için ve hackerone sitesine açığı kapatıp sonunda ödül aldığından teşekkür ediyor.
Ama hepsi bu değil. PS5 içine taktığı bluray CD içindeki kodlar ile artık içinde ne var ise userland alanından entry point noktasından giriş yapılarak chain olarak yani zincirleme kernel'e okuma yazma hakkı elde edildiğini gösteriyor. Yani benim anladığım, bu tam bir kırmadır arkadaşlar ve o konsolda Debug Settings açılmıştır. Keşke bunu da gösterseydi diyorum ama Sony bu kadarına izin vermiştir diye tahmin ediyorum. Ayrıca kendisinin bu CD içindeki verilerinin yani bluray yolundan userland alanından konsola gönderilen kodların %100 güvenilir olduğunu ama userland'den kernel'e geçişte yani kernel alanında bazı sorunlar olabileceğini belirtmiş o yüzden ilk seferinde kernel panic oldu aynen şimdi kırık olan konsollarda olduğu gibi hani 5.05-7.55 arası pat diye konsol kapanır veya 9.00 da arada bir hata kodu verir ama çoğunlukla konsol kapanmaz yada nadiren kapanır ya işte onun PS5 versiyonunu gördük yani kernel panic olayını gördük ve hiç kapanma falan olmadı. CD 'yi konsoldan çıkartmadı yada konsola restart atmadı sadece kumandadan uygulamayı kapat deyip tekrar çalıştırdı o kadar ve kırma yani kernel exploit hemen gerçekleşti yani çok temiz bir kırma işlemi oldu toplam 15 saniyede kırılıyor. İşte bunun aynısını yapabilecek başka hackerlar olabilecek mi artık bunu göreceğiz. Ayrıca son bir detay fark ettim bence bu kendisinin nasıl kırdığına dair ipucu içeriyor ve bunu kırmayı deneyecek insanlara yol göstermesi için belirtti o da şu: ekranda çıkan kernel pointers 'lara dikkat çekiyor yani orada aşağıdaki resimde sonda yazan fff ile başlayan her satırdaki bu kodlar kernel'e ulaşabilmek için nerelerde ne yaptığını hangi kapılardan geçerek chain exploit yani zincirleme açık dediği kernel exploite ulaştığı adımları gösteriyor. Yani kernel'e ulaşmak bu 5 açıktan tek bir tanesi ile değil bir kaç tanesi ile adım adım ilerleniyor olarak anladım. İşte kıracak hackerlarda aynı yolu izleyerek bu kodları rehber olarak alıp kernel'e ulaşabilirler diye umut ediyorum. Ben böyle düşündüm ve hissettim ama bunun bir gerçekliği olur mu bilemiyorum tabi.
Ekli dosyayı görüntüle 6043
Hocam yani şuan bulunabilir en mantıklı olan 1116 serisi dimi?Aşağıda verdiğim bilgilere rağmen içinden ne çıkacağı bilinmez yani sorumluluk kabul etmem. Bilginize.
İnternet satış sitelerine bakacaksınız ve model kodunu soracaksınız. (N11-GG-Trendyol-HB-vb.)
101x serisi ilk Kasım 2020 de çıktı ve 2021 ortalarına kadar işte 1116 çıkışına kadar devam etti. (Kırılabilir sürüm olması gerekir içinde.)
111x serisi ise Mayıs 2021 de duyurulup Ağustos 2021 gibi piyasada idi. (Kırılabilir sürümde olabilir - Kırılamayan sürümde)
121x serisi ise Mayıs 2022 ilk Japonya da çıktı yani en son seri (Kırılmayan sürüm içerir.)
Şimdi PS5 te hangi sürüm kırılacak bilemiyoruz.
Andy konferansındaki açıklamaya göre en üst 4.51 kırılabiliyor ama hackerlardan ilk beklenen 4.03 kırılabilir gibi duruyor ama bilemiyoruz tabi.
Kırılabilir bu sürümlerin hepsi muhtemelen CFI-111x serisinde olması gerekir.
PS5 4.51 yazılımı 8 Mart 2022 tarihinde çıktı
PS5 4.50 yazılımı 1 Aralık 2021 tarihinde çıktı
PS5 4.03 yazılımı 21 Ekim 2021 tarihinde çıktı
Yani en kötü 4.51 çıkması için alacağın konsolun Mart 2022 tarihi civarlarında veya öncesi piyasada satışa çıktı ise kurtarır.
Ama aynı kodlu konsol Nisan-Mayıs arasında çok yeni üretildi ise içinde 5.00 çıkabilir. Aslına bakarsan hala konsolların çoğu 4.51 ve altındadır ama işte satıcı önemli yani çok yeni stoklara giren bir yerden alırsan sonuç olumsuz olabilir.
Diğer tarihlere göre de aynı mantığı işleterek kendin bir hesap yapabilirsin.
101x serisi neredeyse 2 yıllık konsol oluyor belki hala elinde kalmış bir satıcı olabilir yada 2. el bulunabilir bakmak gerekir.
Yada stok tarihi yeni olmayan (artık bunu öğrenmesi sana ait) 111x serisi konsol alıp şansını deneyebilirsin. Tabi ki bu seriyi alman konsol olarak daha yeni olduğu için daha iyi olacaktır.
Ben Ocak 2022 de HB den 1116 aldım ve 4.00 çıkmıştı bende.
Bulabileceğin en fazla CFI 1116 serisidir. CFI 1016 yı bulman mucize gibi bir şey olur. Yani ikinci el piyasasında olur. Ama yüksek ihtimal onlarında yazılımı güncellenmiştir.Hocam yani şuan bulunabilir en mantıklı olan 1116 serisi dimi?
Bu jit dedikleri olay ne yani ne anlama geliyor ?Arkadaşlar şimdi oturdum sonuna kadar izledim, ve size son durumun özetini geçmek istedim.
bu sunumda kesinlikle kernel exploit gösterilmiyor,
Race condition’dan söz etmiş ama sanırım o da ps4 için. Yani işin özü hiçbir şekilde kernele nasıl girdi ne yaptı verilmemiş.
Fakat hackerone’daki raporda anladığım kadarıyla kernel exploit hakkında bilgi var:
[HIGH][PS4] [PS5] Vulnerability 5
The UDF driver https://github.com/williamdevries/UDF is used on the PS4 and PS5 which contains a buffer overflow. An attacker can make the size inf_len larger than sector_size (the assumption of internal allocation is that the data is smaller than the sector size) and cause an overflow with memcpy().
Sıkıntılı olan nokta, anladığım kadarıyla ps4’de jit’in olması işleri çok kolaylaştırıyor ama ps5’te jit yok.
özetle: kernel exploiti ne anlattılar ne gösterdiler.
Evet, aynen öyle konferans videosunda üstünkörü geçiyor yani kendisinin kernele nasıl ulaştığını açıkça anlatmıyor muhtemelen Sony tarafı bu kadarına izin vermiştir ama videonun sonunda demo diski denedikten sonra kernel pointerslara dikkat çekerek zincirleme exploit diyor sanki ve bizler programcı hackerlar gibi gerekli programlama dillerinin bütününe tam olarak hakim olmadığımız için bizim fark etmediğimiz birçok şeyi görmüş olabilirler. Yani bir şekilde piyasada bunla uğraşan hackerlar bu konferanstaki bilgiler olsun hackerone 'daki bilgiler olsun kendi bilgileri olsun yada birbirlerine yardım ederek bu işin altından kalkacaklardır. Andy tek başına yaptı ve şimdi genele bir sürü yardımcı bilgi veriyor yani artık birileri çıkar yapar diye düşünüyorum ama çok gecikirse bir şekilde yardım alırlar yada Andy gizliden devreye girer yani önemli kişilerden birine biraz yardımcı olur bu iş yine olur. Ama zamanlamasını ve hangi konsol ve sürüme geleceğini tahmin şimdilik edemiyorum. Ama çok uzun süreceğini sanmıyorum.Arkadaşlar şimdi oturdum sonuna kadar izledim, ve size son durumun özetini geçmek istedim.
bu sunumda kesinlikle kernel exploit gösterilmiyor,
Race condition’dan söz etmiş ama sanırım o da ps4 için. Yani işin özü hiçbir şekilde kernele nasıl girdi ne yaptı verilmemiş.
Fakat hackerone’daki raporda anladığım kadarıyla kernel exploit hakkında bilgi var:
[HIGH][PS4] [PS5] Vulnerability 5
The UDF driver https://github.com/williamdevries/UDF is used on the PS4 and PS5 which contains a buffer overflow. An attacker can make the size inf_len larger than sector_size (the assumption of internal allocation is that the data is smaller than the sector size) and cause an overflow with memcpy().
Sıkıntılı olan nokta, anladığım kadarıyla ps4’de jit’in olması işleri çok kolaylaştırıyor ama ps5’te jit yok.
özetle: kernel exploiti ne anlattılar ne gösterdiler.
Just in time olması lazım yani anladığım kadarıyla gerçek zamanlı kod çalıştırma olması lazım.Bu jit dedikleri olay ne yani ne anlama geliyor ?
Bu konuda can sıkacak bir teorim var, cturt daha önce birlikte sunacaktık diye açıklamıştı.Evet, aynen öyle konferans videosunda üstünkörü geçiyor yani kendisinin kernele nasıl ulaştığını açıkça anlatmıyor muhtemelen Sony tarafı bu kadarına izin vermiştir ama videonun sonunda demo diski denedikten sonra kernel pointerslara dikkat çekerek zincirleme exploit diyor sanki ve bizler programcı hackerlar gibi gerekli programlama dillerinin bütününe tam olarak hakim olmadığımız için bizim fark etmediğimiz birçok şeyi görmüş olabilirler. Yani bir şekilde piyasada bunla uğraşan hackerlar bu konferanstaki bilgiler olsun hackerone 'daki bilgiler olsun kendi bilgileri olsun yada birbirlerine yardım ederek bu işin altından kalkacaklardır. Andy tek başına yaptı ve şimdi genele bir sürü yardımcı bilgi veriyor yani artık birileri çıkar yapar diye düşünüyorum ama çok gecikirse bir şekilde yardım alırlar yada Andy gizliden devreye girer yani önemli kişilerden birine biraz yardımcı olur bu iş yine olur. Ama zamanlamasını ve hangi konsol ve sürüme geleceğini tahmin şimdilik edemiyorum. Ama çok uzun süreceğini sanmıyorum.
İnşallah öyle değildir. Beklemekten başka çaremiz de yok zaten.Bu konuda can sıkacak bir teorim var, cturt daha önce birlikte sunacaktık diye açıklamıştı.
Fakat bu açıklamada birlikte sunamamalarının nedeninin açığın kapanmamış olması yüzünden olduğunu söyledi.
eğer kernel açığı cturt’un açığı ise yandık
Eğer bu ihtimal doğru ise kırılmasını daha çok bekleyeceğiz…
Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.
Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.
Anlayışınız için teşekkür ederiz...
Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK