Ben bu işi para kazanmak için yapıyorlar gibi bir ifade kullanmadım. Jailbreak işleriyle uğraşan elemanların gelecek bounty'e ihtiyacı yok ama harcadıkları vaktin karşılığını almak hakları(karşılığını misliyle alıyorlar zaten) ve asıl amaçları prestij kazanmak. Bunu bu işleri az çok takip eden herkes bilir. Bir açık bulup bunu Sony'e ilettiğin zaman karşılıklı prosedür olur. Kişi bulduğu açığı izinsiz açıkladığı taktirde davalık olur çünkü kodlar Sony'e aittir ve kodlar üzerinde hak sahibidir. Verdiğim örneğin 2011 hack olayı ile ilgili olduğunu ben de biliyorum güzel kardeşim. Bu örneği vermemdeki amaç güncel sürüm kırıldığında firmanın başına geleceklerin büyüklüğünü belirtmek idi. Ps3'ün uzun süre kırılmamasının sebebi Sony'nin hacker satın alma(hackerlara para verme) stratejisiydi. O yüzden 2010'da ancak kırılabilmişti. Hakerlara para vererek korsanı geciktirme işini Sony dışındaki firmalar da yapıyor. Yani söylediğim şey mantıksız ya da imkansız bir şey değil.
Peki güzel kardeşim, 2018 yılında 5.05 jb haberi bir anda çıktığında Sony iki hafta sonra 5.50 yi yayınlandığında ne dönmüştü? Sony mi izin verdi? Alın kullanın mı dedi?
Ben haklıyımcılık oynama lüzumu yok. Donanım hackiyle uğraşan biri olarak Sony nin hacker diye dolanan elemanları zerre umursadığını sanmıyorum.
Zaten yorumda birçok şeyi açıkladım ancak ben haklıyım kafasında okuduğun için anlamamışsın.
Uzun lafın kısası şu güzel kardeşim, kex çıkacak hepimiz faydalanacağız. Olay bu kadar.
Kimin ne yaptığından ne döndüğünden bizim veya bu forumdaki herhangi birinin umurunda olmadığından emin olabilirsin.