Dead Space Remake oyununu 4.51 ve altında yazılım isteyen konsollarda çalıştırabilirlerse bu demek oluyor ki yüksek sürüm isteyen diğer oyunlarıda kırık yazılımlı ps5 ler için dump edebilirler şöyle birşey olabilir bir ara demiştiniz ya 7.61 e kadar açık flan var diye belki 7.61 yazılıma kadar olan oyunları dump etme imkanı bulmuş olabilirler.
Paylaştığım önceki mesajda ben tweetleri karıştırmışım daha doğrusu Dead Space tweeti altında diğerleri GTA V oyunundan bahsediyormuş ondan karıştırmışım.
Şimdi Dead space oyununa gelirsek durum şöyle.
mbcrump iddası bu oyun firmware 5.00 üstü (evet öyle olmalı) ve bunu decrypt ederek herkesin kullanımına sunacakları tweetini attı.
5.00 Firmware 23.03.2022 tarihinde çıktı
Dead space ise yaklaşık 10 ay sonra 27.01.2023 tarihinde çıktı.
O tarihlerde ise 6.50 firmware piyasadaydı.
Düz mantık bakarsak bu oyunun v1.00 ana dosyası mantıken 5.00 ve üstüdür hatta beklenen (normal şartlar altında) 6.50 olmasıdır.
Ancak çok düşük ihtimal ile bu oyun önceden yapılıp/hazırlanıp CD'ye basımı PSN çıkışından 10-11 ay önce olacak ki o zaman CD içinde kırılabilir 4.51 sürüm olsun. Bu da zor gibi ama bilemeyiz. Ama bu oyun CD'si içindeki SDK gerçekten 5.00 üstü ise bunu günümüzde dump etmeleri şimdilik mümkün değil. En azından sizin de yazdığınız gibi 7.61 sürüme kadar kimseye açıklamadıkları bir kırılmış versiyon olmalı ki aslen bu çok daha zor bir ihtimal. Benim düşüncem ise şu; Muhtemelen Echo Stretch geçen gün yine 5.00 üstü olan Asterix oyununu CD şifresi ile açtım yazdığı gibi eğer ellerinde bu Dead Space oyununun da şifresi var ise yani bunu biliyor yada buldularsa oyun dosyalarını şifresi çözülmüş olarak çıkartabilirler ve sonrası 5.00 üstü olan SDK sürümünü patch yaparak 4.51 ve altına indirebilirler ve bu işleme kısmi backport deriz yani genel oyun dosyalarına dokunmadan sadece eboot sdk'sını patch yaparak düşürürlerse ve oyun çalışır ise buna kısmi backport diyebiliriz. Ama, Cyber'ın yaptığı gibi hem eboot hem genel oyun dosyaları yeniden düzenlenmesi gerekir ise ona tam backport işlemi deriz.
Yani sanırım bu Dead Space oyununun da CD'yi çözen şifresini buldular düşüncesindeyim. Ama 7.61 sürüme kadar olan olası beklenen açık için ise ben Andy tarafından önümüzdeki dönemde ortaya çıkacak yeni açıklar ile bir şeyler olabileceğini düşünüyorum. Tabi gerçekte bizlerin de tam olarak bildiğimiz bir şey yok ama genel olarak yazılanlardan ve takip ettiklerimizden bir fikir yürütebiliyoruz.