SON ÇIKAN POPÜLER OYUNLAR

PS4 HACK HABER Kırık Sürüm Konsollar için Haberler - Gelişmeler - Duyurular - Yardımlaşma ve Paylaşım Konusu

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113
Bakalım bu yeni PS5 güncellemesinden sonra hala açıklanmayan Andy bildirimleri disclosed edilerek genele paylaşılacak mı?
Ve paylaşılır ise PS4/PS5 için bilmediğimiz yeni bir açık yani kırma yolu ortaya çıkar mı? Bunu zaman gösterecek. Sabretmeye devam.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113
GÜNCELLEME: Aşağıda yazdığım bu yorumda atılan tweet cevaplarını karıştırmışım ve yorumum hatalı olmuş. Doğrusu 3 mesaj aşağıdadır.

mbcrump: 5.0 ve üstü firmware isteyen Dead Space PS5 oyununu en kısa sürede şifresini çözerek sizlere sunacağız yazmış.
Echo Stretch: Bütün gece bunun üzerinde çalıştım ama yeni bir dump'a ihtiyacım var yazmış.
WildeModz: Son 3 gündür bunu çalıştırmayı denedikten sonra ben de aynı şeyi düşünüyordum. Disk oyun 4.50 de kusursuz çalışıyor yani dump alamamak için bir neden yok. Bu gece düzgün bir dump alacağım.

Şimdi burada kafa karıştıran olay;
mbcrump, bu oyun 5.0 üstü ister derken WildeModz ise bu oyunun 4.50 sürümde çalıştığını ve kolayca 4.50 üzerinden dump edilebileceğini ve bunu bu gece deneyeceğini yazmış. Yani tutarsız bilgiler var. Eğer oyun 4.50 istiyor ise 4.50/4.51 konsoldan dump edilebilir zaten ve sonra 4.03 ve aşağısı için sdk sürümü patchlenerek kısmi bir backport yapılabilir. Ama asıl merak edilen gerçekten yüksek SDK 'lı yeni bir oyun yani gerçekten 5.00 üstü bir oyun backport yapılabilir mi? Normalde cevap hayır çünkü 5.00 üstü oyunları henüz dump edemiyoruz. Edemediğimiz için de backport yapma/yapabilme aşamasına geçemiyoruz. Geçen gün ortaya 5.00 üstü isteyecek olan Asterix oyununun 4.03 konsolda çalıştırılabilmesi olayı gündeme gelmişti ama sonraki açıklamalarda bu oyunun daha geliştirme aşamasında olduğu ve oyun geliştirici stüdyo tarafından bilerek yada çalınarak debug pkg halinde sızdırıldığı yani oyun daha geliştirme aşamasında olduğundan dosyaların da şifrelenmemiş halde olduğu ve bu sayede kısmi backport yapılarak çalıştırılabildiği bilgisi paylaşıldı yani bu sızdırılan ve dosyaları şifresiz olan geliştirme aşamasındaki oyun ile diğer dediğimiz gerçek 5.0 ve üstü firmware isteyen bir PS5 oyunu olayını karıştırmamak gerekir. Yani bilmediğimiz bir 5.00 sütü kırık PS5 sürümü yok ise hala en üst sınırımız 4.51 ve altı isteyen oyunlar PS5 konsollara gelecektir ve işte 4.51 de çalışan bir oyun daha alt versiyonlara backport yapılabilir demektir.

Hans18

Kullanıcı
21 Şubat 2022
192
181
43
mbcrump: 5.0 ve üstü firmware isteyen Dead Space PS5 oyununu en kısa sürede şifresini çözerek sizlere sunacağız yazmış.
Echo Stretch: Bütün gece bunun üzerinde çalıştım ama yeni bir dump'a ihtiyacım var yazmış.
WildeModz: Son 3 gündür bunu çalıştırmayı denedikten sonra ben de aynı şeyi düşünüyordum. Disk oyun 4.50 de kusursuz çalışıyor yani dump alamamak için bir neden yok. Bu gece düzgün bir dump alacağım.

mbcrump, bu oyun 5.0 üstü ister derken WildeModz ise bu oyunun 4.50 sürümde çalıştığını ve kolayca 4.50 üzerinden dump edilebileceğini ve bunu bu gece deneyeceğini yazmış. Yani tutarsız bilgiler var. Eğer oyun 4.50 istiyor ise 4.50/4.51 konsoldan dump edilebilir zaten ve sonra 4.03 ve aşağısı için sdk sürümü patchlenerek kısmi bir backport yapılabilir. Ama asıl merak edilen gerçekten yüksek SDK 'lı yeni bir oyun yani gerçekten 5.00 üstü bir oyun backport yapılabilir mi? Normalde cevap hayır çünkü 5.00 üstü oyunları henüz dump edemiyoruz. Edemediğimiz için de backport yapma/yapabilme aşamasına geçemiyoruz. Geçen gün ortaya 5.00 üstü isteyecek olan Asterix oyununun 4.03 konsolda çalıştırılabilmesi olayı gündeme gelmişti ama sonraki açıklamalarda bu oyunun daha geliştirme aşamasında olduğu ve oyun geliştirici stüdyo tarafından bilerek yada çalınarak debug pkg halinde sızdırıldığı yani oyun daha geliştirme aşamasında olduğundan dosyaların da şifrelenmemiş halde olduğu ve bu sayede kısmi backport yapılarak çalıştırılabildiği bilgisi paylaşıldı yani bu sızdırılan ve dosyaları şifresiz olan geliştirme aşamasındaki oyun ile diğer dediğimiz gerçek 5.0 ve üstü firmware isteyen bir PS5 oyunu olayını karıştırmamak gerekir. Yani bilmediğimiz bir 5.00 sütü kırık PS5 sürümü yok ise hala en üst sınırımız 4.51 ve altı isteyen oyunlar PS5 konsollara gelecektir ve işte 4.51 de çalışan bir oyun daha alt versiyonlara backport yapılabilir demektir.

Dead Space Remake oyununu 4.51 ve altında yazılım isteyen konsollarda çalıştırabilirlerse bu demek oluyor ki yüksek sürüm isteyen diğer oyunlarıda kırık yazılımlı ps5 ler için dump edebilirler şöyle birşey olabilir bir ara demiştiniz ya 7.61 e kadar açık flan var diye belki 7.61 yazılıma kadar olan oyunları dump etme imkanı bulmuş olabilirler.

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,018
11,882
113

micheal dead space oyunundan bahsediyor ama echo stretch gta 5 oyunundan bahsediyor ve ayrıca wildemodz echo stretchin yorumunun üzerine bunu diyor en azından ben öyle anladım yanlışta anlamış olabilirim

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLİM
CUH Kodu: 2216B
Kapasite: 1TB
Versiyon: 9.00
Alım Yılı: 18.10.2021
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: BLURAY
CFI Kodu: 1216A
Kapasite: 825 GB
Versiyon: 6.50
Alım Yılı: 13.12.2023
PC BİLGİLERİ
İşlemci: Intel Core İ7 3537U
Ram: DDR3 - 8 GB
HDD: 222 GB SSD
Ekran Kartı: Nvidia Geforce GT 720M
İşletim Sistemi: Windows 10-64 Bit

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113
micheal dead space oyunundan bahsediyor ama echo stretch gta 5 oyunundan bahsediyor ve ayrıca wildemodz echo stretchin yorumunun üzerine bunu diyor en azından ben öyle anladım yanlışta anlamış olabilirim
Doğru diyorsun. Sen yazınca detaylı baktım ve meğer mbcrump Dead Space oyunundan bahsederken onun tweet'i altına başka oyun yorumları yazılmış yani SynthIIll adlı kullanıcı Dead Space tweeti altında GTA V oyununu sormuş ve Echo Stretch de ona cevaben tüm gece GTA 5 ile uğraştığını ve temiz bir dump gerektiğini yazmış ve Echo Stretch'in bu mesajına cevaben WildModz da aslında GTA V oyunun 4.50 de sorunsuz çalıştığını ve bu gece temiz bir dump alacağını yazmış. Yani ben de karıştırmışım. :) Anlayacağınız adamlar Dead Space paylaşımı altında GTA V oyununu yazışmış.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113
Dead Space Remake oyununu 4.51 ve altında yazılım isteyen konsollarda çalıştırabilirlerse bu demek oluyor ki yüksek sürüm isteyen diğer oyunlarıda kırık yazılımlı ps5 ler için dump edebilirler şöyle birşey olabilir bir ara demiştiniz ya 7.61 e kadar açık flan var diye belki 7.61 yazılıma kadar olan oyunları dump etme imkanı bulmuş olabilirler.
Paylaştığım önceki mesajda ben tweetleri karıştırmışım daha doğrusu Dead Space tweeti altında diğerleri GTA V oyunundan bahsediyormuş ondan karıştırmışım.

Şimdi Dead space oyununa gelirsek durum şöyle.
mbcrump iddası bu oyun firmware 5.00 üstü (evet öyle olmalı) ve bunu decrypt ederek herkesin kullanımına sunacakları tweetini attı.

5.00 Firmware 23.03.2022 tarihinde çıktı
Dead space ise yaklaşık 10 ay sonra 27.01.2023 tarihinde çıktı.
O tarihlerde ise 6.50 firmware piyasadaydı.
Düz mantık bakarsak bu oyunun v1.00 ana dosyası mantıken 5.00 ve üstüdür hatta beklenen (normal şartlar altında) 6.50 olmasıdır.

Ancak çok düşük ihtimal ile bu oyun önceden yapılıp/hazırlanıp CD'ye basımı PSN çıkışından 10-11 ay önce olacak ki o zaman CD içinde kırılabilir 4.51 sürüm olsun. Bu da zor gibi ama bilemeyiz. Ama bu oyun CD'si içindeki SDK gerçekten 5.00 üstü ise bunu günümüzde dump etmeleri şimdilik mümkün değil. En azından sizin de yazdığınız gibi 7.61 sürüme kadar kimseye açıklamadıkları bir kırılmış versiyon olmalı ki aslen bu çok daha zor bir ihtimal. Benim düşüncem ise şu; Muhtemelen Echo Stretch geçen gün yine 5.00 üstü olan Asterix oyununu CD şifresi ile açtım yazdığı gibi eğer ellerinde bu Dead Space oyununun da şifresi var ise yani bunu biliyor yada buldularsa oyun dosyalarını şifresi çözülmüş olarak çıkartabilirler ve sonrası 5.00 üstü olan SDK sürümünü patch yaparak 4.51 ve altına indirebilirler ve bu işleme kısmi backport deriz yani genel oyun dosyalarına dokunmadan sadece eboot sdk'sını patch yaparak düşürürlerse ve oyun çalışır ise buna kısmi backport diyebiliriz. Ama, Cyber'ın yaptığı gibi hem eboot hem genel oyun dosyaları yeniden düzenlenmesi gerekir ise ona tam backport işlemi deriz.

Yani sanırım bu Dead Space oyununun da CD'yi çözen şifresini buldular düşüncesindeyim. Ama 7.61 sürüme kadar olan olası beklenen açık için ise ben Andy tarafından önümüzdeki dönemde ortaya çıkacak yeni açıklar ile bir şeyler olabileceğini düşünüyorum. Tabi gerçekte bizlerin de tam olarak bildiğimiz bir şey yok ama genel olarak yazılanlardan ve takip ettiklerimizden bir fikir yürütebiliyoruz.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113
Screenshot_2024_01_24-2.jpeg

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113

Hans18

Kullanıcı
21 Şubat 2022
192
181
43
Paylaştığım önceki mesajda ben tweetleri karıştırmışım daha doğrusu Dead Space tweeti altında diğerleri GTA V oyunundan bahsediyormuş ondan karıştırmışım.

Şimdi Dead space oyununa gelirsek durum şöyle.
mbcrump iddası bu oyun firmware 5.00 üstü (evet öyle olmalı) ve bunu decrypt ederek herkesin kullanımına sunacakları tweetini attı.

5.00 Firmware 23.03.2022 tarihinde çıktı
Dead space ise yaklaşık 10 ay sonra 27.01.2023 tarihinde çıktı.
O tarihlerde ise 6.50 firmware piyasadaydı.
Düz mantık bakarsak bu oyunun v1.00 ana dosyası mantıken 5.00 ve üstüdür hatta beklenen (normal şartlar altında) 6.50 olmasıdır.

Ancak çok düşük ihtimal ile bu oyun önceden yapılıp/hazırlanıp CD'ye basımı PSN çıkışından 10-11 ay önce olacak ki o zaman CD içinde kırılabilir 4.51 sürüm olsun. Bu da zor gibi ama bilemeyiz. Ama bu oyun CD'si içindeki SDK gerçekten 5.00 üstü ise bunu günümüzde dump etmeleri şimdilik mümkün değil. En azından sizin de yazdığınız gibi 7.61 sürüme kadar kimseye açıklamadıkları bir kırılmış versiyon olmalı ki aslen bu çok daha zor bir ihtimal. Benim düşüncem ise şu; Muhtemelen Echo Stretch geçen gün yine 5.00 üstü olan Asterix oyununu CD şifresi ile açtım yazdığı gibi eğer ellerinde bu Dead Space oyununun da şifresi var ise yani bunu biliyor yada buldularsa oyun dosyalarını şifresi çözülmüş olarak çıkartabilirler ve sonrası 5.00 üstü olan SDK sürümünü patch yaparak 4.51 ve altına indirebilirler ve bu işleme kısmi backport deriz yani genel oyun dosyalarına dokunmadan sadece eboot sdk'sını patch yaparak düşürürlerse ve oyun çalışır ise buna kısmi backport diyebiliriz. Ama, Cyber'ın yaptığı gibi hem eboot hem genel oyun dosyaları yeniden düzenlenmesi gerekir ise ona tam backport işlemi deriz.

Yani sanırım bu Dead Space oyununun da CD'yi çözen şifresini buldular düşüncesindeyim. Ama 7.61 sürüme kadar olan olası beklenen açık için ise ben Andy tarafından önümüzdeki dönemde ortaya çıkacak yeni açıklar ile bir şeyler olabileceğini düşünüyorum. Tabi gerçekte bizlerin de tam olarak bildiğimiz bir şey yok ama genel olarak yazılanlardan ve takip ettiklerimizden bir fikir yürütebiliyoruz.
Eğer yüksek sürüm isteyen oyunları dump edip 4.03 cihazlarda çalıştırabilirlerse güzel olur olmasada sorun değil zaten gow ragnarök, resident evil 4 remake, horizon forbidden west gibi yüksek sürüm isteyen oyunlar ps4 te de olduğu için onların ps4 sürümünü zaten oynayabiliyoruz bilinen oyunlardan ps5 te olupta ps4 te olmayan oyunların sayısı da şuan 10 u geçmez çok acelemiz yok bekleriz elimizde epey oyun var onlar bizi yüksek yazılım isteyen oyunlar kırılana kadar idare eder.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113
Cyber: Spider2 için bir fikrim var ve birçok PS4 sorunu vb. şeyler için beyin fırtınası yapıyorum. Call of Duty oyunları gerçekten benim becerilerimi maksimuma çıkarıyor ve çözümleri uykumda bile biliyorum.

Cyber: Sadece hatırlayın bu işlemler aracı kişi ile yapılıyor, bende PS5 Jailbreak yok ve bunun tam olarak oynanabilir olup olmayacağını bile bilmiyoruz, çalışacağını farz ediyoruz.

Cyber bu mesajında kendisinin kırılabilir sürümde bir PS5 konsolu olmadığını yazmış yani önceleri de bir kaç kez kendisinde son sürüm orijinal bir PS5 konsol olduğunu yazmıştı. Ben kendisinde PS5 Jailbreak'li bir konsol da vardır daha doğrusu ona hediye etmek isteyenler olmuştu ve kabul edip arka planda almıştır diye düşünüyordum ama demek ki almamış. Yani onun bu mesajına istinaden şu anda tek bir orijinal sürüm PS5 konsolu olduğunu varsaymalıyız. Bu arada Spider2 derken tahmin ettiğimiz Marvel’s Spider-Man 2 oyunundan bahsediyor ise bu da garip çünkü bu oyun çok yeni yani 20 Ekim 2023 tarihinde sadece PS5 konsol için çıktı ve 8.00 firmware (belki 7.61) isteyecek bir oyundur. Yani normal şartlarda bu oyunu ya 7.61 sürüm kırık bir konsol olacak ve oyun SDK 'sı da 7.61 olacak ancak öyle dump edebilirler ki şu an günümüzde bile 4.51 ve altı kırık konsollardan oyunları dump etmede bile hala eboot.bin ve prx dosyaları şifreleri çözülmeden iniyor ve ek bir işlemle bunu çözmeye çalışıyorlar ki o da her oyunda olmuyor, kısaca bilmediğimiz bir kırık 7.61 sürüm konsol olduğunu bu sebeplerle düşünmüyorum çünkü PS5 konsoldan oyun dump olayı bugün bile sıkıntılı.. O zaman aklıma gelen bu Spider-Man 2 oyununu açacak oyun şifresini de biliyor olmaları gerekir. Aksi taktirde dosyaları şifresi çözülmüş olarak çıkartamazlar. Yani bu kişiler hep böyle bulmaca gibi mesajlar atıyorlar ama bir süre sonra da bu dedikleri bir şekilde gerçekleşiyor. Yine bir şeyleri yanlış anlamadıysak haydi hayırlısı diyelim. :)

Şimdi ben de şöyle bir beyin fırtınası yapıyorum ve Cyber'ın kendi beyanı ile kendisinde kırık sürümde bir PS5 konsol olmadığına göre ve yaptıklarını kırık sürüm konsolu olan bir tanıdığına denettireceğine göre, bu durumda bence Spider-Man 2 oyununu açacak şifreyi biliyor ki oyun CD'sinden dosyaları bilgisayarına çıkartacak ve sonra dosyaları bilgisayarında patch ederek sonra tanıdığı birinin kırık sürümde olan PS5 konsolunda test ettirecek ve olursa paylaşacak. Yani benim düşüncem böyle büyük bir sürpriz için önümüzdeki dönemde uğraşacak ve aklında bir sürü fikir olduğu ve CoD oyunlarını yamalarken oldukça bilgilendiğini de söylemişti tabi diğer taraftan olup olmayacağını bilmediğini de yazmıştı ama en azından deneyecek.

Hans18

Kullanıcı
21 Şubat 2022
192
181
43
Cyber: Spider2 için bir fikrim var ve birçok PS4 sorunu vb. şeyler için pek çok beyin fırtınası yapıyorum. Call of Duty oyunları gerçekten benim becerilerimi maksimuma çıkarıyor ve çözümleri uykumda bile biliyorum.

Cyber: Sadece hatırlayın bu işlemler aracı kişi ile yapılıyor, bende PS5 Jailbreak yok ve bunun tam olarak oynanabilir olup olmayacağını bile bilmiyoruz, çalışacağını farz ediyoruz.

Cyber bu mesajında kendisinin kırılabilir sürümde bir PS5 konsolu olmadığını yazmış yani önceleri de bir kaç kez kendisinde son sürüm orijinal bir PS5 konsol olduğunu yazmıştı. Ben kendisinde PS5 Jailbreak'li bir konsol da vardır daha doğrusu ona hediye etmek isteyenler olmuştu ve kabul edip arka planda almıştır diye düşünüyordum ama demek ki almamış. Yani onun bu mesajına istinaden şu anda tek bir orijinal sürüm PS5 konsolu olduğunu varsaymalıyız. Bu arada Spider2 derken tahmin ettiğimiz Marvel’s Spider-Man 2 oyunundan bahsediyor ise bu da garip çünkü bu oyun çok yeni yani 20 Ekim 2023 tarihinde sadece PS5 konsol için çıktı ve 8.00 firmware (belki 7.61) isteyecek bir oyundur. Yani normal şartlarda bu oyunu ya 7.61 sürüm kırık bir konsol olacak ve oyun SDK 'sı da 7.61 olacak ancak öyle dump edebilirler ki şu an günümüzde bile 4.51 altı kırık konsollardan oyunları dump etmede bile hala eboot.bin ve prx dosyaları şifreleri çözülmeden iniyor ve ek bir işlemle bunu çözmeye çalışıyorlar ki o da her oyunda olmuyor, kısaca bilmediğimiz bir kırık 7.61 sürüm konsol olduğunu bu sebeplerle düşünmüyorum çünkü PS5 konsoldan oyun dump olayı bugün bile sıkıntılı.. O zaman aklıma gelen bu Spider-Man 2 oyununu açacak oyun şifresini de biliyor olmaları gerekir. Aksi taktirde dosyaları şifresi çözülmüş olarak çıkartamazlar. Yani bu kişiler hep böyle bulmaca gibi mesajlar atıyorlar ama bir süre sonra da bu dedikleri bir şekilde gerçekleşiyor. Yine bir şeyleri yanlış anlamadıysak haydi hayırlısı diyelim. :)

Şimdi ben de şöyle bir beyin fırtınası yapıyorum ve Cyber'ın kendi beyanı ile kendisinde kırık sürümde bir PS5 konsol olmadığına göre ve yaptıklarını kırık sürüm konsolu olan bir tanıdığına denettireceğine göre, bu durumda bence Spider-Man 2 oyununu açacak şifreyi biliyor ki oyun CD'sinden dosyaları bilgisayarına çıkartacak ve sonra dosyaları bilgisayarında patch ederek sonra tanıdığı birinin kırık sürümde olan PS5 konsolunda test ettirecek ve olursa paylaşacak. Yani benim düşüncem böyle büyük bir sürpriz için önümüzdeki dönemde uğraşacak ve aklında bir sürü fikir olduğu ve CoD oyunlarını yamalarken oldukça bilgilendiğini de söylemişti tabi diğer taraftan olup olmayacağını bilmediğini de yazmıştı ama en azından deneyecek.

Dediğiniz gibi Spiderman 2 oyunu 7.61 yazılımda çalışıyor olabilir ve 7.61 e kadar bir açık varsa bu şekilde oyunu düşük yazılımlı kırık ps5 lerde çalıştırabilirler olursa çok büyük bir gelişme olur.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113
Dediğiniz gibi Spiderman 2 oyunu 7.61 yazılımda çalışıyor olabilir ve 7.61 e kadar bir açık varsa bu şekilde oyunu düşük yazılımlı kırık ps5 lerde çalıştırabilirler olursa çok büyük bir gelişme olur.
Ama benim tahminim şu an 7.61 kırık sürüm bir konsol olmadığı yani gizliyor olsalar bile hiç kimsede böyle 7.61 kırık bir sürüm olmadığı yönünde çünkü bütün önemli geliştiricileri takip ediyorum ve hepsi de hala 5.00 altı oyunları çalıştırmaya çalışıyorlar ve kendilerine sorulan bir çok soruda da henüz 5.00 ve üstü kırılabilir bir açık olmadığı için ileride Andy sayesinde bir ihtimal yeni bir exploit ile üst sürümlerde kırılma olabileceğini bir çok kez yazıyorlar.

Benim düşüncem ise yine bu geliştiricilerin kendi paylaşımlarında ellerinde key havuzu yani bazı oyunları açan şifreler olduğunu bir kaç kez yazdılar ve örnek de gösterdiler işte yapım aşamasındaki Asterix oyununu şifre ile açtıklarını yazdılar. Geçmişte de hiç beklemediğimiz yeni sayılacak PS4 oyunlarının bazıları da bu tarz şifreler ile açıldı. Yani benim düşüncem Cyber ağzında spider2 diye geveliyor ise muhtemelen Spider Man 2 oyununu açan şifreyi de buldular düşüncesindeyim. Yani bence üst sürüm 7.61 gibi kırılmış bir konsol günümüzde yok. Umarım ileride yine Andy sayesinde olacak. Ben ellerindeki şifreleri deniyorlar ve çalışanları yani oyun dosyalarını çıkartabildikleri oyunları patch ederek 4.51 ve altında çalışması için uğraşıyorlar görüşündeyim.

Sanırım siz hala 7.61 kırık sürüm var görüşündesiniz ama olsaydı inanın ortaya çıkardı ve çok beklenen bir çok yeni oyun paylaşılacak gibi sinyaller verirlerdi ama böyle bir durum yok yani olsaydı inanın bir şekilde ortaya çıkardı yada 5.00 üstü isteyen yeni oyun paylaşımları görürdük.
Bu yüzden bence şu an kırık 7.61 sürüm yok ama umarım önümüzdeki 1-3 yıl arasında o da olacaktır. Ben CD havuzundan şifreleri oyunlarda deneyerek açabildiklerini ve çalıştırabildiklerini yapacaklar görüşündeyim çünkü şifreyi bilip oyunu açmak da yetmiyor ve açılan dosyalar yine 5.00 üstü SDK'lı oldukları için (eboot ve prx'ler) bunların 4.51 ve altında çalışacak şekilde yamalanmasının da başarılması gerekir. Yani önümüzdeki ay Spider-Man 2 oyununu 4.51 ve altında çalışacak şekilde paylaştılar diye varsayalım ve bu oyunu yaptıktan sonra arkası gelmez ise yani onlarca başka iyi yeni oyun olduğuna göre ve ellerinde kırık 7.61 sürüm konsol var ise bunların hepsini yapabilip paylaşmaları gerekir. Eğer yaparlar ise o zaman sizin tahmin ettiğiniz gibi 7.61 kırık konsol vardır deriz ama sadece bir kaç oyun ile sınırlı kalırsa benim tahmin ettiğim gibi sadece şifresini buldukları ve çalıştırabildikleri oyunları yapabiliyorlar demek olacaktır. Aslen şu an bile halen 1 tane bile 5.00 üstü oyun paylaşamadılar. İşte yapım aşamasındaki Asterix oyununu saymazsak diyelim.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113
İşte size bahsettiğim oyun bu ve bu oyun yapım aşamasındayken sızdırıldı ve bu oyun şifre ile açıldı. Bu oyun 5.00 üstü SDK 'lı ama oyun yapım aşamasında olduğu için genel olarak dosyaların şifreli olmadığı Echo stretch tarafından duyuruldu ve sonrası eboot/prx SDK'sı patch edilerek 4.xx konsollarda oyunun çalışması sağlandı. Kısaca, Echo Stretch'in ilk olarak duyurduğu bu Asterix oyunu şimdi paylaşıldı ve Echostretch tarafından ilk backport edilen PS5 oyunu bu diyebiliriz.

Son düzenleme:

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,018
11,882
113
İşte size bahsettiğim oyun bu ve bu oyun yapım aşamasındayken sızdırıldı ve bu oyun şifre ile açıldı. Bu oyun 5.00 üstü SDK 'lı ama oyun yapım aşamasında olduğu için genel olarak dosyaların şifreli olmadığı Echo stretch tarafından duyuruldu ve sonrası eboot/prx SDK'sı patch edilerek 4.xx konsollarda oyunun çalışması sağlandı. Kısaca, Echo Stretch'in ilk olarak duyurduğu bu Asterix oyunu şimdi paylaşıldı ve Echostretch tarafından ilk backport edilen PS5 oyunu bu diyebiliriz.

merak ettiğim bir şey var gta 6 çıkınca backport gelecek mi ilerleyen zamanlarda görürüz artık echo stretch bir ilki başarmış oldu

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113
merak ettiğim bir şey var gta 6 çıkınca backport gelecek mi ilerleyen zamanlarda görürüz artık echo stretch bir ilki başarmış oldu
Diyelim ki GTA 6 önümüzdeki ay çıktı ve oyun CD'si içinde 8.60 sürüm var.
Ve yine diyelim ki en son 7.61 sürüm de 4.51 ve altı gibi kırılmış olsun.
Bu konsolların hiçbiri bu oyun CD'sini dump edemez. Ne 7.61 sürüm ne 5.00 altı sürüm konsollar dump edemez çünkü oyun 8.60 istiyor ve bu kırık konsollar işe yaramazlar.

Daha sonra diyelim ki oyun havuzunda eski GTA 5 oyunun şifresi var ve bu şifreyi alıp yeni GTA 6 oyununda denediler ve bir baktılar ki çalıştı yani oyun firması meğer şifreyi değiştirmemiş (varsayım olarak diyorum tabi) ve bu sayede şifre bilindiği için oyun dosyaları şifresi çözülerek bilgisayara çıkartılabildi. Sonra eboot ve prx dosyalarının SDK'sına bakıldı ve 8.60 olduğu görüldü. Diğer normal oyun dosyaları zaten hiçbir zaman şifreli değildir.

Son olarak bu şifresi çözülerek çıkartılmış 8.60 SDK'lı dosyalar backport yapılarak işte 7.61/5.00 ve altında çalışacak şekilde yamalanacak yani oyun dosyalarının SDK'sı düşürülecek. Eğer başarılı olunur ise oyun düşük sürüm konsollarda çalışacaktır. Olay bu yani. Tabi aslında kolay bir şeyden bahsetmiyoruz, bakmayın böyle çok kolaymış gibi yazdığıma yani anlaşılsın diye böyle izah ediyorum.

maxpayne65

Kullanıcı
10 Aralık 2020
140
92
28
Yanlış bilmiyorsam ps4 de ki magic olayın da şifre havuzu kullanılarak yeni oyunlar dump edilip backport yapılabiliyor. Benim anlamadığım konu şu. Bütün firmalar mi ps5 oyunlarının şifresini değiştirmiş. Hic mi ps4 sifresi ile ayni olan oyun yok. 🤔

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113
Yanlış bilmiyorsam ps4 de ki magic olayın da şifre havuzu kullanılarak yeni oyunlar dump edilip backport yapılabiliyor. Benim anlamadığım konu şu. Bütün firmalar mi ps5 oyunlarının şifresini değiştirmiş. Hic mi ps4 sifresi ile ayni olan oyun yok. 🤔
Şunlar var şimdilik bilinen;
İşte bu Echo Stretch'in hallettiği Asterix oyunu var.
Belki Cyber da Spiderman 2 şifresi vardır çünkü Spider2 diye laflar etti ve onu yapmayı deneyebilir.
Bir de Michael Crump da geçen gün 5.00 üstü Dead Space PS5 oyununu decrypt-şifresini çözerek paylaşacağını duyurmuştu.

maxpayne65

Kullanıcı
10 Aralık 2020
140
92
28
Şunlar var şimdilik bilinen;
İşte bu Echo Stretch'in hallettiği Asterix oyunu var.
Belki Cyber da Spiderman 2 şifresi vardır çünkü Spider2 diye laflar etti ve onu yapmayı deneyebilir.
Bir de Michael Crump da geçen gün 5.00 üstü Dead Space PS5 oyununu decrypt-şifresini çözerek paylaşacağını duyurmuştu.
Hem Ps4 hem de ps5 çıkan oyunların neden ps5 versiyonları dump edilemiyor. Örneğin gow ragnarok ve horizon forbiden west gibi. Firmaların Ps4 için ayrı ps5 için ayrı şifre kullandıklarını düşünmüyorum. Jailbreak ps5 konsollarda bazi oyunların dump ederken hata vermesini anlarım ama sifresi bilinen oyunlari sıkıntisiz dump edilebilmesi gerekir. Başka birsey var ama çözemedim.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113
Hem Ps4 hem de ps5 çıkan oyunların neden ps5 versiyonları dump edilemiyor. Örneğin gow ragnarok ve horizon forbiden west gibi. Firmaların Ps4 için ayrı ps5 için ayrı şifre kullandıklarını düşünmüyorum. Jailbreak ps5 konsollarda bazi oyunların dump ederken hata vermesini anlarım ama sifresi bilinen oyunlari sıkıntisiz dump edilebilmesi gerekir. Başka birsey var ama çözemedim.
VAR. Kısaca belirli dosyaların SDK sürümleri kırık sürümlere düşürülmesi gerekir.

Her şey elde olsa bile yani diyelim ki şifreleri biliyorlar ve dosyaları şifresi çözülerek çıkartıyorlar ama eboot ve prx dosyaları şifresi çözülse bile içinde çalışacağı firmware bilgisini içeriyor yani SDK sürümü dediğimiz şey ve yeni bir PS5 oyunu diyelim ki 7.00 istiyor ve bunun patch edilerek 5.00 ve altına ikinci bir işlem ile düşürülmesi gerekir fakat bu her zaman işe yaramıyor yani düzgün/çalışabilecek SDK düşürülmesi için de gereken programlar ve teknik bilgi olayı var.

Yani sadece şifreleri bilmek yetmiyor, bir de SDK düşürebilme beceresi gerekiyor. Yani yeni oyunları/yüksek SDK'lı oyunları düşük sürüm/kırık konsolda oynayabilmek için düşürülmesi gerekiyor ve bu her zaman yapılamıyor.

Yukarıda son bir kaç mesajımda bunları yazdım zaten. Okumadınız sanırım.

maxpayne65

Kullanıcı
10 Aralık 2020
140
92
28
VAR. Kısaca belirli dosyaların SDK sürümleri kırık sürümlere düşürülmesi gerekir.

Her şey elde olsa bile yani diyelim ki şifreleri biliyorlar ve dosyaları şifresi çözülerek çıkartıyorlar ama eboot ve prx dosyaları şifresi çözülse bile içinde çalışacağı firmware bilgisini içeriyor yani SDK sürümü dediğimiz şey ve yeni bir PS5 oyunu diyelim ki 7.00 istiyor ve bunun patch edilerek 5.00 ve altına ikinci bir işlem ile düşürülmesi gerekir fakat bu her zaman işe yaramıyor yani düzgün/çalışabilecek SDK düşürülmesi için de gereken programlar ve teknik bilgi olayı var.

Yani sadece şifreleri bilmek yetmiyor, bir de SDK düşürebilme beceresi gerekiyor. Yani yeni oyunları/yüksek SDK'lı oyunları düşük sürüm/kırık konsolda oynayabilmek için düşürülmesi gerekiyor ve bu her zaman yapılamıyor.

Yukarıda son bir kaç mesajımda bunları yazdım zaten. Okumadınız sanırım.
Ustte ki mesajınızı okudum. Özellikle bu konuyu hic bir mesaji kacirmadan takip etmeye çalışıyorum. Sdk olayini da biliyorum. Bilmeyenler için detaylıca anlattığınız için ayrıca teşekkür ederim. Ben olayın SDK ile olduğunu düşünmüyorum. Çünkü tek sorun sdk olsaydı eminim şimdiye çoktan çözmüş olmaları gerekirdi. Muhtemelen oyunu dump etmek ile ilgili bir sıkıntı yaşıyorlardır ama niye yapamıyorlar anlamadım. Ps4 de olduğu gibi her yeni çıkan oyunları backport edebilselerdi çok iyi olurdu. Umarım yakin zamanda onu da görürüz yoksa her yeni oyun için ps5 son sürümünün kırılmasını beklemek çok sıkıntılı.

istilah

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
13 Şubat 2021
425
323
63
Ben biraz beyin fırtınası yapıyorum cyber ve andy aynı kişi olamazmı veya cyber andynin çok yakını falan neden böyle diyorum ps5 yazılım güncellemesi gelir gelmez cyber hemen spiderman 2 için tweet attı belkide andy cybere 7.61 için açığı verdi veya biz 9.0 son sürüm jailbreak zannediyoruz belkide cyberin elinde 11.0 için açık var magic falan deyip olayı farklı bir tarafa çekiyorlar geçen gün modded warfare videosunda bahsetmişti nasıl magic yapıldığını ama bilmiyorum böyle bir düşüncem var biraz fantastik gelebilir ama

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: PRO
CUH Kodu: 7216
Kapasite: 5TB
Versiyon: 11.00
Alım Yılı: 07.07.2022
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: Digital Edition
CFI Kodu: 1116B
Kapasite: 825GB/2TB SAMSUNG 980 PRO
Versiyon: 10.20
Alım Yılı: 11.12.2021
PC BİLGİLERİ
İşlemci: AMD RYZEN 5600x
Ram: 32 GB KİNGSTON FURY
HDD: 1 TB SAMSUNG 970 EVO +3+6+12+14 SATA DİSK
Ekran Kartı: GİGABYTE 6700 XT 12 GB O.C
İşletim Sistemi: WİNDOWS 11
XBOX SERIES BİLGİLERİ
Model: XBOX-360
Kapasite: 250 GB
Yazılım Sürümü: Fresstyle 3
Oyuncu Kimliği:
Alım Yılı:

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113
Ustte ki mesajınızı okudum. Özellikle bu konuyu hic bir mesaji kacirmadan takip etmeye çalışıyorum. Sdk olayini da biliyorum. Bilmeyenler için detaylıca anlattığınız için ayrıca teşekkür ederim. Ben olayın SDK ile olduğunu düşünmüyorum. Çünkü tek sorun sdk olsaydı eminim şimdiye çoktan çözmüş olmaları gerekirdi. Muhtemelen oyunu dump etmek ile ilgili bir sıkıntı yaşıyorlardır ama niye yapamıyorlar anlamadım. Ps4 de olduğu gibi her yeni çıkan oyunları backport edebilselerdi çok iyi olurdu. Umarım yakin zamanda onu da görürüz yoksa her yeni oyun için ps5 son sürümünün kırılmasını beklemek çok sıkıntılı.
Şahsen ben başka bir sorun göremiyorum yani oyun dosyaları şifreleri çözülerek çıkarsa ve yüksek sürüm isteyen oyunların dosyalarındaki SDK sürümü sorunsuzca kırık sürümlere indirgenirse normal şartlar altıda çalışmaması için bir neden kalmaz. Ama şunları da ekleme yapayım, mesela şu an bile PS5 kırık sürümlerden 4.51 ve altı oyunları dump ederken eboot/prx dosyaları tamamen şifresi çözülmüş olarak çıkmıyor ve sonra bu dosyaları düzeltmek için de SpecterDev'in yazdığı eboot decrypter kullanılıyor fakat bu program bile şu an tüm oyunlarda işe yaramıyor yani bazı oyunların eboot'ları tam olarak düzgün şekilde şifresi çözülerek düzenlenemiyor. İşte bu sebeplerle de bazı oyunlar hala çalışmıyor. Geliştiricilerden beklenen ise şu: Slerisgoevy'den daha sorunsuz bir dump kodu yazması ve SpecterDev'den de daha iyi bir eboot şifre çözücü yazması ve sonra bunların LM tarafından etaHEN'e eklenmesi isteniyor. Yani bunlar kolay şeyler değil tabi ve zamanla daha iyi araçlar çıkacaktır.

Şunu unutmayın, şu an PS5 konsollar PS4 konsollar gibi Goldhen kırmasına sahip değil çünkü PS5 konsollardaki hypervisor koruması bugün halen aşılabilmiş değildir. Oyunlar ise sanırım biliyorsunuzdur, etaHEN ile itemzflow programı içinden harici bir işlemde çalıştırabiliyor yani hypervisor korumasına takılmadan uygulama içinden uygulama çalıştır mantığı ile oyunlar çalışmakta ve bu yüzden de çeşitli uyumsuzluklar olmakta ve bazı oyunlarda ses problemi, oynarken kapanma gibi çeşitli sorunlar olmaktadır. Kısaca PS5 henüz PS4 gibi bir kırılmaya (Goldhen'e) sahip değil ve oyunlar hypervisordan bağımsız uygulama içinden uygulama şeklinde çalıştırıldığı için çok verimli değil. Zaten o yüzden oyunlar PS5 için PKG formatında değil ve itemzflow programının okuyacağı yapıda klasör formunda ve itemzflow programı bu açık klasörleri okuyarak bir kısa yolmuş gibi davranarak oyunun bu açık klasör dosyalarının konumunu ve içeriğini etaHEN'e göstererek oyunun çalışmasını sağlıyor ve bu şekilde hpervisor korumasını da atlatılıyor. Tabi bu şekilde oyun çalıştırma normal PKG yüklemeye göre daha fazla sorunlar da yaşatıyor. Zaten PS5 konsolda bu itemzflow programı ile klasör oyunları çalıştırıldığından PS5 ana ekranına oyun çalıştırma simgeleri gelmiyor çünkü PKG formatında yüklenmiyorlar.

İleride hypervisor korumasını aşarlarsa yani bir hypervisor exploit bulunup onun içine de erişirlerse oradan oyunların çalışması için gerekli onaylar (keyler, lisanalar vb.) alınarak PS5 oyunları da tıpkı PS5 te çalışan PS4 oyunları gibi yada PS4 konsoldaki PKG'ler gibi PS5 konsolda da PKG formatında ve Debug Settings üzerinden yüklenebilecek ve oyun simgeleri de PS5 ana menüsüne kendiliğinden eklenecektir ve sonrası artık itemzflow programına ve onun yarattığı kısıtlama ve sorunlara da hoşça kal diyebileceğiz. Ama bunun için daha zaman var yani hypervisor exploit gelirse zaten Andy'den gelir sanırım. Kısmet ve zaman artık bakalım ileride neler göreceğiz.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113
Ben biraz beyin fırtınası yapıyorum cyber ve andy aynı kişi olamazmı veya cyber andynin çok yakını falan neden böyle diyorum ps5 yazılım güncellemesi gelir gelmez cyber hemen spiderman 2 için tweet attı belkide andy cybere 7.61 için açığı verdi veya biz 9.0 son sürüm jailbreak zannediyoruz belkide cyberin elinde 11.0 için açık var magic falan deyip olayı farklı bir tarafa çekiyorlar geçen gün modded warfare videosunda bahsetmişti nasıl magic yapıldığını ama bilmiyorum böyle bir düşüncem var biraz fantastik gelebilir ama
Yok, öyle değildir. Çok fantastik oldu.

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,018
11,882
113
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113
Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım