1 yıl beklemek derken şimdi parasını ödeyip arkadaşın 1-2 yıla TR'ye gelirken getirecek gibi diyorsan o mantıksız olur. Veya dönüşünde o zamanki fiyat ne ise en son modeli alıp sıfır getirecek diyorsan da zaten en güncel update'li konsol gelecektir ve kırılması daha da zor olabilir. Gerçi şimdi bile oyun oynatan bir kırılma hala olmadı, o yüzden yarının bize neler getireceğini hiçbirimiz bilemeyiz. PS5 alacaksan eğer yani kafaya koyduysan temelde 2 seçeneğin var ve bunlardan birini seçmen gerekir. Ya benim gibi alıp bir yarım saat sağlam mı diye kontorl ettikten sonra kutusuna koyup dolaba kaldıracaksın ve konsolu unutacaksın. Ya da alıp çatır çatır oynayacaksın ve yarın ne olacağını hiç düşünmeyeceksin tabi imkanın ölçüsünde oyun alıp yanına deluxe hesap da ekleyerek idare edeceksin. Bunun başka bir yolu yok.
Mesela ben PS5 konsolu Ocak 2022 de euraisa garantili ve satıcısı iyi bir yer olsun diye 13 bin TL 'ye hepsiburada'dan aldım ama o sırada bir çok başka satıcıda yine euroasia garantili olanlar 12 bin TL idi yani hepsiburada farkı bin tl oynadı. Eurasia garantisi olmayanlar ise 10 bin idi hatta 9.975 TL 'ye de bir tane bulmuştum ama ben yine de hepsiburadayı tercih edip bile bile daha fazla ödedim. Ama neye yaradı dersen, hiçbir şeye yaramadı çünkü o dönem Andy'nin paylaştığı gelişmelere bakıp PS5 konsol kırılacak sandık ve aldık ama sonra hypervisor muhabbeti çıkınca boşuna almış olduk. Gerçi o zamandan bu zamana konsol fiyatları arttı yani aldık iyi oldu da diyebiliriz yada tam tersi saçma bir şey yapmışız da diyebiliriz çünkü dedim ya konsol gelir gelmez bakıp dolaba kapattım diye ve 5-6 ay sonra garantisi bitecek ve benim hepsiburada'dan almam ve fazla para vermemin de bir manası kalmadı anlayacağın benim PS5 konsol daha gün yüzü görmedi.
Anlayacağın ne yapacağını kimseye sorma, bu konularda kendin karar ver ve nasıl mutlu olacaksan öylesini yap derim ben.