- 11 Mayıs 2021
- 1,892
- 15,230
- 113

DİLLER:
Language (Voice) : English-Spanish-German-French-Italian-Russian-Polish
Menu & Subtitles : English-Spanish-German-French-Italian-Russian-Polish
PAYLAŞAN:
CUSA05486 – EUR
ÇALIŞTIĞI VERSİYONLAR: 5.05 - 6.72 - 7.02 - 7.55 (fix'siz HEPSİ)

LİNK:
Gizli içerik
Bu içeriği görüntülemek için beğenmelisiniz.

LİNK:
Gizli içerik
Bu içeriği görmek için cevap yazmalısınız.

The Elder Scrolls V Skyrim Special Edition
Oblivion krizinin üzerinden geçen koskoca iki yüzyıl boyunca Tamriel’in halkları bir barış ve huzur içinde yaşamış olsalar da, her şeyin bir sonu olduğu gibi malesef bu barışın sonu da Skyrim kralının bir gün aniden öldürülmesiyle birlikte bu barışın da sonu geliyor. The Elder Scrolls V: Skyrim ile serinin önceki oyunlarında ev sahipliği yapan Temriel kıtasının kuzey bölgesine konuk oluyoruz. Karlı dağları, sisli ormanları, muhteşem görüntüsüyle bizleri hayran bırakan nehirleri ve çetin ve hava koşulları ile güçlü ve sert olan Nord’ların memleketi Skyrim’e. Oyun zaten adında anlaşılacağı üzere Skyrim de geçiyor. Neyse tekrar hikâyemize dönelim. Kralın öldürülmesinin ardından Cyrodiil’in imparatorluk güçleri Skyrim üzerinde hak iddia etmeye başlamakla kalmayıp Nord’ların asırlardır süregelen yaşam tarzlarını da tehdit etmeye başlarlar. İleri gelen komutanlar yakalanır, hayvancılık yasaklanır. Bütün bu olanlar karşısında da herkes sesiz kalmaz tabi ki de yerel isyancı gruplar Ulfic Stormcloak önderliği ile bir araya gelir. Tek amaçları ise Skyrim’i İmparatorluk’un elinden tamamen kurtarıp özgür kılmak için. Bir yandan da lobi faaliyetleri yürütülmeye başlarlar. Ülke gittikçe hızla ve umutsuz bir şekilde iç savaşa doğru sürüklenirken çok daha büyük bir sorun ortaya çıkar. Unutulup gitmiş kadim bir kehanet uykusundan uyanmak üzeridir. Alduin Ejderha Tanrı diğer bir ismi ile Yıkım Tanrısı. Bu hayal bile edemeyeceğimiz güçte olan kadim bir kehanet olan Alduin’in karşısınada tabi ki biz dikileceğiz. Bir Dovahkiin. Yani Ejder Doğan. Tabi bizde ortalık da gariban gibi geziyoruz hiçbir şeyden habersiz herkes ejderhaların birer efsane olduklarına inanıyorlar. Fakat bizim yani Ejder Doğanın gelmesiyle ejderhaların birer efsane olmadıkları da ortaya çıkıyor. Ejder Doğan nedir derseniz şöyle açıklayım, oyundaki ejderhalar sadece öyle sağ solda uçup ateş püskürten canlılardan ziyade yüce yaratıklardır. Ve konuşabilirler fakat ejder dilini öğrenmek ve konuşmak için yıllarca eğitim alman gerekiyor ve öğrenmesi çok zor. Fakat biz ejder doğan olduğumuz için ejder dilini konuşup anlayabiliyoruz bu bizim doğal doğuştan gelen bir yeteneğimiz. Tabi oyunda bunu öğrenince de bir havamız olmuyor değil çünkü koskoca dünyanın kaderi bizim elimizde ilk öncelleri biz bile bilmiyoruz ejder doğan olduğumuzu ama öğrenince de dünyayı kurtarmak için elimizden geleni yapmamız gerektiğini anlıyoruz. Ayrıca oyunda insanların sizin ejder doğan olduğunu öğrendiğin de size hayranlık gözüyle bakması da güzel olmuş. Sen bir ejder doğansın daha önce hiç görmedim vay canına falan gibi kelimelerle şaşkınlıklarını ifade ediyorlar. Oyunda nidalar var bunlar ejderha lehçesi kısaca fakat değim gibi sadece ejder dili bilenler okuyabilir ve normal bir insanın nida öğrenmesi neredeyse imkansız olmasına rağmen ejder doğan olduğumuz için biz bu kelimeleri birkaç saniyede öğreniyoruz oyunda da kimsede olmayan ve kimsenin yapamadığı özelikler de ayrı bir hava katıyor...

Son düzenleme:
Model: SLIM
CUH Kodu: 2116A
Kapasite: 500gb
Versiyon: 5.05
Alım Yılı: 2021
CUH Kodu: 2116A
Kapasite: 500gb
Versiyon: 5.05
Alım Yılı: 2021
İşlemci: Intel Core i5-6500
Ram: 16GB - DDR4