degerli kardeşim kendi fikrindir saygı duyuyorum ama olaya ne kadar uzak oldugunda bir o kadar aşikar olabilir ne diyebilirim
1. cevap downgrade ve oyun yüklemede ps3 te defalarca yapıldı site ismi vermek istemiyorum adam ertesi gün downgrade ve 20 oyunu yükleyip ertesi günü kargoluyordu bayagı basit yani sistemin yedegidir bilmem neyidir entegredir hic ugrasmıyor
2, cevap ps5 de fw yi hackerler offline olarak bir internet acıgı sayesinde codlama yontemi kullanarak yine kod yanıltma üretme yöntemiyle kırdılar bunu bir cok sitelerdede görebildik ps4 te cfw kullanılmadı ama kullanılabilir bir acıgı vardı
3. cevap sen hic birinde cfw kullanılmadı demissin psx ps1 ps2 chip yardımıyla kırıldı cünku üzerlerinde bir harddisk yoktu ve rom üzerinde kendi yazılımları vardı ps3 te cfw kullanıldı bundada yok demissin anlayamadım biz enson cıkan süper slim modele yükledik hemde alayına 2011 demissin sen yapamadın heralde bir acıklık getirirsen sevinirim ps4 offline olarak kırıldı internet explorer vasıtası ile internete girergibi kod yanıltma ve üretme yontemi kullanıldı.. ps5 te internet explorer olmadıgı icinse sanki bir wifi agı var ona baglanılıyormus gibi cihaz tanıtıldı oradan internete girilip ps4 mantıgını yaptılar ama hepsini kabuletmedi demekki 4,51 de daha değişik güvenlik politikalarına basvurdukları icin kırma islemi 4,51 de kaldı onuda atlarlarsa diyorum ben 3-5 tane daha versiyon aynı anda kırılır diyorum
yani bende senin fikrine katılmıyorum...
yanlıssam beni düzelti ver saygılar
github sitesinin adresini yani hackerlere acılan firmware listesinide istiyorsan özelden yazayım bir incele degerli kardeşim bir problem yok siteye girince sayfayı türkceye cevirince ne dedigimi anlayacaksın ...
iyi aksamlar herkese...
Tekrar merhabalar.
1. Sorunuza cevabım şudur.
Şimdi ilk başta ps3'ün donanım ve yazılım mimarisini bilmediğiniz aşikar. Şöyle açıklayayım PS3'ün downgrande yapılabilmesi için sistem yazılımı bölümünde NOR/NAND flashında bulunan QA FLAG isimli değerin karşısında ki değeri 0 yerine 1 yapmanız gerekli. Bunu yapabilirseniz sistem yazılımını düşürebilir/yükseltebilirsiniz. Şu linkten sony'nin resmi olarak neler yaptığını inceleyin.
Playstation Development Wiki - PS5, PS4, PS3, PS2, PS1, PSP, Vita Information
www.psdevwiki.com
Bu sürüm düşürme qa flag olayını sadece PS3'lerin slim kasalarının 1A tarih koldu yani 2011'in 1. Çeyreği üretimi olanlara kadar yapabilirsiniz. Eğer PS3 Slim 3000 ve Super Slim'e CFW yüklemeyi yada yükletmeyi başarırsanız (1A tarih kodundan yeni ps3'lerde bu imkansız çünkü sony ifşa olan metldr şifreleme anahtarını değiştirdi ve tek doğrulamayı çift yaptı) İban bilgilerinizi paylaşın yukarıda Allah var size 10.000 Tl göndereceğim. Ama eğer yüklenmiyorsa bende aynını sizden isteyeceğim.

Lütfen sürüm düşürme ve CFW yüklenme ile alakalı sizin bilmediğiniz ve yorum yaptığınız linkleri okuyun. CFW'de neler yapılabileceğini araştırın. OC bile yapabilirsiniz, linux kurabilirsiniz, konsolda istediğiniz şekilde at koşturabilirsiniz neyse. Belki windows bile kurabilirsiniz. Ama hen ile sadece orjinal yazılım sürümünde sürünürüz.
Chapter I PS3 Downgrade General Information Let me say first, Thank you psdevwiki.com, and i can not deny PS3hax, Judges, and specially My Friend...
www.psx-place.com
Bir ingilizce bir türkçe site paylaştım. Bence siz CFW ve HEN farkını bilmiyorsunuz. Onuda anlatayım CFW 3.55 yazılım sürümünü destekleyen ps3'lere kurulabilen tamamen modifiye edilmiş ve sony'nin hatası sonucunda şifreleme anahtarı keşfedilip kullanılarak yüklenen bambaşka bir yazılımdır. Hen ise tüm ps3'lere kurulabilen orjinal yazılım sürümüne web tarayıcısı üzerinden basit bir yük ile oyun oynatmasını sağlayan yamadır. CFW bir kere yüklendimi kalıcıdır. Hen ise her konsol kapanıp açıldığında yinelemek gerekir. Ek kısma resim koydum CFW ile lvl1'e inip süper yönetici olarak sistemi kontrol edebilirim. 1A'dan sonra üretilmiş ps3/ps4/ps5'lerde Level 3 yani kullanıcı modundan dışarı çıkamam.
2. Sorunuza cevabım şudur.
PS5 ve PS4 çok ilgimi çekmiyor fakat PS4'te metldr anahtarının günümüz bilgisayarlarında şifreninin kırılabilmesi için ya 240 yıl boyunca yada 290 yıl boyunca deneme yanılma yoluyla hesaplama yapması gerekiyor. Sony bu anahtarı kasıtlı olarak paylaşmadığı sürece ps4'e CFW gelmesine imkan yok. Bu aynı şeyler ps5 içinde geçerli. metldr yani şifreleme anahtarı hatasını sony ps3'te yaptı bir daha yapmaz/yapmayacak gibi duruyor.( Kuantum Pc'leri ile 1-5 yıl içinde bu anahtarlar çözülebilir)
Yani kısaca ne PS4'te CFW var nede PS5'de, sadece kullanıcı arayüzüne geçici bir yama ve oyun oynanmasını sağlıyor. Sizin web tarayıcıyla konsolu kırmanız buna örnek.
3. Sorunuza cevabım şudur.
PS1 ve PS2 konusunda ise hdd olup olmaması tamamen yanlış hatta ps2'nin Fat kasasında hdd var. Asıl konu şu sony'nin ps2 ve ps1'i sürüm güncellenecek olarak tasarlamaması yani şöyle söyleyeyim. Konsol üretildi atıyorum 1.50 sürümle çipinde bu var. Bu flash yongası güncellenmiyor ki. Yani sistemde bi açık varsa bu kapatılamıyor ve hep aynı şekilde duruyor. Sürüm güncellenmiyor hacker ise o sürüme o kasaya uygun chip tasarlayıp piyasaya sürüyorlar. Ps3'tede bi aralar chip olayı vardı Cobra Ode diye aratın ama ps3 güncelleme aldığı için 4.60 sürümde patladı sony devre dışı bıraktı. (Aslında sony ps2'yi sürüm güncellenebilecek olarak tasarladı memory card yoluyla sürüm yükseltilecekti sony bunu kullanmadı fakat hacker grupları bunu keşfederek açığa çıkardı ve ps2'ler bile sürüm yükseltme yapılabiliyor, çıkarınca eski haline dönüyor. PS2 9C tarih kodundan önce üretilen ps2'ler bu açıktan yararlanabilir linki aşaıda)
snapklik.com
Ayrıca ps5 mevzusuda pek ilgimi çekmiyor onada yanıt vereyim yukarda zaten CFW olamaz demiştim. Ama hen gibi tarayıcı üzerinden kırmalar vs elbet gelecektir. 10.00 sürümü bilebirgün kırılacak ama bu kırılma cfw olamayacak.
Eğlenceli bilgi:
PSX sadece japonya bölgesinde piyasa sürülen içerisinde hdd barındıran, tv yayınlarını hdd'sine kaydeden ve ayrıca içerisinde ps2 donanımı kullanan bir cihazdı.
3 Adet PS1, 4 ADET PS2, 19 Adet PS3, 2 Adet PS4, 2 Adet PS5'e sahip bir koleksiyonerim. Her türlü PS3 konusunda soruya açığım.