-
Öne çıkan konu
- #1,621
- 9 Haziran 2020
- 6,984
- 41,486
- 113

Aslında bir nevi şunu dile getirdi. Şu an PS5 3.00 - 4.51 arasında kısmen başarılan hack olayında, kendisinin keşfettiği " java sandbox escape" çoklu hack metodu ile konsolda kırma işlemi için bir giriş noktası sağlandığını belirtti ve bu sayede bugüne kadar elde edilenler: henüz korsan oyun oynanmıyor ama debug settings açıldı, bazı homebrew geliştirme pkg dosyalarının konsola yüklenmesi başarıldı ve bazı PS4 oyunları için 60-120 FPS patch yapılmaya başlandı, işte bu elde edilen hack işlemlerinin olası son sürümde de (7.61) çalışabileceğini belirtti yani Sony tarafından son sürümde bile kendisine ait bu açığın hala kapatılmamış olduğunu belirtti. Hatta bu paylaşımının altına şunu da yazarak "-sleirsgoevy'nin bd-j açığının" yani kırma işlemleri için slier adlı diğer kişinin geliştirdiği alternatif açığın bile bu son sürümde hala kapatılmamış olabileceğini ve bunun da onun tarafından kontrol edilmesinin faydalı olacağını ima etti.6 sürümlüler olarak bizde yırttık desenizeBu kesin paylaşmaz ama bunun buldugunu başkasida bulur heralde.
Tabi ki buradan şunu çıkartım yapabiliriz. Belki geliştiriciler bu konunun üzerinde çalışarak, şu ana kadar elde edilen kazanımları, 4.51 den son sürüm olan 7.61 'e kadar genişletebilirler ama şunu da unutmamak gerek, daha hala 3.00 - 4.51 arası sürümlerde sadece PS4 oyunlarını çalıştırmaya uğraşıyorlar ve hala hypervisor koruması aşılamadığı için PS5 konsolda PS5 oyunlarını çalıştırma elde edilemedi. Anlayacağınız bugün hala hypervisor açığı elde edilemedi ve bahsedilen bu kapatılmayan açıklar 7.61 sürüme entegre edilebilse bile mevcut bugünkü durumumuz yine değişmeyecek. Tabi hiç yoktan iyidir yani eğer 3.00 - 4.51 bir gün tam olarak kırılır ise bir ihtimal son sürüm 7.61 de kırılabilir demek oluyor. Bu yüzden sürüm yükseltmemekte fayda var. Her an yeni bir gelişme olabiliyor. Benim düşüncemi soracak olursanız da artık bu yıl sonunda PS5 Slim (CD 'siz) ve/yada PRO konsolları bu yıl sonu yapacakları sunumlarında duyururlar gibime geliyor ve sonrası yani bu yıl sonu yada yeni yılın ilk aylarında ben artık korsan oyun çalıştıran bir kırık sürüm olacağını düşünüyorum yani bence zamanı gelmiştir diyorum ama tabi bu PS5 konsolda korsan PS4 PKG oyunu mu çalıştırılır yoksa o zamana hypervisor açığı bulunup PS5 korsan PKG oyunu mu çalıştırılır bunu hep birlikte göreceğiz. Tabi, kırılacak diye kesin bir şey yok sadece beklentimi yazıyorum, bilesiniz.