SON ÇIKAN POPÜLER OYUNLAR

PS5 HACK HABER PS5 Ne Zaman Kırılacak? | ANA KONU

PS5 Ne Zaman Kırılacak ?

• Kullanılan toplam oy
    29

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,485
113
Valla benim artık pek hevesim kalmadı çünkü bu 4,03 yazılımı sözde 2021 in sonlarına doğru hacklenecekti olmadı geçen yıl ekim ayında yarım yamalak hen işlemi yaparak debug settings menüsünü aktif ettik ama oyun yükleyemedik umarım 5,50 ve üzerinde bir yazılım a jailbreak işlemi getirirlerde bari değsin. 4,03 yazılımı hacklenirse yine ps4 oyunları oynayabileceğiz ps5 oyunu pek fazla olmayacak.
Olası bir 4.51 sürüme kadar olan PS5 kırılması olursa bir ihtimal daha üst sürümde çalışan oyunları backport yapma olasılıkları da olabilir.
Ama ne zaman ne olur bunu bilemeyiz.

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
Valla benim artık pek hevesim kalmadı çünkü bu 4,03 yazılımı sözde 2021 in sonlarına doğru hacklenecekti olmadı geçen yıl ekim ayında yarım yamalak hen işlemi yaparak debug settings menüsünü aktif ettik ama oyun yükleyemedik umarım 5,50 ve üzerinde bir yazılım a jailbreak işlemi getirirlerde bari değsin. 4,03 yazılımı hacklenirse yine ps4 oyunları oynayabileceğiz ps5 oyunu pek fazla olmayacak.
Hocam aynı durumdayım bende, şimdi açık bulundu ama ps5 pro çıkarsa diye muhtemelen açığı saklayacaklar fakat hypervisor olmadan oyun çalıştırma konusunda çalışıyorlar o olursa işler güzelleşebilir.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: PRO
CUH Kodu: 7116B
Kapasite: 1 TB HDD
Versiyon: 6.72
Alım Yılı: 2018
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: BLURAY
CFI Kodu: 116A
Kapasite: 850 GB
Versiyon: 4.03
Alım Yılı: 2022

YJARVIU

Kullanıcı
20 Haziran 2021
239
48
28
Buraya da yazayım haberiniz olsun çok güzel gelişmeler oluyor, yakında fpkg oynayabiliriz.

sleirsgoevy fpkg çalıştıran bir metod üzerinde çalışıyor, flat_z hypervisor’u kandırmayı başarmış.
bu düşük yazılımlar icinmi gecerlimi yoksa tüm yazılımlar icin mi beklemek gercekten zor benim cıhaz 5,50 yazılıma sahip beklemelimiyim umut varmı üst sürümler icin

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: Slim
CUH Kodu: 2116A
Kapasite: 1TB
Versiyon: 9.00
Alım Yılı:
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
CFI Kodu: 1200A
Kapasite: 825
Versiyon: 5.50
Alım Yılı:

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
bu düşük yazılımlar icinmi gecerlimi yoksa tüm yazılımlar icin mi beklemek gercekten zor benim cıhaz 5,50 yazılıma sahip beklemelimiyim umut varmı üst sürümler icin
Açık konuşmak gerekirse şu anda umut sıralaması yapacak olursak:

2.50 en yüksek > 4.51 yüksek > geri kalan ise zor

Playstation 4’de ben iki sene beklemiştim cihaz 5.05 değil de 5.50 geldiği için, normalde bu işin raconu şudur, cihaz geldiğinde açıp sürümüne bakarsın sonra kutusuna koyar kırılmasını beklersin.

Online tarafta hile yapılırsa Sony’nin itibarı yerle bir olacağı için hiç bir zaman son sürüm kırılmaz. Bu yüzden elden gelen en eski sürümde beklemek hep kârlıdır.

özetle sizin sorunuzun cevabına gelirsek, 4.51’den sonrası için kırılma şu an için çok zor, eğer illa kırılmasını istiyorsanız bekleyin. Eğer çok beklemek zor gelir diyorsanız ki zor olacak daha eski sürümler bile adam akıllı kırılamadı senelerdir. Ben güncellemenizi öneririm.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,485
113
Şöyle genel bir bilgilendirme yapayım.

Yarın bizlere ne gösterir bilebilmek mümkün değil. Ama günümüz şartlarında elde olanlara bakarak cevap vermek gerekirse;

Şu ana kadar bulunmuş çeşitli açıkları kullanarak PS5 konsolu kırmaya çalışan kişiler 4.51 ve altı sürümlerde bulunan açıkları tetikleyerek kırma çalışmalarını sürdürüyorlar. Yani belli gelişmeler oldu ama o da 3.00 sürüme kadar hypervisor kernelden bağımsız çalışıyordu ve bu açıktan yararlanarak PS5 firmware decrypt edilebildi ama 3.00 sonrası hypervisor sistemini değiştirdiler yani daha üstte bu yol işe yaramadı şimdi de flat_z kendi sahip olduğu ilk çıkan en eski sürümlerden biri olan CFI-1015 PS5 konsolunda yüklü 2.50 sürümde zincirleme bir hack işlemi gerçekleştirdi ve bunu PS5 konsoluna taktığı PS4 oyununa ait bozuk save dosyası yüklemesi ile konsola hata verdirip bir giriş noktası sağladı ve bulunduğu 2.50 sürüm firmware için konsolun tüm ayrıcalıklarına ve tüm keylere de sahip oldu. Yani artık firmware decrypt edebiliyor, CD 'leri dump edebiliyor ve yüksek güvenlik gerektiren bölümlere girebiliyor ama bu açık daha üst sürümlerde de işe yarayacak mı bu henüz bilinmiyor. Çünkü daha üst sürümlerde bu açık çalışmayabilir veya keyler de değişmiş olabilir. Tabi, kabul etmek gerekir ki bu büyük bir gelişme ama bunu başardığı sürüm 2.50 sürüm ve bu metot daha üst sürümlerde işe yarayacak mı bilemiyoruz ama bunu çeşitli geliştiriciler denemeler yaparak test edecekler tabi bu açığı keşfeden flat_z her ne kadar kendisine ait özel çalışmaların detaylarını paylaşmayacağını söylese de bulduğu açık sayesinde korsan pkg oyun çalıştıracak bir noktaya gelinirse sadece o işleme ait bir yol haritası verebileceğini söyledi.

Yani şu anda hala hiçbir PS5 konsol kırılmadı yani korsan pkg oyun oynatır hale gelmedi çünkü yüksek sürümlerdeki yeni ve daha korunaklı olan hypervisor koruması aşılamadı. Şimdi hackerlar oyunların hypervisordan bağımsız olarak çalıştırılmasının yolunu arıyor hatta bazı gelişmeler var ve denemeler de yapıyorlar ama şunu belirtmem gerekir ki bütün bu anlattıklarım şu an için 4.51 sürüm ve altı konsolları kapsayacak gibi görünüyor çünkü şu ana kadar 4.51 ve altında debug settings açılabildi (hem CD li PS5 'ler BD-J attack ile ve Digital PS5 'ler webkit ile bu sağlandı) ve bugüne kadar ciddi sayılabilecek seviyedeki açıklar sadece 4.51 sürüm ve altında çalışıyor. Hatta dediğim gibi hackerlar'ın bir kısmı eski sürüm (daha kolay oluyor) 3.00 ve altında konsollarda denemeler yapıyor ama genellikle çoğunluk 4.00-4.02-4.03 sürümleri olan konsollarda kırma için uğraşırken eğer bu sürümlerden biri kırılabilirse bunu daha üst 4.51 'e kadar olan sürüme (bu sürüme kadar firmware yapısı benzerlik gösteriyor) uyarlanabileceğini belirtiyorlar. Ama 5.00 ve üstü için maalesef mevcut bu girişimler işe yaramayacaktır çünkü bu denedikleri açıklar 5.00 itibari ile kapatıldığı için onlarda işe yaramayacaktır. Hatta bugün hypervisor'dan bağımsız oyun çalıştırmayı başarsalar bile hala 5.00 ve üstü sürümler için debug settings açılması gerekmektedir ve (sanırım) hala bunu gerçekleştiremediler diye biliyorum yani mevcut açıklar ile henüz bu sağlanamadı ve üst sürümler için yeni başka açıklar bulmak gerekecek gibi.

Şimdi genel durum böyle yani 5.00 ve üstü konsollar için durum şimdilik pek parlak değil ama yarın ne olur hiçbirimiz bilemeyiz. Ben olan durumu yazdım. Herkes kararını kendi verecek. Sonra admin böyle yazdı ben de son sürüme geçtim, ertesi gün üst sürüm kırıldı diye benim kulaklarımı çınlatmayın :)

YJARVIU

Kullanıcı
20 Haziran 2021
239
48
28
Açık konuşmak gerekirse şu anda umut sıralaması yapacak olursak:

2.50 en yüksek > 4.51 yüksek > geri kalan ise zor

Playstation 4’de ben iki sene beklemiştim cihaz 5.05 değil de 5.50 geldiği için, normalde bu işin raconu şudur, cihaz geldiğinde açıp sürümüne bakarsın sonra kutusuna koyar kırılmasını beklersin.

Online tarafta hile yapılırsa Sony’nin itibarı yerle bir olacağı için hiç bir zaman son sürüm kırılmaz. Bu yüzden elden gelen en eski sürümde beklemek hep kârlıdır.

özetle sizin sorunuzun cevabına gelirsek, 4.51’den sonrası için kırılma şu an için çok zor, eğer illa kırılmasını istiyorsanız bekleyin. Eğer çok beklemek zor gelir diyorsanız ki zor olacak daha eski sürümler bile adam akıllı kırılamadı senelerdir. Ben güncellemenizi öneririm.
4.51 üstü olan yazılımlar zamanla ps4 gibi kırılacakmıdır yoksa 4.51 takılı kalırmı?

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Alım Yılı:
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Alım Yılı:

YJARVIU

Kullanıcı
20 Haziran 2021
239
48
28
Şöyle genel bir bilgilendirme yapayım.

Yarın bizlere ne gösterir bilebilmek mümkün değil. Ama günümüz şartlarında elde olanlara bakarak cevap vermek gerekirse;

Şu ana kadar bulunmuş çeşitli açıkları kullanarak PS5 konsolu kırmaya çalışan kişiler 4.51 ve altı sürümlerde bulunan açıkları tetikleyerek kırma çalışmalarını sürdürüyorlar. Yani belli gelişmeler oldu ama o da 3.00 sürüme kadar hypervisor kernelden bağımsız çalışıyordu ve bu açıktan yararlanarak PS5 firmware decrypt edilebildi ama 3.00 sonrası hypervisor sistemini değiştirdiler yani daha üstte bu yol işe yaramadı şimdi de flat_z kendi sahip olduğu ilk çıkan en eski sürümlerden biri olan CUH-1015 konsolunda içinde yüklü olan 2.50 sürümde zincirleme bir hack işlemi gerçekleştirdi, o da PS5 konsoluna taktığı PS4 oyununa ait bozuk save dosyası yüklemesi ile konsola hata verdirip bir giriş noktası sağladı ve bulunduğu 2.50 sürüm firmware için konsolun tüm ayrıcalıklarına sahip olabildi ve tüm keylere de sahip oldu. Yani artık firmware decrypt edebiliyor, CD 'leri dump edebiliyor ve yüksek güvenlik gerektiren bölümlere girebiliyor ama bu açık daha üst sürümlerde de işe yarayacak mı bu henüz bilinmiyor. Çünkü daha üst sürümlerde bu açık çalışmayabilir veya keyler de değişmiş olabilir. Tabi, kabul etmek gerekir ki bu büyük bir gelişme ama bunu başardığı sürüm 2.50 sürüm ve bu metot daha üst sürümlerde işe yarayacak mı bilemiyoruz ama bunu çeşitli geliştiriciler denemeler yaparak test edecekler tabi bu açığı keşfeden flat_z her ne kadar kendisine ait özel çalışmaların detaylarını paylaşmayacağını söylese de bulduğu açık sayesinde korsan pkg oyun çalıştıracak bir noktaya gelinirse sadece o işleme ait bir yol haritası verebileceğini söyledi.

Yani şu anda hala hiçbir PS5 konsol kırılmadı yani korsan pkg oyun oynatır hale gelmedi çünkü yüksek sürümlerdeki yeni ve daha korunaklı olan hypervisor koruması aşılamadı. Şimdi hackerlar oyunların hypervisordan bağımsız olarak çalıştırılmasının yolunu arıyor hatta bazı gelişmeler var ve denemeler de yapıyorlar ama şunu belirtmem gerekir ki bütün bu anlattıklarım şu an için 4.51 sürüm ve altı konsolları kapsayacak gibi görünüyor çünkü şu ana kadar 4.51 ve altında debug settings açılabildi (hem CD li PS5 'ler BD-J attack ile ve Digital PS5 'ler webkit ile bu sağlandı) ve bugüne kadar ciddi sayılabilecek seviyedeki açıklar sadece 4.51 sürüm ve altında çalışıyor. Hatta dediğim gibi 3.00 ve altında denemeler yapılıyor. Günümüzde çoğunlukla hackerlar 4.00-4.02-4.03 sürümleri olan konsollarında kırma için uğraşırken eğer bu sürümlerden biri kırılabilirse bunu daha üst 4.51 'e kadar olan sürüme (bu sürüme kadar firmware yapısı benzerlik gösteriyor) uyarlanabileceğini belirtiyorlar. Ama 5.00 ve üstü için maalesef mevcut bu girişimler işe yaramayacaktır çünkü bu denedikleri açıklar 5.00 itibari ile kapatıldığı için onlarda işe yaramayacaktır. Hatta bugün hypervisor'dan bağımsız oyun çalıştırmayı başarsalar bile hala 5.00 ve üstü sürümler için debug settings açılması gerekmektedir ve (sanırım) hala bunu gerçekleştiremediler diye biliyorum yani mevcut açıklar ile henüz bu sağlanamadı ve üst sürümler için yeni başka açıklar bulmak gerekecek gibi.

Şimdi genel durum böyle yani 5.00 ve üstü konsollar için durum şimdilik pek parlak değil ama yarın ne olur hiçbirimiz bilemeyiz. Ben olan durumu yazdım. Herkes kararını kendi verecek. Sonra admin böyle yazdı ben de son sürüme geçtim, ertesi gün üst sürüm kırıldı diye benim kulaklarımı çınlatmayın :)
ellerine sağlık güzel bir yazı şimdi daha iyi anladım bi süre daha bekleyim sonra bakalım zaman ne gösterecek bize

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Alım Yılı:
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Alım Yılı:

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,485
113
4.51 üstü olan yazılımlar zamanla ps4 gibi kırılacakmıdır yoksa 4.51 takılı kalırmı?
Hiçbir zaman hangi sürüm olursa olsun takılı kalma diye bir şey söz konusu değildir ve ilgili sürümlerde yada daha üst başka bir sürümde zamanla bulunabilecek başka bir açığa bakar iş ve bunları bulmak da günümüzde bir iş sektörü haline gelmiştir yani yazılım hatalarını bulmak demek ilgili yazılım firmasından para kazanmak demek olduğu için bu işi yapan bir çok yabancı yazılımcı ve güvenlik araştırmcası bulunmaktadır. O yüzden hep sürekliliği olacak bir durumdur yani zamanla herhangi başka sürümlerinde kırılma olasılığı bulunmaktadır. Örneğin bulunan açıkların yayınlandığı ve ödüllendirildiği resmi şu siteyi takip edebilirsiniz tabi İngilizce bilmek gerekiyor.

hackerone

Scofield

Yönetici
✧ Admin ✧
2 Haziran 2020
4,516
74,021
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,485
113
Illusion adlı geliştirici hipervizör istismarı veya tam kırılma olmadan PS5 oyunlarını 60 fps'de çalışacak şekilde yama yapmayı başardı. Bu ay gelişmeler çok iyi gidiyor. 🙋‍♂️

Emre, ben de dün gece sabaha karşı gibi diğer konuda paylaşmıştım bu haberi ama ben olayı farklı anladım yani yine hızlıca şöyle bir baktım ve
anladığım şu;

Öncelikle PSN den satın alınan oyunları kapsamıyor.
Cd li oyun olacak ve PS5 4.51 ve altı sürümlerde 30 fps de çalışan CD 'li PS4 oyununu 60 FPS çalıştırıyor yani PS4 oyunlarını 60 FPS yapma olayı.
Anlayacağın ben normalde PS5 konsol güçlü olduğu için PS4 oyunlarını 4k 60 FPS oynarız sanıyordum ama okuduğum yorumlarda hala PS4 oyunlarının PS5 konsolda bile oyunun yapısı gereği 30 FPS de çalıştığını okudum ve bu bende hayal kırıklığı yarattı işte bazı oyunlarda illusion bunu 60 FPS kilidini açarak oynatmayı sağlıyor aynı PS4 konsoldaki bazı oyunlarda yaptığı gibi bunu PS5 4.51 ve altında da yapmayı başarmış. Yani olay kırılma yada hypervisor istismarı değil gibime geldi bana yani öyle anladım.

Scofield

Yönetici
✧ Admin ✧
2 Haziran 2020
4,516
74,021
113
Emre, ben de dün gece sabaha karşı diyelim paylaşmıştım bu haberi ama ben olayı farklı anladım yani yine hızlıca şöyle bir baktım ve
anladığım şu;

Öncelikle PSN den satın alınan oyunları kapsamıyor.
Cd li oyun olacak ve PS5 4.51 ve altı sürümlerde 30 fps de çalışan CD 'li PS4 oyununu 60 FPS çalıştırıyor yani PS4 oyunlarını 60 FPS yapma olayı.
Anlayacağın ben normalde PS5 konsol güçlü olduğu için PS4 oyunlarını 4k 60 FPS oynarız sanıyordum ama okuduğum yorumlarda hala PS4 oyunlarının PS5 konsolda bile oyunun yapısı gereği 30 FPS de çalıştığını okudum işte bazı oyunlarda illusion bunu 60 FPS kilidini açarak oynatmayı sağlıyor. Yani olay kırılma yada hypervisor istismarı değil gibime geldi bana yani öyle anladım.
Aynen yazdığın gibi abi. 🙋‍♂️
Tek fark, PS4 oyunlarına 4k 60 FPS desteğini sadece oyunu yapan stüdyolar belirliyor ve update yayınlıyorlar. Bunun dışında doğrudan PS4 oyunları 60 fps olmuyor. illusion sayesinde artık mümkün. (y)

Scofield

Yönetici
✧ Admin ✧
2 Haziran 2020
4,516
74,021
113
Gecenin güzel bir gelişmesini de hemen paylaşayım sizinle. PS5 kırılabilir versiyonlar da, FTP bağlantısı ile sistem dosyalarına çok zaman önce erişim sağlamıştık ama sadece bd-jb yöntemi ile system/system_ex içinde bulunan içeriklere okuma/yazma izni verip değişiklikler yapabiliyorduk. Artık Webkit tarafında da bunu yapabiliyoruz. 🙋‍♂️

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,485
113
PS5 sürüm 4.03 - 4.50 - 4.51 webkit için FTP bağlantısı/aktarımı yeni güncellemesi geliyor.
En son 2022 Aralık ayında v1.2 sürüm çıkmıştı şimdi muhtemelen v1.3 gelecektir.
Bununla system ve system_ex bölümlerine okuma-yazma yetkisi ile bağlanılabilecek.

Şimdilik bu işlemler ile PS5 içindeki dosyalara erişiliyor ama bunları indirsek bile önemli sistem dosyaları hala şifreli olarak iniyor.
Yani henüz beklediğimiz tam kırılma olmadan fake PKG oyunları çalıştıracak bir gelişme değil ama dosya aktarımları ve konsola
bağlanmak açısından önemli bir gelişme ve webkit üzerinden olduğu için hem CD'li hem Digital PS5 konsolları kapsayan bir durum.

Scofield

Yönetici
✧ Admin ✧
2 Haziran 2020
4,516
74,021
113
PS5 tarafında fpkg oyunları oynamamıza çok az kaldı. 🔥

Zeco adlı geliştirici kendi oluşturmuş olduğu host(PS5 Kernel Exploit (3.xx-4.xx)) üzerinden kırma işlemini yaptığınızda daha önce kurulamayan hata aldığımız fpkg oyunlarını artık kurabildiğimizi yazmış. Şu anda oyunları çalıştıramıyoruz ancak kısa bir süre sonra o da mümkün olacaktır. Sadece sabırla bekleyelim. 🙋‍♂️

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,066
12,855
113
Sanırım PS5 tarafında fpkg oyunları oynamamıza çok az kaldı. 🔥

Zeco adlı geliştirici kendi oluşturmuş olduğu host(PS5 Kernel Exploit (3.xx-4.xx)) üzerinden kırma işlemini yaptığınızda daha önce kurulamayan hata aldığımız fpkg oyunlarını artık kurabildiğimizi yazmış. Şu anda oyunları çalıştıramıyoruz ancak kısa bir süre sonra o da mümkün olacaktır. Sadece sabırla bekleyelim. 🙋‍♂️

PS6 çıktığında ağustos ayında konsolu alırım totem olsun :ROFLMAO: şaka bir tarafa müthiş bir gelişme hemen konsolu alıp bekletmek istiyorum

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLİM
CUH Kodu: 2216B
Alım Yılı: 18.10.2021
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
CFI Kodu: 1216A
Kapasite: 825 GB
Versiyon: 6.50
Alım Yılı: 13.12.2023
PC BİLGİLERİ
İşlemci: Intel Core İ7 3537U
Ram: DDR3 - 8 GB
HDD: 222 GB SSD
Ekran Kartı: Nvidia Geforce GT 720M
İşletim Sistemi: Windows 10-64 Bit

Scofield

Yönetici
✧ Admin ✧
2 Haziran 2020
4,516
74,021
113

Scofield

Yönetici
✧ Admin ✧
2 Haziran 2020
4,516
74,021
113

Hans18

Kullanıcı
21 Şubat 2022
192
181
43

Gelişmeler çok iyi gidiyor yalnız anlamadığım şey fpkg oyunlar Ps5 in ssd sine kurulduktan sonra artık oyunların açılması gerekmiyor mu ?

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
Gelişmeler çok iyi gidiyor yalnız anlamadığım şey fpkg oyunlar Ps5 in ssd sine kurulduktan sonra artık oyunların açılması gerekmiyor mu ?
Lisans’a takılır, bu durum ps3 zamanında da vardı orada mesela oyunu yükledin bir de .rif dosyasını yüklüyordun cihazı kandırmak için.

burada da benzer bir durum var kurarsın bi şekilde ama üzerinde kilit olur açtırmaz.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

Hans18

Kullanıcı
21 Şubat 2022
192
181
43
Lisans’a takılır, bu durum ps3 zamanında da vardı orada mesela oyunu yükledin bir de .rif dosyasını yüklüyordun cihazı kandırmak için.

burada da benzer bir durum var kurarsın bi şekilde ama üzerinde kilit olur açtırmaz.
Zaten bu aşamaya geldikten sonra oyunların çalışmasına da fazla bir zaman kalmamış demektir bir şekilde oyunları da çalıştırırlar. En kötü yıl sonuna kadar bu iş tamamen hallolur diye tahmin ediyorum.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,485
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,485
113

terrorthekratos

Kullanıcı
9 Aralık 2022
37
4
8
playstation 5 kırıldı oyunda yüklendi öğlene doğru bende paylaşacam canlı yayın açıcam

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Kapasite: 1 TB SSD
Versiyon: 9.0
Alım Yılı: 2016
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
CFI Kodu: 1216
Kapasite: 820
Alım Yılı: 2021
PC BİLGİLERİ
İşlemci: RYZEN 3600
Ram: 16 3200 MHZ
HDD: 1 TB M2
Ekran Kartı: 3070 SUPER
İşletim Sistemi: Windows 10

terrorthekratos

Kullanıcı
9 Aralık 2022
37
4
8
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Kapasite: 1 TB SSD
Versiyon: 9.0
Alım Yılı: 2016
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
CFI Kodu: 1216
Kapasite: 820
Alım Yılı: 2021
PC BİLGİLERİ
İşlemci: RYZEN 3600
Ram: 16 3200 MHZ
HDD: 1 TB M2
Ekran Kartı: 3070 SUPER
İşletim Sistemi: Windows 10

maxpayne65

Kullanıcı
10 Aralık 2020
142
95
28

VIP

Kullanıcı
6 Aralık 2021
136
151
43
Biraz göz gezdirdim 3.XX, 4.XX versiyonlar kırılıyormuş. 5.00 ve 5.50 taş yesin zaten.

Şaka bir yana umarım PS4 teki 4.05 vakası olurda 5.50 hatta 6.00 versiyonlara kadar rahatça ilerleriz.

Mevcut kırıldığı söylenen versiyonlarda doğru düzgün PS5 oyununun olmaması sevindirdiği gibi üzüyor.

Oyun olmaması ileri versiyonların kırılmasını arttırırken, üzdüğü kısım acaba bir yolunu bulup üst versiyon oyunları PS4 teki gibi backport yapıp 9.00 a uyarlama yapılması PS5 konsolununda da aynı sisteme devam ederlerse o zaman iş sarpa sarar.

Hangi sürümde olursanız olun umudunuzu yitirmeyin.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLIM
Kapasite: 1 TB
Alım Yılı: 2019
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Alım Yılı: 2023

Hans18

Kullanıcı
21 Şubat 2022
192
181
43
Biraz göz gezdirdim 3.XX, 4.XX versiyonlar kırılıyormuş. 5.00 ve 5.50 taş yesin zaten.

Şaka bir yana umarım PS4 teki 4.05 vakası olurda 5.50 hatta 6.00 versiyonlara kadar rahatça ilerleriz.

Mevcut kırıldığı söylenen versiyonlarda doğru düzgün PS5 oyununun olmaması sevindirdiği gibi üzüyor.

Oyun olmaması ileri versiyonların kırılmasını arttırırken, üzdüğü kısım acaba bir yolunu bulup üst versiyon oyunları PS4 teki gibi backport yapıp 9.00 a uyarlama yapılması PS5 konsolununda da aynı sisteme devam ederlerse o zaman iş sarpa sarar.

Hangi sürümde olursanız olun umudunuzu yitirmeyin.
Öyle birşey olacağını sanmıyorum çünkü ps4 oyunlarını ps5 üzerinden backport ediyorlardı ama ps5 oyunlarını backport edebilecekleri üst bir konsol yok dolayısıyla sırayla yazılımlara jailbreak işlemi getirilir ama şuan 4,03 yada 4,51 yazılımı kırıldı diyelim 5,00 ve üst sürüme sahip konsollar en az 1 yıl daha bekler gibi görünüyor. Zaten bizim de şuan oynayabileceğimiz oyunlar sınırlı olacak daha çok ps4 ağırlıklı oyunları oynayabileceğiz işte 60 fps güncellemesi olan oyunlar varsa ps4 e göre tek artımız 60 fps olarak oynamak olur. Ama her oyunun 60 fps güncellemesi yok diye biliyorum mesela Rdr2 de 60 fps olayı yok ps4 te ne ise bunda da öyle tabi modcular kendileri uğraşıp 60 fps yaması çıkarmışsa yada çıkarırlarsa bilemiyorum.

VIP

Kullanıcı
6 Aralık 2021
136
151
43
Öyle birşey olacağını sanmıyorum çünkü ps4 oyunlarını ps5 üzerinden backport ediyorlardı ama ps5 oyunlarını backport edebilecekleri üst bir konsol yok dolayısıyla sırayla yazılımlara jailbreak işlemi getirilir ama şuan 4,03 yada 4,51 yazılımı kırıldı diyelim 5,00 ve üst sürüme sahip konsollar en az 1 yıl daha bekler gibi görünüyor. Zaten bizim de şuan oynayabileceğimiz oyunlar sınırlı olacak daha çok ps4 ağırlıklı oyunları oynayabileceğiz işte 60 fps güncellemesi olan oyunlar varsa ps4 e göre tek artımız 60 fps olarak oynamak olur. Ama her oyunun 60 fps güncellemesi yok diye biliyorum mesela Rdr2 de 60 fps olayı yok ps4 te ne ise bunda da öyle tabi modcular kendileri uğraşıp 60 fps yaması çıkarmışsa yada çıkarırlarsa bilemiyorum.
Ne demek istediğimi anlamadınız ya da PS5 konsolu öncesinden bihabersiniz sanırsam.

Özet geçmek gerekirse PS4 ilk kırılması (tam değil) 1.XX lerdeydi daha sonraki tam kırılma sürümü 4.50 idi yanlış hatırlamıyorsam.

PS5 ten 2 farkı vardı. 1)PS2 oyunlarını açıyordu ve çok az sayıda PS4 oyununu. 2)Herkese o kadar açık değildi.

Peki finalde herkese açık tam kırılan PS4 sürümü hangisi yayınlandı ? -Halen daha çıkan oyunlara backport'u yapılan efsanevi 5.50 sürümü.

Şuanda PS5 te 4.51 versiyonu yarım şekilde kırıldı fakat fpkglerin çalıştığı tam kırılma 5.50 den aşağı olmaz olsada küfür gibi olur çünkü oyun yok!

Bu Noel'de olmasa da diğer Noel gününe kadar yüksek ihtimal gelir.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLIM
Kapasite: 1 TB
Alım Yılı: 2019
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Alım Yılı: 2023

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
Ne demek istediğimi anlamadınız ya da PS5 konsolu öncesinden bihabersiniz sanırsam.

Özet geçmek gerekirse PS4 ilk kırılması (tam değil) 1.XX lerdeydi daha sonraki tam kırılma sürümü 4.50 idi yanlış hatırlamıyorsam.

PS5 ten 2 farkı vardı. 1)PS2 oyunlarını açıyordu ve çok az sayıda PS4 oyununu. 2)Herkese o kadar açık değildi.

Peki finalde herkese açık tam kırılan PS4 sürümü hangisi yayınlandı ? -Halen daha çıkan oyunlara backport'u yapılan efsanevi 5.50 sürümü.

Şuanda PS5 te 4.51 versiyonu yarım şekilde kırıldı fakat fpkglerin çalıştığı tam kırılma 5.50 den aşağı olmaz olsada küfür gibi olur çünkü oyun yok!

Bu Noel'de olmasa da diğer Noel gününe kadar yüksek ihtimal gelir.
Öncelikle en yaygın olan sürüm 5.05(5.50’de İki sene beklediğim için biliyorum)

ikinci olarak bildiğim kadarıyla 4.51 ile 5.05 arasında çok fark yok, sizin dediğiniz 1.76 sürümüdür muhtemelen.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

Hans18

Kullanıcı
21 Şubat 2022
192
181
43
Öncelikle en yaygın olan sürüm 5.05(5.50’de İki sene beklediğim için biliyorum)

ikinci olarak bildiğim kadarıyla 4.51 ile 5.05 arasında çok fark yok, sizin dediğiniz 1.76 sürümüdür muhtemelen.
Şöyle bir video gördüm burada ilk başta açamadığı pkg ps5 oyununu tekrar yüklüyor ve açıyor nasıl oluyor bu açıklayabilecek biri var mı ?

Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım