SON ÇIKAN POPÜLER OYUNLAR

PS5 HACK HABER PS5 Ne Zaman Kırılacak? | ANA KONU

PS5 Ne Zaman Kırılacak ?

• Kullanılan toplam oy
    29

Scofield

Yönetici
✧ Admin ✧
2 Haziran 2020
4,516
74,027
113
Anladım @Scofield şimdi konularda baktım bulamadım ama sanırım hatırlarsan bir konuda PS4 ve ps5 oyunlarının içinde 32 tane mi 34 tanemi kod vardı bunu konuşmuştuk o konuyu bulursam paylaşırım geçmiş zamandı sen demiştin tıpkı PS4 oyunu gibi ps5 oyunlarınin koduda yurtdışından biri tweetini paylaşmıştın birde ps5 de 4.03 ve altındaki sürümlerde bu kırılma olayı gerçekleşir doğru diyorsun Emre bekleyip görelim
Proje dosyası oluştururken hala 32 haneli passcode kullanıldığını belirtmiştim. Ama şundan eminim ki, PS5 oyunlarını PS4 üzerinde çalıştırmak mümkün değil. Bunun pek çok nedeni var ama uzun yazmaya gerek yok. Dediğim gibi de imkanı olan düşük versiyonlu PS5 konsolu almaya çalışsın. 👍

Kafamda kalan sorun işaret ps5 de PS4 CD sini takip oynayabiliyorsun ilerde digital olarak ps5 in artık dosyası pkg şeklinde mi yer alır bilemem ama yeni oyunları düşerse bir nebze de geçmiyor neden olmasın PS2 oyunlarini PS4 de oynanabiliyor pkg dosyası şeklinde onu uyarladılar bu ilerde de ps5 de olurmu olmazmi zaman gösterir
Yeni nesil olan bir konsol, bir öncekini veya daha eski nesile ait oyunların hepsini veya bir kısmını çalıştırabilir. Ama PS4, PS5 oyunlarını çalıştıramaz. Hem donanımsal hem de yazılımsal olarak mümkün değil kısacası. 👍

Aşağıda gösterdiğim gibi.

PS3 Konsolu: PS3/PS2/PS1/PSP
PS4 Konsolu: PS4/PS2/PS1/PSP (PS3 desteği yok.)
PS5 Konsolu: PS5/PS4/PS2/PS1/PSP (PS3 desteği yok.)

Kral umarım 4.03 içindir ps4 yetiyor şimdilik ama en azından kırılırsa devamı gelir diye düşünüyorum
Evet tüm kırılma ile ilgili gelişmeler 4.03 versiyon ile alakalı. Bu sene sonuna doğru kırılacağını veya en azından kırıldığını göreceğimizi umuyorum. Bakalım gelişmeler nasıl olacak, bekleyip görelim. 🙏

@Scofield bir video da ben buldum

Belki CD olarak denersek olmaya bilir ama kim derdi bir gün PS4 ilerde PS2 oyunlarını da oynatbilir az önce senin paylaştığın video ile bu video aynı pkg dosyası şeklinde olursa neden olmasın ileriye dönük çıkacak olan ps5 oyunları için diyorum bu videoda da CD takınca PS4 e PS2 oyunu oynatmıyor oysa pkg olarak oynayabiliyoruz

Bir kırılsın da hep birlikte sonucu göreceğiz. :)

siyabend17

Kullanıcı
23 Ocak 2022
50
0
6
Arkadaşlar kırık ps4’e güncelleme aldam orjinale dönme konusunda sorun yaşar mıyım?

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
Arkadaşlar kırık ps4’e güncelleme aldam orjinale dönme konusunda sorun yaşar mıyım?
Dostum bu soruyu ya geyik yada Ps4 ne zaman kırılacak konusuna yaz. Bu konu Ps5 ne zaman kırılacak konusu olduğu için bazı arkadaşlar rahatsız olup tepki verebiliyor. Geyik bölümünde diğer arkadaşlar yada adminler sana yardımcı olur.

nuTTy

Kullanıcı
16 Aralık 2020
65
6
8
Proje dosyası oluştururken hala 32 haneli passcode kullanıldığını belirtmiştim. Ama şundan eminim ki, PS5 oyunlarını PS4 üzerinde çalıştırmak mümkün değil. Bunun pek çok nedeni var ama uzun yazmaya gerek yok. Dediğim gibi de imkanı olan düşük versiyonlu PS5 konsolu almaya çalışsın. 👍

Yeni nesil olan bir konsol, bir öncekini veya daha eski nesile ait oyunların hepsini veya bir kısmını çalıştırabilir. Ama PS4, PS5 oyunlarını çalıştıramaz. Hem donanımsal hem de yazılımsal olarak mümkün değil kısacası. 👍

Aşağıda gösterdiğim gibi.

PS3 Konsolu: PS3/PS2/PS1/PSP
PS4 Konsolu: PS4/PS2/PS1/PSP (PS3 desteği yok.)
PS5 Konsolu: PS5/PS4/PS2/PS1/PSP (PS3 desteği yok.)

Evet tüm kırılma ile ilgili gelişmeler 4.03 versiyon ile alakalı. Bu sene sonuna doğru kırılacağını veya en azından kırıldığını göreceğimizi umuyorum. Bakalım gelişmeler nasıl olacak, bekleyip görelim. 🙏

Bir kırılsın da hep birlikte sonucu göreceğiz. :)
Gta 4'ün ps4'te çalışmama sebebi bu mu?

emurat

Kullanıcı
19 Temmuz 2020
309
129
43
Arkadaşlar hangi nesil konsolda önceki jenarasyon olan konsol sonraki jenarasyon olan konsolun oyunlarını oynattı? PS1 PS2 Oyunlarını oynatırmı? PS3 PS4 Oyunlarını oynatırmı? Hepside kırık cihazlardı halbuki. Bu konsolların donanımı gitgide ilerlemiyor mu? O zaman bi PS1 alalım hepsini oynayalım. Böyle Zihni Sinir soruları soran çocuklar gibi sorular tuhaf oluyor lütfen. Gerçi yaşlarınızı da bilmiyorum. Lütfen başka konularda bu fikirlerinizi paylaşın.

Adminlerdende konu dışına çıkılmalarında müdahale etmelerini bekliyoruz. Herkese iyi günler dilerim.

fıro

Destekçi Üyemiz Aylık
Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
7 Temmuz 2020
2,308
2,739
113
@emurat hangi konudan rahatsız oldunuz @Scofield Adminimize yöneltigim sorudan mi sanırım PS1 PS2 Oyunlarını oynatırmı? PS3 PS4 Oyunlarını oynatırmı diye bir konu konuşmadık eğer bahsettiğiniz konu bu ise sadece ps5 oyunları ile PS4 oyunlarınin içindeki kod 32 koddan oluşuyor Cd olarak çalışmaya bilir fakat pkg dosyası şeklinde düşerse PS4 de entegre edilebilir mi konusunu konuştum ps5 kırılma konusunuda çok dağıtmak istemiyorum ayrıca konu dışına çıkıldığında Adminlerimiz ellerinden geldiğince müdahale ediyorlar bende ps5 konusunda bir iki mesaj attım onca saçma mesajlar dikkatinizi çekmedi de bu mesajım mi dikkatinizi çekti eğer tekrar yazıyorum o bahsettiğiniz zihni sinir çocuklar dediğiniz kişi veya kişiler yazmışsınız keşke isim de belirtseydiniz yazdığım mesaj konusunu en baştan okursanız sevinirim sizede iyi günler

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLİM
CUH Kodu: 2216A
Kapasite: 2 TB SSD
Versiyon: 5.05
Alım Yılı: 2020

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: PRO
CUH Kodu: 7116B
Kapasite: 1 TB HDD
Versiyon: 6.72
Alım Yılı: 2018
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: BLURAY
CFI Kodu: 116A
Kapasite: 850 GB
Versiyon: 4.03
Alım Yılı: 2022

unloser

Kullanıcı
8 Ağustos 2020
239
154
43

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

emurat

Kullanıcı
19 Temmuz 2020
309
129
43
Son düzenleme:

freestanbul

Kullanıcı
5 Ağustos 2020
89
29
18
edit

Son düzenleme:

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
Hocam bu Andy Nguyen isimli arkadaş böyle Otelde düzenlenen açık bir etkinlikte gerçek adını ve soyadını kullanarak bu PS5 açığını paylaşabilir mi? Sony dava falan açabilir ya o açıdan Korkmadan gerçek adıyla bunu paylaşabilir mi diye soruyorum.
@Croesus
Adam zaten gerçek adını soyadını kullanıyor, Google’ın açık bulma Ekibi olan project0’da çalışıyordu sanıyorum.

şimdi olay şu şekilde, bu işletim sistemleri sıfırdan yazılmıyor modül modül toplanıyor, buradaki açığı içeren modül eğer diğer cihazları etkiliyorsa eğer, örneğin 6.72’de olan açık freebsd kullanan sistemleri etkiliyordu. Açığı tabiki açıklayabilir çünkü Sony’nin cihazında korsan oynanmayacak diye yazılım sektörünün açıktan mahrum kalması çok saçma olurdu. Fakat şöyle bir sorun var bizde zaten açık var güvenliği geçemiyoruz, Ps5’in güvenliğini atlatmanın yolunu yüksek ihtimalle anlatmayacaktır.

özetle yine de pek bir beklentim yok.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

hakan_710

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
28 Temmuz 2020
710
1,012
93
Adam zaten gerçek adını soyadını kullanıyor, Google’ın açık bulma Ekibi olan project0’da çalışıyordu sanıyorum.

şimdi olay şu şekilde, bu işletim sistemleri sıfırdan yazılmıyor modül modül toplanıyor, buradaki açığı içeren modül eğer diğer cihazları etkiliyorsa eğer, örneğin 6.72’de olan açık freebsd kullanan sistemleri etkiliyordu. Açığı tabiki açıklayabilir çünkü Sony’nin cihazında korsan oynanmayacak diye yazılım sektörünün açıktan mahrum kalması çok saçma olurdu. Fakat şöyle bir sorun var bizde zaten açık var güvenliği geçemiyoruz, Ps5’in güvenliğini atlatmanın yolunu yüksek ihtimalle anlatmayacaktır.

PS5 için ilk bulduğu, hatta PS5 üzerinden tweet attığı açığı disclose edip yayınlama ihtimali olabilir mi acaba? Üzerinden 6 ay falan geçti. Sonrasında birkaç güncelleme geldi sisteme. Adamın elinde debug araçları olduğu için diğerlerinden daima bir adım önde. Açıklar açıklamaz tabi yine ona kalmış fazla da umutlanmamak gerek.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLIM
Kapasite: 500GB
Alım Yılı: 2019
PC BİLGİLERİ
İşlemci: i5-4210H
Ram: 8GB DDR3
HDD: 500 GB SSD
Ekran Kartı: GTX 860M
İşletim Sistemi: Windows 10 Pro x64

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93

PS5 için ilk bulduğu, hatta PS5 üzerinden tweet attığı açığı disclose edip yayınlama ihtimali olabilir mi acaba? Üzerinden 6 ay falan geçti. Sonrasında birkaç güncelleme geldi sisteme. Adamın elinde debug araçları olduğu için diğerlerinden daima bir adım önde. Açıklar açıklamaz tabi yine ona kalmış fazla da umutlanmamak gerek.
Ps5 er yada geç kırılacaktır. Bundan şüphemiz yok ama yakın zamanda kırılır mı orası muallak ama yıl sonuna kadar kesin kırılır. Açıkçası benimde tflow dan yana pek ümidim yok. Yani buradan da pek birşey çıkamaz gibi geliyor.

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
Bildiğim kadarıyla o açık zaten 9.0’ı kıran exfat açığı. Hatta daha önce de znullptr’nin bu açık ile kernel string paylaştığını söylemiştim. Duyduğum kadarıyla güvenlik katmanını aşamıyorlar ve sonuç olarak ps5 kırılmıyor.

şu an için bize sanıyorum sadece açık değil bunun nasıl uygulanacağı da lazım.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
Bu arada görenleriniz olmuştur, sleirsgoevy iki gün önce jailbreak üzerinde bir güncelleme yapmış.

piyasada bu kadar fazla kabiliyetsiz adam varken, ve aslına bakarsanız neredeyse ps5 4.03’te kullanılan webkit açığını sleirsgoevy kullanılabilir hale getirmiş ve znullptr aynı açığı ps5’e portlamışken.

Acaba sleirsgoevy bir dönüş yapar mı? Bizi bu acemilerden kurtarır mı İnanın çok merak ediyorum.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

Er1985

Kullanıcı
5 Haziran 2022
10
0
1
Harika

Sp3lt0r

Kullanıcı
24 Nisan 2022
33
11
8
Hocam bu Andy Nguyen isimli arkadaş böyle Otelde düzenlenen açık bir etkinlikte gerçek adını ve soyadını kullanarak bu PS5 açığını paylaşabilir mi? Sony dava falan açabilir ya o açıdan Korkmadan gerçek adıyla bunu paylaşabilir mi diye soruyorum.
@Croesus
Bu noldu, 9 hazirandayız henüz bi haber falan çıkmadı takip edeniniz var mı

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,491
113

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
Last of Us Remakenin fragmanı yayınlandı. Eylül ayında hem Pc ye hem de Ps5 e çıkış yapacakmış. 4,03 kırılsa bile sanırım bu oyunu oynamak için epey bekleyeceğiz.

Son düzenleme:

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,491
113
The flow - Andy Nguyen bizim saatle akşam saatlerinde (orada is sabah - 10 saat geriler bizden) konferans vereceği otele varış yapmış. Konferans 9-10 haziran da iki gün sürecek. Beklentiler arasında PS5 de Debug Menüye nasıl ulaştığını açıklar yada ipucu şeklinde bilgi verir ve diğer geliştirici ve hackerlara yol gösterir umudu var ama tabi konferansta ne anlatacağı konusunda otel programında da bir açıklama yok yani sadece konuşmacı olarak 45 dakikalık programda adı gözüküyor tabi iki gün sürecek ve belki de hiç alakasız bir şeyden bahsedecek ama paylaşılan resimlerde sürekli PS5 yanında poz vermesi acaba PS5 ile ilgili kırma hakkında bir şey paylaşır mı acaba diye beklenti yaratmaktadır.

Konferans canlı yayınlanmadığı için kamera ile kayıt edilip sonra youtube üzerinden paylaşılacağı duyuruldu. Moded Warfare de aynen takipte olduğuna dair bilgi veren ve PS5 kırılması hakkında son dönemdeki gelişmeleri anlattığı yeni bir video yayınladı. Bizim de son dönemde sizlerle paylaştığımız PS4 dosya sistemine ulaşılarak çalıştırılabilir dosyalar listesi ve PS5 dosya sisteminin registry listesi hakkında bilgi vermiş ve aynen bir ihtimal Andy PS5 kırması hakkında bilgi verir mi bekleyip göreceğiz demiştir. (MW videosunu görüp merak edenler için kısa özettir)

Sonuç olarak yarın da (bugün de) geçtikten sonra ertesi gün (Cumartesi gibi) konferansta ne anlattı ise Modded Warfare videoyu izleyip bilgi vereceğini söyledi. Bekleyelim bakalım. Ama çok ümitlenmeyin hiç kimse Andy'nin ne anlatacağını bilmiyor fakat anlatır mı acaba diye herkesin beklentisi var.

FU1WJuvUEAEVeRb.jpg

nemesisdurden

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
14 Ocak 2021
63
60
18
Konferanstan ps5e yazdirilmis disk takilan bir foto geldi.

Yorumlarda ps2 gibi cd yazdirmali bir kirma mi gelir var. Oyle olsa da yazdirma yerine iso vs tarzi bir programla yazdirma islemi bypass edilebilir.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,491
113
Konferanstan ps5e yazdirilmis disk takilan bir foto geldi.

Yorumlarda ps2 gibi cd yazdirmali bir kirma mi gelir var. Oyle olsa da yazdirma yerine iso vs tarzi bir programla yazdirma islemi bypass edilebilir.

Bakalım nasıl bir şey çıkacak hep birlikte göreceğiz ama genel bir beklenti ve heyecan var.
Yapılan yorumlarda insanlar paylaşılan resmi de büyüterek PS5 konsolun modeline bakmaya çalışmış ve
1115A yada 1116A modeli olduğunu büyültülmüş resimden okuyabildiklerini yani ger iki durumda da bu konsolun Ocak 2022 dönemi ve 4.03 yazılımı ve altı çıkan bir model olduğunu belirtmişler. Acaba CD ile bir kırma işlemi mi olacak diye bu tür yorumlar var. Bakalım hayırlısı.

FU3xnP0WAAAEXfy.jpg

hakan_710

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
28 Temmuz 2020
710
1,012
93
Blu-ray'i takan kişi Andy, ekrana yansımış. Şişirme bir şey çıkmaz umarım.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLIM
Kapasite: 500GB
Alım Yılı: 2019
PC BİLGİLERİ
İşlemci: i5-4210H
Ram: 8GB DDR3
HDD: 500 GB SSD
Ekran Kartı: GTX 860M
İşletim Sistemi: Windows 10 Pro x64

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,491
113
Blu-ray'i takan kişi Andy, ekrana yansımış. Şişirme bir şey çıkmaz umarım.
Bakalım yarına daha çok bilgi sahibi olabiliriz tabi oradaki arkadaş yada başka biri (ten rengi benzeyen) boştayken Andy'nin ceketini giyerek resim paylaşmadı ise Andy'dir diyebiliriz. Yoksa adamı elinden tanımak mümkün değil bence. :)

unloser

Kullanıcı
8 Ağustos 2020
239
154
43

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
Bakalım nasıl bir şey çıkacak hep birlikte göreceğiz ama genel bir beklenti ve heyecan var.
Yapılan yorumlarda insanlar paylaşılan resmi de büyüterek PS5 konsolun modeline bakmaya çalışmış ve
1115A yada 1116A modeli olduğunu büyültülmüş resimden okuyabildiklerini yani ger iki durumda da bu konsolun Ocak 2022 dönemi ve 4.03 yazılımı ve altı çıkan bir model olduğunu belirtmişler. Acaba CD ile bir kırma işlemi mi olacak diye bu tür yorumlar var. Bakalım hayırlısı.
bluray dan cd ile kırılırsa ne gülerim ama .d
Cd üzerinden kırılma olacağını sanmıyorum. Çünkü Ps2 döneminden kalma demode bir kırma yöntemi ayrıca bunca insan boş blue-ray diski alıp nerden bulacak o oyunları diske yazdırmak bile bir mesele olur. Bence o diskte Andy konsolun yazılımını kırarken hangi aşamalardan nasıl geçtiğini günü gününe videoya kaydetmiştir. Cd üzerinden videolu olarak konsolu nasıl kırdığını göstermiştir. Ya ps3 teki gibi kalıcı bir cfw olur. Yada Ps4 teki hen işlemi aynen devam eder.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,491
113
Cd üzerinden kırılma olacağını sanmıyorum. Çünkü Ps2 döneminden kalma demode bir kırma yöntemi ayrıca bunca insan boş blue-ray diski alıp nerden bulacak o oyunları diske yazdırmak bile bir mesele olur. Bence o diskte Andy konsolun yazılımını kırarken hangi aşamalardan nasıl geçtiğini günü gününe videoya kaydetmiştir. Cd üzerinden videolu olarak konsolu nasıl kırdığını göstermiştir. Ya ps3 teki gibi kalıcı bir cfw olur. Yada Ps4 teki hen işlemi aynen devam eder.
CD den kırma derken aynen USB den kırma gibi kernel exploit yaratacak bir açık olabilir yani bluray sürücü üzerinden o CD içindeki bir dosya ile bu sağlanıyor olabilir sonrası yine hen yapılıyor gibi düşünebiliriz ama tabi bilmiyoruz. Ne senin, ne de benim dediğim ile alakası bile olmayabilir. Ya da birinden biri tutar umarım. :)

unloser

Kullanıcı
8 Ağustos 2020
239
154
43
CD den kırma derken aynen USB den kırma gibi kernel exploit yaratacak bir açık olabilir yani bluray sürücü üzerinden o CD içindeki bir dosya ile bu sağlanıyor olabilir sonrası yine hen yapılıyor gibi düşünebiliriz ama tabi bilmiyoruz. Ne senin, ne de benim dediğim ile alakası bile olmayabilir. Ya da birinden biri tutar umarım. :)
ps2 de bu yöntem vardı

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
Bundan yaklaşık bir kaç sene önce ps2 için kopya koruma sistemi cturt tarafından kırılmıştı, o zamanlarda bunu ps5’te denediler ve konsol çöküyor mu kendini kapatıyor mu ne dediler öyle de gitti. Muhtemelen onun bir versiyonu olabilir ama bilemiyorum flow paylaşmaz gibi geliyor. Ama paylaşmayacaksa da niye böyle milleti tauntluyor anlayamadım.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım