-
Öne çıkan konu
hashan42
Kullanıcı
- 13 Ocak 2022
- 15
- 5
- 3

Acaba hangi sürümde çalışmış gidip 2000 tl fazla verip 4.03 aldık birde şaka maka 3.20dr falan çalışır dalga geçer gibi gelde delirme sanırım bu arkadaş dijital sürüm sahibi ondan test edememiş
İnşallah 4.03 türAcaba hangi sürümde çalışmış gidip 2000 tl fazla verip 4.03 aldık birde şaka maka 3.20dr falan çalışır dalga geçer gibi gelde delirme sanırım bu arkadaş dijital sürüm sahibi ondan test edememiş![]()
Bu olayın jailbreak ile alakası yokmuş, Bdj, Blu-ray disc Java demekmiş. Ve bununla emulatör gibi küçük şeyler çalıştırılıyormuş(DVD filmlerde şekilli menüler oluyor ya onun gibi ). O kadar, meraklısına link: https://www.psxhax.com/threads/ps4-bd-j-blu-ray-java-homebrew-running-on-playstation-4.2121/
Kardeşim duygularımızla oynuyor i.nelerBu olayın jailbreak ile alakası yokmuş, Bdj, Blu-ray disc Java demekmiş. Ve bununla emulatör gibi küçük şeyler çalıştırılıyormuş(DVD filmlerde şekilli menüler oluyor ya onun gibi ). O kadar, meraklısına link: https://www.psxhax.com/threads/ps4-bd-j-blu-ray-java-homebrew-running-on-playstation-4.2121/
Bu twitte ne anlatmak istiyor acaba? Çeviri yaptım ama gene tam anlamadım?
Ps4 ile ps5’in dosya sistemlerinin birbirlerine benzediğini ve ortak noktalarını söylemiş ama özetle önemli bir durum yok gibi gözüküyor. Benim editlediğim geçen sayfada bir post var ondan birşey çıkarsa haberdar edeceğim sizi, flow’un bulduğu açık ile adamın biri sistemin tüm yetkilerini ele geçirmiş ve tüm katmanları geçmiş fakat ps5 demiyor bir tek. Yakında yayınlayacakmış, yayınlarsa durumu görürüzBu twitte ne anlatmak istiyor acaba? Çeviri yaptım ama gene tam anlamadım?
Sanırım daha da ilerliyorlar. Bu şekilde devam ederlerse 4,03 en geç 2 ay içinde kesin olarak kırılmış olur. Türkçeye çevirince şöyle diyor:
Sanırım ciddi bir gelişme olmuş. 4.03 kırıldı diyebiliriz. Haberin kaynağı şu yani en geç haziran ayında flan 4.03 hen i herkese açık olarak sunarlar.Büyük gelişme olmuş ama anlayamadım @Croesus bir bakabilir misin
Sanırım ciddi bir gelişme olmuş. 4.03 kırıldı diyebiliriz. Haberin kaynağı şu yani en geç haziran ayında flan 4.03 hen i herkese açık olarak sunarlar.
![]()
Commits · prosperodev/PS5-Webkit-Execution
ROP userland execution for PS5 (4.03). Contribute to prosperodev/PS5-Webkit-Execution development by creating an account on GitHub.github.com
Registry - PS5 Developer wiki
Playstation Development Wiki - PS5, PS4, PS3, PS2, PS1, PSP, Vita Informationplaystationdev.wiki
Ps5 Pro 2024 ten önce gelmez diye düşünüyorum. Normal Ps5 te bile Sony daha istenen satış rakamına ulaşamadı. Birde Pro modeli dolar düşmez ise ülkemizde 20 bin den aşağı satılmaz. Ben normal Ps5 bile zor aldım. Pro yu almak bu saatten sonra imkansız gibi birşeyPs5 Pro içerisindeki işlemci tanıtım sırasında söylendi, bu sayede ps5 pro onaylanmış oldu.
Arkadaşlar bu arada bir gelişme yok, bunları webkit ile yapıyorlarmış kernel exploiti henüz bağlayan bir durum yok.Büyük gelişme olmuş ama anlayamadım @Croesus bir bakabilir misin
O zaman boşa heyecan yaptık.Arkadaşlar bu arada bir gelişme yok, bunları webkit ile yapıyorlarmış kernel exploiti henüz bağlayan bir durum yok.
Değerli @Scofield güzel bir haber kırılma gerçekleşirse ps5 bu kırılma hem digital olarak hemide CD li olarak mi gerçekleşir sanırım tahminim digital olarak düşünüyorum birde pkg dosyası şeklinde oyunlar düşerse PS4 oyunları 32 kod ile gerçekleşiyor ps5 dede 32 kod vardı daha önce bunu seninle konuşmuştuk böyle bir haber yayınlamıştın birde ps5 oyunlari düşerse pkg şeklinde bunlar PS4 kırık cihazlarda da oynanabilir ayrıca ilerde zamanla Fix leride düşebilir nasıl ps5 PS4 oyunlarini oynatıyorsa kırık PS4 de kırık ps5 in oyununu oynatabilme olasılığı olabilir fikrin nedir bu konuda EmreHarika gelişmeler var.
Geçtiğimiz haftalar da PS5 sistem dosyalarının bir çoğu dump edilip, dökümler alınmıştı. Bugün ise .elf/.prx uzantılı sistem dosyalarının içeriğini görüntülemek için, Flatz isimli geliştirici script yazıp Github üzerinde paylaştı. IDA 7.5 64bit sürümü üzerinde kullanılabilir. Konsollarınızı güncellemeden sabırla beklemeye devam edin.
@fıro Kırılma gerçekleşirse Dijital/CD'li fark etmeksizin kırılacağını düşünüyorum. Platform farklarından dolayı da, PS5 oyunlarını PS4 üzerinde oynayamazsın. Çünkü sistemleri çok farklı. Nitekim PS5 cd'sini PS4'e takınca da çalıştırmıyor. Dosya içerikleri ve klasör yapıları da çok farklı.Değerli @Scofield güzel bir haber kırılma gerçekleşirse ps5 bu kırılma hem digital olarak hemide CD li olarak mi gerçekleşir sanırım tahminim digital olarak düşünüyorum birde pkg dosyası şeklinde oyunlar düşerse PS4 oyunları 32 kod ile gerçekleşiyor ps5 dede 32 kod vardı daha önce bunu seninle konuşmuştuk böyle bir haber yayınlamıştın birde ps5 oyunlari düşerse pkg şeklinde bunlar PS4 kırık cihazlarda da oynanabilir ayrıca ilerde zamanla Fix leride düşebilir nasıl ps5 PS4 oyunlarini oynatıyorsa kırık PS4 de kırık ps5 in oyununu oynatabilme olasılığı olabilir fikrin nedir bu konuda Emre
Dostum Ps5 geriye dönük uyumlu fakat Ps4 ileriye dönük uyumlu değil. Yani adamlar o oyunların dosya sistemini vs öyle bir ayarlamış ki istesen de Ps4 te oynatamazsın. Zaten şuan Ps5 e çıkıp ta Ps4 e çıkmayan oyun yok gibi bir Deamon Souls var. Onun dışında Horizon Forbbiden West ve yakında çıkacak olan God of War Ragnarök te Ps4 e gelecek. Bu yıl çıkacak oyunlardan sadece The Last of Us Remake Ps5 e özel olarak çıkacak.Değerli @Scofield güzel bir haber kırılma gerçekleşirse ps5 bu kırılma hem digital olarak hemide CD li olarak mi gerçekleşir sanırım tahminim digital olarak düşünüyorum birde pkg dosyası şeklinde oyunlar düşerse PS4 oyunları 32 kod ile gerçekleşiyor ps5 dede 32 kod vardı daha önce bunu seninle konuşmuştuk böyle bir haber yayınlamıştın birde ps5 oyunlari düşerse pkg şeklinde bunlar PS4 kırık cihazlarda da oynanabilir ayrıca ilerde zamanla Fix leride düşebilir nasıl ps5 PS4 oyunlarini oynatıyorsa kırık PS4 de kırık ps5 in oyununu oynatabilme olasılığı olabilir fikrin nedir bu konuda Emre
Anladım @Scofield şimdi konularda baktım bulamadım ama sanırım hatırlarsan bir konuda PS4 ve ps5 oyunlarının içinde 32 tane mi 34 tanemi kod vardı bunu konuşmuştuk o konuyu bulursam paylaşırım geçmiş zamandı sen demiştin tıpkı PS4 oyunu gibi ps5 oyunlarınin koduda yurtdışından biri tweetini paylaşmıştın birde ps5 de 4.03 ve altındaki sürümlerde bu kırılma olayı gerçekleşir doğru diyorsun Emre bekleyip görelim@fıro Kırılma gerçekleşirse Dijital/CD'li fark etmeksizin kırılacağını düşünüyorum. Platform farklarından dolayı da, PS5 oyunlarını PS4 üzerinde oynayamazsın. Çünkü sistemleri çok farklı. Nitekim PS5 cd'sini PS4'e takınca da çalıştırmıyor. Dosya içerikleri ve klasör yapıları da çok farklı.![]()
PKG dosyalarında kullanılan sıkıştırmalar da bu şekil idi.
PS4: LZ4
PS5: OODLE veya bilmediğim bir sıkıştırma kullanıyordu.
Eğer imkanı olanlar varsa, vakit kaybetmeden düşük versiyonlu PS5 almalarını tavsiye ediyorum. 4.03 versiyonlu konsol bulmak artık çok zorlaştı.![]()
Kafamda kalan sorun işaret ps5 de PS4 CD sini takip oynayabiliyorsun ilerde digital olarak ps5 in artık dosyası pkg şeklinde mi yer alır bilemem ama yeni oyunları düşerse bir nebze de geçmiyor neden olmasın PS2 oyunlarini PS4 de oynanabiliyor pkg dosyası şeklinde onu uyarladılar bu ilerde de ps5 de olurmu olmazmi zaman gösterirDostum Ps5 geriye dönük uyumlu fakat Ps4 ileriye dönük uyumlu değil. Yani adamlar o oyunların dosya sistemini vs öyle bir ayarlamış ki istesen de Ps4 te oynatamazsın. Zaten şuan Ps5 e çıkıp ta Ps4 e çıkmayan oyun yok gibi bir Deamon Souls var. Onun dışında Horizon Forbbiden West ve yakında çıkacak olan God of War Ragnarök te Ps4 e gelecek. Bu yıl çıkacak oyunlardan sadece The Last of Us Remake Ps5 e özel olarak çıkacak.
Kral umarım 4.03 içindir ps4 yetiyor şimdilik ama en azından kırılırsa devamı gelir diye düşünüyorumHarika gelişmeler var.
Geçtiğimiz haftalar da PS5 sistem dosyalarının bir çoğu dump edilip, dökümler alınmıştı. Bugün ise .elf/.prx uzantılı sistem dosyalarının içeriğini görüntülemek için, Flatz isimli geliştirici script yazıp Github üzerinde paylaştı. IDA 7.5 64bit sürümü üzerinde kullanılabilir. Konsollarınızı güncellemeden sabırla beklemeye devam edin.
Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.
Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.
Anlayışınız için teşekkür ederiz...
Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK