SON ÇIKAN POPÜLER OYUNLAR

PS5 HACK HABER PS5 Ne Zaman Kırılacak? | ANA KONU

PS5 Ne Zaman Kırılacak ?

• Kullanılan toplam oy
    29

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,471
113
Modded Warfare de bununla ilgili yeni bir video paylaşmış. Videosunda eylül ayında çıkmış bir yazılımı etkilediğinden bahsetmiş. Ama bir ihtimal 4.03 e yamalayabilirler flan demiş.

Aynı zamanda videodaki PS5 için açık olabilir söylemini düzelten açıklamayı da hemen videonun altındaki ilk mesajda yapıyor ve diyor ki;
"4.03 sürüm Ekim 2021 tarihinde çıktı ve bu rapor Eylül 2021 tarihinde bildirilmiş yani bu açık 4.03 de yamalanmış/kapatılmış olabilir" demiş.

In the video, I stated that if this affects the PS5 then 4.03 would be vulnerable. However, 4.03 came out in October 2021 and this report was submitted in September so it's also possible it was patched in 4.03.

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
Aynı zamanda videodaki PS5 için açık olabilir söylemini düzelten açıklamayı da hemen videonun altındaki ilk mesajda yapıyor ve diyor ki;
"4.03 sürüm Ekim 2021 tarihinde çıktı ve bu rapor Eylül 2021 tarihinde bildirilmiş yani bu açık 4.03 de yamalanmış/kapatılmış olabilir" demiş.

In the video, I stated that if this affects the PS5 then 4.03 would be vulnerable. However, 4.03 came out in October 2021 and this report was submitted in September so it's also possible it was patched in 4.03.
Bu durumda 4,00 flan belki kırılabilir. Neyse öyle olursa da yapacak birşey yok sonuna kadar bekleyeceğiz. Sonuçta Ps5 tarafında ilk kırılma gerçekleşmiş olacak devamı da zamanla gelir.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,471
113

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
PS4 9.60 sürüm ile beraber PS5 yeni 5.10 yazılım da çıkmıştır.
Kırılma bekleyenlerin bu güncellemeleri yapmamaları lazım.
Bilginize.

Ekli dosyayı görüntüle 5618

Peki hocam sizce Ps5 in 4.03 yazılımı kırılır mı yoksa daha alt bir sürüm mü kırılır ? Yani bu konuları sizde takip ediyorsunuz konu ile alakalı fikriniz nedir ?

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,471
113
Peki hocam sizce Ps5 in 4.03 yazılımı kırılır mı yoksa daha alt bir sürüm mü kırılır ? Yani bu konuları sizde takip ediyorsunuz konu ile alakalı fikriniz nedir ?
Fikir beyan etmeye gerek yok. Hangi sürümün ve ne zaman kırılacağını hiçbirimiz bilmiyoruz. Varsayımlarda bulunmaya gerek yok.
Kırıldığında herkes duyar, o zamana kadar sükunet ile beklemek gerekir. Sabredemeyecekler ise orijinal sürümde devam edebilir.

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
Ps5 4.03 için kernel açığı mevcut, kernel string zaten paylaşılmıştı fakat koruma katmanlarının geçilemediği söyleniyordu. Bunun büyük sebebi tecrübesizlik, bir kere kırılırsa ps4 gibi sorunsuz kırılmaya başlar diye düşünüyorum.

Ps5 4.03’ün kesin kırılacağının kanıtı:

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: PRO
CUH Kodu: 7116B
Kapasite: 1 TB HDD
Versiyon: 6.72
Alım Yılı: 2018
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: BLURAY
CFI Kodu: 116A
Kapasite: 850 GB
Versiyon: 4.03
Alım Yılı: 2022

Malensipa

Kullanıcı
29 Mart 2022
64
17
8

doğukan

Kullanıcı
3 Ağustos 2020
35
13
8
Oncelikle her türlü görüşe saygı duyarak Bu açılan konudaki amaç sürekli ne zaman kurulacağı hakkında olacak olmayacak değil de gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak kaldı ki yabancı sitelerde gelişme oldukça konular aktif oluyor aynı şeyleri yazmanın bir mânâsı da yok bence de

Malensipa

Kullanıcı
29 Mart 2022
64
17
8
Oncelikle her türlü görüşe saygı duyarak Bu açılan konudaki amaç sürekli ne zaman kurulacağı hakkında olacak olmayacak değil de gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak kaldı ki yabancı sitelerde gelişme oldukça konular aktif oluyor aynı şeyleri yazmanın bir mânâsı da yok bence de
Ne zaman kırılacak gibi bir soruya herkes tahmin verebilir ve adamın sorduğu şeyde; 4.03 altında bir sürüm kırılabilirmi?

doğukan

Kullanıcı
3 Ağustos 2020
35
13
8
Tahmin olunca farazi oluyor malûm gönül ister ki bu gün olsun belki gerçekten birisi yaptı şartların oluşmasını bekliyor belki de yapamadılar bunu bilemiyoruz ...aynı şeyi PS4 zamanında yaşamıştık alt sürüm olarak kırılan oldu ama zirve noktası yani ulasabilirlik oyun olarak söylüyorum yanılmıyorsam 5.05 de olmuştu ..benimde düşüncem 4.03 kırılmasının pek bir anlamı olmayacak ki zaten şu anda hiç bir oyun arsivliyemiyoruz bile bu bile belli şeyler için erken olduğunun göstergesi gibi geliyor ...karşı çıkan olur olmaz bu benim düşüncem

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,471
113
O zaman; Ps5 Ne Zaman Kırılacak? konusunu kapatın.
Bu konunun varlık sebebi herkes tahmin yapsın diye değil yani o amaçla açılmadı. Ama işte kendi tahminlerini yapanlara da bir şey demiyoruz.
Arkadaşın şahsıma sorduğu tahmin sorusuna siz üzerinize düşmeyen bir şekilde girip konu kapatın gibi beyanınız çok yersiz olmuş.
Kendim bir tahminde bulunup bulunmayacağımı da size soracak değilim.
Bu konu gelişmeler oldukça bu bilgileri siz üyeler ile paylaşmak için var ve ilgili sürüm kırıldığı zaman da kapatılacak.
Hatta bu konuya yazılan gereksiz her yazı, konuyu takip edip bildirim uyarısı alan üyeler tarafından da çok eleştirilmektedir.
Ayrıca tahminlerin hiçbir yararı yoktur çünkü bir gerçekliği yoktur. Normalde takip etmeniz gereken şudur; kırılmaya yakın yani öncesi
ciddi gelişmeler olur ve bunların haberleri yani nasıl olabileceğine dair detaylar bu konuda paylaşılır. Genelde böyle olmuştur.
Yani kırılma genelde aniden sürpriz olarak olmuyor ve öncesi bazı gelişmeler oluyor ve sonrası bir kırma gelebiliyor. Özetle bu gelişmeler ve
haberler kırılma hakkında bir beklenti oluşturabiliyor ama tahmin yapmak sadece bilinmeyen bir şeyi farz etmek oluyor ve buna gerek yok.
Bu yüzden yapılacak boş tahminlerin bir yararı yoktur. Tabi ki isteyenler tahminde bulunabilir. Ben kendi adıma bulunmuyorum.
Sanırım anlatabilmişimdir.

Yoksa yarın saat 14:05 de kırılıyor desem rahat mı edeceksiniz bilemedim? Sonra da tutmadı diye veryansın edersiniz gibime geliyor.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,471
113
Ne zaman kırılacak gibi bir soruya herkes tahmin verebilir ve adamın sorduğu şeyde; 4.03 altında bir sürüm kırılabilirmi?
O arkadaşımızın profiline girip mesajlarına bakarak bu ve benzeri kırılma hakkında soruyu kaç defa sorduğuna ve kaç defa bir cevap verildiğine de baktınız mı? Arkadaşımız çok fazla sayıda kendi görüşünü beyan etmiştir zaten. Tek bu konuda değil diğer kırılma konusunda da bunları okuyabilirsiniz. Kendisi yanlış hatırlamıyor isem PS4 9.00 sürüm kırık konsolunu satarak yakında kırılır diye PS5 4.03 sürüm konsol alıp bunun kırılması beklentisi içerisinde olduğu için ama beklediği gibi PS5 kırılması halen olmadığı için çok heyecanlı ve hemen hemen her gün kırılma olsun diye beklemekte ve her gün aynı benzeri soruları sabırsızca sormakta ve kendi yorumlarını da yazmaktadır.
Sanırım size yine anlatabilmişimdir.

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
O arkadaşımızın profiline girip mesajlarına bakarak bu ve benzeri kırılma hakkında soruyu kaç defa sorduğuna ve kaç defa bir cevap verildiğine de baktınız mı? Arkadaşımız çok fazla sayıda kendi görüşünü beyan etmiştir zaten. Tek bu konuda değil diğer kırılma konusunda da bunları okuyabilirsiniz. Kendisi yanlış hatırlamıyor isem PS4 9.00 sürüm kırık konsolunu satarak yakında kırılır diye PS5 4.03 sürüm konsol alıp bunun kırılması beklentisi içerisinde olduğu için ama beklediği gibi PS5 kırılması halen olmadığı için çok heyecanlı ve hemen hemen her gün kırılma olsun diye beklemekte ve her gün aynı benzeri soruları sabırsızca sormakta ve kendi yorumlarını da yazmaktadır.
Sanırım size yine anlatabilmişimdir.
Normalde herhangi bir şekilde cevap yazmayacaktım. Fakat bir şekilde benden bahsedildiği için kısa bir şekilde cevap vereyim. Ben sizin modded warfare isimli youtuber ın yazısında açığın eylül 2021 de bir yazılımda bulunduğunu ve bir ihtimal 4.03 te açığın kapatılmış olma ihtimali olduğunu flan paylaşmıştınız bende ondan dolayı sizce 4.03 kırılır mı yoksa daha alt bir yazılım mı kırılır demiştim. Fakat sonradan @Croesus arkadaşımız zaten gerekli cevabı vermişti. Daha sonradan @Malensipa arkadaşımız benim adıma size çıkışır gibi cevap vermiş. Biraz yersiz bir davranış olmuş. Sonuçta ben zaten birşey diyecek olsaydım kendim söylerdim. O yüzden bu tarz şeylere gerek yok forumda kimse kimseye kırıcı veya sert çıkışır gibi cevaplar yazmasın. Zaten beklemekten başka çaremiz yok bundan sonra buraya hiçbir şekilde kendi fikrimi veya birilerinin fikrini flan sormak için de mesaj yazmam soracağım bir şey varsa site adminlerine yada bu kırma konusu ile ilgili paylaşım yapan diğer arkadaşlara dm den soru sorarım. Herkese iyi forumlar

Son düzenleme:

emurat

Kullanıcı
19 Temmuz 2020
309
129
43
Arkadaşlar defalarca konuştuk söyledik. Burada bilgi paylaşımları yapıyoruz. Burası bilgi paylaşım ana konusu. Bi bildirim geldiğinde telefona vakit ayırıp bakıyoruz bi gelişme mi var diye. Geliyoruz boş saçma yorumlar.
Boş beleş konuşacaklar Falcı tahmini isteyecekler, Oturdukları Bi tarafları üstünden tahminde bulunacaklar başka yere yazsın lütfen.
Lütfen artık uzatmayalım. Çok basit bir şey aslında. Sizden anlayış bekliyoruz.

Energy

Kullanıcı
22 Şubat 2022
1
2
3
Arkadaşlar defalarca konuştuk söyledik. Burada bilgi paylaşımları yapıyoruz. Burası bilgi paylaşım ana konusu. Bi bildirim geldiğinde telefona vakit ayırıp bakıyoruz bi gelişme mi var diye. Geliyoruz boş saçma yorumlar.
Boş beleş konuşacaklar Falcı tahmini isteyecekler, Oturdukları Bi tarafları üstünden tahminde bulunacaklar başka yere yazsın lütfen.
Lütfen artık uzatmayalım. Çok basit bir şey aslında. Sizden anlayış bekliyoruz.
Sen şuan çok güzel bir konuşma mı yaptın yani insanlara hakaret eder gibi gereksiz tavırlar sergiliyorsun. Yok falcı tahmini yok oturdukları bir tarafından tahminde bulunmayın gibi gereksiz şeyler yazıyorsun boş yapma ya ayrıca adminlerin adına müdahelede bulunma

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
Yarın daha fazlasını paylaşacağını söylemiş,

Dikkatinizi bir noktaya çekmek isterim, geçen paylaştığım kernel heap overflow açığında hacker debugger eksikliği yüzünden daha ileri gitmediğini söylemişti. Bir önceki postta debug’ın çalıştırıldığını göreceksiniz ve bu çok umut verici.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
4.03 dosya sistemi dump’landı.

şimdi olduğumuz seviyede ps4/5 oyunlarını da dump edebiliriz muhtemelen, fakat henüz bu alanda bir adım atılmış değil.

bunun dışında da haberler çok iyi arkadaşlar, kernel exploit’in güzel çalıştığını görebiliyoruz artık umarım bir jailbreak çıkar

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

haydarecevit

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
10 Temmuz 2020
121
68
28
ps5in içinden geçmişler büyük ihtimal bundan sonra gelişmeler daha hızlı olur.

PC BİLGİLERİ
İşlemci: INTERL I7 2700K
Ram: 8GB
HDD: 4TB
Ekran Kartı: NVIDIA GEFORCE 1050TI
İşletim Sistemi: WINDOWS 11

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,471
113
4.03 dosya sistemi dump’landı.

şimdi olduğumuz seviyede ps4/5 oyunlarını da dump edebiliriz muhtemelen, fakat henüz bu alanda bir adım atılmış değil.

bunun dışında da haberler çok iyi arkadaşlar, kernel exploit’in güzel çalıştığını görebiliyoruz artık umarım bir jailbreak çıkar
Her zaman olduğu gibi tahmin değil de yorumumu yapayım. Böylece merak eden arkadaşlar da bilgilenmiş olur diyerek söze başlayayım.

Hayırlısı olsun bakalım. Bigboss (psxdev) adlı şahıs PS5 dosya sistemini yani HDD içindeki dosyaları klasör ve dosya şeklinde listeleyecek yani indirilebilecek bir script yazmayı başarmış, denemiş ve sonucun da olumlu olduğunu belirtmiş.

Şimdi buradan ilerleyerek kırma yolunda yeni bir adım atılır mı hep beraber göreceğiz yani en azından bu dosyaların bilinmesi, kırmaya çalışan kişilerin programsal adresleme olarak çok işine yarayacağı bir gerçektir. Ama hala oldu bitti demek için erken. Yine de şunu tekrar söylemeliyim, geçtiğimiz aylarda da demiştim; Sony tüm konsollarına bir güncelleme getirdikten sonra (geçtiğimiz aylarda da getirmişti o zamanda demiştim bir gelişme olabilir diye ve şimdi geçtiğimiz hafta yeniden hepsine bir güncelleme getirdi) bu durumu genelde kırma olayları konusunda önemli bir adım olarak görebiliriz ve geçmişe bakarsak çoğunlukla hemen hemen bu toplu güncellemelerden sonra yeni bir kırma gelebiliyor yani bu durumda umutlanmak için bir sebep var ama yine de aceleci olmamak gerekir çünkü hala kernel exploit (çekirdeği hataya sürükleyecek açık) ve webkit exploit (tarayıcı üzerinden kernel açığına ulaşılıp hen/mira kırması yapabilmek) görevlerinin yapılabilmesi gerekiyor yani bu iki yazdığım şey olmadan kırma gerçekleşmez.

PS5 4.03 ve altında Webkit açığı olduğunu biliyoruz yani daha önceden olduğu youtube videolarında gösterilmişti. (ama 4.50 de kapatıldı diye hatırlıyorum.) Şimdi beklenecek olan hackerların hangisinin PS5 4.03 veya altındaki bir yazılımı yani kernel exploit açığını bulup bulamayacağını bekleyeceğiz. Bulunursa da bulunacak kernel exploit ile webkit exploit arasında iletişim kurması için uğraşılacak yani biri olmadan diğeri olmuyor. Böyle yazınca gözünüz korkmasın. Bundan önceki kırmaların da hepsinde yaşanan durum aynen böyleydi. Zaten geçtiğimiz hafta Network-Ağ üzerinden bir kernel açığı da Sony tarafından kapatılmıştı. Yani bunların hepsi bir araya getirilip iyi bir hacker tarafından bir PS5 kırması gelebilir. Ama ne zaman gelir diye (eta wen) sormayınız çünkü bunu hiçbirimiz bilemeyiz. Bekleme süresi yine aynıdır yani hemen yarın da olabilir, önümüzdeki bir kaç yıl içinde de olabilir bunun için tarih veremeyiz o yüzden bu şekilde ifade ediyorum ve bir tahmin de bulunmuyorum. Zaten bunu belirleyecek olan bizler değiliz yani hackerların başarısı ve o dönem geldiğinde bunu yayınlayıp yayınlamayacağına verecekleri karardır. Yada Sony tarafından bounty ödülü mü almak ister bunu bilemeyiz yada ödül alıp sonra Sony yayınlanmasına izin verir mi diye bekleriz yoksa babayiğit bir hacker hiç bunlara girmeden doğrudan yayınlar mı hep beraber göreceğiz. Çünkü çoğunuzun bildiği gibi Andy Nguyen (The Flow) yaklaşık 6 ay önce PS5 üzerinden tweet atarak Debug Settings 'e ulaştığını gösteren resimli mesaj atmıştı ama bunu yayınlamayacağını belirtmişti.

Sonuç olarak, kırma yolunda önemli bir adım daha atıldığını söyleyebiliriz. Öncekilerde de aynen bu dosya sistemine ulaşılmıştı ve sonrasında kernel exploit ve webkit exploit ve kırma gelmişti. Hatta @Croesus arkadaşımın dediği gibi bir ihtimal PS5 oyunları da indirilmeye başlanabilir. Ama sabır beyler sabır. Yine de son söz hiçbir şeyin garantisi yok arkadaşlar. Bekleyip göreceğiz.

İsteyen istediği tahmini de yapabilir. Tahmin yapmak serbesttir ama bu konuyu takip eden arkadaşları da kızdırmayınız. ;)
Mesela Geyik Muhabbeti konusu (Ana sayfada kısayol linki var) tahminler ve başka her türlü konular için kullanabileceğiniz yegane konudur.
Bu kırma konularında ise özellikle kırma hakkında konuların, gelişmelerin ve haberlerin paylaşılmasını rica ederiz.

unloser

Kullanıcı
8 Ağustos 2020
239
154
43
yeni plus sisteminde sony : kırarlarsa kırsınlar amannn diyecek hale gelmişte olabilir

blood

Kullanıcı
14 Mart 2021
49
19
8
Yeni sistemle kırılmasının beklemenin bir anlamı kaldığını düşünenler beklemeye devam etsin senelik 460 tl verip tüm çıkan çoğu oyunu oynamak mümkün olacak gibi görünüyor.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,471
113
Yeni sistemle kırılmasının beklemenin bir anlamı kaldığını düşünenler beklemeye devam etsin senelik 460 tl verip tüm çıkan çoğu oyunu oynamak mümkün olacak gibi görünüyor.
İlk çıkışı itibari ile diyebileceğim şimdilik kırık sürümdeki oyunların çoğu olacaktır yani muhtemelen 9.00 sürüm kırık kullananlar için başlangıçta oynayamadıkları 3-5 farklı oyun olacaktır çünkü en son çıkan oyunları hemen bu üyelik sistemine koymuyorlar. İyi oyunlar önce para ile satıldığı için bu oyunların çıkışı itibari ile 1 sene geçtikten sonra 1 aylığına falan sisteme dahil edilip sonra kalkıyor ve her ay belli oyunlar değişiyor ama gerçekten çok iyi oyunların sayısı oldukça az oluyor yada olanlar zaten 1 seneden fazla eskimiş oyunlar oluyor. Bu yüzden başlangıçta 9.00 kırık sürümdekiler için bu yeni paralı sistem çok bir şey ifade etmeyecektir.

Aşağıdaki linkten başlangıçtaki oyunların listesine bakarsanız zaten anlarsınız. 9.00 sürümler neredeyse hepsini çoktan oynamıştır.
Tabi yeni bir sürüm daha kırılmaz ise 1 sene sonra bu Yeni Plus sistemi artıya geçecektir. Ama muhtemelen 1 seneye kalmaz yeni bir üst sürüm daha kırılır ve birbirine yine yakın olur. Bence plus sisteminin en büyük artısı online oyunların oynanabilmesi olacaktır ve tabi eski PS1-PS2-PS3 gibi klasik oyunları da içermesi olacak tabi ilk çıkan haberlere göre PS3 oyunları TR deki üyelik sisteminde olmayacak gibi artık sistem gelince hep birlikte göreceğiz yada onlar da olsun diyenler Amerikan hesabı açıp oradan üyelik yapmaları gerekecek tabi bu durumda da Türkçe altyazılı hiçbir oyuna erişemeyecekler çünkü Amerikan hesabında TR altyazılı oyun olmaz ve konsol diliniz Türkçe olsa da PS Store da İngilizce dilinde olur tabi oyunlar da öyle. Sanırım mantığı anlatabilmişimdir.

Ama kırık konsolu olmayanlar için oldukça iyi bir seçenek diyebiliriz.

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
20220516_234208.jpg

emurat

Kullanıcı
19 Temmuz 2020
309
129
43
Son düzenleme:

Malensipa

Kullanıcı
29 Mart 2022
64
17
8
Ps5 2 yıl içinde kesin olarak kırılacaktır.

emurat

Kullanıcı
19 Temmuz 2020
309
129
43

Malensipa

Kullanıcı
29 Mart 2022
64
17
8

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
yanlış yönlendirmişim.

Son düzenleme:
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
Yanlış yönlendirmişim.

Son düzenleme:
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım