SON ÇIKAN POPÜLER OYUNLAR

PS5 HACK HABER PS5 Ne Zaman Kırılacak? | ANA KONU

PS5 Ne Zaman Kırılacak ?

• Kullanılan toplam oy
    28

emurat

Kullanıcı
19 Temmuz 2020
309
129
43
O tweet-x mesajlarını ben de takip etmiştim ve Cyber "Yes" mesajını o soruya vermemiş olabilir yani yanlışlıkla o mesajın altına yazmış olabilir. Çünkü Cyber 5.05 > PS5 yani, 5.05 sürüm PS4 hala PS5 konsoldan iyidir şeklinde tweet atmıştı ve başka biri ise "What about 6.72 > PS5 ?" yani, peki 6.72 sürüm PS4 hala PS5 konsoldan iyi midir? diye soran olmuştu ve ben Cyber'ın "Evet" derken bu mesaja cevap vermek isterken yani 6.72 sürüm PS4 konsolun da PS5 konsoldan iyi olduğunu onaylamak isterken araya başka kişinin "Tüm sürümlerdeki PS5'ler için Jailbreak?" mi sorusu girmiş ve Cyber bunun altına "Yes" yazmış ve karışıklık olmuş gibi yani ben öyle sanıyorum. Gerçi bir başkası da farklı yorumlamış bu ">" büyüktür işaretini PS4 5.05 konsoldan PS5 konsola geçmeli mi denmek isteniyor acaba demiş. Ama benim tahminim Cyber gözünde hala 5.05 konsol PS5 konsoldan daha iyi, şimdilik tabi çünkü kendisinin henüz PS5 konsolu yok diye biliyorum. :)
Hocam gelişmeler var mı?

SicParvisMagna

Kullanıcı
9 Aralık 2022
107
16
18
Cfi kodu 1116 olan playstation 5’i satım olsam bu kırılabilir versiyonu mu oluyor acaba

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,413
113

omrsgrc

Kullanıcı
9 Ağustos 2020
35
3
8
Merhaba, elimde 5.50 sürüm ps5 var. Acaba hangi oyunları yükleyip oynacağımı gösteren site vs. gibi bi yer var mı?
Örneğin gow ragnorak var CD ama yüklenmiyor.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,413
113
PS5 DİJİTAL (YANİ GEÇMİŞTE SATIN ALINMIŞ VE HALA SİLİNMEDEN KONSOLDA BEKLEYEN ORİJİNAL PS5 OYUNLARI) VE
BAZI BLURAY CD (GERÇEK FİZİKSEL KOPYA) OYUNLARI, DAHA ÖNCEKİ METODLARDA DUMP EDİLEMEYEN EKSİK OLAN DOSYALARI DA DAHİL EDEREK FTP BAĞLANTISI ÜZERİNDEN DUMP ETMEYİ OTOMATİKLEŞTİREN BİR SCRİPT YAYINLANDI.

YANİ BU NOEL HEDİYESİ OLABİLİR VE CD'LERDEN
(BELKİ HER OYUN CD'Sİ İÇİN BELKİ DE SADECE 4.51 VE ALTI SÜRÜM İSTEYEN CD'Lİ OYUNLARI) YANİ PS5 CD'Lİ OYUNLARI DA DUMP ETMEYE YARAYABİLECEK BİR PAYLAŞIMDIR. ZATEN BU ÖNÜMÜZDEKİ NOEL İÇİN YANİ 25 ARALIK TARİHİNDE BİR SÜRPRİZ GELMESİNİ BEKLİYORDUK. BELKİ DE SÜRPRİZ BUDUR. :)YANİ PS5 OYUNLARI HEM DİJİTAL HEM CD ÜZERİNDEN DUMP EDİLEREK OYNANMASI KISA SÜRE SONRA BAŞLAYABİLİR. TABİ BUNLAR 4.51 VE ALTI SÜRÜM OYUNLAR İÇİN Mİ OLUR YOKSA DAHA ÜST SÜRÜM İSTEYEN OYUNLAR İÇİN DE GEÇERLİMİDİR VEYA DAHA ÜST SÜRÜM İSTEYEN OYUNLAR BU İŞLEMLE DUMP EDİLİP SONRA 4.51 VE ALTI KONSOL SÜRÜMLERİ İÇİN BACKPORT YAPILABİLİR Mİ BUNLARI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE GÖRECEĞİZ.

Thanks EchoStretch & Discord friend for testing
This code replaces step 2 to 6 from the game dump process by automating it.

Run this on Linux or in WSL2:

python3 dumper.py <ps5 ip> <ftp port> <PPSA title_id>

This will grab all the required files from ftp including the NPWR files. They are a placed in the script directory in a folder named dumps.

ex: usage python3 dumper.py 192.168.1.92 1337 PPSA02739

### Steps for dumping game files
At This time it seems digital games and some physical games will work
**NOTE** PS5 SELF Dumper will only work on 4.03/4.50/4.51

1) Dump Game ( Opened Game ) /mnt/sandbox/pfsmnt

2) Dump Game Files (copy folder content (files and folders))
/system_data/priv/appmeta/PPSAXXXXX/ -->> PPSAXXXXX-app0\sce_sys\

3) Dump Game Files (copy folder content)
/user/appmeta/PPSAXXXXX -->> PPSAXXXXX-app0\sce_sys

4) Open npbind.dat to see uds and trophy folder 000000080->04->0F

5) uds00.ucp ( named uds.ucp )
/user/np_uds/nobackup/conf/NPWRXXXXX_00/uds.ucp -->>PPSAXXXXX-app0\sce_sys\uds\uds00.ucp

6) trophy00.ucp (named TROPHY.UCP )
/user/trophy2/nobackup/conf/NPWRXXXXX_00/TROPHY.UCP -->>PPSAXXXXX-app0\sce_sys\trophy2\trophy00.ucp

7) Decyrpt self files with sleirs ps5-self-dumper then copy files to game dir
1) Download socat
2) Place ps5-self-dumper payload in socat folder
3) Open PS5 browser to Specter host
4) Open windows cmd in socat folder and type both commands
socat -u FILE:dumpgame.bin TCP:<ps5 ip>:9020
socat -u -d -d -d TCP:<ps5 ip>:9023,reuseaddr OPEN:game.tar,creat
5) Open game.tar and copy/replace files in PPSAXXXXX-app0

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,413
113
Merhaba, elimde 5.50 sürüm ps5 var. Acaba hangi oyunları yükleyip oynacağımı gösteren site vs. gibi bi yer var mı?
Örneğin gow ragnorak var CD ama yüklenmiyor.
Bununla ilgili geçmişte birkaç liste hazırlığı yapan görmüştüm ama sanırım devamı gelmedi ve şu an bu liste adreslerini hatırlamıyorum.
Ama siz en basit şu şekilde anlayabilirsiniz.
Sizin sürüm olan 5.50 firmware 07.07.2022 tarihinde çıktı. Playstation store oyun sitesinden GoW Ragnarok oyunu çıkış tarihi ise 09.11.2022 yani daha sonra çıkmış ve sizin 5.50 sürümde çalışmayacağı belli. İşte bu şekilde oynamak istediğiniz oyunun CD 'sini satın almadan önce oyunun çıkış tarihine bakınız ve 07 Temmuz 2022 tarihinden önce çıkmış ise sizin konsolda çalışır diyebiliriz. Tabi bu tarihler ileri geri bir kaç ay oynayabiliyor yani örnek oyun daha önceden basılıp üretilmiş ise içinde daha düşük sürüm firmware de olabilir. Bu birinci yöntem idi.

Diğeri ise PS5 oyunlarının en düşük ilk çıkan update dosyalarının yani güncellemelerinin çıkış tarihlerine ve çalışması için istediği firmware sürümlerine aşağıdaki siteden oyun adını arattırarak bakabilirsiniz. Bu size bir fikir verebilir yani ana oyun sürüm bilgisi olmasa da ilgili baktığınız oyuna çıkan ilk update versiyonunun istediği firmware sürümünü bu sitede bulabilirsiniz ve ana oyun için de bu versiyona yakın bir firmware sürümü isteyeceğini varsayabilirsiniz. Tabi ilgili sitedeki en düşük olan update sürümlerine bakınız.

Bambambam

Kullanıcı
2 Ekim 2022
133
24
18
@baybarsturan,@baybarsturan,admin arkadasm sizden fikir düşünce almak istiyorum japonyadan alinan ps5 cihaz sorunlu oluyor diyorlar doğru mu birde kırılma ihtimaline yakın mi cfi 1200a kodlu

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: Pro
CUH Kodu: 7216B
Kapasite: 1tb
Versiyon: 11.00
Alım Yılı: 01.08.2020

handtohand

Destekçi Üyemiz Yıllık
Kullanıcı
30 Haziran 2021
157
56
28
Selam, ürün rus bölgesi büyük ihtimal gürcistandan alınmıştır. Şubat 2022 olduğu için %90 versiyon (4.51-4.50) dir. Sıfır açılmamış diyor ilanda ve son fiyat 16500tl imiş , hala satılıksa düşünenler bakabilir , ben de sarısitede gördüğüm için paylaşmak istedim.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: FAT
CUH Kodu: 1016A
Kapasite: 500GB
Versiyon: 9.0
Alım Yılı: 2017
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: BLURAY
CFI Kodu: 1116A
Kapasite: 850GB
Versiyon: 4.03
Alım Yılı: 2023

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,413
113
26 ARALIK 2023 İTİBARİ İLE YABANCILARIN NOEL DÖNEMİ HEDİYESİ, PS5 KONSOLDA PS5 OYUNLARI OYNANMAYA BAŞLAMIŞTIR.

HAYIRLI UĞURLU OLSUN. BUGÜN İTİBARİ İLE PS5 KIRILABİLİR SÜRÜMDE OLAN ŞU AN İÇİN 4.03-4.50-4.51 VE YAKINDA 3.XX-4.51 ARASI PS5 KONSOLLARDA, ITEMZFLOW YENİ PROGRAMI İLE KLASÖR HALİNDE PAYLAŞILAN (YANİ PKG FORMUNDA DEĞİL) ŞİMDİLİK SAYILI ADETTE PS5 OYUNLARI PS5 KONSOLDA ÇALIŞMAYA BAŞLAMIŞTIR. OYUNLAR ZAMANLA DAHA DA ARTACAKTIR. YANİ PS5 KONSOLDA PS4 OYUNLARI YANINDA ARTIK PS5 OYUNLARI DA OYNANMAYA BAŞLAMIŞTIR. ARTIK TAM KIRILMA OLMUŞ DENEBİLİR. ÖNÜMÜZDE İSE ŞİMDİLİK KIRILABİLİR EN ÜST SÜRÜM OLAN 4.51 DEN DAHA YÜKSEK SÜRÜM İSTEYEN OYUNLAR ZAMANLA BACKPORT YAPILABİLECEK Mİ BUNU DA ZAMAN GÖSTERECEKTİR.

DETAYLAR İÇİN SİTEMİZDEKİ BU VE BENZER KONULARI TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

AŞAĞIDAKİ VİDEO SİZE TEMEL BİLGİLERİ VERECEKTİR.

ITEMZFLOW PKG PROGRAMI LİNKLERİ
:mediafire:
Gizli içerik
Bu içeriği görüntülemek için beğenmelisiniz.

VE ŞİMDİLİK PAYLAŞILAN OYUNLAR AŞAĞIDADIR.
Gizli içerik

Screenshot_2023_12_26-2.jpeg

ÇALIŞAN OYUNLARIN LİSTESİNİ GÖSTEREN GOOGLE EXCEL TABLOSU - ZAMANLA GÜNCELLENEBİLİR ARADA BİR BAKMAK LAZIM

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,413
113
ARTIK BUGÜNDEN İTİBAREN KIRILABİLİR SÜRÜMDE OLAN PS5 KONSOLLARIN İKİNCİ EL FİYATLARININ DAHA DA ARTACAĞINI ÖN GÖREBİLİRİZ.

rzg

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
1 Ağustos 2020
120
31
28
Merhabalar, PS5 4.03 sürüm kullanıyorum. Yeni paylaşılan PS5 linklerinden oyun indirmenin en pratik yolunu merak ediyorum. JDownloader2 ile indirmek istiyorum fakat dosya direkt tarayıcı üzerinden indiriliyor. O da korkunç yavaş. Bu konuda bilgi paylaşabilirseniz çok memnun olurum

PS5 KONSOL BİLGİLERİ
CFI Kodu: 1116A
Kapasite: 850
Versiyon: 4.03
Alım Yılı: 2022

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,413
113
Merhabalar, PS5 4.03 sürüm kullanıyorum. Yeni paylaşılan PS5 linklerinden oyun indirmenin en pratik yolunu merak ediyorum. JDownloader2 ile indirmek istiyorum fakat dosya direkt tarayıcı üzerinden indiriliyor. O da korkunç yavaş. Bu konuda bilgi paylaşabilirseniz çok memnun olurum
Linkler şimdilik 1fichier linkleri olduğu için ücretsiz olarak yavaş inmektedir bu yüzden en iyisi kısa süreli abonelik ile alldebrid sitesinden hesap satın alarak bir çok farklı linki internetinizin gücü ne ise maksimum o hızda indirebilirsiniz yada bir kaç güne bu linkler diğer indirme bağlantılarına da eklenir ve bizler de sizlerle paylaşırız.

unloser

Kullanıcı
8 Ağustos 2020
239
154
43

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,413
113

unloser

Kullanıcı
8 Ağustos 2020
239
154
43

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,413
113

Hans18

Kullanıcı
21 Şubat 2022
192
181
43
klasik soru olacak ama sorayım siz olsansız pazara kaçtan koyardınız bakarsın yine düşer bi yerden elime bilgi amaçlı öğrenmek istedim
Benim şahsi görüşüm 30 bin e rahat satabilirsiniz biraz daha zorlarsanız 35 bin e de gider ama daha üstü de olmaz ki 35 bin de bile hemen müşteri bulamayabilirsiniz. Sonuçta kırık cihazda olsa en son çıkan oyunları oynatmıyor 2022 nin mart ayına kadar çıkan oyunları oynatabiliyor.

emurat

Kullanıcı
19 Temmuz 2020
309
129
43
26 ARALIK 2023 İTİBARİ İLE YABANCILARIN NOEL DÖNEMİ HEDİYESİ, PS5 KONSOLDA PS5 OYUNLARI OYNANMAYA BAŞLAMIŞTIR.

HAYIRLI UĞURLU OLSUN. BUGÜN İTİBARİ İLE PS5 KIRILABİLİR SÜRÜMDE OLAN ŞU AN İÇİN 4.03-4.50-4.51 VE YAKINDA 3.XX-4.51 ARASI PS5 KONSOLLARDA, ITEMZFLOW YENİ PROGRAMI İLE KLASÖR HALİNDE PAYLAŞILAN (YANİ PKG FORMUNDA DEĞİL) ŞİMDİLİK SAYILI ADETTE PS5 OYUNLARI PS5 KONSOLDA ÇALIŞMAYA BAŞLAMIŞTIR. OYUNLAR ZAMANLA DAHA DA ARTACAKTIR. YANİ PS5 KONSOLDA PS4 OYUNLARI YANINDA ARTIK PS5 OYUNLARI DA OYNANMAYA BAŞLAMIŞTIR. ARTIK TAM KIRILMA OLMUŞ DENEBİLİR. ÖNÜMÜZDE İSE ŞİMDİLİK KIRILABİLİR EN ÜST SÜRÜM OLAN 4.51 DEN DAHA YÜKSEK SÜRÜM İSTEYEN OYUNLAR ZAMANLA BACKPORT YAPILABİLECEK Mİ BUNU DA ZAMAN GÖSTERECEKTİR.

DETAYLAR İÇİN SİTEMİZDEKİ BU VE BENZER KONULARI TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

AŞAĞIDAKİ VİDEO SİZE TEMEL BİLGİLERİ VERECEKTİR.

ITEMZFLOW PKG PROGRAMI LİNKLERİ
:mediafire:
[Gizli içerik]

VE ŞİMDİLİK PAYLAŞILAN OYUNLAR AŞAĞIDADIR.
[Gizli içerik]

Ekli dosyayı görüntüle 13346

ÇALIŞAN OYUNLARIN LİSTESİNİ GÖSTEREN GOOGLE EXCEL TABLOSU - ZAMANLA GÜNCELLENEBİLİR ARADA BİR BAKMAK LAZIM

Hocam elinize emeğinize sağlık. Bu port yapan Cyber ve Opposio gibi arkadaşların hiç yeni PS5 den devam ederiz gibi paylaşımları var mı? Acaba bu yeni PS5 oyunlarını da Port edebilecekler mi? Yoksa yeni sürümlerin kırılmasınıda mı beklicez.

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,066
12,803
113
Hocam elinize emeğinize sağlık. Bu port yapan Cyber ve Opposio gibi arkadaşların hiç yeni PS5 den devam ederiz gibi paylaşımları var mı? Acaba bu yeni PS5 oyunlarını da Port edebilecekler mi? Yoksa yeni sürümlerin kırılmasınıda mı beklicez.
Bildiğim kadarıyla cyberın bir ps5 konsolu yok ama sanki bir şeyler toplanıyor gibiydi öyle hatırlıyorum opoisso hakkında bilgim yok

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLİM
CUH Kodu: 2216B
Kapasite: 1TB
Versiyon: 9.00
Alım Yılı: 18.10.2021
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
CFI Kodu: 1216A
Kapasite: 825 GB
Versiyon: 6.50
Alım Yılı: 13.12.2023
PC BİLGİLERİ
İşlemci: Intel Core İ7 3537U
Ram: DDR3 - 8 GB
HDD: 222 GB SSD
Ekran Kartı: Nvidia Geforce GT 720M
İşletim Sistemi: Windows 10-64 Bit

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,413
113
O iş biraz zor gibi yani şu an yüksek sürüm isteyen PS4 oyunlarını PS5 konsoldaki denkliğine göre dump edip sonra backport yapabiliyorlar (Kesin bilgi değil ama genel kanı olarak böyle yaptıkları düşünülüyor). Yani şu ana kadar gördüğüm 10.50 firmware sürümüne kadar isteyen oyunları PS5 konsolda dump edip sonra backport ettiler gibi görünüyor. Özetle: PS4 oyunlarını PS5 konsoldan dump ettiler. Ama bakalım SDK 11 ve üzeri isteyen PS4 oyunlarını da dump edebilecekler mi? göreceğiz çünkü PS5 (bildiğimiz) en son 4.51 sürüm kırılabilir durumda ve PS4 yüksek sürüm isteyen oyunlar bu denkliğe göre PS5 konsol üzerinden ve oyun CD'lerinden dump edilebilir olduğuna göre, PS4 ayarında bakılırsa artık 11.00 firmware ve üstünde PS4 oyunlarını dump edememeleri gerekir. Yani asıl olay önce elde kırık bir sürüm olacak ki oyunlar şifresi çözülerek dump edilebilsin. Yoksa oyunlar dump edilemez ve dolayısı ile backport işlemi de yapılamaz. Eğer bugün hala 11.00 sürüm ve üstü isteyen oyunları dump edebilirler ise de o zaman ya ilgili oyunun disk şifresi ellerinde olması gerekiyor ki dosyaları çıkartabilsinler yada bilmediğimiz daha üst sürümlerde kırık versiyonlar olmalı. Bu mantıkla sorduğunuz PS5 sorusuna gelirsek, öncelikle backport yapanlar şu ana kadar PS5 'te de yaparız gibi bir beyanda bulunmadılar ve şu an PS5 4.51 sürüme kadar kırık olduğu için PS5 sürümü en üst 4.51 sürüm olan oyunları dump edebiliyorlar ve onları eboot fix ile çalıştırabiliyorlar yani bir nevi backport olayı bu zaten. Tabi PS5 tarafı hala gelişme aşamasında ve çalışan oyunların bazıları ses problemli, bazıları yavaş, bazıları da çökmeye sebep olabiliyor yani daha tam stabil değil ama gelişecektir.
Burada asıl sorun ise sizin de merak ettiğiniz daha yüksek atıyorum 6.00-7.00 oyunları da backport yapabilecekler mi? Dediğim gibi backport ikinci iş ve önce dump etmeleri gerekiyor ve dump etmek için o yüksek sürüm isteyen oyunun istediği yüksek sürümde kırık bir konsol olması lazım yada oyunu açan şifrenin bilinmesi lazım. Benim görüşüm eğer bilmediğimiz daha yüksek kırılmış bir PS5 sürümü yok ise kolay kolay daha yeni çıkan PS5 oyunları oynayamayacağız ve şimdilik 4.51 ve altı oyunlarla sınırlı kalacak ve onları daha düzgün çalıştırmak için çabalayacaklar gibime geliyor. Çünkü yeni PS5 oyunlarını backport yapmak için önce o sürümde kırık bir PS5 sürümü gerekir. Genel olarak düşüncelerim böyle ama bunlar kesin bilgiler değildir tabi ki ve belki hiç bilmediğimiz başka metotlar ile bu işi yapıyorlardır.

emurat

Kullanıcı
19 Temmuz 2020
309
129
43
O iş biraz zor gibi yani şu an yüksek sürüm isteyen PS4 oyunlarını PS5 konsoldaki denkliğine göre dump edip sonra backport yapabiliyorlar (Kesin bilgi değil ama genel kanı olarak böyle yaptıkları düşünülüyor). Yani şu ana kadar gördüğüm 10.50 firmware sürümüne kadar isteyen oyunları PS5 konsolda dump edip sonra backport ettiler gibi görünüyor. Özetle: PS4 oyunlarını PS5 konsoldan dump ettiler. Ama bakalım SDK 11 ve üzeri isteyen PS4 oyunlarını da dump edebilecekler mi? göreceğiz çünkü PS5 (bildiğimiz) en son 4.51 sürüm kırılabilir durumda ve PS4 yüksek sürüm isteyen oyunlar bu denkliğe göre PS5 konsol üzerinden ve oyun CD'lerinden dump edilebilir olduğuna göre, PS4 ayarında bakılırsa artık 11.00 firmware ve üstünde PS4 oyunlarını dump edememeleri gerekir. Yani asıl olay önce elde kırık bir sürüm olacak ki oyunlar şifresi çözülerek dump edilebilsin. Yoksa oyunlar dump edilemez ve dolayısı ile backport işlemi de yapılamaz. Eğer bugün hala 11.00 sürüm ve üstü isteyen oyunları dump edebilirler ise de o zaman ya ilgili oyunun disk şifresi ellerinde olması gerekiyor ki dosyaları çıkartabilsinler yada bilmediğimiz daha üst sürümlerde kırık versiyonlar olmalı. Bu mantıkla sorduğunuz PS5 sorusuna gelirsek, öncelikle backport yapanlar şu ana kadar PS5 'te de yaparız gibi bir beyanda bulunmadılar ve şu an PS5 4.51 sürüme kadar kırık olduğu için PS5 sürümü en üst 4.51 sürüm olan oyunları dump edebiliyorlar ve onları eboot fix ile çalıştırabiliyorlar yani bir nevi backport olayı bu zaten. Tabi PS5 tarafı hala gelişme aşamasında ve çalışan oyunların bazıları ses problemli, bazıları yavaş, bazıları da çökmeye sebep olabiliyor yani daha tam stabil değil ama gelişecektir.
Burada asıl sorun ise sizin de merak ettiğiniz daha yüksek atıyorum 6.00-7.00 oyunları da backport yapabilecekler mi? Dediğim gibi backport ikinci iş ve önce dump etmeleri gerekiyor ve dump etmek için o yüksek sürüm isteyen oyunun istediği yüksek sürümde kırık bir konsol olması lazım yada oyunu açan şifrenin bilinmesi lazım. Benim görüşüm eğer bilmediğimiz daha yüksek kırılmış bir PS5 sürümü yok ise kolay kolay daha yeni çıkan PS5 oyunları oynayamayacağız ve şimdilik 4.51 ve altı oyunlarla sınırlı kalacak ve onları daha düzgün çalıştırmak için çabalayacaklar gibime geliyor. Çünkü yeni PS5 oyunlarını backport yapmak için önce o sürümde kırık bir PS5 sürümü gerekir. Genel olarak düşüncelerim böyle ama bunlar kesin bilgiler değildir tabi ki ve belki hiç bilmediğimiz başka metotlar ile bu işi yapıyorlardır.
Hocam bu mantıkla da o zaman PS5 in çoktan kırılmış olması gerekirdi. Ne zamandır PS5 den oyunları dump yaptıklarına göre kırık PS5 cihaz olması gerekirdi. Madem öyle bu PS5 Cihaz neden bu kadar geç kırıldı ki?

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,413
113
Hocam bu mantıkla da o zaman PS5 in çoktan kırılmış olması gerekirdi. Ne zamandır PS5 den oyunları dump yaptıklarına göre kırık PS5 cihaz olması gerekirdi. Madem öyle bu PS5 Cihaz neden bu kadar geç kırıldı ki?
Aslen PS5 cihaz hala tam olarak kırılmadı yani hypervisor koruması geçilmedi sadece oyunu klasör halinde harici bir şekilde yani hypervisor kontrolüne takılmadan uygulama içinden uygulama(oyun) başlat şeklinde çalıştırmasını başardılar ve bu durum yanında çeşitli sorunları da getiriyor işte ses sorunu, yavaşlama, çökme vb. gibi.
Yani bunca zaman hypervisor koruması aşılamadığı için bırakın PS5 çoktan kırılmış olması gerekirdi mantığını şu an bile tam kırılmadı demek gerekir. Sadece oyun çalıştırmanın bazı sorunları da olsa başka bir yolunu buldular demek daha doğru olur. Aslında önceki mesajımda da o kadar açıkladım ama anlaşılmadı demek ki, tekrar edeyim; Şu anda dump ettikleri oyunlar kernel erişimi olan 4.51 sürüme kadar olan oyunlar çünkü kırılan en son sürüm 4.51 yani kernel exploit bu sürüme kadar var. Yarın yeni çıkan bir oyun 8.40 sürüm istiyor ise onu dump etmenin tek yolu (disk şifresini bilmiyorlar ise) kernel exploit ile kırılması yapılmış bir 8.40 (veya üstü) sürüm konsol gerekir. Kısaca oyun içinde hangi sürüm firmware barındırıyor ise en az o sürüm yada üstüne kırık bir konsol gerekir. Yani bugün kernel erişimi olan en son 4.51 sürüm kırık iken, bir oyun içinde 5.00 ve üstü sürüm istiyor ise onu 4.51 konsoldan dump edemezsiniz. Bu kadar basit. Sanırım izah edebilmişimdir bu sefer. Backport olayını da çok basit bir mantıkla açıklayayım. Backport yapabilmek için önce oyunu dump etmeniz gerekir ki sonra backport yapmayı deneyebilirsiniz. Sanırım bilmediğiniz şey de şu; onu da yazayım. Dump etmek demek sadece oyun dosalarını çıkartmak değildir. Onu zaten kısmen yapıyorlar yani yıllar öncesinden beri PS5 oyun CD'lerinden dosyaları çıkartıyorlar ama çıkan çoğu dosyasının şifresi çözülmemiş oluyor ve bir işe yaramıyor. Eğer bu dosyalar kernel erişimi ile dump edilirse dosyaların şifreleri çözülerek dışarı çıkıyor. Asıl olay da bu zaten. Yani oyun dosyaları şifreli olarak elinizde olsa bile bunlar hiçbir işe yaramıyor, o yüzden kırık sürümden dump etmeye, şifreleri çözülerek dosyaları çıkartma işlemi de diyebiliriz. Sanırım şimdi daha iyi anlaşılmıştır.

Mesela şu anda PS5 oyunlarını çalıştırma yolu olarak buldukları bu yeni metot ile bile bir çok oyunda sorun yaşanıyor yani oyun dosyaları kernel exploit'li kırık bir konsoldan (4.03/4.50/4.51 gibi) dump edilse bile eboot.bin yani oyunu çalıştıran ana dosyanın şifresi tam olarak yada doğru çözülmüyor ve bu sebeple oyun çalışmıyor. İşte doğru çözülmesi için dump yapan payload'ın geliştirilmesi gerekir ki bunu da zaten zamanla payload'un geliştiricisi olan flatz yapacaktır. Önceki mesajlarımda bir google tablosu paylaşmıştım, tekrar paylaşayım. O tabloda çalışan çalışmayan oyunları takip edebilirsiniz ve yeni oyunlar eklendikçe yada zamanla çalışmayan oyunların sorunları çözülür ise oradan takip edebilirsiniz. Örnek: eboot.bin dump edilse bile şifresi doğru çözülemeyen bazı oyunlar aşağıdaki resimde görebilirsiniz.

Screenshot_2023_12_27-3.jpeg

Gizli içerik

Kısaca sadece bu aşağıdakileri yazsam da olurdu ama detay verdim ki herkes tarafından daha iyi anlaşılsın.
Özetle, üst sürüm oyunları backport yapabilmeleri için önce şifresi çözülerek dump etmeleri gerekir bunun şartı da oyunun istediği sürüm kaç ise o sürümün kırılmış olmasıdır. Backport olayı ise bu dosyalar şifresi çözülerek çıkartıldıktan sonra yapılabilir.
Kısaca üst sürüm isteyen yeni oyunlar için;
No new kernel exploit - No new game Backport :) diyebiliriz.

Son olarak şunu da belirteyim. Şu anki kırılan (kernel exploiti olan) en üst sürüm olan 4.51 - 8 Mart 2022 tarihinde çıktı ve ondan sonraki henüz kırılamayan en yakın sürüm olan 5.00 ise 23 Mart 2022 tarihinde çıktı. O zaman oynayabileceğimiz oyunlar Nisan 2022 öncesi çıkan oyunlar olacaktır tabi bazı oyunlar daha önceden CD'ye basıldığı için bu tarih bir kaç ay sonraya da kayabilir. Zaten şu anda paylaştıkları oyunların çıkış tarihlerine bakarsanız bu dediğim görebilirsiniz yani hepsi de 2022 Mart ayı öncesi çıkan oyunlardır. Yani düz mantık şu an en üst 4.51 sürüm kırık iken hiçbir 2023 yılında çıkmış bir oyunu 4.51 sürümle dump da edemezler, doğal olarak dump edilmeyeni de backport yapamazlar. Mantık bu kadar basit. Hatta şu an bile oyun 4.51 sürüm istiyor ise onu 4.03 sürümde çalışması için backport yapıyorlar. Ama gördüğünüz gibi sınırlarımız var ve şimdilik üst sınırımız 4.51 ama ilerisi için mevcut eldeki açıklar/bilgiler dahilinde 7.61 sürüme kadar şansımız var. Şimdilik 7.61 için web exploit var ve belki ileride açıklanınca Andy'den yeni bir kernel exploit gelecek ve artık ileride üst sürümümüz 7.61 olacak. Ama unutmayın 7.61 kırılırsa da bu sefer 8.00 ve üstü isteyen oyunları dump edemeyiz ve backport yapamayız ama 7.61 ve altı oyunları oynarız yani Eylül-Ekim-Kasım 2023 yılına kadar çıkmış oyunlar oynanabilir olur tabi 7.61 kırılınca bu dediğim olur.

Yani zamanla başka türlü yollar yada yeni kırmalar gelir ise o zaman yeni oyunlar da gelebilir. İşte bu sebeplerle ben şu an için 4.51 sürüm üstünde olan bir oyunun backport edilmesini beklemiyorum çünkü dump edemezler. Ediyorlar ise o zaman daha üst kırık bir sürüm var ve genele açıklanmıyor demektir. Zaten bu açıklamadıkları şeylere de sonradan Magic deyip geçiyorlar. Aklıma gelmişken mesela 8.xx sürümde kırık PS4 konsollar var ama sadece sayılı kişi bunu biliyor ve bu sürümde kırık konsollara sahip kişiler var ama bunu genele açıklamadılar. Zaten sonra 9.00 sürüm kırıldığı içinde bunun pek önemi kalmamıştı. Durumlar böyle.

emurat

Kullanıcı
19 Temmuz 2020
309
129
43
Aslen PS5 cihaz hala tam olarak kırılmadı yani hypervisor koruması geçilmedi sadece oyunu klasör halinde harici bir şekilde yani hypervisor kontrolüne takılmadan uygulama içinden uygulama(oyun) başlat şeklinde çalıştırmasını başardılar ve bu durum yanında çeşitli sorunları da getiriyor işte ses sorunu, yavaşlama, çökme vb. gibi.
Yani bunca zaman hypervisor koruması aşılamadığı için bırakın PS5 çoktan kırılmış olması gerekirdi mantığını şu an bile tam kırılmadı demek gerekir. Sadece oyun çalıştırmanın bazı sorunları da olsa başka bir yolunu buldular demek daha doğru olur. Aslında önceki mesajımda da o kadar açıkladım ama anlaşılmadı demek ki, tekrar edeyim; Şu anda dump ettikleri oyunlar kernel erişimi olan 4.51 sürüme kadar olan oyunlar çünkü kırılan en son sürüm 4.51 yani kernel exploit bu sürüme kadar var. Yarın yeni çıkan bir oyun 8.40 sürüm istiyor ise onu dump etmenin tek yolu (disk şifresini bilmiyorlar ise) kernel exploit ile kırılması yapılmış bir 8.40 (veya üstü) sürüm konsol gerekir. Kısaca oyun içinde hangi sürüm firmware barındırıyor ise en az o sürüm yada üstüne kırık bir konsol gerekir. Yani bugün kernel erişimi olan en son 4.51 sürüm kırık iken, bir oyun içinde 5.00 ve üstü sürüm istiyor ise onu 4.51 konsoldan dump edemezsiniz. Bu kadar basit. Sanırım izah edebilmişimdir bu sefer. Backport olayını da çok basit bir mantıkla açıklayayım. Backport yapabilmek için önce oyunu dump etmeniz gerekir ki sonra backport yapmayı deneyebilirsiniz. Sanırım bilmediğiniz şey de şu; onu da yazayım. Dump etmek demek sadece oyun dosalarını çıkartmak değildir. Onu zaten kısmen yapıyorlar yani yıllar öncesinden beri PS5 oyun CD'lerinden dosyaları çıkartıyorlar ama çıkan çoğu dosyasının şifresi çözülmemiş oluyor ve bir işe yaramıyor. Eğer bu dosyalar kernel erişimi ile dump edilirse dosyaların şifreleri çözülerek dışarı çıkıyor. Zaten olay da bu zaten. Yani oyun dosyaları şifreli olarak elinizde olsa bile bunlar hiçbir işe yaramıyor, o yüzden kırık sürümden dump etme için şifreleri çözerek dosyaları çıkartma işlemi de diyebiliriz. Sanırım şimdi daha iyi anlaşılmıştır.

Mesela şu anda PS5 oyunlarını çalıştırma yolu olarak buldukları bu yeni metot ile bile bir çok oyunda sorun yaşanıyor yani oyun dosyaları kernel exploit'li kırık bir konsoldan (4.03/4.50/4.51 gibi) dump edilse bile eboot.bin yani oyunu çalıştıran ana dosyanın şifresi tam olarak yada doğru çözülmüyor ve bu sebeple oyun çalışmıyor. İşte doğru çözülmesi için dump yapan payload'ın geliştirilmesi gerekir ki bunu da zaten zamanla payload'un geliştiricisi olan flatz yapacaktır. Önceki mesajlarımda bir google tablosu paylaşmıştım, tekrar paylaşayım. O tabloda çalışan çalışmayan oyunları takip edebilirsiniz ve yeni oyunlar eklendikçe yada zamanla çalışmayan oyunların sorunları çözülür ise oradan takip edebilirsiniz. Örnek: eboot.bin dump edilse bile şifresi doğru çözülemeyen bazı oyunlar aşağıdaki resimde görebilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 13355

[Gizli içerik]

Kısaca sadece bu aşağıdakileri yazsam da olurdu ama detay verdim ki herkes tarafından daha iyi anlaşılsın.
Özetle, üst sürüm oyunları backport yapabilmeleri için önce şifresi çözülerek dump etmeleri gerekir bunun şartı da oyunun istediği sürüm kaç ise o sürümün kırılmış olmasıdır. Backport olayı ise bu dosyalar şifresi çözülerek çıkartıldıktan sonra yapılabilir.
Kısaca üst sürüm isteyen yeni oyunlar için;
No new kernel exploit - No new game Backport :) diyebiliriz.

Son olarak şunu da belirteyim. Şu anki kırılan (kernel exploiti olan) en üst sürüm olan 4.51 - 8 Mart 2022 tarihinde çıktı ve ondan sonraki henüz kırılamayan en yakın sürüm olan 5.00 ise 23 Mart 2022 tarihinde çıktı. O zaman oynayabileceğimiz oyunlar Nisan 2022 öncesi çıkan oyunlar olacaktır tabi bazı oyunlar daha önceden CD'ye basıldığı için bu tarih bir kaç ay sonraya da kayabilir. Zaten şu anda paylaştıkları oyunların çıkış tarihlerine bakarsanız bu dediğim görebilirsiniz. Yani düz mantık şu an en üst 4.51 sürüm kırık iken hiçbir 2023 yılında çıkmış bir oyunu 4.51 sürümle dump da edemezler, doğal olarak dump edilmeyeni de backport yapamazlar. Mantık bu kadar basit. Tabi zamanla başka türlü yollar yada yeni kırmalar gelir ise o zaman yeni oyunlar da gelebilir. İşte bu sebeplerle ben şu an için 4.51 sürüm üstünde olan bir oyunun backport edilmesini beklemiyorum çünkü dump edemezler. Ediyorlar ise o zaman daha üst kırık bir sürüm var ve genele açıklanmıyor demektir. Zaten bu açıklamadıkları şeylere de sonradan Magic deyip geçiyorlar. Aklıma gelmişken mesela 8.xx sürümde kırık PS4 konsollar var ama sadece sayılı kişi bunu biliyor ve sahip ama bunu genele açıklamadılar. Zaten sonra 9.00 sürüm kırıldığı içinde bunun pek önemi kalmamıştı. Durumlar böyle.
Hocam detaylı anlatımınız için çok sağolun.

Dediklerinizi çok iyi anlıyorum. Bende bazı denemelerimde oyunun pkg dumpı elimde olmasına rağmen şifresi olmadığı için açıp içeriğine ulaşamamıştım.

PS5 için dediklerinizi anlıyorum. Benim anlamadığım nokta şuan PS4 de son çıkan oyunlar için PS5 den Dump alınıyor demişlerdi ya kaç sene önce. O zaman Dump alınan kırık PS5 ler nerede? Yada bu 16 haneli şifreyi PS4 de çözdüler ise aynı yöntem PS5 de de işe yarar mı? Ben bunları merak ediyorum sadece.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,413
113
Hocam detaylı anlatımınız için çok sağolun.

Dediklerinizi çok iyi anlıyorum. Bende bazı denemelerimde oyunun pkg dumpı elimde olmasına rağmen şifresi olmadığı için açıp içeriğine ulaşamamıştım.

PS5 için dediklerinizi anlıyorum. Benim anlamadığım nokta şuan PS4 de son çıkan oyunlar için PS5 den Dump alınıyor demişlerdi ya kaç sene önce. O zaman Dump alınan kırık PS5 ler nerede? Yada bu 16 haneli şifreyi PS4 de çözdüler ise aynı yöntem PS5 de de işe yarar mı? Ben bunları merak ediyorum sadece.
Öncelikle şifreler 32 hane 16 hane değil. Ve her oyun için ayrı bir şifre var ama bazı oyun firmaları kendine ait belli oyunlarda ortak şifre kullanabiliyor ve geliştiricilerin/hackerların elinde bu şifrelerin listesi olduğu söyleniyor işte sızıntı ile içeriden dışarıya verildiği söyleniyor.
Yani bazı oyunları bu şifreler ile açabiliyor olmaları muhtemeldir.

PS5 üzerinden dump ettikleri PS4 oyunlarında da sanırım magic dedikleri (ne olduğu açıklanmayan) yöntem ile PS4 oyunlarını dump edebilmenin bir yolunu buldular ve versiyonu kaç olursa olsun bunu dump edebiliyorlar gibi görünüyor. Hatta Aralık 2023 tarihinde çıkan bir oyunu bile dump edebiliyorlar ve bugün paylaştığım PS4 oyunu Aralık 2023 tarihinde çıkan yeni bir oyundu. Belki de şifreyi kıracak yada onu atlatacak bir yol buldular ve PS5 konsoldan PS4 oyunlarını bu magic olayı ile dump edebiliyorlar. Tabi bu işlemin ne olduğunu bilemiyoruz ama hatırladığım geçmiş yazışmalarda Cyber'a bu magic nedir açıklayın belki bizler de backport yapmana yardımcı oluruz demişlerdi ve Cyber'da demişti ki; ne kadar az kişi bilir ise o kadar iyi yoksa herkes öğrenince bunu Sony de görür ve bu açığın ne olduğunu öğrenip yeni bir güncelleme ile bunu kapatır yazmıştı ve biz zaten backport yapıyoruz başkalarına çok da gerek yok demişti.

Tabi bu durum sadece PS4 oyunları için geçerli yani PS5 konsolda PS5 oyunlarında işe yaramıyor anladığım kadarıyla zaten yarıyor olsa idi şu an en sükse yapacak yeni bir oyunu paylaşmış olurlardı. Bakalım zaman neler gösterecek.

Bu arada yazdığınız "Dump alınan kırık PS5'ler nerede?" derken ne demek istediğinizi anlayamadım.

emurat

Kullanıcı
19 Temmuz 2020
309
129
43
Öncelikle şifreler 32 hane 16 hane değil. Ve her oyun için ayrı bir şifre var ama bazı oyun firmaları kendine ait belli oyunlarda ortak şifre kullanabiliyor ve geliştiricilerin/hackerların elinde bu şifrelerin listesi olduğu söyleniyor işte sızıntı ile içeriden dışarıya verildiği söyleniyor.
Yani bazı oyunları bu şifreler ile açabiliyor olmaları muhtemeldir.

PS5 üzerinden dump ettikleri PS4 oyunlarında da sanırım magic dedikleri (ne olduğu açıklanmayan) yöntem ile PS4 oyunlarını dump edebilmenin bir yolunu buldular ve versiyonu kaç olursa olsun bunu dump edebiliyorlar gibi görünüyor. Hatta Aralık 2023 tarihinde çıkan bir oyunu bile dump edebiliyorlar ve bugün paylaştığım PS4 oyunu Aralık 2023 tarihinde çıkan yeni bir oyundu. Belki de şifreyi kıracak yada onu atlatacak bir yol buldular ve PS5 konsoldan PS4 oyunlarını bu magic olayı ile dump edebiliyorlar. Tabi bu işlemin ne olduğunu bilemiyoruz ama hatırladığım geçmiş yazışmalarda Cyber'a bu magic nedir açıklayın belki bizler de backport yapmana yardımcı oluruz demişlerdi ve Cyber'da demişti ki; ne kadar az kişi bilir ise o kadar iyi yoksa herkes öğrenince bunu Sony de görür ve bu açığın ne olduğunu öğrenip yeni bir güncelleme ile bunu kapatır yazmıştı ve biz zaten backport yapıyoruz başkalarına çok da gerek yok demişti.

Tabi bu durum sadece PS4 oyunları için geçerli yani PS5 konsolda PS5 oyunlarında işe yaramıyor anladığım kadarıyla zaten yarıyor olsa idi şu an en sükse yapacak yeni bir oyunu paylaşmış olurlardı. Bakalım zaman neler gösterecek.

Bu arada yazdığınız "Dump alınan kırık PS5'ler nerede?" derken ne demek istediğinizi anlayamadım.
Hocam günaydın. Evet hocam hatta kırılmış pkg lerin şifresi genelde hep 0000... diye yapılıyorda saymadım ama 16 zannetmiştim meğerse adamlar iyice aşmış 32 hane nedir. Aslında sadece rakamdan oluşuyorsa harf sembol falanda yoksa bunu güçli Nvdia ekran kartlarında belirli algoritma ve yapay zeka programları ile çözebilirler. Belki de Magic dedikleri olay da budur.
Hocam orada da Ps4 oyunlarını Kırık Ps5 lerde Dump alıyorlar deniyordu ya onu kastettim. O zaman kırık PS5 olması lazım ne zamandan beri. Demek ki yöntem o da değilmiş.
İyi günler dilerim

Son düzenleme:

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,413
113
Hocam günaydın. Evet hocam hatta kırılmış pkg lerin şifresi genelde hep 0000... diye yapılıyorda saymadım ama 16 zannetmiştim meğerse adamlar iyice aşmış 32 hane nedir. Aslında sadece rakamdan oluşuyorsa harf sembol falanda yoksa bunu güçli Nvdia ekran kartlarında belirli algoritma ve yapay zeka programları ile çözebilirler. Belki de Magic dedikleri olay da budur.
Hocam orada da Ps4 oyunlarını Kırık Ps5 lerde Dump alıyorlar deniyordu ya onu kastettim. O zaman kırık PS5 olması lazım ne zamandan beri. Demek ki yöntem o da değilmiş.
İyi günler dilerim
Şifreler sadece rakamlardan oluşsa şifre kırılabilirdi ama hem rakam hem harf ve küçük büyük harf duyarlı ve belki bazılarında simgede kullanılmış olabilir. Magic olayının şifre kırma olduğunu sanmıyorum çünkü kıramazlar. Bunun nedenini aşağıda açıklayacağım. Ama ellerinde yüzlerce hazır şifre olduğunu kendileri açıkladılar yani bu şifreler atıyorum bir X firmasının 32 haneli oyun şifresi içeriden yani eski bir çalışan tarafından dışarı sızdırılıyor gibi yollarla ele geçtiği söyleniyor. Böyle böyle toplanmış ve ellerinde toplu bir liste oluşmuş. Bunun haricinde bazı oyun CD'leri dump edildiğinde içinde json dosyası içinde şifrede çıkıyor yani şifreler böyle de ele geçiyor ve bazen bu şifre aynı firmanın diğer oyununda da işe yarıyor. Mesela seri oyunlarda, işte birden fazla seri oyunu olan da bilinen ilk şifre diğerlerinde de işe yarıyor ve sonraki oyun yüksek firmware isteyen bir oyun da olsa önceki oyundan alınan şifre bunda da işe yarıyor ve CD içindeki dosyalar çıkartılabiliyor. Örnek benim dump ettiğim 2 oyunda da şifre içinden çıkmıştı bunlardan biri Borderlands 3 oyundur. Bence "Magic" olayı şu; PS5 konsollar PS4 oyunlarını da çalıştırabilecek yapıda geliştirildiğinden ve PS4 oyunları (sanıyorum ki) hypervisor korumasına takılmıyor ve PS5 konsolda PS4 oyunu direk çalışabiliyor (tabi bunda da bir firmware sınırı yani denkliği var yani hepsi çalışmaz) ve bu yüzden PS5 konsolda PS4 oyunlarını dump edebilecek bir açık buldular ve bu yönteme magic diyorlar ve Sony öğrenip bu yolu kapatmasın diye de bunu 5-10 kişi biliyor diye biliyorum. Yani bu fikri bugüne kadar takip ettiğim yazışmalardan çıkarttım ve en mantıklı sonuçta bu zaten yoksa oyun şifrelerini kırmaları mümkün değil ama ellerinde bir şekilde elde edilmiş bir toplu şifre listesi olduğu da çokça yazıldı.

Şifrelerin 32 hane 0(sıfır) olarak girilmesi yani kırık konsoldan oyun dump edildikten sonra (dump ile dosyalar klasör halinde çıkar) bu dosyalar fake PKG yapma işlemi sırasında yapan kişi tarafından hepsi 0(sıfır) olarak girilir ki bu pkg dosyalarını daha sonra herkes kullanabilsin ve gerektiğinde dosyaları açabilsin, yani bu kural gibi bir şey olmuştur PS sahnesinde ve geliştiriciler sürekli böyle yapın ki herkes bu pkg dosyalarını kullanabilsin diyerek insanları yönlendirmiştir. Aksi taktirde şifresi bilinmeyen PKG dosyaları açılamayacağından update dosyası ile eşleştirme gibi işlemler yapılamaz yani daha sonra bu oyuna çıkacak olan her update dosyası kullanılamaz hale gelir ve sadece şifreyi atayan yani bilen kişi bu pkg dosyasına update yapabilir yani tek el olur bu da sıkıntı yaratır. Bu yüzden PS4/PS5 fark etmez ham/el değmemiş/orijinal olarak oyun dump edip genele paylaşacak olan herkes fake PKG dosyası oluştururken şifrenin tamamını 0(sıfır) olarak girmelidir. Tabi bazen bizler dahil dünyadaki farklı kişiler de bazı önemli paylaşımlarda dosyaların içi açılarak içinden bizim hazırladığımız özel dosyalar alınmasın diye pkg dosyasını şifreleyebiliyor ama bu oran 100 de 1 gibidir ve genelde herkes fake PKG yaparken sıfırları girer.

Sony oyunlarında bu şifreler küçük büyük harf duyarlı olarak genellikle harf ve rakamdan oluşuyor ama biz kendimiz şifre belirlerken bazı simgeleri de kullanabiliyoruz. Ayrıca 32 haneli bir şifreyi dünyanın en güçlü süper bilgisayarının bile yıllarca şifre denemeleri yaparak bunu bulamayacağı yönünde bilgiler var.
Diğer taraftan bir ara pkg şifrelerini python script ile bulmaya yarayacak bir kod yayınlandı ama takip ettiğim arkası gelmedi ve bununla dalgalar geçildi özellikle Cyber bu konuda benim koyduğum şifreyi 100 milyon yıl sonra belki bulabilir gibi yorumlar yaparak bu script ile dalga geçmişti.

Sony oyun firmaları şifrelerinde sadece (küçük büyük harf duyarlı) genellikle sayı ve harften oluşan bir şifre kullandığından ve 32 hane olmasından dolayı bunu kırmak imkansız olsa gerekir. Aşağıdaki tabloya göre 18 haneli sayı-şifre için 2 trilyon yıl (2.000.000.000.000) gerekeceği yazıldığına göre sanırım 32 haneli için kent trilyon yıl gerekecektir. Dünya yaşı 4.54 milyar yıl verilmiş yani 32 haneli şifreyi çözmek için dünyanın ve hepimizin varoluşundan kat ve kat uzun bir zamanda bugünün süper bilgisayarları 32 haneli bu özellikte bir şifreyi kırabileceği hesaplanmış yani aslında tek tek bu olasılıkları deneyerek bulabileceği süre hesaplanmış ve biz insanların ortalama 75 yıllık ömrü bunu görmeye yetmiyor. Yani imkansız. :)

Aşağıdaki tablo her şeyi izah ediyor zaten.

sifre-kirma_f8r3.960.jpg

emurat

Kullanıcı
19 Temmuz 2020
309
129
43
Şifreler sadece rakamlardan oluşsa şifre kırılabilirdi ama hem rakam hem harf ve küçük büyük harf duyarlı ve belki bazılarında simgede kullanılmış olabilir. Magic olayının şifre kırma olduğunu sanmıyorum çünkü kıramazlar. Bunun nedenini aşağıda açıklayacağım. Ama ellerinde yüzlerce hazır şifre olduğunu kendileri açıkladılar yani bu şifreler atıyorum bir X firmasının 32 haneli oyun şifresi içeriden yani eski bir çalışan tarafından dışarı sızdırılıyor gibi yollarla ele geçtiği söyleniyor. Böyle böyle toplanmış ve ellerinde toplu bir liste oluşmuş. Bunun haricinde bazı oyun CD'leri dump edildiğinde içinde json dosyası içinde şifrede çıkıyor yani şifreler böyle de ele geçiyor ve bazen bu şifre aynı firmanın diğer oyununda da işe yarıyor. Mesela seri oyunlarda, işte birden fazla seri oyunu olan da bilinen ilk şifre diğerlerinde de işe yarıyor ve sonraki oyun yüksek firmware isteyen bir oyun da olsa önceki oyundan alınan şifre bunda da işe yarıyor ve CD içindeki dosyalar çıkartılabiliyor. Örnek benim dump ettiğim 2 oyunda da şifre içinden çıkmıştı bunlardan biri Borderlands 3 oyundur. Bence "Magic" olayı şu; PS5 konsollar PS4 oyunlarını da çalıştırabilecek yapıda geliştirildiğinden ve PS4 oyunları (sanıyorum ki) hypervisor korumasına takılmıyor ve PS5 konsolda PS4 oyunu direk çalışabiliyor (tabi bunda da bir firmware sınırı yani denkliği var yani hepsi çalışmaz) ve bu yüzden PS5 konsolda PS4 oyunlarını dump edebilecek bir açık buldular ve bu yönteme magic diyorlar ve Sony öğrenip bu yolu kapatmasın diye de bunu 5-10 kişi biliyor diye biliyorum. Yani bu fikri bugüne kadar takip ettiğim yazışmalardan çıkarttım ve en mantıklı sonuçta bu zaten yoksa oyun şifrelerini kırmaları mümkün değil ama ellerinde bir şekilde elde edilmiş bir toplu şifre listesi olduğu da çokça yazıldı.

Şifrelerin 32 hane 0(sıfır) olarak girilmesi yani kırık konsoldan oyun dump edildikten sonra (dump ile dosyalar klasör halinde çıkar) bu dosyalar fake PKG yapma işlemi sırasında yapan kişi tarafından hepsi 0(sıfır) olarak girilir ki bu pkg dosyalarını daha sonra herkes kullanabilsin ve gerektiğinde dosyaları açabilsin, yani bu kural gibi bir şey olmuştur PS sahnesinde ve geliştiriciler sürekli böyle yapın ki herkes bu pkg dosyalarını kullanabilsin diyerek insanları yönlendirmiştir. Aksi taktirde şifresi bilinmeyen PKG dosyaları açılamayacağından update dosyası ile eşleştirme gibi işlemler yapılamaz yani daha sonra bu oyuna çıkacak olan her update dosyası kullanılamaz hale gelir ve sadece şifreyi atayan yani bilen kişi bu pkg dosyasına update yapabilir yani tek el olur bu da sıkıntı yaratır. Bu yüzden PS4/PS5 fark etmez ham/el değmemiş/orijinal olarak oyun dump edip genele paylaşacak olan herkes fake PKG dosyası oluştururken şifrenin tamamını 0(sıfır) olarak girmelidir. Tabi bazen bizler dahil dünyadaki farklı kişiler de bazı önemli paylaşımlarda dosyaların içi açılarak içinden bizim hazırladığımız özel dosyalar alınmasın diye pkg dosyasını şifreleyebiliyor ama bu oran 100 de 1 gibidir ve genelde herkes fake PKG yaparken sıfırları girer.

Sony oyunlarında bu şifreler küçük büyük harf duyarlı olarak genellikle harf ve rakamdan oluşuyor ama biz kendimiz şifre belirlerken bazı simgeleri de kullanabiliyoruz. Ayrıca 32 haneli bir şifreyi dünyanın en güçlü süper bilgisayarının bile yıllarca şifre denemeleri yaparak bunu bulamayacağı yönünde bilgiler var.
Diğer taraftan bir ara pkg şifrelerini python script ile bulmaya yarayacak bir kod yayınlandı ama takip ettiğim arkası gelmedi ve bununla dalgalar geçildi özellikle Cyber bu konuda benim koyduğum şifreyi 100 milyon yıl sonra belki bulabilir gibi yorumlar yaparak bu script ile dalga geçmişti.

Sony oyun firmaları şifrelerinde sadece (küçük büyük harf duyarlı) genellikle sayı ve harften oluşan bir şifre kullandığından ve 32 hane olmasından dolayı bunu kırmak imkansız olsa gerekir. Aşağıdaki tabloya göre 18 haneli sayı-şifre için 2 trilyon yıl (2.000.000.000.000) gerekeceği yazıldığına göre sanırım 32 haneli için kent trilyon yıl gerekecektir. Dünya yaşı 4.54 milyar yıl verilmiş yani 32 haneli şifreyi çözmek için dünyanın ve hepimizin varoluşundan kat ve kat uzun bir zamanda bugünün süper bilgisayarları 32 haneli bu özellikte bir şifreyi kırabileceği hesaplanmış yani aslında tek tek bu olasılıkları deneyerek bulabileceği süre hesaplanmış ve biz insanların ortalama 75 yıllık ömrü bunu görmeye yetmiyor. Yani imkansız. :)

Aşağıdaki tablo her şeyi izah ediyor zaten.

Ekli dosyayı görüntüle 13367

Tekrar bilgilendirici yazıların için sağol üstad. Aslında ekran kartları içindeki GPU larda birer CPU olarak nitelendirilebilir. Aralarındaki farklar ise CPU gibi seri işlemler yerine sahip oldukları çekirdekler sayesinde misal bu 4090 da 16.384 çekirdektir Aynı anda uygun algoritmalarla birden çok işlemi çok hızlı bir şekilde yapabilmektedir. Özellikle birde işin içine yapay zeka girdi mi algoritmalarla daha hızlı çözülebilir. Demek ki önümüzdeki yıllarda teknolojiler geliştikçe bu çözmek için gereken sürelerde kısalabilir ve bu şifrelerin güvenliği de sorgulanmaya başlanabilir.

Son düzenleme:

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,413
113

Tekrar bilgilendirici yazıların için sağol üstad. Aslında ekran kartları içindeki GPU larda birer CPU olarak nitelendirilebilir. Aralarındaki farklar ise CPU gibi seri işlemler yerine sahip oldukları çekirdekler sayesinde misal bu 4090 da 16.384 çekirdektir Aynı anda uygun algoritmalarla birden çok işlemi çok hızlı bir şekilde yapabilmektedir. Özellikle birde işin içine yapay zeka girdi mi algoritmalarla daha hızlı çözülebilir. Demek ki önümüzdeki yıllarda teknolojiler geliştikçe bu çözmek için gereken sürelerde kısalabilir ve bu şifrelerin güvenliği de sorgulanmaya başlanabilir.
Bırakın günümüzün en güçlü intel/amd işlemcili ve 4090 ekran kartlı 300-500 bin TL harcayıp özel olarak toplayacağınız bilgisayarı, şu an dünyanın en pahalı ve süper bilgisayarlarının (milyonlarca dolarlık cihazlardan bahsediyorum) bir araya gelerek (süper + quantum bilgisayarı ortak çalıştırsanız bile) belki de yüzlerce yıl deneme yanılma yaparak kıramayacağı 32 haneli karışık şifre kombinasyonundan bahsediyoruz. Çünkü denemesi gereken şifre o kadar fazla ihtimaldeki bunu sayıyla rakam olarak yazamıyoruz bile.
Şahsi görüşüm 50 yıl sonraki teknoloji ile bile zor diyebilirim tabi yaşarsak görürüz ama o da bu ihtimal gibi zor. :)

nofiko2

Kullanıcı
8 Şubat 2022
70
29
18
Merhabalar benim cihazım şuanda 3.20 bu sürümde kırım işlemi gerçekleşterip ps5 oyunları yükleyebilirmiyim ve ps4 oyunlarını kendimiz backport edebilir miyiz eski sürüme yani ps5'i 3.20 de kullanarak oyunları 3.20 ye göre backport yapabilirmiyim. dump işlemlerini vs yapıyorum lakin backport işlemini ps5 te nasıl yapabilirim bilemiyorum.

Son düzenleme:
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: PS4 PRO
CUH Kodu: 2116A
Versiyon: 9.00
Alım Yılı: 01.07.2017
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
CFI Kodu: 1016B
Versiyon: 3.20
Alım Yılı: 2021
PC BİLGİLERİ
İşlemci: i5-12400f
Ram: 16 GB - DDR4
HDD: 1000GB- M2 SSD
Ekran Kartı: RTX 4060
İşletim Sistemi: Windows 10

Lithium

Kullanıcı
18 Ekim 2020
31
1
8
Konuyu uzun süredir takip etmiyorum. Benim cihaz 4.51 digital versiyon şuan kırılabilip oyun oynatabiliyor mu? Gow ragnarok, Spiderman 2 filan çalışıyor mu?

Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım