SON ÇIKAN POPÜLER OYUNLAR

PS5 HACK HABER PS5 7.61 Sürümde Kod Yürütme Duyurusu (Userland > Entry Point > Kernel Exploit > Debug Settings > HV ?!!!)

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,397
113

7.61 EXPLOIT - KIRMASI İÇİN ADIM TAŞLARINDAN BİRİ ATILDI!

BD-JB AÇIĞI 8.00 SÜRÜMDE KAPATILDIĞI İÇİN ANDY GITHUB ÜZERİNDEN BAZI BİLGİLERİ YAYINLADI
VE
"PS5 FW 7.61'de yerel kod yürütmenin keyfini çıkarın" YAZDI. YANİ USERLAND BÖLGESİ AÇILDI.
ŞİMDİ BURADAN BİR GİRİŞ NOKTASI BULARAK KERNEL EXPLOIT SAĞLANMALI VE KERNELE ULAŞILARAK DEBUG SETTINGS AÇILMALIDIR. TABİ HYPERVISOR EXPLOIT OLMADAN (YA DA BULUNANA KADAR) BU SÜRÜMDE DE YİNE PS5 OYUNLARI OYNANAMAYACAKTIR. AMA 7.61 SÜRÜMDEKİ OFSETLER KEŞFEDİLEREK PS5 KONSOLDA PS4 OYUNLARIN ÇALIŞTIRILMASI BAŞARILABİLİR. TABİ DAHA ÖNÜMÜZDE ÇOK YOL VAR.
GERÇİ ŞU ANDA PİYASADAKİ ÇOĞU KONSOL 7.61 VE ALTI SÜRÜMDEDİR VE ŞİMDİDEN ALIP KENARA KOYMAK İSTEYENLERİNİZ OLABİLİR. PS5 FIRMWARE 8.00 ÇIKIŞ TARİHİ 13 EYLÜL 2023 OLDUĞU İÇİN 7.61 SÜRÜM İÇERMESİ İÇİN ALACAĞINIZ KONSOLUN ÜRETİM TARİHİ DE EN GEÇ EYLÜL 2023 VE ÖNCESİ OLMASINDA FAYDA VAR YOKSA RİSKLİ OLUR VE İÇİNDEN KIRILAMAZ 8.00 SÜRÜM ÇIKABİLİR.

ELDEKİ BU KISITLI BİLGİLER DAHİLİNDE KENDİ DÜŞÜNCEMİ SÖYLERSEM, BU BİLGİLER İLE 7.61 SÜRÜMDE USERLAND BÖLGESİNE ULAŞILIYOR YANİ KERNEL EXPLOIT İÇİN BİR (ENTRY POINT) GİRİŞ NOKTASI BULUNABİLİR. BU SAYEDE ZAMANLA, 3.XX-4.51 ARASINDA OLDUĞU GİBİ KERNEL EXPLOIT YAPILABİLİR YANİ DEBUG SETTINGS AÇILABİLİR AMA YİNE HYPERVISOR AÇIĞI OLMADIĞI İÇİN (YADA HV AÇIĞI BULUNANA KADAR) PS5 KONSOLDA PS5 OYUNLARINI YİNE OYNATMAZ AMA ŞU AN 4.03 VE 4.51 DE OLDUĞU GİBİ PS4 OYUNLARINI OYNATACAK ŞEKİLDE UYARLANABİLİR YANİ PS5 7.61 SÜRÜM KONSOLDA PS4 FPKG ENABLER DE GELEBİLİR. BU OLURSA DA PS4 OYUNLARININ EN YENİLERİ BİLE BACKPORT GEREKMEDEN DİREK ÇALIŞIR OLURLAR. ÇÜNKÜ HENÜZ KIRILMA İÇİN HER HANGİ BİR AÇIĞA SAHİP OLMAYAN SON SÜRÜM 8.00 DAHA GEÇEN AY 13.09.2023 TARİHİNDE ÇIKTI VE BU TARİHE KADAR ÇIKAN OYUNLAR DİREK BACKPORTSUZ OYNANABİLİR OLACAKTIR YANİ PS4 OYUN SDK KARŞILIĞI 10.71 OLACAKTIR VE NEREDEYSE PS4 OYUNLARININ HEPSİ DİREK ÇALIŞACAKTIR.

FAKAT ÖNCE BU 7.61 SÜRÜMDE USERLAND ÜZERİNDEN ENTRY POINT İLE KERNEL EXPLOIT SAĞLANMALI, BU DA İŞTE ANDY'NİN BU VERDİĞİ BİLGİLER İLE OLABİLİR (BELKİ) DİYE DÜŞÜNÜYORUM. TABİ BU SON SÜRÜM 8.00 DA OLANLAR İÇİN KÖTÜ HABER DE OLUYOR ÇÜNKÜ BİLİNEN BU SON AÇIK DA BU SON SÜRÜMDE KAPATILMIŞ MANASINA DA GELMEKTEDİR. AMA ANDY'NİN BÜTÜN SÜRPRİZİ BU OLMAYABİLİR YANİ GEÇTİĞİMİZ AY GENELE "SAKIN KONSOL SÜRÜMLERİNİZİ GÜNCELLEMEYİN. YENİ AÇIKLAR BULUP, BİLDİRDİM" TWEET'İNİ HATIRLARSAK, BU TEK AÇIK OLMAYABİLİR. YADA BELKİ BUNDAN BAHSETMİŞTİR. BUNU BİLEBİLMEMİZ ŞU AN İÇİN MÜMKÜN DEĞİL AMA HACKERONE SİTESİNE 25.10.2023 TARİHİNDE BAKTIĞIMIZDA HALA BİLDİRİLMİŞ AMA KAPATILMAMIŞ 2 TANE AÇIK OLDUĞU GÖRÜLMEKTEDİR VE BELKİ BUNLARDAN BİRİ HV AÇIĞI OLABİLİR YADA YENİ BİR KERNEL EXPLOIT OLABİLİR.

AMA DİĞER TARAFTAN EĞER BU 7.61 KERNEL EXPLOIT YAPILIRSA DA NERDEYSE PİYASADAKİ (SON 1-2 AY ÖNCE ÜRETİLEN VE İÇİNDE 8.00 SÜRÜM OLANLAR HARİÇ) TÜM KONSOLLAR KIRILABİLİR DURUMA GELMİŞ OLUR. BİZİM GİBİ 2 YIL ÖNCEDEN 3.XX-4.51 ARASI SÜRÜMLERDE KONSOLLAR ALIP DOLABA KAPATIP BEKLEYENLER İÇİN KÖTÜ OLUR. GERÇİ BİZ ZAMANINDA GÜNÜMÜZE GÖRE DAHA UYGUN FİYATA ALDIĞIMIZ İÇİN YİNE DE İYİ OLURUZ. DİĞER TARAFTAN İKİNCİ EL 3.XX - 4.51 ARASI KIRILABİLİR KONSOL SATANLARIN OLDUKÇA YÜKSEK FİYATLAR İSTEDİĞİ BU SÜRÜMDEKİ KONSOLLARIN FİYATLARI DA DOĞAL OLARAK SIFIRLARININ ALTINA DÜŞER. ASLINDA OLMASI GEREKEN DE BUDUR ZATEN. AMA DEDİĞİM GİBİ BU DEDİKLERİM HEP 7.61 İÇİN KERNEL EXPLOIT YAPILABİLMESİNE BAĞLIDIR. EĞER KISA SÜREDE BU YAPILAMAZ İSE YİNE DEĞİŞEN BİR ŞEY OLMAZ. BUNLAR BENİM KENDİ TAHMİN VE DÜŞÜNCELERİMDİR.

AYRICA ŞU AN KASIM AYINDA YENİ PS5 SLIM MODELLER SATIŞA ÇIKIYOR VE BAZI RESİMLERİ VE BUNDLE MODELLERİ PAYLAŞILDI BİLE VE BEN BUNU ÇOK MANİDAR BULUYORUM YANİ ANDY'NİN TAM O YENİ SLIM KONSOLLAR ÇIKMADAN ÖNCE PİYASADAKİ NEREDEYSE BÜTÜN FAT YANİ ESKİ KONSOLLARIN KIRILABİLECEK 7.61 VE ALTI SÜRÜMDE OLMASI VE BUNUN YAPILABİLECEĞİNİ DUYURMASI, SİZCE DE MANİDAR DEĞİL Mİ? SANKİ BUNLAR BİLEREK İSTENEREK YAPILIYOR GİBİ. BELKİ ANDY BUNU BİLEREK YAPIYOR, BELKİ DE SONY BUNUN OLMASINA İZİN VERİYOR. GERÇEK NEDİR BİLİNMEZ. ÇÜNKÜ SONY DE EN AZINDAN ÜST SÜRÜM BİR KONSOLUN KIRILMASINI İSTEMEZ AMA BU TÜR ŞEYLER ESKİ KONSOL VE ESKİ KIRMALARDA DA BENZERLERİ YAŞANMIŞTI. O ZAMAN DA AYNI ŞEYLERİ VURGULAMIŞTIM. DANIŞIKLI DÖVÜŞ OLAYI GİBİ...

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,397
113
TheFloW discloses simple modification that makes bd-jb exploit compatible with PS5s up to firmware 7.61

BD-JB rises from the dead. How fitting for the season
It’s alive (again)! Hacker TheFloW has taken to Twitter to announce how a slight modification of his BD-JB exploit allows to run the hack again on PS5 Firmwares up to 7.61 included. The vulnerability involved in this modification has been allegedly patched in Firmware 8.00 by Sony.

BD-JB Exploit running on PS5s up to Firmware 7.61
If you’re the owner of a PS5 with a BluRay disc, on firmware 7.61 and below, you’re probably in luck, as it appears a minor modification of TheFloW’s BD-JB exploit allows the hack to run again, up to Firmware 7.61.
It was initially believed that BD-JB had been patched around PS5 Firmware 5.00, but the hacker had mentioned this “revival” back in September this year so this is not a “surprise” in itself. But today TheFloW has published the details of the modification. This means Native PS5 code execution on Firmware up to 7.61 should now be possible.

However this is not a kernel exploit!
To be crystal clear, we’re talking of usermode execution here, and the PS5 Kernel exploit remains “reserved” to firmware 4.51 and below. Nonetheless, the BD-JB exploit could prove to be resilient, and used again as an entry point for future PS5 Jailbreaks, if a new Kernel exploit is ever disclosed. As a reminder, TheFloW has mentioned he might have something in store for us on that front, but that has yet to be disclosed.

Try the BD-JB Exploit on your PS5 up to Firmware 7.61
You will need a PS5 running on firmware 7.61 or below, and of course as the exploit relies on a series of flaws in the Blu-Ray layer of the console, it needs to be a Disc model (Digital Edition version is out for this one).
Please note that I have personally not tested this yet.
The exploit needs to be burned onto a Blu-Ray disc. You can find Blu Ray burners for reasonably cheap on Amazon and other retailers (make sure they support BD-RE and Dual Layer DL). TheFloW has specified in the past that he used Rewritable Verbatim discs (BD-RE) in his own tests. (affiliate links).
To test the exploit on Firmware 7.61 and below, it appears you have a simple modification to do to the original bd-jb source:
  1. get the source from GitHub - TheOfficialFloW/bd-jb: The first bd-j hack.
  2. replace the baseDirectory element in bdjo.xml with: <baseDirectory>file:///app0/cdc/lib/../../../disc/BDMV/JAR/00000.jar</baseDirectory>
  3. make all should generate the files required to burn on the BluRay disc, in the “bdmv” directory.
    1. Dependencies GitHub - zathras/java.net: Archive of the java.net repositories I managed.

TERCÜMESİ:

TheFloW, PS5 konsollar için BD-JB istismarının firmware 7.61'e kadar uyumlu hale getiren basit bir değişikliği açıklıyor

BD-JB içinde olduğumuz mevsime de uygun olarak yeniden hayata dönüyor.
Yeniden canlandık (tekrar)! Hacker TheFloW, BD-JB istismarının biraz değişiklik ile PS5 Firmware 7.61 sürümde hackleme için çalışabileceğini Twitter üzerinden duyurdu. Bu değişiklikte bulunan güvenlik açığı onun iddiasına göre Sony tarafından Firmware 8.00'de yamalanmıştır.

BD-JB Exploit, Firmware 7.61 sürüme kadar olan PS5'lerde çalışıyor
PS5'de Firmware 7.61 ve altında bir BluRay diskli versiyon konsol sahibiyseniz, muhtemelen şanslısınız, çünkü görünüşe göre TheFloW'un BD-JB istismarının biraz değişiklik ile Firmware 7.61'e kadar olan sürümde hackleme için kullanılabiliyor.

Başlangıçta BD-JB'nin PS5 Firmware 5.00 civarında yamalanıp kapatıldığı düşünülüyordu, ancak hackera göre bu bir sürpriz değil ve geçtiğimiz Eylül ayında bu "yeniden uyanış-canlanma" (yani açığın hala kapatılmamış olduğu) durumdan bahsetmişti. Ancak bugün TheFloW, yapılan bazı değişikliklerin detaylarını yayımladı. Bu da demek oluyor ki, şu an Firmware 7.61'e kadar olan sürümlerde yerel PS5 kod çalıştırmanın mümkün olduğu manasına geliyor. (Yani bu sürümlere müdahale edilip kendi kodunuzu çalıştırabilirsiniz demek oluyor)

Tabi bu bir çekirdek açığı (kernel exploit) değil!
Kesin olmak gerekirse, burada kullanıcı modu (userland) yürütmesinden bahsediyoruz, ve PS5 Çekirdek açığı (kernel exploit), 4.51 ve altındaki sürümlere "rezerve" edilmiştir (yani şimdilik o sürümlerde vardır). Bununla birlikte, BD-JB istismarı için gelecekte yeni bir Çekirdek açığı bulunursa bu PS5'in Jailbreak yapılma ve kırılması için giriş noktası olarak kullanılabilir. Hatırlatma olarak, TheFloW, bu konuda bize bir şeyler olabileceğini belirtti, ancak bunları henüz açıklanmadı. (yani kapatılmadı)

Firmware 7.61 ve altı sürümlerde bu BD-JB İstismarını deneyin
Firmware 7.61 veya daha alt sürümde çalışan bir PS5'e ihtiyacınız var ve tabi ki bu istismar, konsolun Blu-Ray katmanındaki bir dizi açıktan yararlandığı için konsolunuz Bluray Sürücülü Diskli modeli olmalıdır (Dijital Sürüm konsol versiyonu için uygun değil).

Lütfen unutmayın ben şu ana kadar bunu test etmedim.
İstismar dosyasının Blu-Ray diske yazılması gerekmektedir. Blu Ray yazıcılarını Amazon ve diğer satıcılarda oldukça uygun fiyatlarla bulabilirsiniz (BD-RE disk olduğuna ve Çift Katman DL'yi desteklediğinden emin olun). TheFloW, daha önce kendi testlerinde Rewritable Verbatim disklerini (BD-RE) kullandığını belirtmişti.

Firmware 7.61 ve altında bu istismarı test etmek için, orijinal bd-jb kaynağında yapmanız gereken bazı değişiklikler var gibi görünüyor:

1. Kaynağı (gereken dosyayı) GitHub - TheOfficialFloW/bd-jb: The first bd-j hack. adresinden alın
2. bdjo.xml içindeki baseDirectory öğesini şu şekilde değiştirin: <baseDirectory>file:///app0/cdc/lib/../../../disc/BDMV/JAR/00000.jar</baseDirectory>
3. "bdmv" dizininde BluRay diske yazmak için gereken dosyaların hepsi üretilmelidir.
Bağımlılıklar sayfası, GitHub - zathras/java.net: Archive of the java.net repositories I managed.

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,066
12,789
113
Bana inat gelişmeler geliyor ben 1 sene daha konsol almayayım 7.61 kırma işlemi gelir arkadaşlar sizin için kendimi feda ediyorum 🙃

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLİM
CUH Kodu: 2216B
Kapasite: 1TB
Versiyon: 9.00
Alım Yılı: 18.10.2021
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: BLURAY
CFI Kodu: 1216A
Kapasite: 825 GB
Versiyon: 6.50
Alım Yılı: 13.12.2023
PC BİLGİLERİ
İşlemci: Intel Core İ7 3537U
Ram: DDR3 - 8 GB
HDD: 222 GB SSD
Ekran Kartı: Nvidia Geforce GT 720M
İşletim Sistemi: Windows 10-64 Bit

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,397
113
Bana inat gelişmeler geliyor ben 1 sene daha konsol almayayım 7.61 kırma işlemi gelir arkadaşlar sizin için kendimi feda ediyorum 🙃
Umarım Andy'nin bu userland bölgesinde kod çalıştırma bilgisini paylaştıktan sonra Specter, Sleir, Flatz vb. kişiler bir kernel exploit açığı bulabilirler ama kısa sürede olma olasılığı az tabi ama kim bilir belki dediğin gibi 1 seneye hallolur ve sen de 7.61 sürüm konsolu 1 sene sonra da bulabilirsin kanımca. Hayırlısı olsun diyelim.

batuervan

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
9 Kasım 2022
198
218
43
TheFloW discloses simple modification that makes bd-jb exploit compatible with PS5s up to firmware 7.61

BD-JB rises from the dead. How fitting for the season
It’s alive (again)! Hacker TheFloW has taken to Twitter to announce how a slight modification of his BD-JB exploit allows to run the hack again on PS5 Firmwares up to 7.61 included. The vulnerability involved in this modification has been allegedly patched in Firmware 8.00 by Sony.

BD-JB Exploit running on PS5s up to Firmware 7.61
If you’re the owner of a PS5 with a BluRay disc, on firmware 7.61 and below, you’re probably in luck, as it appears a minor modification of TheFloW’s BD-JB exploit allows the hack to run again, up to Firmware 7.61.
It was initially believed that BD-JB had been patched around PS5 Firmware 5.00, but the hacker had mentioned this “revival” back in September this year so this is not a “surprise” in itself. But today TheFloW has published the details of the modification. This means Native PS5 code execution on Firmware up to 7.61 should now be possible.

However this is not a kernel exploit!
To be crystal clear, we’re talking of usermode execution here, and the PS5 Kernel exploit remains “reserved” to firmware 4.51 and below. Nonetheless, the BD-JB exploit could prove to be resilient, and used again as an entry point for future PS5 Jailbreaks, if a new Kernel exploit is ever disclosed. As a reminder, TheFloW has mentioned he might have something in store for us on that front, but that has yet to be disclosed.

Try the BD-JB Exploit on your PS5 up to Firmware 7.61
You will need a PS5 running on firmware 7.61 or below, and of course as the exploit relies on a series of flaws in the Blu-Ray layer of the console, it needs to be a Disc model (Digital Edition version is out for this one).
Please note that I have personally not tested this yet.
The exploit needs to be burned onto a Blu-Ray disc. You can find Blu Ray burners for reasonably cheap on Amazon and other retailers (make sure they support BD-RE and Dual Layer DL). TheFloW has specified in the past that he used Rewritable Verbatim discs (BD-RE) in his own tests. (affiliate links).
To test the exploit on Firmware 7.61 and below, it appears you have a simple modification to do to the original bd-jb source:
  1. get the source from GitHub - TheOfficialFloW/bd-jb: The first bd-j hack.
  2. replace the baseDirectory element in bdjo.xml with: <baseDirectory>file:///app0/cdc/lib/../../../disc/BDMV/JAR/00000.jar</baseDirectory>
  3. make all should generate the files required to burn on the BluRay disc, in the “bdmv” directory.
    1. Dependencies GitHub - zathras/java.net: Archive of the java.net repositories I managed.

TERCÜMESİ:

TheFloW, PS5 konsollar için BD-JB istismarının firmware 7.61'e kadar uyumlu hale getiren basit bir değişikliği açıklıyor

BD-JB içinde olduğumuz mevsime de uygun olarak yeniden hayata dönüyor.
Yeniden canlandık (tekrar)! Hacker TheFloW, BD-JB istismarının biraz değişiklik ile PS5 Firmware 7.61 sürümde hackleme için çalışabileceğini Twitter üzerinden duyurdu. Bu değişiklikte bulunan güvenlik açığı onun iddiasına göre Sony tarafından Firmware 8.00'de yamalanmıştır.

BD-JB Exploit, Firmware 7.61 sürüme kadar olan PS5'lerde çalışıyor
PS5'de Firmware 7.61 ve altında bir BluRay diskli versiyon konsol sahibiyseniz, muhtemelen şanslısınız, çünkü görünüşe göre TheFloW'un BD-JB istismarının biraz değişiklik ile Firmware 7.61'e kadar olan sürümde hackleme için kullanılabiliyor.

Başlangıçta BD-JB'nin PS5 Firmware 5.00 civarında yamalanıp kapatıldığı düşünülüyordu, ancak hackera göre bu bir sürpriz değil ve geçtiğimiz Eylül ayında bu "yeniden uyanış-canlanma" (yani açığın hala kapatılmamış olduğu) durumdan bahsetmişti. Ancak bugün TheFloW, yapılan bazı değişikliklerin detaylarını yayımladı. Bu da demek oluyor ki, şu an Firmware 7.61'e kadar olan sürümlerde yerel PS5 kod çalıştırmanın mümkün olduğu manasına geliyor. (Yani bu sürümlere müdahale edilip kendi kodunuzu çalıştırabilirsiniz demek oluyor)

Tabi bu bir çekirdek açığı (kernel exploit) değil!
Kesin olmak gerekirse, burada kullanıcı modu (userland) yürütmesinden bahsediyoruz, ve PS5 Çekirdek açığı (kernel exploit), 4.51 ve altındaki sürümlere "rezerve" edilmiştir (yani şimdilik o sürümlerde vardır). Bununla birlikte, BD-JB istismarı için gelecekte yeni bir Çekirdek açığı bulunursa bu PS5'in Jailbreak yapılma ve kırılması için giriş noktası olarak kullanılabilir. Hatırlatma olarak, TheFloW, bu konuda bize bir şeyler olabileceğini belirtti, ancak bunları henüz açıklanmadı. (yani kapatılmadı)

Firmware 7.61 ve altı sürümlerde bu BD-JB İstismarını deneyin
Firmware 7.61 veya daha alt sürümde çalışan bir PS5'e ihtiyacınız var ve tabi ki bu istismar, konsolun Blu-Ray katmanındaki bir dizi açıktan yararlandığı için bir konsol Disk modeli olmalıdır (Dijital Sürüm konsol versiyonu için uygun değil).

Lütfen unutmayın ben şu ana kadar bunu test etmedim.
İstismar dosyasının Blu-Ray diske yazılması gerekmektedir. Blu Ray yazıcılarını Amazon ve diğer satıcılarda oldukça uygun fiyatlarla bulabilirsiniz (BD-RE disk olduğuna ve Çift Katman DL'yi desteklediğinden emin olun). TheFloW, daha önce kendi testlerinde Rewritable Verbatim disklerini (BD-RE) kullandığını belirtmişti.

Firmware 7.61 ve altında bu istismarı test etmek için, orijinal bd-jb kaynağında yapmanız gereken bazı değişiklikler var gibi görünüyor:

1. Kaynağı (gereken dosyayı) GitHub - TheOfficialFloW/bd-jb: The first bd-j hack. adresinden alın
2. bdjo.xml içindeki baseDirectory öğesini şu şekilde değiştirin: <baseDirectory>file:///app0/cdc/lib/../../../disc/BDMV/JAR/00000.jar</baseDirectory>
3. "bdmv" dizininde BluRay diske yazmak için gereken dosyaların hepsi üretmelidir.
Bağımlılıklar sayfası, GitHub - zathras/java.net: Archive of the java.net repositories I managed.
şuanda nöbetteyim yarın işten çıkınca dediklerinizi bluray rw yazıcım ile 25 gb tek katman bluray’e yazıp deneyeceğim. Sürümüm heralde 6.00’dı benim. İlk aldığımda 4.50 idi. Bir kere güncellemiştim.🥹😅 Bilgiler için teşekkür ediyorum.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: PS4 PRO
CUH Kodu: 7216B
Kapasite: 1 TB
Alım Yılı: 08.11.2022
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
CFI Kodu: 1116A
Versiyon: 6.00
Alım Yılı: 18.06.2022
PC BİLGİLERİ
İşlemci: İntel Core-İ7 3537U
Ram: DDR4- 8 GB
HDD: 1 TB SDD - 256 GB HDD
Ekran Kartı: Nvidia GT-740M
İşletim Sistemi: WİN-10 64 Bit

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,066
12,789
113
şuanda nöbetteyim yarın işten çıkınca dediklerinizi bluray rw yazıcım ile 25 gb tek katman bluray’e yazıp deneyeceğim. Sürümüm heralde 6.00’dı benim. İlk aldığımda 4.50 idi. Bir kere güncellemiştim.🥹😅 Bilgiler için teşekkür ediyorum.
Bence yinede güncellemeni tavsiye etmem abi sonuçta ortada büyük bir şey yok konsolu bekletirdim ben olsam

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLİM
CUH Kodu: 2216B
Kapasite: 1TB
Alım Yılı: 18.10.2021
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
CFI Kodu: 1216A
Versiyon: 6.50
Alım Yılı: 13.12.2023
PC BİLGİLERİ
İşlemci: Intel Core İ7 3537U
Ram: DDR3 - 8 GB
HDD: 222 GB SSD
Ekran Kartı: Nvidia Geforce GT 720M
İşletim Sistemi: Windows 10-64 Bit

batuervan

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
9 Kasım 2022
198
218
43
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

Bambambam

Kullanıcı
2 Ekim 2022
133
24
18
@baybarsturan,peki admin arkadasim simdi ben konsol alayimmi ps5
Sonucta hepsi 8.00 altinda olduğunu düşünüyorum yanlışmıyım dijital almak istiyorum ama ikisindede hangisini önerirsin kesin olmasi icin

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: Pro
Kapasite: 1tb
Versiyon: 11.00
Alım Yılı: 01.08.2020

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,397
113
@baybarsturan,peki admin arkadasim simdi ben konsol alayimmi ps5
Sonucta hepsi 8.00 altinda olduğunu düşünüyorum yanlışmıyım dijital almak istiyorum ama ikisindede hangisini önerirsin kesin olmasi icin
Şu an bahsi geçen 7.61 sürümde userland(kullanıcı modu bölgesi) ve burada kod yürütme olayı açıklandı yani başlangıç aşamasındayız.
Konu başlığındaki gibi geliştirici hackerlar buradan bir giriş noktası bularak kernele ulaşacak bir kernel exploit keşfetmeliler. Yani normal şartlarda bu kısa süreli bir işlem değil 3 ayda olabilir 1 seneyi de geçebilir yani bilemeyiz artık hackerların becerisine bağlı. Diyelim ki kernele ulaşıldı sonra debug settings menü açılabilir. Sonra şimdiki 4.03/4.50 gibi PS5 konsolda PS4 oyunu (PS4 PKG Enabler) çalıştırma adımının da uygulanması gerekir. Tabi 7.61 sürümde offsetleri bulmaları gerekir ve bu da bir kaç ay zaman alabilir. En son ise hala halledilemeyen HV koruması aşılamadığı sürece ne 4.51 altı ne de 7.61 altı PS5 konsolda PS5 oyun da oynayamayız.

Yani günümüzde öncelik hala 4.51 ve altı PS5 konsol bulmaktır diyebilirim. Tabi şunu da belirteyim. Eğer kırık 9.00 ve altı PS4 konsolunuz var ise illa PS5 almanız da gerekmiyor çünkü şu an sadece PS5 konsolda Ps4 oyunları oynanabiliyor ve o da henüz stabil değil. Ama zamanla bu sorunlar halledilecektir ve yavaştan ortaya çıkan patchler ile birlikte PS5 konsolda PS4 oyunu oynarken 60 fps hatta 120 fps oynayabileceğimiz bazı oyunlar olacaktır. Yani tek artısı bu diyebilirim. Onun haricinde PS5 konsola çok ihtiyaç yok ama şimdilik diyelim. Şu an Andy'nin kapatılmamış 2 tane daha hackerone bildirimi var. Bunlardan biri eğer önemli açık içeriyor ise ve HV ile alakalı ise o zaman PS5 konsollar aşırı değerlenir yani gerçek kırılma olasılığı çıkar ise her şey değişir. Tabi çıksa bile hangi versiyonları kapsar bunu da bilemeyiz yani 4.51 altımı olur yoksa 7.61 altı mı olur şu anda bilemeyiz. Anlayacağın kararınızı kendiniz vermeniz gerekiyor ve gerisi biraz da şansa kalıyor diyebilirim.

karakral

Kullanıcı
7 Temmuz 2020
170
150
43
ps5 için 8.20 yayınlandı

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: FAT
CUH Kodu:
Alım Yılı:
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
CFI Kodu: 1200A
Kapasite: 850 GB
Versiyon: 7.00
Alım Yılı: 2023
PC BİLGİLERİ
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X 6-Core Processor 3.70 GHz
Ram: 32,0 GB
HDD: 512 GB SSD
Ekran Kartı: AMD RADEON RX 6800-16GB OC
İşletim Sistemi: Windows 10 Pro-64 Bit

batuervan

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
9 Kasım 2022
198
218
43
IMG_0462.jpeg
Ps5 Slim Digital versiyona bluray takmak için internet bağlantısı ve son sürüme güncelleme zorunluluğu geçmiş olsun şimdiden.🫡🥹

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

mehsar

Kullanıcı
10 Aralık 2021
86
6
8

batuervan

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
9 Kasım 2022
198
218
43
Merhaba slim digital 7.61 sürüm alıp kırılmasını bekleme niyetim var. Şimdi diyelim 7.61 versiyon kırıldı bunun için bluray olması şartmı?
Yani bunu bilmemize imkan yok. Hangi sürümün ne şekilde kırılıp kırılmayacağını, yada bluray'den kaynaklı açıktan yararlanılıp, yararlanılmadığını bilmiyoruz, bilemeyiz.
Size önerim madem konsolu alacaksınız neden daha kötü görünen, daha yüksek yazılım sürümüne sahip ps5 slim almak istiyorsunuz? Yanlış bilmiyorsam Fat PS5 CFI-1200 serisiyle Slim Ps5 neredeyse aynı. Sadece anakart daha küçük soğutma sistemi daha ucuz slimde. Ayrıca stand slimde yok. Ben olsam FAT-1200 serisi ps5 alır ve kırılmasını beklerim.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

OqDaYy

Kullanıcı
28 Ocak 2022
85
34
18
Bir cihazim Slim CD 8.20 Yatiyor Köşede Diger cihazimlada Online Oynuyorum Online Oynamanin keyfi Bambaşka.Malum Fiyatlar İnşallah kirilirda Şu yuksek Oyun fiyatlarindan Kurtuluruz.

PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: Slim CD
CFI Kodu: CFI-2016 A01Y
Versiyon: 23.02-08.20.00.06
Alım Yılı: 13.01.2024
Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım