PS4 UYGULAMA PS4 Oyunları için TOOL

jimcarrey03

Kullanıcı
3 Ağustos 2021
12
1
3
Arkadaşlar merhaba umarım yanlış yere açmamışımdır konuyu. Ps4 oyunlarında bazı JRPG oyunlarını kendim çevirmeye çalışmak istiyorum. Hangi uygulamalar ile dosyaları çıkarıp çeviri yapabilirim sonrada pkg olarak nasıl birleştirebilirim. Yardımcı olabilecek birileri var mı acaba? Hiç bir yerde adam akıllı bir rehber ya da benzer bir şey bulamadım yardımlarınızı bekliyorum. Çünkü ülkemizde JRPG oyunlara çok ilgi yok o yüzden çevirilerde çok kısıtlı kalıyor.

maxpayne65

Kullanıcı
10 Aralık 2020
146
101
43
Belirli bir tool yok oyunun yapıldığı oyun motoruna göre değişik toollar var Pc için olan toolları PS4 içinde kullanabilirsin dosya sistemi genelde aynı oluyor. Çeviri işin en basit kısmı önemli olan uygun toolu bulabilmek. Çoğu oyunun ya da oyun motorunun toollarını zenhax sitesinden bulabilirsin. Oyunların PC çevirisi varsa PS4 portlamak daha kolay olur.

jimcarrey03

Kullanıcı
3 Ağustos 2021
12
1
3
Belirli bir tool yok oyunun yapıldığı oyun motoruna göre değişik toollar var Pc için olan toolları PS4 içinde kullanabilirsin dosya sistemi genelde aynı oluyor. Çeviri işin en basit kısmı önemli olan uygun toolu bulabilmek. Çoğu oyunun ya da oyun motorunun toollarını zenhax sitesinden bulabilirsin. Oyunların PC çevirisi varsa PS4 portlamak daha kolay olur.
en.sb ve en.toc dosyalarını nasıl açabilirim peki bir kaç yazılım buldum. Bunları açabilirsem büyük ihtimal çeviri yapabilirim diye düşünüyorum.

maxpayne65

Kullanıcı
10 Aralık 2020
146
101
43
Onları bilmiyorum ama sadece açmak yetmez geri paketlenmesi de lazım.

gency

Yardımsever Üyemiz
29 Haziran 2021
115
31
28

maxpayne65

Kullanıcı
10 Aralık 2020
146
101
43
Pkg oyununun dosyalarını çıkartıyorsun localization dosyasını buluyorsun daha sonra pc için çevirisi yapılmış olan oyunun localization dosyasını ps4 oyunu ile değiştirip dosyaları fake pkg yapıp ps4 kuruyorsun. Localization dosyaları bazen assetler de oluyor onu uygun tool ile çıkarıp değiştirdikten sonra tekrar geri paketlemen lazım.

mortal33

Kullanıcı
21 Temmuz 2020
79
63
18
Pkg oyununun dosyalarını çıkartıyorsun localization dosyasını buluyorsun daha sonra pc için çevirisi yapılmış olan oyunun localization dosyasını ps4 oyunu ile değiştirip dosyaları fake pkg yapıp ps4 kuruyorsun. Localization dosyaları bazen assetler de oluyor onu uygun tool ile çıkarıp değiştirdikten sonra tekrar geri paketlemen lazım.
teoride dogru ama bir sürü sorunla karşılacaksınız zamanınınız ve sabrınız varsa ugraşın...( font sorunları dil dosyalarının farklı yerlerde olması onun için toolun nerede kimde oldugu bir bazı toollar ücretli, eksik cümleler pcden kaynaklı onların hex editörden düzeltilmesi vs... )

maxpayne65

Kullanıcı
10 Aralık 2020
146
101
43
Ben yüzeysel olarak anlattım tabi ki dediklerin doğru zaten çoğu zaman gerek kalmıyor sağ olsun Scofield bütün çevirileri port ediyor.

Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım