Bana kalırsa, PS4 almak daha mantıklı. Kullanımı öğrenince çok rahat. Kırık PS4'ün oyunlar, güncellemeler, DLC'ler vesaire sadece indirip harici HDD ile kuracaksın. En azından ben harici HDD'yi öneriyorum oyun kurmak için. Ve önemli konulardan biri, herhangi bir
PC'ler ve laptop'lar kendilerinin gücünü tamamen kullanmaz. aslında öyle değil ama Basit anlamanız için bunu dedim O yüzden o yanı da sıkıntı ama PS4'ün gücü o kadar fazla olmasa da, yani tabii ki güçlü bir cihaz, lakin o kadar güçlü olmasa da donanım tek olduğu için, yani tüm PS4'lerin içindeki donanım aynı ve belli olduğu için, oyunu yapan firmalar PS4'e özel olarak optimizasyon yapıyorlar ve cihazın gücünün son sınırlarını zorlayarak güzel bir şekilde sistem isteyen oyunlar oynanabiliyor. PS4'ün bunca sene kullanılması da bundandır, insanlar yeni bir oyunu oynamak için sistem yükseltebilir. Ama PS4 firmaların yaptığı optimizasyon sayesinde böyle bir şeye gerek kalmıyor. Lakin PS5 çıktı, PS4 almak veya almamak senin kararın. Oyunlar bir 3-4 sene daha PS4'e
gelebilir, bir zaman sonra çıkış yapan oyunlar PS5'e çıkış yapacak. Sadece oyun için PS4 mantıklı. Laptop'tan işlerini de halledebilirsin. Bu senin düşüncene ve ne yapmak istediğine bağlı. Laptop'tan hem çoğu şey hem de oyun oynanabilir. Ama PS4'de sadece oyun oynarsınız. Linux falan kurulabilir ama kafanızı karıştırmak istemem, o yüzden onları saymıyorum.
Ayrıca, 60 FPS patchler kullanarak da 30 FPS üstüne çıkabilirsiniz. (Kırık olmayan PS4'ler optimizasyon aynı şekilde vardır ama 60 FPS Patch kullanamazssınız.)
Bunlar tamamen kendi bildiklerimdir. Belirttiğim bazı şeyler yanlış veya tam anlamıyla izah edilememiş olabilir. Sadece öneridir, eğer tam bir şekilde emin olmuyorsanız daha fazla araştırma yapmanızı tavsiye ederim.