SON ÇIKAN POPÜLER OYUNLAR

PS4 YARDIM PS4 İndirilen Update Hakkında

Plussus

Kullanıcı
2 Aralık 2021
38
11
8
Merhaba malumunuz bugün itibari ile 9.0 sürümü kırıldı. benim sistemimde 9.03 update indi ben bunu silmek istiyorum bunun için sistemi sifirlamam yeterlimi bilgili arkadaslar yardimci olursa sevinirim.

Ek olarak sistem güncellemesinin indirilmemesi için nasıl bir önlem alınabilir bununla ilgili bir kaç yazi görmüştüm fakat aydınlatırsanız guzel olur

NeoSkyPS

Kullanıcı
6 Aralık 2021
205
316
63
ftp ile bağlanıp ps'ye update klasörü altındaki dosyaları silerek yapabiliyorsun sanırım nette ara bulursun tekrar update indirmemek için de kırma işlemini yaparken girdiğin tarayıcı payload sayfasında disable updates seçeneği olacak eklerler yakında eskisi gibi kırma yöntemini.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLIM
CUH Kodu: 2116B
Kapasite: 1TB+5TB /+5TB Depo PKG
Versiyon: 5.07
Alım Yılı: 12.07.2018
PC BİLGİLERİ
İşlemci: Intel Core i5 6500 Skylake
Ram: Corsair Vengeance LPX 32 GB DDR4
HDD: 250 GB SSD+2 TB HDD
Ekran Kartı: Sapphire R9 380 NITRO GAMING Dual-X 4 GB
İşletim Sistemi: Windows 10-64 Bit

Plussus

Kullanıcı
2 Aralık 2021
38
11
8
ftp ile bağlanıp ps'ye update klasörü altındaki dosyaları silerek yapabiliyorsun sanırım nette ara bulursun tekrar update indirmemek için de kırma işlemini yaparken girdiğin tarayıcı payload sayfasında disable updates seçeneği olacak eklerler yakında eskisi gibi kırma yöntemini.
Bilgi için teşekkürler dostum 👍

brkturna

Kullanıcı
8 Mayıs 2021
1,552
11,956
113
Merhaba malumunuz bugün itibari ile 9.0 sürümü kırıldı. benim sistemimde 9.03 update indi ben bunu silmek istiyorum bunun için sistemi sifirlamam yeterlimi bilgili arkadaslar yardimci olursa sevinirim.

Ek olarak sistem güncellemesinin indirilmemesi için nasıl bir önlem alınabilir bununla ilgili bir kaç yazi görmüştüm fakat aydınlatırsanız guzel olur
Konsol ana menüsünde Bildirimler bölümünde inen update dosyası gözüküyordur zaten üzerine gelip gamepad options tuşuna basarak açılan yan menüden sil diyerek silebilmeniz gerekir. Bir kontrol et bakalım.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLIM / SLIM
CUH Kodu: 2116A / 2116A
Kapasite: 500 GB / 500 GB
Versiyon: 5.05 / 9.00
Alım Yılı: 2018 / 2018
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: 😑
CFI Kodu: 😑
Kapasite: 😑
Versiyon: 😑
Alım Yılı: 😑
PC BİLGİLERİ
İşlemci: 🤐
Ram: 🤐
HDD: 🤐
Ekran Kartı: 🤐
İşletim Sistemi: 🤐

NeoSkyPS

Kullanıcı
6 Aralık 2021
205
316
63
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

brkturna

Kullanıcı
8 Mayıs 2021
1,552
11,956
113
Bu şekilde listeden siliyor garanti ve güvenli çözüm için dediğim şekilde yapmakta fayda var.
Tabi daha güvenli diyorsanız öyle yapmasında fayda var ben bu dediğinizi bilmiyorum.

Fakat kendi deneyimlerimden söyleyebilirim bugüne kadar ben de sistem güncelleme dosyasını belki 10 defadan fazla indirmiş
ve sadece bildirimlerden silerek konsolu kullanmış biri olarak sorun yaşamadığımı belirtmek isterim.
Yani hep bildirimlerden sildim ve sorun yaşamadım.

Aslında bunu test edebiliriz aslında yani arkadaş bizim için yaparsa biz de öğrenmiş oluruz. Merak ediyorum doğrusu.

Önce update dosyasını ftp ile bağlanarak bulsun yani update dosyasının orada olduğunu doğrulasın ama oradan silmesin.
Sonra ftp bağlantısını kessin.
Sonra bildirimlerden silsin. (belki sonra konsolu kapatıp açmak da gerekebilir)
Sonra ftp ile tekrar bağlanarak update dosyasının daha önce baktığı klasörde olup olmadığına baksın. :)

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

NeoSkyPS

Kullanıcı
6 Aralık 2021
205
316
63
Tabi daha güvenli diyorsanız öyle yapmasında fayda var ben bu dediğinizi bilmiyorum.

Fakat kendi deneyimlerimden söyleyebilirim bugüne kadar ben de sistem güncelleme dosyasını belki 10 defadan fazla indirmiş
ve sadece bildirimlerden silerek konsolu kullanmış biri olarak sorun yaşamadığımı belirtmek isterim.

Aslında bunu test edebiliriz aslında yani arkadaş bizim için yaparsa biz de öğrenmiş oluruz. Merak ediyorum doğrusu.

Önce update dosyasını ftp ile bağlanarak bulsun yani update dosyasının orada olduğunu doğrulasın ama oradan silmesin.
Sonra ftp ile tekrar bağlanarak update dosyasının daha önce baktığı klasörde olup olmadığına baksın. :)
Bence sadece listeden siliyor öyle ama deneyebilir tabi :) O kadar kolay olsa bu FTP yöntemini paylaşmazlardı baya paylaşıldı zamanında ilk konsollar kırıldığında.Zaten dosya orda dursa da update olmaz kolay kolayda ihtimalleri 0'a indirmek için yapılıyor işte.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

brkturna

Kullanıcı
8 Mayıs 2021
1,552
11,956
113
Bence sadece listeden siliyor öyle ama deneyebilir tabi :) O kadar kolay olsa bu FTP yöntemini paylaşmazlardı baya paylaşıldı zamanında ilk konsollar kırıldığında.Zaten dosya orda dursa da update olmaz kolay kolayda ihtimalleri 0'a indirmek için yapılıyor işte.
Evet haklı olabilirsin ama merak ettim hazır arkadaş yapmadıysa bu mesajları okuyup baksa da emin olsak iyi olur. Ben de ileride riske atmam.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

Plussus

Kullanıcı
2 Aralık 2021
38
11
8
İlginiz için teşekkürler arkadaşlar musait oldugum vakit deneyip buraya yazarım sağlıcakla kalın

Plussus

Kullanıcı
2 Aralık 2021
38
11
8

Mesajlari simdi gördüm Bu zahmete girmeye hiç gerek yok hocam ftp den silmek daha temiz risk barındırmıyor eger sizinde indiyse güncelleme böyle yapmanız daha iyi olur. Kafaniz rahat ve özgür bir şekilde istediğiniz oyunu oynayabilirsiniz

brkturna

Kullanıcı
8 Mayıs 2021
1,552
11,956
113
Mesajlari simdi gördüm Bu zahmete girmeye hiç gerek yok hocam ftp den silmek daha temiz risk barındırmıyor eger sizinde indiyse güncelleme böyle yapmanız daha iyi olur. Kafaniz rahat ve özgür bir şekilde istediğiniz oyunu oynayabilirsiniz
Aslında çok zahmetli bir işlem değildi ama neyse başka zaman ben denk gelirsem bakarım.
Benim için bu tür şeylerde öğrenmek ve bilgilenmek daha önemli.

Bu arada ben "disable updates" yaptığım için (muhtemelen siz de yapmışsınızdır) update dosyasını bildirimlerden yada ftp ile bağlanıp silmenin çok önemi yok hatta silmeseniz bile fark etmez çünkü kendiniz elle yüklemek isteseniz bile yüklenmeyip hata verecektir.

Yine de 9.00 sürümünü önceden indirip usb ile güncelleme yapacağınız için siz kendinizi nasıl güvende hissediyorsanız öyle yapın.
Yani ftp size güvenli geliyor ise öyle yapın. Sonra bir terslik falan olursa üzülürüm. Zaten şuna da dikkat edin. Konsol, güncel versiyonu
yüklemeden önce yüklenecek olan versiyon numarasını ekranda gösterecektir ve ekranda 9.00 versiyonu yazdığından emin olun.
Eğer 9.03 görürseniz sakın işleme devam etmeyin ve geri çıkarak yüklemeyin. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
PC BİLGİLERİ

Plussus

Kullanıcı
2 Aralık 2021
38
11
8
Aslında çok zahmetli bir işlem değildi ama neyse başka zaman ben denk gelirsem bakarım.
Benim için bu tür şeylerde öğrenmek ve bilgilenmek daha önemli.

Bu arada ben "disable updates" yaptığım için (muhtemelen siz de yapmışsınızdır) update dosyasını bildirimlerden yada ftp ile bağlanıp silmenin çok önemi yok hatta silmeseniz bile fark etmez çünkü kendiniz elle yüklemek isteseniz bile yüklenmeyip hata verecektir.

Yine de 9.00 sürümünü önceden indirip usb ile güncelleme yapacağınız için siz kendinizi nasıl güvende hissediyorsanız öyle yapın.
Yani ftp size güvenli geliyor ise öyle yapın. Sonra bir terslik falan olursa üzülürüm. Zaten şuna da dikkat edin. Konsol, güncel versiyonu
yüklemeden önce yüklenecek olan versiyon numarasını ekranda gösterecektir ve ekranda 9.00 versiyonu yazdığından emin olun.
Eğer 9.03 görürseniz sakın işleme devam etmeyin ve geri çıkarak yüklemeyin. Kolay gelsin.
hocam inanırmısın en son 2018 de 5.50 kırıldığı zaman bir an ümitlenmiştim oyunları indirdim dedim 5.55 de 3-4 aya kırılır. uzun bir süre kırılmadı hevesim kursağımda kaldı. En son 2 ay önce forumu sıkı bir takibe aldım güncellemedim sistemi bugünde nimetinden yararlanabiliyoruz. Kısaca şuan az bilgim var muhtemelen 9.00 da yakında disable updates vb bir çok ek getirilecektir ve ince düşünceniz için teşekkürler böyle güzel düşünebilen ve herşeyden öte yansıtabilen insanların olması beni memnun ediyor pek vaktim olmadığımdan dolayı size yardımcı olamıyorum deneme bakımından. Kişisel algılamayın lütfen saygılarımla :)

VIP

Kullanıcı
6 Aralık 2021
136
151
43
Merhabalar garanti yol isterseniz Modemden Al-Azif Dns kullanın sadece Ps4 cihazınız değil modeme bağlı olan bütün cihazlar PSN hizmetine hiç bir şekilde erişemez.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
CUH Kodu: 2216B
Kapasite: 1 TB
Versiyon: 9.00
Alım Yılı: 2019
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: BLURAY
CFI Kodu: 1216A
Kapasite: 850 GB
Versiyon: 5.50
Alım Yılı: 2023
Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım