Kırık konsolunuz olduğunu farz ederek yazıyorum çünkü detay vermemişsiniz. Gerçi orijinalse de aynı şeyler geçerlidir.
Bir taraftan oyunu yüklemeniz 1 gün sürmesi çok garip eğer gerçekten sürüyor ise donanımsal bir arıza vardır işte bahsedeceğim HDD hatası olabilir yani bu yüzden yükleme uzun sürüyor olabilir ve 1 MB altında download hızı da gerçekten düşük bir hız yani 8 Mbit internet mi kullanıyorsunuz bilemedim.
Bu hatayı ilk kez duyuyorum ve genelde hata kodları kırık konsollarda farklı manaya gelir yani başka sebeplerden dolayı da bu hata kodunu verebilir ama normal koşullarda yani orijinalde bu hata kodunun ne için verildiğine baktığımızda donanımsal bir hata olabileceğini anlıyoruz muhtemelen sizin konsol içinde takılı hdd yani sabit diskte bozulmalar olduğunu farz edebiliriz.
Yine de yapabilecekleriniz şunlar konsolu ayarlar kısmından sıfırlayabilirsiniz. Tam sıfırlama yapınız. (Konsol içindeki her şey silinir) Daha sonra oyun yüklemeler aynı şekilde sorun yaratıyor ise ikinci yol mevcut sistem yazılımınızı aynen tekrar yüklemeniz gerekiyor. Örneğin kırık 9.00 sürüm kullandığınız farz ederek yazıyorum siz bu 9.00 yazılımın Recovery Update olanını yani 1021 MB boyutunda büyük olan update dosyasını yüklemelisiniz. Yani küçük olan 467 MB boyutunda Retail update olanı yüklemeyin. Sürümünüz başka ise bu dosya boyutları değişir ama her zaman Recovery update büyük olandır yani recovery update full sürüm update dosyasıdır ama retail olan sadece güncellemedir yani full sürüm değildir. Bu recovery update olan full sürüm yüklemeyi safe mode yani güvenli moddan yapmanız gerekir.
Bunları denediniz ve hala sorun aynı ise artık hdd hatası olduğundan emin olabilirsiniz. Yeni bir hdd takarak deneyerek sorunun çözülüp çözülmediğine bakmalısınız. Eğer bunla da çözülmez ise konsolda daha büyük ciddi bir sorun vardır ve sizin evde yapabileceğiniz bir şey kalmamıştır. Servise götürmeniz gerekir.
Bu hata kodu hakkında aşağıdaki çözüme de bir bakabilirsiniz.
Pek çok oyuncu, PS4'ten rahatsız olduklarından şikayetçi oldu CE-30005-8 uygulamasını başlatamıyor. Gönderi sizi bazı etkili yöntemlerle paylaşıyor.
tr.zixmailencryption.com
Sony Playstation sitesi de HDD hatasını işaret ediyor çünkü sorununuz bluray CD li oyun okumama problemi veya CD çizik sorunu değildir.
İsterseniz burada yazan güvenli mod veritabanını yeniden oluştur da deneyebilirsiniz. Ama kırık konsollarda yüklü olan oyunlar ana ekrandan gider bunu da hatırlatayım. Gerçi bunun da çözümleri var ama şimdi bunlara girmeyelim. Zaten artık oyunlar önemli olmamalı önce konsolu düzeltmek gerekir sonra oyunlar tekrar yüklenir zaten.
Ekli dosyayı görüntüle 7863