SON ÇIKAN POPÜLER OYUNLAR

PS4 PKG OYUN PS4 CE-30005-8 HATASI

grkm

Kullanıcı
17 Şubat 2022
63
5
8
Öncelikle rica ediyorum konuyla ilgili bilgisi olanlar destek olsun. Yüklediğim oyunların yarısından fazlasında bu hatayı alıyorum ve çoğu oyunun yüklemem 1 günümü alıyor 1mb’ın altında download hızım yüzünden. Forumda araştırdım, internetten sorunun çözümüne baktım ama disk hatasından başka bir şey bulamadım. Lütfen bilgili kişiler yardımcı olsun elimdeki cihazı kullanıp oynayamayınca acayip hevesi kaçıyor insanın.

brkturna

Kullanıcı
8 Mayıs 2021
1,552
12,004
113
Kırık konsolunuz olduğunu farz ederek yazıyorum çünkü detay vermemişsiniz. Gerçi orijinalse de aynı şeyler geçerlidir.
Bir taraftan oyunu yüklemeniz 1 gün sürmesi çok garip eğer gerçekten sürüyor ise donanımsal bir arıza vardır işte bahsedeceğim HDD hatası olabilir yani bu yüzden yükleme uzun sürüyor olabilir ve 1 MB altında download hızı da gerçekten düşük bir hız yani 8 Mbit internet mi kullanıyorsunuz bilemedim.

Bu hatayı ilk kez duyuyorum ve genelde hata kodları kırık konsollarda farklı manaya gelir yani başka sebeplerden dolayı da bu hata kodunu verebilir ama normal koşullarda yani orijinalde bu hata kodunun ne için verildiğine baktığımızda donanımsal bir hata olabileceğini anlıyoruz muhtemelen sizin konsol içinde takılı hdd yani sabit diskte bozulmalar olduğunu farz edebiliriz.

Yine de yapabilecekleriniz şunlar konsolu ayarlar kısmından sıfırlayabilirsiniz. Tam sıfırlama yapınız. (Konsol içindeki her şey silinir) Daha sonra oyun yüklemeler aynı şekilde sorun yaratıyor ise ikinci yol mevcut sistem yazılımınızı aynen tekrar yüklemeniz gerekiyor. Örneğin kırık 9.00 sürüm kullandığınız farz ederek yazıyorum siz bu 9.00 yazılımın Recovery Update olanını yani 1021 MB boyutunda büyük olan update dosyasını yüklemelisiniz. Yani küçük olan 467 MB boyutunda Retail update olanı yüklemeyin. Sürümünüz başka ise bu dosya boyutları değişir ama her zaman Recovery update büyük olandır yani recovery update full sürüm update dosyasıdır ama retail olan sadece güncellemedir yani full sürüm değildir. Bu recovery update olan full sürüm yüklemeyi safe mode yani güvenli moddan yapmanız gerekir.

Bunları denediniz ve hala sorun aynı ise artık hdd hatası olduğundan emin olabilirsiniz. Yeni bir hdd takarak deneyerek sorunun çözülüp çözülmediğine bakmalısınız. Eğer bunla da çözülmez ise konsolda daha büyük ciddi bir sorun vardır ve sizin evde yapabileceğiniz bir şey kalmamıştır. Servise götürmeniz gerekir.

Bu hata kodu hakkında aşağıdaki çözüme de bir bakabilirsiniz.

Sony Playstation sitesi de HDD hatasını işaret ediyor çünkü sorununuz bluray CD li oyun okumama problemi veya CD çizik sorunu değildir.
İsterseniz burada yazan güvenli mod veritabanını yeniden oluştur da deneyebilirsiniz. Ama kırık konsollarda yüklü olan oyunlar ana ekrandan gider bunu da hatırlatayım. Gerçi bunun da çözümleri var ama şimdi bunlara girmeyelim. Zaten artık oyunlar önemli olmamalı önce konsolu düzeltmek gerekir sonra oyunlar tekrar yüklenir zaten.
ice_screenshot_20220908-163951.jpeg

Son düzenleme:
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLIM / SLIM
CUH Kodu: 2116A / 2116A
Kapasite: 500 GB / 500 GB
Versiyon: 5.05 / 9.00
Alım Yılı: 2018 / 2018
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: 😑
CFI Kodu: 😑
Kapasite: 😑
Versiyon: 😑
Alım Yılı: 😑
PC BİLGİLERİ
İşlemci: 🤐
Ram: 🤐
HDD: 🤐
Ekran Kartı: 🤐
İşletim Sistemi: 🤐

grkm

Kullanıcı
17 Şubat 2022
63
5
8
Kırık konsolunuz olduğunu farz ederek yazıyorum çünkü detay vermemişsiniz. Gerçi orijinalse de aynı şeyler geçerlidir.
Bir taraftan oyunu yüklemeniz 1 gün sürmesi çok garip eğer gerçekten sürüyor ise donanımsal bir arıza vardır işte bahsedeceğim HDD hatası olabilir yani bu yüzden yükleme uzun sürüyor olabilir ve 1 MB altında download hızı da gerçekten düşük bir hız yani 8 Mbit internet mi kullanıyorsunuz bilemedim.

Bu hatayı ilk kez duyuyorum ve genelde hata kodları kırık konsollarda farklı manaya gelir yani başka sebeplerden dolayı da bu hata kodunu verebilir ama normal koşullarda yani orijinalde bu hata kodunun ne için verildiğine baktığımızda donanımsal bir hata olabileceğini anlıyoruz muhtemelen sizin konsol içinde takılı hdd yani sabit diskte bozulmalar olduğunu farz edebiliriz.

Yine de yapabilecekleriniz şunlar konsolu ayarlar kısmından sıfırlayabilirsiniz. Tam sıfırlama yapınız. (Konsol içindeki her şey silinir) Daha sonra oyun yüklemeler aynı şekilde sorun yaratıyor ise ikinci yol mevcut sistem yazılımınızı aynen tekrar yüklemeniz gerekiyor. Örneğin kırık 9.00 sürüm kullandığınız farz ederek yazıyorum siz bu 9.00 yazılımın Recovery Update olanını yani 1021 MB boyutunda büyük olan update dosyasını yüklemelisiniz. Yani küçük olan 467 MB boyutunda Retail update olanı yüklemeyin. Sürümünüz başka ise bu dosya boyutları değişir ama her zaman Recovery update büyük olandır yani recovery update full sürüm update dosyasıdır ama retail olan sadece güncellemedir yani full sürüm değildir. Bu recovery update olan full sürüm yüklemeyi safe mode yani güvenli moddan yapmanız gerekir.

Bunları denediniz ve hala sorun aynı ise artık hdd hatası olduğundan emin olabilirsiniz. Yeni bir hdd takarak deneyerek sorunun çözülüp çözülmediğine bakmalısınız. Eğer bunla da çözülmez ise konsolda daha büyük ciddi bir sorun vardır ve sizin evde yapabileceğiniz bir şey kalmamıştır. Servise götürmeniz gerekir.

Bu hata kodu hakkında aşağıdaki çözüme de bir bakabilirsiniz.

Sony Playstation sitesi de HDD hatasını işaret ediyor çünkü sorununuz bluray CD li oyun okumama problemi veya CD çizik sorunu değildir.
İsterseniz burada yazan güvenli mod veritabanını yeniden oluştur da deneyebilirsiniz. Ama kırık konsollarda yüklü olan oyunlar ana ekrandan gider bunu da hatırlatayım. Gerçi bunun da çözümleri var ama şimdi bunlara girmeyelim. Zaten artık oyunlar önemli olmamalı önce konsolu düzeltmek gerekir sonra oyunlar tekrar yüklenir zaten.
Ekli dosyayı görüntüle 7863
Öncelikle ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. Veritabanını sıfırlamayı denedim 2 kere fakat bir sonuç vermedi. Oyun indirmenin 1 gün sürmesi olayı da PC ye yükleme ardından harddiske atma sonrası ps’e geçirmenin fazla sürdüğünü anlatmaya çalıştım. Konsolum 6.72 kırık. Dediklerini deneyeceğim umarım çözülür.

brkturna

Kullanıcı
8 Mayıs 2021
1,552
12,004
113
Öncelikle ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. Veritabanını sıfırlamayı denedim 2 kere fakat bir sonuç vermedi. Oyun indirmenin 1 gün sürmesi olayı da PC ye yükleme ardından harddiske atma sonrası ps’e geçirmenin fazla sürdüğünü anlatmaya çalıştım. Konsolum 6.72 kırık. Dediklerini deneyeceğim umarım çözülür.
Büyük ihtimal sorununuz HDD arızası ve çıkartıp PC de çeşitli HDD test programlarına sokmak yada low level format atmak gerekir ve sadece %10 ihtimal bu durumdaki bazı HDD 'ler bu işlemden sonra çalışıyor yada düzeldi sanıyorsunuz ve kısa sürede yine aynı arızayı veriyor. İşin aslı imkanınız var ise farklı bir HDD konsola takarak deneyebilirsiniz.
Yada işte mevcut sürümünüz 6.72 için Recovery Update dosyasını (boyutları 9.00 dan farklıdır) güvenli moddan yükleyin bu eğer Sony yazılımında sorun var ise sorunu çözer ama HDD de sorun varsa bu da sorunu çözmez. Artık deneyeceksiniz bunları işte. Yani HDD değişimi sorununuzu çözebilir diye tahmin ediyorum.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLIM / SLIM
CUH Kodu: 2116A / 2116A
Kapasite: 500 GB / 500 GB
Versiyon: 5.05 / 9.00
Alım Yılı: 2018 / 2018
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: 😑
CFI Kodu: 😑
Kapasite: 😑
Versiyon: 😑
Alım Yılı: 😑
PC BİLGİLERİ
İşlemci: 🤐
Ram: 🤐
HDD: 🤐
Ekran Kartı: 🤐
İşletim Sistemi: 🤐
Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım