SON ÇIKAN POPÜLER OYUNLAR

PS4 HACK HABER PS4 9.03 - 9.04 - 9.50 Versiyon Ne Zaman Kırılacak? | ANA KONU

Ne Zaman Kırılacak?

• Kullanılan toplam oy
    66

Nyks58

Kullanıcı
7 Temmuz 2020
183
276
63
Arkadaşlar burada sorulmadı fakat genel olarak internette insanların beğenmesinden yanlış anlamasından önüme düştüğü için bu konuyu açığa kavuşturmak istedim,

Konumuz şu twit:

Bu twitteki kişi roxanne kendisi psx-place’te ve psdevwiki’de adminlik editörlük görevlerini yapıyor. Kırılma konularında gayet bilgili zaten dediğim gibi bu konuda bir site yönetiyor fakat kendisi bizim kabul ettiğimiz açık geliştiricilerinden değil(sleirsgoevy veya specter’dan bahsediyorum) kendisi genel olarak bildiğim kadarıyla geliştirici de değil forumda ve wiki’de adminlik ve editörlük yapıyor.

Twite dönecek olursak, bu twitte benim bildiğim kadarıyla user-agent dediğimiz yapı bulunuyor ve cihazın basit bilgilerini gösteriyor, yani burada gördüğünüz satır ile webkit açığının bulunmasının pek bir bağlantısı yok. Tahmin ediyorum ki sazan.avi yapıp sorgulamayan insanlarla dalga geçilmek istenmiş görünüşe göre başarıya da ulaşmış gibi gözüküyor.

Aylar önce ps5’in user-agent’i sızmıştı ve gündeme gelmişti çünkü ps5’in tarayıcı kullanıp kullanmayacağını webkit sürümünün ne olduğu hakkında bilgiler veriyordu fakat yine de açık söz konusu değildi.

Ps5 ile ilgili user-agent twitine şuradan ulaşabilirsiniz:
Gecenin bu saatinde bile bizi aydınlattığın için teşekkür ederiz hocam. Açıkçası ben de bunun sazan.avi olduğunu sezmiştim ama insanlar bu tür haberlere inanmak için inanıyorlar. Sorgulamayı hiç düşünmüyorlar. :)

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
Gecenin bu saatinde bile bizi aydınlattığın için teşekkür ederiz hocam. Açıkçası ben de bunun sazan.avi olduğunu sezmiştim ama insanlar bu tür haberlere inanmak için inanıyorlar. Sorgulamayı hiç düşünmüyorlar. :)
Ne demek hocam, beklerken zaman öldürüyorum sadece çünkü bir kaç kişi daha bunda birşey var gibi paylaşmış insanlar yanlış öğrenmesinler dedim ^^

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: PRO
CUH Kodu: 7116B
Kapasite: 1 TB HDD
Versiyon: 6.72
Alım Yılı: 2018
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: BLURAY
CFI Kodu: 116A
Kapasite: 850 GB
Versiyon: 4.03
Alım Yılı: 2022

longcoming

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
17 Temmuz 2020
157
31
28
Sıkıntı yok hocam,

Jailbreak bekleyen arkadaşlara duyurum ve önerimdir, kazara güncellemeleri engellemek için ps4’ünüz üzerinde verdiğim dnsleri giriniz:

165.227.83.145
192.241.221.79

Nasıl gireceğinizi gösteren @baybarsturan hocamın hazırladığı video:

Kaynak:

Eğer başarılı olursanız ayarlardaki kullanma kılavuzunda jailbreak menüsü çıkacaktır ama heyecan yapmayın o eski sürüm için, biz bu dns’i Sony serverlarını blockladığı için kullanacağız.

Jailbreak yapsanızda zaten bu dns’i kullanmak durumunda olacaksınız, o yüzden bu önemli konuyu jailbreak bekleyen herkesin uygulamasını tavsiye ederim.
Hocam Bu Dns'leri kullanıyorum.
Kullanma kılavuzunda Hen çıkmamasının sebebi nedir,Al Azif güncelleme yapmadığı için mi?
Ben de o yüzden tarayıcıdan Leeful'un kırma sayfasını kullanıyorum.
Zira Mira 6.72 konsolumda 7.02 isteyen oyunları açmıyor.

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
Kullanma kılavuzunda Hen çıkmamasının sebebi nedir,Al Azif güncelleme yapmadığı için mi?
Şimdi denedim, şu kısım gelmiyor mu kullanma kılavuzuna gidince ?
83F42914-9872-4122-B104-2F9ED5A15CEA.jpeg
Eğer gelmiyorsa birşeyler yanlış yapmış olabilirsiniz tekrar deneseniz emin olursunuz.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

hakan_710

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
28 Temmuz 2020
710
1,012
93
Cihazınızda kablolu, kablosuz hangi bağlantıyı kullanıyor iseniz DNS girişini yaparken dikkat edin. Host sayfasının yüklenmesi gerek.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLIM
CUH Kodu: 2216A
Kapasite: 500GB
Alım Yılı: 2019
PC BİLGİLERİ
İşlemci: i5-4210H
Ram: 8GB DDR3
HDD: 500 GB SSD
Ekran Kartı: GTX 860M
İşletim Sistemi: Windows 10 Pro x64

longcoming

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
17 Temmuz 2020
157
31
28

longcoming

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
17 Temmuz 2020
157
31
28

Aslan

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
26 Temmuz 2020
322
420
63

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
Cihazınızda kablolu, kablosuz hangi bağlantıyı kullanıyor iseniz DNS girişini yaparken dikkat edin. Host sayfasının yüklenmesi gerek.
Hocam geliyor da 6.72 için hen yok.mira var
Host sayfası yükleniyor,Hen yok sadece.Onu sormak için yazdım.
Bende de Hen yok neden acaba?
Arkadaşlar bu biraz tartışmalı bir konu, orada hen olmaması normal çünkü al_azif’in dns’i ve al_azif mira’yı yazıyor yayınlıyor. Buradaki hen ise aynı işlevi gören fakat daha stabil çalışan ayarlar yapılmış bir sürüm. Al_azif sadece mira’yı yayınlamayı tercih ediyor.

Ben şahsım da leeful v10 menüsünü kullanıyorum.

Yani orada olmaması normal

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

GhostRider33

Kullanıcı
30 Ekim 2020
56
47
18
Beyler ben PS4'e oyun yüklemek için flash bellek alacağım. 3.0 alsam sorun çıkar mı?

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

HsnA

Kullanıcı
3 Aralık 2020
139
62
28
Flash bellek bende alacağım 7.51 kırılırsa. Şimdiden almak istemiyorum elimde patlamasin sonra :)

MucoBEY

Kullanıcı
26 Temmuz 2020
139
66
28
Beyler ben PS4'e oyun yüklemek için flash bellek alacağım. 3.0 alsam sorun çıkar mı?
Tavsiyem eğer çok fazla depolama alanı sıkıntısı çekiyorsan, PS4 e 1 TB hdd tak içindeki 500GB HDD yi oyun yüklemek için kullanırsın. Böylelikle çok sıkıntı çekmezsin.

Not 1TB HDD, PS4 e takınca 850 ila 890 GB arası kullanabileceğin boyut verir. geri kalanını sistem kullanıyor bende 861 GB kullanılabilir alan var(yani 139gb alanı sistem yemiş) az gelir diyorsan 2 TB alırsın.

GhostRider33

Kullanıcı
30 Ekim 2020
56
47
18
Tavsiyem eğer çok fazla depolama alanı sıkıntısı çekiyorsan, PS4 e 1 TB hdd tak içindeki 500GB HDD yi oyun yüklemek için kullanırsın. Böylelikle çok sıkıntı çekmezsin.

Not 1TB HDD, PS4 e takınca 850 ila 890 GB arası kullanabileceğin boyut verir. geri kalanını sistem kullanıyor bende 861 GB kullanılabilir alan var(yani 139gb alanı sistem yemiş) az gelir diyorsan 2 TB alırsın.
Fiyatı uygun olduğu için 128GB'lık bir flash bellek alacağım. 100GB'ın üzerinde oyun olmadığı için benim işimi görür oyunu yükler silerim. Önerin için teşekkür ederim ;)

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113

Bu arada konudan biraz uzaklaşıyoruz fakat depolama konusunda siz Türk kullanıcılara iki kelam etmek isterim, bu tavsiyem hepiniz için geçerli olmayabilir ama genelde aklında soru işareti bulunan insanları aydınlatacağını düşündüğüm için yazıyorum.

Arkadaşlar şimdi bu harddisk takma olayında öncelikle aklınıza iki soru gelecektir, içine orta kapasiteli mi takmalıyız yoksa USB üzerinden daha yüksek kapasiteli bir harddisk mi takmalıyız ?

Bu sorunun cevabının tek ilgili olduğu konu hız.

Hız konusunu daha iyi anlayabilmek için Ps4’ün maksimum okuma yazma hızlarını araştırmam gerekti, bu da 500mb/sn yazma okumaya denk geliyor bunu almak için de bir ssd takmanız gerekiyor peki ssd takılınca sistem nasıl oluyor şahlanıyor mu ? Sorumuzun cevabı hayır.

Evet daha hızlı yükleniyor fakat oyun kısmında kesinlikle cihaza yeni bir hayat veriyor şeklinde etkiler yaratmıyor. Sadece kaplamalar daha hızlı yükleniyor oyun tecrübeniz aynı kalıyor. Bunun sebebi de tahmin ediyorum ki oyunların normal harddisk hızlarına göre optimize edilmiş olması.

Yani genel olarak fazla hız size yükleme süreleri dışında bir katkı sağlamıyor.

Ek olarak videoya göre çoğu durumlarda taşınabilir harddisk cihaz içerisindeki harddiskten daha iyi performans sağlayabiliyor:

Ps5’te de ssd kullanılıyor ama çıktığı hızlar ps4’de görebileceğimiz hızların 10-12 katı yani ps5’te ssd almak mantıklıyken ps4’te o kadar mantıklı olmuyor.

Sonuca gelecek olursak ben şahsen sizlere cihazınızın içine yüksek boyutlu harddiskler takmanızı tavsiye etmem çünkü cihazlarımız jailbreak yaparken açılıyor kapanıyor vs. zarar görebilecek durumlar yaşıyor.Bunlar yerine 3.0 yüksek hızlarda taşınabilir harddiskler ile hem daha yüksek kapasitelere ulaşabilir hem de tüm cihazlarınızda kullanabilirsiniz.

Özetle:
Cihazın içine harddisk takmak ile USB’den bağlamanın çok büyük bir farkı yok. Hatta usb harddisk içine takılandan daha hızlı çalışabiliyor.

Cihaza ssd takmak ile harddisk takmanın yükleme ekranları dışında çok bir farkı yok.

Yüksek kapasiteli taşınabilir 3.0 harddiskler cihaz içine takılan sabit harddisklerden hem fiyat hem de hafıza olarak daha avantajlı.

Burada yazdıklarımdan herkes yararlanabilmeni diye ayrı bir konu oluşturdum.

Son düzenleme:
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
Arkadaşlar burada sorulmadı fakat genel olarak internette insanların beğenmesinden yanlış anlamasından önüme düştüğü için bu konuyu açığa kavuşturmak istedim,

Konumuz şu twit:

Bu twitteki kişi roxanne kendisi psx-place’te ve psdevwiki’de adminlik editörlük görevlerini yapıyor. Kırılma konularında gayet bilgili zaten dediğim gibi bu konuda bir site yönetiyor fakat kendisi bizim kabul ettiğimiz açık geliştiricilerinden değil(sleirsgoevy veya specter’dan bahsediyorum) kendisi genel olarak bildiğim kadarıyla geliştirici de değil forumda ve wiki’de adminlik ve editörlük yapıyor.

Twite dönecek olursak, bu twitte benim bildiğim kadarıyla user-agent dediğimiz yapı bulunuyor ve cihazın basit bilgilerini gösteriyor, yani burada gördüğünüz satır ile webkit açığının bulunmasının pek bir bağlantısı yok. Tahmin ediyorum ki sazan.avi yapıp sorgulamayan insanlarla dalga geçilmek istenmiş görünüşe göre başarıya da ulaşmış gibi gözüküyor.

Aylar önce ps5’in user-agent’i sızmıştı ve gündeme gelmişti çünkü ps5’in tarayıcı kullanıp kullanmayacağını webkit sürümünün ne olduğu hakkında bilgiler veriyordu fakat yine de açık söz konusu değildi.

Ps5 ile ilgili user-agent twitine şuradan ulaşabilirsiniz:
Biz bunun doğrusunu sizlere bu yazımızda aktarmıştık şimdi ana Akım PlayStation sitelerine de aynı açıklama düşmüş ^^

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
7.55 yazılımı kırılır kırılmasına da tahminimce 2 yada 3 ay bekleriz gibi yani şubat sonuna kadar da webkit yayınlanmaz bence
Hocam aslında 7.02’deki webkit sanırım düşük bir ihtimal olsa da çalışıyor şu anda, ona yeni adresler eklemek zamanla yapılabilir ama kernel exploit o ne kadar zamanda gelir işte onu kestiremiyorum ama sleirsgoevy’den yakın zamanda aha ben bitirdim diye bir jailbreak bekliyorum. Ansızın gelecek bence jailbreak.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

vdtycl4

Kullanıcı
18 Temmuz 2020
618
638
93
Hocam aslında 7.02’deki webkit sanırım düşük bir ihtimal olsa da çalışıyor şu anda, ona yeni adresler eklemek zamanla yapılabilir ama kernel exploit o ne kadar zamanda gelir işte onu kestiremiyorum ama sleirsgoevy’den yakın zamanda aha ben bitirdim diye bir jailbreak bekliyorum. Ansızın gelecek bence jailbreak.
Benim düşüncem en erken mart ayında çıkar daha erken çıkacağını sanmam çünkü 7.02 çıkalı 1 ay olmadı peş peşe jailbreak yayınlamazlar araya en az 2 yada 3 ay girer zaten 6.72 de temmuzda kırıldı 7.02 ise aralık sonlarına doğru kırıldı 7.02 ile 7.55 arasında da en az 3 ay zaman dilimi olur

Jun Misugi

Kullanıcı
14 Ocak 2021
69
21
8
Ps5'in Exclusive oyunları gelsin PS4'ü de salabilirler

Nyks58

Kullanıcı
7 Temmuz 2020
183
276
63

saiyanemre

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
24 Eylül 2020
298
260
63

kayipars42

Kullanıcı
12 Aralık 2020
8
6
3
Merhaba arkadaşlar yazılanları okuyorum da birsey den emin olamadım sizden bilgi talep ediyim dedim bende 8.00 surum bir ps4 var şimdi bu 8.00 kirilamiyor mu açık yok mu bunu tam bir anlatabilir misiniz lütfen ona göre bekliyim.

kayipars42

Kullanıcı
12 Aralık 2020
8
6
3
Arkadaşlar Twitter de Andrew2007 isimli kullanıcı sleirsgoevy adlı arkadaşla yazisma resmini paylaşmış ve üstüne şunu yazmış
"Do not update and wait patiently! 8.00 has a kernel exploit, but no webkit." bunun üzerine kafam iyice karıştı.

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
@Croesus hocam dediğiniz gibi açık 8.0'da kapatılmış. Sony fl0w'a açık kapanmış mı diye sonradan sormuş. Bu nasıl bir mantık anlamadım. :D

Hocam işte dediğimiz gibi, sürümü yayınlayıp kapandığını onaylatmışlar benim yazdığımın birebir aynısı.

Hocam işler karışık, son gelişmelere göre 8.0'da çalışıyor olması çok zor çünkü 8.0 çıktıktan bir kaç gün sonra çözüldü olarak işaretlenmiş, bu yüzden 7.55 diye düşünmek yararımıza olacaktır.
Ekli dosyayı görüntüle 1293

Görüldüğü gibi 19 ekimde çözüldü olarak işaretlenmiş, Ekli dosyayı görüntüle 1294
14'ünde de 8.0 çıkmış, bu demektir ki denediler ve açığın kapandığı tespit edildi.

Bakın bu 6.72 açığındaki işleyiş, sürüm yayınlanıyor kapandığı onaylanıyor ve resolved olarak işaretleniyor.
Ekli dosyayı görüntüle 1296

Hocam şimdi insanlar çalışıyor ama eğer 7.02 alabiliyorsan 7.02 al, bu iş için biraz bekleyebiliriz çünkü açığı ps4 için sıfırdan yazıyorlar sanırım, tabi değiştirmeye çalışırsanız 8.0 gelmesi de bir risktir.

Ama her zaman değer eski çıkan açıklarda daha yüksektir, çünkü sürüm yükseltilebilir ama düşürülemez(*).
4.55>=5.05>=6.72>7.02

Fakat söylemek gerek ki kırılabilen son model cihazlar daha sessiz ve iyidir.
Merhaba arkadaşlar yazılanları okuyorum da birsey den emin olamadım sizden bilgi talep ediyim dedim bende 8.00 surum bir ps4 var şimdi bu 8.00 kirilamiyor mu açık yok mu bunu tam bir anlatabilir misiniz lütfen ona göre bekliyim.
Hocam şimdi bu sorunuzun cevabına gelirsek
Arkadaşlar Twitter de Andrew2007 isimli kullanıcı sleirsgoevy adlı arkadaşla yazisma resmini paylaşmış ve üstüne şunu yazmış
"Do not update and wait patiently! 8.00 has a kernel exploit, but no webkit." bunun üzerine kafam iyice karıştı.
Hocam şimdi ilk olarak andrew güvenilir bir kaynak değil hatta kendisi dolandırıcı olarak bilinir ve tanınır, sleirsgoevy ile konuşması da şu yüzden garip bu iki kişi birbirini Twitter’da takip etmiyor ama Velev ki diyelim buradaki tüm durumlar doğru adam resimde 8.0 için 7.02 gibi webkit yok demiş, şimdi bunu demesi kernel exploit olduğunu göstermez zaten bu olmadığı için o sürümde deneme de yapılamaz. Yani özetle andrew yine sallamış, sleirsgoevy’nin ağzından böyle birşey çıksa buralar karışırdı emin olun.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

kayipars42

Kullanıcı
12 Aralık 2020
8
6
3
Yani bundan şunu mu anlamam gerekiyor 8.0 kırılabilir bir sürüm açık var ama hackerlar isterse

Croesus

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
5 Ekim 2020
1,395
3,981
113
Yani bundan şunu mu anlamam gerekiyor 8.0 kırılabilir bir sürüm açık var ama hackerlar isterse
Hayır, 8.0 ile ilgili herhangi bir gelişme yok bunu net bir şekilde söyleyebilirim. Geçtiğimiz Ekim ayında açık disclose edilmemişti ve 8.0 güncellemesi vardı p yüzden 8.0 diye düşünmüştük ama açık 7.55’e kadarmış. Aylar öncesinden dememin sebebi eğer flow isterse iki aya jailbreak çıkar demiştim bakın şimdi iki ay oldu işte jailbreak geliyor söylemek istediğim buydu.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
PS5 KONSOL BİLGİLERİ

saiyanemre

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
24 Eylül 2020
298
260
63
Hayır, 8.0 ile ilgili herhangi bir gelişme yok bunu net bir şekilde söyleyebilirim. Geçtiğimiz Ekim ayında açık disclose edilmemişti ve 8.0 güncellemesi vardı p yüzden 8.0 diye düşünmüştük ama açık 7.55’e kadarmış. Aylar öncesinden dememin sebebi eğer flow isterse iki aya jailbreak çıkar demiştim bakın şimdi iki ay oldu işte jailbreak geliyor söylemek istediğim buydu.
Hocam bu stream in her seferinde gerçekleşmesi demek gelişmenin de olacağı anlamına mı geliyor

kayipars42

Kullanıcı
12 Aralık 2020
8
6
3
Himmm anladım hocam peki size son bir sorum var 8.0 guncellemesinde herhangi bir gelişme olmaması webkit olsun açık olmadığından mi yoksa ileri zamanlarda ugrasilacak bir sürüm olmasından mı açıkçası hayallerim kırıldı 8.0 cihaz guncellemiyorum da kaldi mi böyle yani 😀

Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım