Merhaba. Öncelikle benim ve ben gibi saat çipinin pili bozulan PS4 e sahip kişiler için asla üzücü bir haber değil gelecek olan kırılma. Ben bir yıldır PS4 te hiçbir oyun çalıştıramıyorum. Onca para biriktirerek aldığım kutulu Red Dead Redemption 2 oyunu diskle bile çalışmaz oldu. Ya makinenin içi açılıp saat çipi pili değişecek ki düzelmesi kesin değilmiş veya jailbreak olmak zorunda. Sony saat düzeltme yerinde diyor ki: "Sen bir PS4 ünü internete bağla, son güncellemeyi yükle, PSN e gir ve saatini - tarihini düzelteyim." İyi diyorsun yapıyorsun çalışıyor tekrar oyunlar ama makinenin fişini çektiğinde veya elektrik kesilip geldiğinde tekrar açınca yine saat tarih bozuluyor. Tekrar düzeltmeni istiyor aynı şekilde. Yazsan da doğru kabul etmiyor illa internete bağlayıp PSN e gireceksin kendisi düzeltecekmiş. Yani uzun lafın kısası makineyi kıramayalım diye yapılmış bir tuzak haline getirilmiş bu tarih - saat ayarlarının kendi kendine bozulmasıyla makinenin oyun çalıştırmaz hale gelmesi. 550 TL lik oyunları böyle tuzaklarla sattırabileceklerini sanmaları gerçekten çok üzücü. Bir yıldır PS4 kutusunda bekliyor. Bu sıkıntıyı yaşayanlar için yeni jailbreak çıkması PS4 lerinin resmen yoğun bakımdan uyanması demek. İnternetten araştırmalarımda çoğu eski makineye sahip kişinin bu sorunu yaşadığını ve sorunu ancak jailbreak ile tam olarak düzelttiklerini öğrendim. Şimdilik sorun çıkarmayan makinelerin de saat çiplerinin pili belli bir süre sonra bozulacağı için aynı duruma geleceğini ve bir gün PS4 için PSN kapanırsa makinelerinin jailbreak olmadan kullanılamayacağını çoğu yer de açıklamış bu tuzak yüzünden. Yani sizde henüz olmadı diye sevinmeyin elinde sonunda olacak ne yazık ki. 8.03 e sorunun yazılım bozulmasından dolayı olduğunu sanarak geçmek zorunda kaldım. Hala sorun devam edince gerçekler ortaya çıktı. Update yapmak zorunda bırakıldım makine elden gidiyor diye. Lütfen böyle tuzaklara düşmeyin.