SON ÇIKAN POPÜLER OYUNLAR

PS4 HACK HABER PS4 9.03 - 9.04 - 9.50 Versiyon Ne Zaman Kırılacak? | ANA KONU

Ne Zaman Kırılacak?

• Kullanılan toplam oy
    66

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,485
113
ANDY VİDEOSU YAYINLANMASI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI - AZ KALDI BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

EfeTaşkıran

Kullanıcı
24 Mart 2022
93
16
8

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,485
113
Bu ne videosu açıklarmısın
Günlerdir haberlerini paylaştığımız Andy'nin ipuçlarını verdiği ve hackerların bu az bilgilerle kırmaya çalıştıkları konferansın tam videosu.
Bu video şu an kırmaya çalışanların çok işine yarayacağı kesin yani çok daha detaylı kendi konsolunu nasıl kırdığını yani ne yaptığını eğer bu konferansta anlattı ise yada onu anlatmasa bile kernel exploite ulaşmak yani kırılma için ek bilgiler verdi ise bunu dinleyebileceğiz. Daha çok kırmayı yapanların işine yarayacak ve kırma yani kernel exploit nasıl yapılır bunun ipucunu vermesi ümit ediliyor. Bizler sadece yorum yapabiliriz.
Yani canlı değil zaten geçtiğimiz hafta yapılan bu konferansın videosu daha yeni yayınlanıyor. Zaten böyle de söylemişlerdi sonra yayınlanacak diye.
Ve ben bunu da yazmıştım zaten gözden kaçırmışsınız.

EfeTaşkıran

Kullanıcı
24 Mart 2022
93
16
8
Günlerdir haberlerini paylaştığımı Andy'nin ipuçlarını verdiği ve hackerların bu az bilgilerle kırmaya çalıştıkları konferansın tam videosu.
Bu bide şu an kırmaya çalışanların çok işine yarayacağı kesin yani çok daha detaylı kendi konsolunu nasıl kırdığını yani ne yaptığını eğer bu konferansta anlattı ise yada onu anlatmasa bile kırılması için ek bilgiler verdi ise bunu dinleyebileceğiz. Daha çok kırmayı yapanların işine yarayacak ve kırma yani kernel exploit nasıl yapılır bunun için ipucu vermesi ümit ediliyor. Bizler sadece yorum yapabiliriz.
Yani canlı değil zaten yapılan bu konferansın videosu daha yeni yayınlanıyor. Zaten böyle de söylemişlerdi sonra yayınlanacak diye.
Ve ben bunu da yazmıştım zaten gözden kaçırmışsınız.
Umarım bu video konsol kırmaya çalışanlara yardımcı olur ve hemen çıkar yeni jb

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,485
113
VİDEO YAYINA BAŞLADI.

EfeTaşkıran

Kullanıcı
24 Mart 2022
93
16
8
Vidyodan bişey anlayan varmı ben 2 şey anladım

-Bluray yazıcıyı pc ye takıp cd yide ona takıp öle iso dosyasını yüklicez ve ps4e takıcaz
-adam nasıl yapıldıgını gösterdi artık jb geldi derim

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,485
113
O bluray CD 'yi ele geçirmek yeter bence. Alıp kopyasını çıkartıp satacaksın. 🙃

CD 'yi tak - Play'e bas - İlk 5 saniyede bir bildirim gelip sonraki 10 saniyede kernel exploit başarılı diyor yani muhtemelen Debug settings açılmıştır. Ama bilemiyorum tabi.

Konferansta Andy zaten önceden paylaşılan pdf 'yi %95 aynısını okudu yani yeni bir şey fazla eklemedi.
Yani kırmayı deneyenlere çok fazla bilgi vermedi bence bakalım hackerlar ne diyecek bu konuya.
Ama videonun en sonunda Demo CD 'si ile (her ne kadar ilk seferinde kernel panic yaptı ise de) ikincide başardı.

cakomo

Kullanıcı
4 Aralık 2021
12
2
3
Yemin ederim sırf şu hack olayını beklemekten 3 aydır konsolu açıp oyun oynayamıyorum. Yanlışlıkla interneti açarım da güncelleme olur diye.
Bu hafta içerisinde çıkmış olur mu acaba kırma iso'su ?!?!?!

EfeTaşkıran

Kullanıcı
24 Mart 2022
93
16
8
Yemin ederim sırf şu hack olayını beklemekten 3 aydır konsolu açıp oyun oynayamıyorum. Yanlışlıkla interneti açarım da güncelleme olur diye.
Bu hafta içerisinde çıkmış olur mu acaba kırma iso'su ?!?!?!
1. Knk menüde yüklü oyunun varsa onları oyna mesela bende gta var 4-6 aydır oynuyorum JB yi bekleyene kadar bayada sarıyo
2.interneti kapat zaten kapalıysa bişe olmaz

EfeTaşkıran

Kullanıcı
24 Mart 2022
93
16
8

Bu vidyodan sonra bazı kişiler şimdiden 9.03-9.04 JB si çıktı diye vid atmya başlamışlar

Dussosa

Kullanıcı
22 Haziran 2022
29
3
3
Bu mesaj silinmiştir.

Son düzenleme:

EfeTaşkıran

Kullanıcı
24 Mart 2022
93
16
8

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,485
113
Tam olarak anlamadım. Bir şey paylaşıldı ve arkadaş 9.00 konsolda bluray üzerinden otomatik jailbreak yapan uygulama yaptım diyor.
Henüz bir dosya paylaşmadı ama yorumlardan birinde (İspanyolca) USB de takılı olmalı nasıl kalıcı olacak gibi soruyor cevap olarak
bu jailbreak USB kullanmıyor demiş. Google translate ile çevirdiğimde. Yani USB 'siz bluray CD üzerinden 9.00 kırması olamaz diye
düşünüyorum yani USB olmadan ama bakalım yarına ek bilgiler verirlerse daha iyi anlarız.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,485
113
Bu daha da ilginç. PS5 konsolunda orijinal bir oyun konsola usb den bağlanan harici depolama aygıtı içine yani PS5 konsol içinde yüklü olan bir oyun harici depolamaya taşınıyor sonra bu hdd ps5 ten sökülüp kırık PS4 9.00 konsola takılıp ftp ile buna bağlanılıp bu dosyaları yedekleyebiliyorsun.
Buraya kadar her şey normal. Adam Astro boy oyununu bu şekilde kırık PS4 te bağlanıp dosyaları yedeklemiş ve linkini paylaşmış.
Sonra ters işlemi deneyin demiş yani kendisinin paylaştığı bu oyunu PS5 konsollarda sizler deneyin çalışıyor mu bakın diyor.
Deneyip çalıştığını yazanlar var galiba ama emin değilim.

Bu yukarıda anlattığımın orijinal İngilizcesi bu.
1- Get a HD format on PS5 as extended
2- Move the content to the extended HD
3- Connect the HD to the PS4 jailbreak
4- Open FTP and you will see and be able to copy the files

Sonra da ters işlemi anlatmış yani sizler deneyin demiş. Bunun için yapılacaklar şu yani PS5 konsolu olanlar şunu yapıp deneyecek. Tabi aynı zamanda kırık 9.00 konsolları da olması gerekiyor. Bu imkanı olanlar denesin bakalım bu paylaşılan orijinal PS5 oyunu sizin PS5 konsolda çalışacak mı?

- Linkte-yanda verilen Astro boy oyununu indirin. HDD PS5 ASTROBOOT.rar
- PS5 konsola harici bir disk (HDD) bağlayıp formatlayın yani harici genişleme deposu olarak ayarlayın. (Flash bellekler olur mu bilmiyorum.)
- Format sonrası bu hdd'i PS5 konsoldan söküp PS4 9.00 kırık konsola bağlayın.
- FTP ile konsolunuza bağlanıp mmt/ext0 klaörüne gidip oraya yani bağladığınız bu hdd içine dosyaları kopyalayın. (Rar den çıkartılacak sanırım)
- Kopyalama bitince PS4 'ten bu HDD 'i çıkartıp PS5 'e bağlayın
- Ve oyunu bağladığınız bu harici HDD 'den konsol dahili hafızasına taşıyın
ve bakın bakalım oyun gözüküp çalışıyor mu denmiş.

Eğer böyle bir şey mümkün ise jailbreaksiz orijinal PS5 oyunlarını oynamanın bir yolu bulundu demektir. Çok ilginç.
Yani oyunları ps5 te satın alan kişinin aynı zamanda 9.00 kırık konsolu da varsa dosyaları PS5 ten harici hdd içine alıp ps4 te kopyalayıp sonra tekrar başka bir ps5 içine atabiliyor gibi bir mantık çıkıyor ortaya. Deneyen haber versin.

1- Download files.. inside has the Astroboot game
2- Format an external hard drive as extended on PS5
4- Open FTP and go to mmt/ext0 and copy the files there
5- Disconnect the PS4 HD and connect to PS5
6- Move the game to the PS5 internal memory and see if it works! (10.23 GB)

Son düzenleme:

EfeTaşkıran

Kullanıcı
24 Mart 2022
93
16
8
Bu daha da ilginç. PS5 konsolunda orijinal bir oyun konsola usb den bağlanan harici depolama aygıtı içine yani PS5 konsol içinde yüklü olan bir oyun harici depolamaya taşınıyor sonra bu hdd ps5 ten sökülüp kırık PS4 9.00 konsola takılıp ftp ile buna bağlanılıp bu dosyaları yedekleyebiliyorsun.
Buraya kadar her şey normal. Adam Astro boy oyununu bu şekilde kırık PS4 te bağlanıp dosyaları yedeklemiş ve linkini paylaşmış.
Sonra ters işlemi deneyin demiş yani kendisinin paylaştığı bu oyunu PS5 konsollarda sizler deneyin çalışıyor mu bakın diyor.
Deneyip çalıştığını yazanlar var galiba ama emin değilim.

1- Get a HD format on PS5 as extended
2- Move the content to the extended HD
4- Open FTP and you will see and be able to copy the files

Sonra da ters işlemi anlatmış yani sizler deneyin demiş. Bunun için yapılacaklar şu yani PS5 konsolu olanlar şunu yapıp deneyecek. Tabi aynı zamanda kırık 9.00 konsolları da olması gerekiyor. Bu imkanı olanlar denesin bakalım bu paylaşılan orijinal PS5 oyunu sizin PS5 konsolda çalışacak mı?

- Linkte-yanda verilen Astro boy oyununu indirin. HDD PS5 ASTROBOOT.rar
- PS5 konsola harici bir disk (HDD) bağlayıp formatlayın yani harici genişleme deposu olarak ayarlayın. (Flash bellekler olur mu bilmiyorum.)
- Format sonrası bu hdd'i PS5 konsoldan söküp PS4 9.00 kırık konsola bağlayın.
- FTP ile konsolunuza bağlanıp mmt/ext0 klaörüne gidip oraya yani bağladığınız bu hdd içine dosyaları kopyalayın. (Rar den çıkartılacak sanırım)
- Kopyalama bitince PS4 'ten bu HDD 'i çıkartıp PS5 'e bağlayın
- Ve oyunu bağladığınız bu harici HDD 'den konsol dahili hafızasına taşıyın
ve bakın bakalım oyun gözüküp çalışıyor mu denmiş.

Eğer böyle bir şey mümkün ise jailbreaksiz orijinal PS5 oyunlarını oynamanın bir yolu bulundu demektir. Çok ilginç.
Yani oyunları ps5 te satın alan kişinin aynı zamanda 9.00 kırık konsolu da varsa dosyaları PS5 ten harici hdd içine alıp ps4 te kopyalayıp sonra tekrar başka bir ps5 içine atabiliyor gibi bir mantık çıkıyor ortaya. Deneyen haber versin.

1- Download files.. inside has the Astroboot game
2- Format an external hard drive as extended on PS5
4- Open FTP and go to mmt/ext0 and copy the files there
5- Disconnect the PS4 HD and connect to PS5
6- Move the game to the PS5 internal memory and see if it works! (10.23 GB)

Ps5 oyunlarını ps4 temi oynıcaz yani bu yöntemle yoksa satın alıdıgımz ps5 oyunlarını başka bir ps5 e aktarabiliyormuyuz

gency

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
29 Haziran 2021
120
33
28
Ps5 oyunlarını ps4 temi oynıcaz yani bu yöntemle yoksa satın alıdıgımz ps5 oyunlarını başka bir ps5 e aktarabiliyormuyuz
senin bu cevabın Temel'in düz mantık fıkrasına benziyor :)))))
ps4 te oynanabilen oyunları bu şekilde yapabiliyorsundur yani gidip Deathloop'u ps4 te oynayamazsındır sonuçta

"DÜZ MANTIK

Temel bir yarışmaya katılmış ve yarışmada dereceye girmiş ödül olarak temele bir kitap vermişler.
kitabın adı düz mantık.temel ben bunu okuyamam bana kısaca anlatın demiş.adam başlamış anlatmaya

Adam: sizin evde akvaryum varmı
Temel: var
Adam: akvaryum olduğuna göre içinde suda vardır
A: su olduğuna göre içinde balıkta vardır
T: var
A: balık olduğuna göre sende hayvan sevgiside vardır
A: hayvan sevgisi olduğuna göre sende insan sevgiside vardır
A: insan sevgisi olduğuna göre senin kız arkadaşında vardır
A: kız arkadaşın olduğuna göre sen ibne değilsin
T: evet

Temel kitabı koltuğunun altına almış eve giderken dursun karşısına çıkmış

Dursun: o kitap ne
Temel: yarışmadan verdiler
Dursun: konusu ne
Temel: bak şimdi.sizin evde akvaryum varmı
Dursun: yooook
Temel: o zaman sen ibnesinnn "

EfeTaşkıran

Kullanıcı
24 Mart 2022
93
16
8
senin bu cevabın Temel'in düz mantık fıkrasına benziyor :)))))
ps4 te oynanabilen oyunları bu şekilde yapabiliyorsundur yani gidip Deathloop'u ps4 te oynayamazsındır sonuçta

"DÜZ MANTIK

Temel bir yarışmaya katılmış ve yarışmada dereceye girmiş ödül olarak temele bir kitap vermişler.
kitabın adı düz mantık.temel ben bunu okuyamam bana kısaca anlatın demiş.adam başlamış anlatmaya

Adam: sizin evde akvaryum varmı
Adam: akvaryum olduğuna göre içinde suda vardır
A: su olduğuna göre içinde balıkta vardır
A: balık olduğuna göre sende hayvan sevgiside vardır
A: hayvan sevgisi olduğuna göre sende insan sevgiside vardır
A: insan sevgisi olduğuna göre senin kız arkadaşında vardır
A: kız arkadaşın olduğuna göre sen ibne değilsin
T: evet

Temel kitabı koltuğunun altına almış eve giderken dursun karşısına çıkmış

Dursun: o kitap ne
Temel: yarışmadan verdiler
Dursun: konusu ne
Temel: bak şimdi.sizin evde akvaryum varmı
Dursun: yooook
Temel: o zaman sen ibnesinnn "
😂😂👌

sirinbaba33

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
19 Temmuz 2020
184
100
28
Bu yöntemle ps5 e yüklenmiş horizonın ps4 versiyonu dump edilebilir mi?

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: Pro
CUH Kodu: 7216b
Kapasite: 1 TB SSD
Versiyon: 6.72
Alım Yılı: 2021
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: PS5 PRO BLURAY
CFI Kodu: 7021
Kapasite: 2 Tb
Versiyon: 10.20
Alım Yılı: 2024
PC BİLGİLERİ
İşlemci: intel i7 i3700
Ram: DDR5-32 GB
HDD: 3 TB -SSD
Ekran Kartı: Nvidia Geforce Rtx 4080
İşletim Sistemi: Windows 11 64Bit
NINTENDO SWITCH BİLGİLERİ
Model: OLED
Kapasite: 512 GB
Versiyon: 18.1.0
CFW:
Alım Yılı: 2023
XBOX SERIES BİLGİLERİ
Model: Series X
Kapasite: 1 tb
Yazılım Sürümü:
Oyuncu Kimliği:
Alım Yılı: 2024

Burak06031

Kullanıcı
23 Mart 2022
10
4
3
ps4 icin ne durum şu anda ben pek bir şey anlayamadım kusura bakmayın???

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,485
113
Bilmiyoruz. Bu twitter'daki haber öyle bir patlama da yapmadı hala bakalım gün içinde ne olacak. Muhtemelen kendi satın aldığın PS5 oyununun içindeki dosyaları (alınan PS5'e göre şifreli dosyalar olmalıdır bunlar) kırık 9.00 PS4 te dosyaları görüp kopyalayabiliyorsun ve sonra tekrar geri PS5 te çalıştırabiliyorsun buraya kadar mantıklı ama işte adam başkaları da benim bu oyunu denesin diye paylaşmış yani başka PS5 lerde çalışır mı acaba diye? Bunun sonucunu bekliyoruz yani deneyenler olursa yazarlar.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,485
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,485
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,485
113
PS5 oyunları sadece PS5 konsolun dahili M2 SSD hdd içinden oynanabilir. PS4 'te çalıştırılamaz.
Sadece PS4 oyunları PS5 'in dışarıdan usb ile bağlanabilecek harici hdd (genişletilmiş depolama) üzerinden çalıştırılabilir.
Ama PS5 oyunları harici hdd içinde sadece depolanabilir ama oynanamaz. Oynanmak için tekrar PS5 konsol dahilisine aktarılmalıdır.
PS5 oyunları boyutu büyük olduğu için ve PS5 dahili M2.SSD boyutları küçük ve çok pahalı olduğu için insanlar şunu yapıyorlar.
Oyunu satın alıp PS5 konsola indirdikten sonra harici usb hdd içine taşıyorlar yani yedekte bekletiyorlar böylece dahili M2 ssd de yer açılıyor.
Ne zaman oynayacaklarsa bu oyunu usb hdd den M2 sdd içine taşıyorlar. Böyle idare ediyorlar.

ArsoN

Kullanıcı
15 Nisan 2021
3
0
1
Bu bluray disk yöntemi, eski sega dreamcast ve playstationda kullandığımız yöntem gibi olabilir belki. O yıllarda kopya oyunu açmadan önce diski konsola takardık, içerisinde ki uygulama çalışırdı ve hack diskini çıkarıp oynayacağımız oyunu açardık. Tek disk 7-8 sene sorunsuz çalıştı.

cnylmz

Kullanıcı
23 Haziran 2022
4
0
1
Selam herkese yeni katıldım foruma güncel olarak şimdi tam olarak ne diyebiliriz ne zamana çözülmüş olur JB olayı 1 2 hafta kaldı diyebilirmiyiz.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,485
113
Son düzenleme:

EfeTaşkıran

Kullanıcı
24 Mart 2022
93
16
8
Hiç gelişme yokmu 1-2 aya çıkar diyolar jb veya yeni oyunlar çıktıgında jb hemen çıkar diyolar
2022 ay sonu falan ?

demirjan

Kullanıcı
5 Ocak 2022
1
0
1
Jb cıktıgında oyunlar hemen çıkıyor mu? İndiriliyor mu?

EfeTaşkıran

Kullanıcı
24 Mart 2022
93
16
8

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,485
113
Jb cıktıgında oyunlar hemen çıkıyor mu? İndiriliyor mu?
Hangi sürüm kırıldı ise o sürüme kadar destekli oyunlar hemen dump edilebilir yani kendinde olan oyunları paylaşacak kişiler dump işlemini de biliyor ise (yeni bir sürüm kırıldığında dump payloadı için bir kaç gün çıkması beklenebilir) kendilerinde bulunan oyunları, oyun CD'lerinden yada önceden PSN den satın aldılar ve konsollarında halen yüklü ise bu oyunları hemen dump edebilirler. Dump dediğimiz oyun dosyalarını çıkartmak oluyor ve sonra fake pkg yaparak (özel programı var) bunu upload edip dünya ile paylaşırlar.

Yani yeni sürüm kırıldı mı herkes yarışır zaten yani paylaşacak kişiler en iyi oyun ilk ben paylaşayım diye hızlı davranırlar ama dediğim gibi önce yeni sürüm kırılır ve stabil olup olmadığı beklense daha iyi olur ve sonra bir iki güne oyunlar internete düşer. Sonra biz sizlerle indirme linklerini paylaşırız siz de hemen indirirsiniz.

Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım