Ben yurtdışında çalışıyorum burada sıkıntı değil karar veremedim Eylül gibi gelince series x veya ps5 alıp geleceğim
Güçlü yani iyi işlemci - ram ve ekran kartı olan bir PC sahibi iseniz Xbox çok fazla bir şey ifade etmeyebilir.
Eğer dediğim gibi güçlü bir PC'niz yok yada var ama yine de tercihiniz konsoldan yana ise Xbox tercih edebilirsiniz.
Playstation tercih etmek için ise genelde maddi durum kaynaklı konsol ve oyunlara para vermeden ulaşmak isteyenler tercih etmektedir.
Yani olası kırılan versiyona kadar olan oyunları oynamak isterseniz tabi online multiplayer gerçek oyunlar haricinde genel olarak single-tek kişilik oyunları oynamak istediğinizde ve en son çıkan oyunlar olmasa da oyunlara para vermeden oynamak istendiğinde Playstation tercih edilebilir.
Henüz Xbox yeni konsollar tam manasında hiç kırılmadığından oyunlara para vermek istemeyenler Playstation tercih etmek durumunda kalıyor. Ayrıca Xbox ya gerçekten kırılmayacak kadar iyi bir yazılım yaptı yada sunduğu Game pass oyun hizmeti sayesinde parası olan yabancılar için yada iyi kazanan kişiler bu oyun sistemine kolay abone olabildikleri için bu konsolu kırmakla uğraşan çok fazla kişi yok.
Şimdi benzeri bir hizmeti Playstation da önümüzdeki bir iki aya Haziran 2022 de Yeni Plus sistemi olarak getiriyor yani PS tarafı da Xbox gibi daha alternatifli oyun oynama aboneliği getiriyor yani oyunları Xbox gibi PC 'de de oynatabilecek bir abonelik altyapısı geliyor.
Her iki konsola güç olarak bakarsak kağıt üzerinde Xbox daha güçlü gözüküyor. Ama gerçekte yani bizler oyun oynarken bir fark görüyor yada hissediyor musunuz derseniz öyle abartılacak bir fark olmadığını söyleyebilirim. Yani güç farkına bakarak seçim yapmak doğru olmaz.
Sonuç olarak düşünmeniz gereken bir kaç konu var sadece. Karar verebilmeniz için bunlardan bahsedeyim.
- Her iki konsolda benzeri fiyatlarda yani her ikisini de alabilecek durumda gibisiniz yani para sorun değilse bu seçenek eleniyor.
- Maddi durumunuz istediğiniz oyunları almaya uygun ise Xbox da olur PS5 de olur sizin için fark etmeyecektir.
Ama oyunlara para vermek istemiyorum diyorsanız şimdilik tek seçenek PS tarafı yani PS5 kırılma olasılığı var ama Xbox tarafında henüz yok.
- Parayla oyun alacaksanız zaten son sürüm yazılım kullanırsınız yani online oyun oynayabilirsiniz. Ama kırık konsol tercih ederseniz online oyun oynayamazsınız yani PS5 tercih ettiğinizde ancak kırılan sürüme kadar çıkmış olan oyunları ve sadece tek kişilik oyunları oynayabilir ve daha yeni çıkan oyunları oynayabilmek için daha üst bir sürümün kırılmasını beklemek durumunda kalırsınız yada kırık konsoldan vazgeçip orijinal sürüme dönme olayı her zaman var tabi.
Özetle;
Online oynamak istiyor ve en son çıkan oyunlara para veririm diyorsanız Xbox da olur PS5 Orijinal yazılım da olur ikisini de alabilirsiniz.
Ama online oyun mühim değil ve oyunlara para vermeyeyim ve son oyunları oynamak için gerekirse 1-2 sene arası bekleyebilirim sıkıntı yok diyorsanız tercihiniz tabi PS5 ten yan olması daha mantıklı olacaktır.
Ayrıca ek olarak PS tarafında kırılma olursa oyunlara TR Altyazı yaması yapılabilecektir.