-
Öne çıkan konu
- 9 Haziran 2020
- 6,987
- 40,322
- 113
ŞEFFAF EKRAN İLE KAFAMIZDA CİHAZ TAKILIYKEN ETRAFI GÖREBİLMEMİZ İYİ OLMUŞ VE KUMANDALAR DA BU ŞEKİLDE DAHA İYİ OLMUŞ.
Bizde o günlerden geçtik zamanında mutlaka yapmalısın ama sana dikkat etmen gereken çok önemli bir şey söyleyeceğim yoksa sorulardan oyunu yüklediğine pişman olursun tek tek linkleri kontrol edeceksin ve oyunu sende indirecek kuracaksın makinanda @fıro bilir ben her oyunu kendi makinemde test ediyordum baştan sağma yapma yani birazda görsellik kattınmı tamamdır bizi kurtarırsın zaten ben paylaşım pek yapmıyorum performansın yüzde 10 nunu anca sunuyorum buraya oda baybarsturan emre ve firo gibi değer verdiğim arkadaşlarım var diye neler yazmışlar hangi konuları açmışlar diye iki sohbet edip çıkıyorum ama sen zımba gibisin güzel paylaşımlar yap herkesten önce lınkleri kontrol ederek yayınla baybars abin hangi konuya yetişssin nereye kadar adamı zaten yoruyoruz...tamamdır abi elimden geldiğince yaparım artık
abi maalesef oyunu konsoluma kuramam çünkü yeterli yer yok konsolda yer olsa test ederim ama dediğim gibi test etmek mümkün değil şuanlık belki ilerde harddisk alabilirsek durum değişebilirBizde o günlerden geçtik zamanında mutlaka yapmalısın ama sana dikkat etmen gereken çok önemli bir şey söyleyeceğim yoksa sorulardan oyunu yüklediğine pişman olursun tek tek linkleri kontrol edeceksin ve oyunu sende indirecek kuracaksın makinanda @fıro bilir ben her oyunu kendiş makinemde test ediyordum baştan sağma yapma yani birazda görsellik kattınmı tamamdır bizi kurtarırsın zaten ben paylaşım pek yapmıyorum performansın yüzde 10 nunu anca sunuyorum buraya oda baybarsturan emre ve firo gibi değer verdiğim arkadaşlarım var diye neler yazmışlar hangi konuları açmışlar diye iki sohbet edip çıkıyorum ama sen zımba gibisin güzel paylaşımlar yap herkesten önce lınkleri kontrol ederek yayınla baybars abin hangi konuya yetişssin nereye kadar adamı zaten yoruyoruz...
@hakan_710 Gelsin ya kardeşim. Bende heyecanla bekliyorum.
Şu an birçok 9.00 üstü oyun magic yöntemiyle paylaşıldığından 9.03-9.04 kırılması birilerinin elinde gizli varsa bile paylaşılması mantıksız diye böyle diyorlar yani kısa sürede beklemeyin çünkü 9.50 ve üstü için henüz kernel yok deniyor veya işte 9.60 kırılmadan yeni bir kırma gelmez bu sebeple beklemeyin ve kırık 2. el 9.00 konsol alınız diyorlar yada işte bilinmezlik içinde bekleyin yani 3 ayda beklenebilir 1 sene de yada yarın sürpriz kırılabilir ama bilinmez tabi şansını denemek isteyen bekler.Twitterdaki homebrew ve controlexecute gibi hesaplar sürekli satıp 9.00 alın önerisinde bulunuyorlar. Bunların bu kadar emin konuşması niye olabilir, ben çıldırıyorum gördükçe. Sizlerin fikirleri ne bu konuda?
Hocam eline sağlık. PS5 in son durumları içinde böyle detaylı açıklayıcı bir yazı mevcut mu?PS4 KONSOLLARDA YENİ BİR KIRILMA BEKLEYENLER İÇİN BİLGİLENDİRİCİ BİR YORUMUN (İNGİLİZCE BİLMEYENLER İÇİN
GOOGLE TRANSLATE İLE ÇEVRİLMİŞ) METNİNİ OKUYARAK BİR FİKİR SAHİBİ OLABİLİRSİNİZ.
Artan sayıda PS4 kullanıcısı, 9.03/9.04 ve 9.50/9.51/9.60 Firmwares'e “takılıp kalıyor” ve ne zaman yeni bir Jailbreak beklememiz gerektiğini merak ediyor. İşte bildiklerimiz.
PS4 Jailbreak – Mevcut durum
En yeni ve en iyi PS4 Jailbreak, 2021'de firmware 9.00 için pOOBs4 Jailbreak sürümüydü. O zamandan beri Jailbroken PS4 9.00'a birçok araç ve homebrew oyunu sunuldu. Firmware 9.00, uygun bir fiyata sömürülebilir bir konsol elde etmek için hala oldukça kolay olacak kadar yenidir (aşağıya bakın)
Ancak, 9.03/9.04/9.50/9.51/9.60 son yazılımlarına takılan ve kendilerini neyin beklediğini merak eden artan sayıda insan var.
TL,DR : Sürüm tartışmaları şöyle dursun, 9.03 ve üzeri yazılımlar için halka açık olarak bilinen bir çekirdek istismarı yoktur. PS4'ünüzü jailbreak yapmak istiyorsanız sizin için en iyi seçenek , bu noktada 9.00 veya daha düşük bir donanım yazılımı çalıştıran bir PS4 satın almaktır ( eBay sizin arkadaşınızdır ). Şimdi, Vurgulanacak kadar nadirdir: Bu sefer , yeni bir model almaya çalışmaktansa kullanılmış bir PS4 9.00 satın alma şansınız daha yüksek olabilir , çünkü bunlar bir süredir stokta yok.
Daha yüksek bir bellenime takılıp kalmış ve herhangi bir nedenle 9.00 PS4 satın alamayanlarınız için izlemeniz gereken iki önemli kural vardır: 1) sabırlı olun ve 2) PS4'ünüzü güncellemeyin.
PS4 9.03/9.04/9.50/9.51/9.60 Jailbreak mi? Sabır
PS4 Jailbreak'i bekliyorsanız sabır çok önemlidir. Daha önce de bahsettiğim gibi, iki jailbreak arasındaki ortalama süre yaklaşık 9 aydır. Ama 4 ay kadar düşük, 2 yıl kadar yüksek oldu. İstismar cephesinde önemli bir haber olmadan, kimse bir sonrakine kadar ne kadar süreceğini gerçekten tahmin edemez. Ancak son Jailbreak sadece birkaç ay önce olduğundan, insanlar nefeslerini tutmamalı.
Bir PS4'ü “Jailbreak” yapmak için genellikle iki istismara ihtiyacımız var:
İlk olarak, bir PS4 kullanıcısı olarak kontrol ettiğiniz veriler aracılığıyla imzasız kod çalıştırmak için bir giriş noktası olan bir "usermode" exploit . İkincisi, size cihaz üzerinde daha fazla kontrol sağlayan ve Homebrew Etkinleştiriciler veya "RAM içi" Özel yazılımlar gibi şeylere izin veren, çekirdek istismarı olarak da bilinen bir ayrıcalık yükseltme istismarı .
PS4 9.03/9.04 Jailbreak durumu
9.03/9.04 Kullanıcı modu istismarı – Yeşil
9.03/9.04 kullanıcıları için iyi haber şu ki, bu yazılımlar için iki potansiyel kullanıcı modu açığımız var gibi görünüyor.
- İlki ve muhtemelen bu noktada en iyi bilineni, TheFloW'un PS4'ün Blu-Ray sürücüsündeki güvenlik açıklarından yararlanan BD-JB istismar zinciridir.
- Diğer kullanıcı modu istismarı, sahne ustası Zecoxao'ya göre, donanım yazılımı 9.04'ten itibaren hala açık olan 9.00 Jailbreak için kullanılan aynı Webkit güvenlik açığıdır :
Bununla birlikte, Firmware 9.50'nin Webkit güvenlik açığını yamaladığı iddia ediliyor, bu nedenle 9.50'ye güncellemeyi seçen kişilerin gelecekte konsollarını kullanmakta potansiyel olarak daha zor zamanlar yaşayacaklarını zaten biliyoruz.
9.03/9.04 Çekirdek açığı – Kırmızı
Herhangi bir bellenim için “yeni” bir çekirdek istismarı hakkında sahnede devam eden bir tartışma yok. Saygın bilgisayar korsanlarının hiçbiri şu anda gizli tutulacak herhangi bir "ipucu" paylaşmadı. Bu, kaputun altında hiçbir şey olmadığı anlamına gelmez, ancak kesinlikle insanların sabırlı olması gerektiğini gösterir.
PS4 9.50/9.51/9.60 Jailbreak durumu
9.50/9.51/9.60 Kullanıcı modu istismarı – Kırmızı
Şu anda PS4 9.50 veya üzeri için bir kullanıcı modu istismarının çalışan herhangi bir uygulaması yok gibi görünüyor:
POObs4'te kullanılan webkit kullanıcı modu istismarının yamalandığını biliyoruz
BD-JB söz konusu olduğunda, güvenlik açıklarının bir alt kümesinin 9.50 ve üzeri yazılımlarda hala mevcut olması mümkündür, ancak TheFloW, 9.50'nin bulgularını yamaladığı konusunda oldukça açıktı:
9.50/9.51/9.60 Çekirdek açığı – Kırmızı
Bu açıdan, yakın tarihli 9.5x ve 9.60 yazılımları 9.03/9.04'ün durumunu paylaşıyor: Şu anda 9.00'un üzerindeki herhangi bir donanım yazılımı için halka açık olarak bilinen bir çekirdek istismarı yok. Ayrıca, herhangi bir bellenim için “yeni” bir çekirdek istismarı hakkında sahnede devam eden bir tartışma yoktur. Saygın bilgisayar korsanlarının hiçbiri şu anda gizli tutulacak herhangi bir "ipucu" paylaşmadı. Bu, kaputun altında hiçbir şey olmadığı anlamına gelmez, ancak kesinlikle insanların sabırlı olması gerektiğini gösterir.
Genel olarak, bilgisayar korsanları toplu olarak yayınlarını boşa harcamayacak şekilde "zamanlamaya" çalışırlar. Bu genellikle, istismarı serbest bırakmadan önce belirli bir üretici yazılımının istismarı yamamasını bekleyecekleri anlamına gelir.
PS4 9.03/9.04/9.50/9.51/9.60 Jailbreak'i mi bekliyorsunuz? Güncellemeyin
PS4'te bir donanım güvenlik açığı bulunmadıkça, PS4 Jailbreak dünyası, Sony ve bilgisayar korsanları arasında bir kedi fare oyunu olarak kalacak. Çekirdek istismarları, yayınlandıkları anda (ve günümüzde daha piyasaya sürülmeden önce) yamalanacaklardır; bu, PS4'ünüzü en son ürün yazılımına güncel tutarsanız, asla Jailbreak yapamayacağınızın garantisidir. konsolunuz.
Bir Jailbreak istiyorsanız, PS4'ünüzü olabildiğince düşük bir bellenimde tutmak, hemen hemen bir ön koşuldur . Çevrimiçi oynamak da dahil olmak üzere cihazdaki herhangi bir çevrimiçi hizmete erişememe gibi çeşitli dezavantajları vardır. Ama bu bir seçim .
Sonuç – PS4 9.60 Jailbreak ETA Wen?
Firmwares 9.03 ve 9.04, hala iki kullanıcı modu güvenlik açığından etkileniyor. Birden fazla rapor, 9.50'nin bunları yamaladığını gösteriyor.
Yukarıdakilerin hepsi söylendiğinde, 9.03/9.04 tarihindeki insanların bu noktada 9.50'deki insanlardan daha hızlı bir Jailbreak göreceklerine ikna olmadım. Mümkün olduğu kadar düşük bir firmware'de kalma kuralı her zaman doğrudur, ancak şu anda 9.03/9.04'ün diğer yazılımlardan daha uygun bir durumda olduğunu söyleyemeyiz.
Spesifik olarak, bu yazının yazıldığı sırada (bırakın bir sürümle ilgili tartışmalar bir yana) hiçbir çekirdek istismarı hakkında kamuoyu önünde konuşulmamaktadır, bu nedenle bir PS4 9.03/9.04/9.50/9.51/9.60 Jailbreak'in “yakında” olma olasılığı son derece düşüktür. Bu yazılımları kullanan kişiler, birkaç ay beklemeyi veya ikinci el bir 9.00 PS4 satın almayı beklemeli .
PS5 içinde benzeri mantık geçerli. Bir sessizlik orada da mevcut. Eğer Andy'nin kendi kodunu (kernel kodunu göstermeden yani silerek) herkesle paylaştığı kaynak üzerinden kırmayı yapabilirler ise ilk beklenen 4.03 ve altı ve belki aynı açık Andy'nin söylemi ile 4.50 de de var söylemine güvenirsek belki 4.50 için de bir kırma olabilir ama daha üst sürümler şu ana kadar çıkan bilgilere göre zor görünüyor. Belki önümüzdeki noel dönemine bir sürpriz yaparlar ama belli olmaz sadece tahmin bunlar ama artık yapılamaz demiyoruz çünkü Andy çok bilgi verdi ve yine yapabilen olmaz ise ben artık Andy'nin kendi yada birilerine nasıl kırdığını göstereceğine inanıyorum. Artık zamanı geldi gibi.Hocam eline sağlık. PS5 in son durumları içinde böyle detaylı açıklayıcı bir yazı mevcut mu?
Biz seni buluruz başkan merak etme Arda peşini bırakmaz haberi gelir hemen güzel nöbet tutuyor biliyorsun sürekli ışınlanıp gelebiliyorsun onun sayesindeŞu PS konsollar için sürekli youtube video paylaşan aşağıdaki kişinin Youtube hesabı kapatılmış işte kurallara aykırı hak sahibi başkası olan içeriklere video çektiği gerekçesi söylenmiş cevap olarak. Bazıları da yorumlar yapmış işte çekemeyen bazı gruplar şikayet etmiştir falan diye. Neyse yakında yeniden açarım yada başka kaynaktan paylaşırım diyor.
Buradan yola çıkarsak yakında benim Youtube hesabım da kapatılırsa şaşırmayın.
inşallah öyle bir şey olmaz abi hayırlısı diyelimŞu PS konsollar için sürekli youtube video paylaşan aşağıdaki kişinin Youtube hesabı kapatılmış işte kurallara aykırı hak sahibi başkası olan içeriklere video çektiği gerekçesi söylenmiş cevap olarak. Bazıları da yorumlar yapmış işte çekemeyen bazı gruplar şikayet etmiştir falan diye. Neyse yakında yeniden açarım yada başka kaynaktan paylaşırım diyor.
Hocam şikayet etmişlerdir büyük ihtimalle. Yabancılar da bu işi yapıp birbirinden çalan çok adam bakıyor kendi video ve yöntemi ile aynısını kullanıp 1 gün sonra video çekmiş.Şu PS konsollar için sürekli youtube video paylaşan aşağıdaki kişinin Youtube hesabı kapatılmış işte kurallara aykırı hak sahibi başkası olan içeriklere video çektiği gerekçesi söylenmiş cevap olarak. Bazıları da yorumlar yapmış işte çekemeyen bazı gruplar şikayet etmiştir falan diye. Neyse yakında yeniden açarım yada başka kaynaktan paylaşırım diyor.
Ben yabancılardan korkmuyorum zaten. Kendi içimizdeki hainlerden daha çok korkuyorum.Hocam şikayet etmişlerdir büyük ihtimalle. Yabancılar da bu işi yapıp birbirinden çalan çok adam bakıyor kendi video ve yöntemi ile aynısını kullanıp 1 gün sonra video çekmiş.
Ama korkmana gerek yok Türkçe bildiklerini sanmıyorum Bizi takip de etmiyorlardır sanırım.
Abi nasıl şikayet ediliyor Onunda rehber videosunu çekermisinBen yabancılardan korkmuyorum zaten. Kendi içimizdeki hainlerden daha çok korkuyorum.
Merak etme sen, konsol konusunda hiçbir şey bilmeyen karaktersizler iş şikayet, çekememezlik ve ispiyon olunca o işi hemen kendileri öğrenirler.Abi nasıl şikayet ediliyor Onunda rehber videosunu çekermisin
Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.
Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.
Anlayışınız için teşekkür ederiz...
Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK