SON ÇIKAN POPÜLER OYUNLAR

PS4 HACK HABER Kırık Sürüm Konsollar için Haberler - Gelişmeler - Duyurular - Yardımlaşma ve Paylaşım Konusu

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,018
11,882
113
MAGIC OLAYI AÇIKLAMASI (MW söylemine göre böyle ve o dediğine göre doğrudur diye düşünüyorum)

Modded Warfare bu videosunun 10. dakika dolaylarında herkesin merak ettiği şu "PS4 Magic" olayını sanırım farkında olmadan söylemiş oldu yada bilerek söyledi.

Magic olayı şuydu: en üst kırık sürümden daha yüksek bir firmware sürümü isteyen oyunların backport yapılarak çalıştırılması. Yani atıyorum 10.50 sürüm isteyen bir oyunu backport yaparak 5.05/6.72/7.xx/8.xx/9.00 sürümlerde oynanmasını sağlamak.

Genel olarak bizlerin ilk aklına gelen, kırık sürümdeki PS5 konsol kullanarak PS4 oyunlarını dump etmenin bir yolunu buldular, buna da magic dediler ve işlemi öyle yapıyorlardır diye düşünüyorduk. İkinci aklımıza gelen ise oyunların şifrelerini çözerek çıkaracak (dump) şifreleri biliyorlar yani oyun CD'lerinin şifrelerini biliyorlar şeklindeydi. Zaten bazı sayılı kişilerin ellerinde bir şifre havuzu olduğu ve bu sayede dosyaları çıkarıp sonra backport yapıyorlar diye söyleniyordu. Ve görünen o ki bu ikincisi çıktı yani oyun CD'lerini çıkartabilecek bir şifre deposuna Cyber'ın erişimi olduğunu Modded Warfare bu videosunda söylüyor ve PS4 için güncel bir oyun bile şifresi çözülmüş olarak dump edilip sonra Cyber tarafından backport edilebiliyor demiş ama PS5 için bu geçerli değil ve PS5 oyunlarını çözen şifreler henüz bilinmiyor ve PS5 konsollardan dump edilebiliyor ancak Mart 2022 sonunda 5.00 sürüm firmware çıktığına göre ve en üst kırık PS5 sürümü 4.51 olduğuna göre aşağı yukarı Nisan 2022 ve öncesi yani 5.00 altı sürüm isteyen PS5 oyunlarını PS5 konsoldan dump edebiliriz demiş. Kısaca PS5 için yeni bir üst sürüm kırılana kadar oynanabilecek oyunlar 5.00 altı firmware isteyen oyunlara sınırlı olacak. Tabi PS5 için bu açıklamaları yaparken diğer taraftan bilgi verirken PS4 magic olayının ne olduğunu da ağzından kaçırmış mı diyeyim, yoksa bilerek mi demiş orasını bilemeyiz ama magic olayının tam doğrusunu da bu şekilde öğrenmiş olduk. Tabi benim tahminlerim; ellerinde geçmişten bugüne topladıkları bir sürü şifre var, bazı oyunlar dump edilince içinden şifre çıkabiliyor, bazı oyun yapımcıları aynı şifreleri kendi diğer oyunlarında da kullanabiliyor ve zamanında oyun firmalarında çalışıp ayrılan ve dışarı bilgi sızdıran kişiler de oluyor işte böyle böyle ellerinde belki yüzlerce belki binlerce şifre olmalı ve bunları deniyorlar ve işe yarayanları kullanarak oyunu dump edip sonra backport yapıyorlar diyebiliriz.

MAGIC: Oyunu açan şifrelerin ellerinde olmasıymış. (Her oyun için değildir tabi)

Videonun 10:26 saniyesi tam olarak Magic olayını ifşa ettiği yerdir.

Demek ki lee (modded warfare) abimiz de bizden bir şeyler saklıyormuş 🙃 videoyu izlemiştim ama detaylıca dinlememişim o kısmı dikkatimi çekmemiş eline sağlık abi yine güzel bilgiler vermişsin her zaman olduğu gibi

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLİM
CUH Kodu: 2216B
Kapasite: 1TB
Versiyon: 9.00
Alım Yılı: 18.10.2021
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: BLURAY
CFI Kodu: 1216A
Kapasite: 825 GB
Versiyon: 6.50
Alım Yılı: 13.12.2023
PC BİLGİLERİ
İşlemci: Intel Core İ7 3537U
Ram: DDR3 - 8 GB
HDD: 222 GB SSD
Ekran Kartı: Nvidia Geforce GT 720M
İşletim Sistemi: Windows 10-64 Bit

nearbypiece

Kullanıcı
18 Ağustos 2022
267
751
93
MAGIC OLAYI AÇIKLAMASI (MW söylemine göre böyle ve o dediğine göre doğrudur diye düşünüyorum)

Modded Warfare bu videosunun 10. dakika dolaylarında herkesin merak ettiği şu "PS4 Magic" olayını sanırım farkında olmadan söylemiş oldu yada bilerek söyledi.

Magic olayı şuydu: en üst kırık sürümden daha yüksek bir firmware sürümü isteyen oyunların backport yapılarak çalıştırılması. Yani atıyorum 10.50 sürüm isteyen bir oyunu backport yaparak 5.05/6.72/7.xx/8.xx/9.00 sürümlerde oynanmasını sağlamak.

Genel olarak bizlerin ilk aklına gelen, kırık sürümdeki PS5 konsol kullanarak PS4 oyunlarını dump etmenin bir yolunu buldular, buna da magic dediler ve işlemi öyle yapıyorlardır diye düşünüyorduk. İkinci aklımıza gelen ise oyunların şifrelerini çözerek çıkaracak (dump) şifreleri biliyorlar yani oyun CD'lerinin şifrelerini biliyorlar şeklindeydi. Zaten bazı sayılı kişilerin ellerinde bir şifre havuzu olduğu ve bu sayede dosyaları çıkarıp sonra backport yapıyorlar diye söyleniyordu. Ve görünen o ki bu ikincisi çıktı yani oyun CD'lerini çıkartabilecek bir şifre deposuna Cyber'ın erişimi olduğunu Modded Warfare bu videosunda söylüyor ve PS4 için güncel bir oyun bile şifresi çözülmüş olarak dump edilip sonra Cyber tarafından backport edilebiliyor demiş ama PS5 için bu geçerli değil ve PS5 oyunlarını çözen şifreler henüz bilinmiyor ve PS5 konsollardan dump edilebiliyor ancak Mart 2022 sonunda 5.00 sürüm firmware çıktığına göre ve en üst kırık PS5 sürümü 4.51 olduğuna göre aşağı yukarı Nisan 2022 ve öncesi yani 5.00 altı sürüm isteyen PS5 oyunlarını PS5 konsoldan dump edebiliriz demiş. Kısaca PS5 için yeni bir üst sürüm kırılana kadar oynanabilecek oyunlar 5.00 altı firmware isteyen oyunlara sınırlı olacak. Tabi PS5 için bu açıklamaları yaparken diğer taraftan bilgi verirken PS4 magic olayının ne olduğunu da ağzından kaçırmış mı diyeyim, yoksa bilerek mi demiş orasını bilemeyiz ama magic olayının tam doğrusunu da bu şekilde öğrenmiş olduk. Tabi benim tahminlerim; ellerinde geçmişten bugüne topladıkları bir sürü şifre var, bazı oyunlar dump edilince içinden şifre çıkabiliyor, bazı oyun yapımcıları aynı şifreleri kendi diğer oyunlarında da kullanabiliyor ve zamanında oyun firmalarında çalışıp ayrılan ve dışarı bilgi sızdıran kişiler de oluyor işte böyle böyle ellerinde belki yüzlerce belki binlerce şifre olmalı ve bunları deniyorlar ve işe yarayanları kullanarak oyunu dump edip sonra backport yapıyorlar diyebiliriz.

MAGIC: Oyunu açan şifrelerin ellerinde olmasıymış. (Her oyun için değildir tabi)

Videonun 10:26 saniyesi tam olarak Magic olayını ifşa ettiği yerdir.

Ben de ilk izlediğimde fark ettim söylediğini ama "magic" ifşası olduğunu düşünmüyorum. Çok fazla teknik detaya girmemek için "elinde keyler var çözüyor" diye özet geçti bence. bu kadar basit olacağını tahmin etmem ama yine de ockham'ın usturası diye birşey var :))

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113
Ben de ilk izlediğimde fark ettim söylediğini ama "magic" ifşası olduğunu düşünmüyorum. Çok fazla teknik detaya girmemek için "elinde keyler var çözüyor" diye özet geçti bence. bu kadar basit olacağını tahmin etmem ama yine de ockham'ın usturası diye birşey var :))
Videonun 9. dakika sonrasını tekrar izleyin aslında çok net belirtiyor. Bizzat bahsettiği magic olayı zaten başka bir şey olamaz ama magic adını kullanmadan aslında PS5 te çalışabilecek oyun SDK sınırını açıklarken yani 5.00 altı derken neden PS4'te daha yüksek sürüm SDK'lı örneğin Assassin's Creed Mirage oyunu çalışabiliyor diyerek açıklıyor işte ve Cyber'ın PS4 oyunlarını çözen şifrelere erişimi olduğunu belirtiyor ve bu sayede dosyaları dump ederek backport yaparak çalıştırabildiğini söylüyor. Daha ne desin. Net itiraf, net yanıt.

Hemen bazı detaylar vereyim.
Assassin's Creed Mirage oyunu playstation sayfasından bakarsanız 05.10.2023 tarihinde çıktığını görebilirsiniz ve o dönem PS4 11.00 sürüm çıkmıştı ve biliyorsun bazen oyunlar daha erken üretildiği için içinde önceki firmwareler de olabiliyor ve zaten Cyber'ın paylaştığı AC Mirage oyunu fake pkg SDK'sı 10.50 'dir. Yani bunu PS5 konsoldan dump edebilmesi mümkün değildir çünkü bu oyunun PS4/PS5 için çıktığı 05.10.2023 tarihinde PS5 yazılımı 8.00 civarındaydı. Hatta PS4 - PS5 kıyası SDK denkliği listesine bakıldığında da 7.00 sürüm ve üstü gösteriyor. Yani bu AC Mirage PS4 oyununu PS5 konsoldan dump edebilmek için kırık 7.00 yada 8.00 civarı bir PS5 konsol olması gerekir. Bildiğimiz kadarıyla bu yok. Demek ki sonuç. Cyber bazı PS4 oyunları şifresini biliyor, dump ediyor ve sonra backport yapıyor. Zaten Moded Warfare de aynen PS4'te böyle ama bunun PS5 te mümkün olmadığını ve şifrelerin PS5'te bilinmediğini söylüyor. Sanırım bu cevap sizi tatmin edecektir. :)

Tabi ki kesin budur diyemeyiz ama şu an %90 budur ihtimali ağırlık basmıştır. Mantıken düşünüldüğünde de bu çıkıyor yada Cyber'da kırık 8.00 PS5 olması lazım. Başka türlü yapamaz. Sizce bu mümkün mü? :)

Vallahi benim kafamda bir çok şey netleşti diyebilirim. Aslında bizim de ilk düşüncemiz PS5 konsoldan PS4 oyununu dump ediyorlar şeklindeydi çünkü böyle düşünmemizi sağlayan ise paylaşılan dosyalar içinde bazı PS5'e özgü dosya isimleri olmasıydı. Fakat şimdi düşününce bunların olmasının sebebinin ilgili oyunun hem PS4 konsolda hem PS5 konsolda çalışacak şekilde ayarlı bir oyun olduğu için bu spesifik dosyaları içerdiğini düşünüyorum. Kısaca bugünkü görüşüm ise muhtemelen Cyber, bir çok oyun firmasının şifrelerini çözen kodlara sahip. Hatta aklımdan geçen oyun CD'lerini açan belki bazı master kodlar da olabileceği düşüncesindeyim.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113

yhanova

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
8 Temmuz 2020
975
1,094
93
@baybarsturan abim affına sıgınarak birsey daha danısıcam :)

Bu sabah tiwinmoss 1 tb m2ssd taktım biçimlendirdi 6500 MB hız ölçtü
(Kutuda 7500 okuma 6800 yazma yazıyor soğutuculu)
İlk taktıgımdan mı acaba bilmiyorum ama hafif kasma yaptı cihaz normal midir en başlarda daha veri atmadım içine

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113
@baybarsturan abim affına sıgınarak birsey daha danısıcam :)

Bu sabah tiwinmoss 1 tb m2ssd taktım biçimlendirdi 6500 MB hız ölçtü
(Kutuda 7500 okuma 6800 yazma yazıyor soğutuculu)
İlk taktıgımdan mı acaba bilmiyorum ama hafif kasma yaptı cihaz normal midir en başlarda daha veri atmadım içine
Şu an için benim de fazla tecrübem yok. Ama SSD olayı biliyorsun bizim piyasada özellikle sıkıntılı yani çok sahtesi oluyor. Samsung gibi kendi orijinal bir yazılımı var ise orijinalliğini kontrol et yani tüm SSD 'ler için bu tür kontroller bir seferlik yapılmalıdır. Normalde büyük marka (Samsung vb. gibi) olmadıktan sonra kutu üzerindeki verileri tam olarak vermesini beklemeyiz ve yakın değerler çıkmasını kabul ederiz ki seninki de öyle olmuş zaten. Yani aldığın sonuç kötü değil.

Kasma yaptı derken nasıl bir şey yaşadığını bilemiyorum yani ne oluyor menü geçişleri mi yavaşladı yada oyun oynarken takılmalar mı oldu? Konsolu tam olarak kapatıp açtıktan sonra tekrar kontrol et. Hatta Astro oyunu küçük boyutlu onu bu SSD içine taşıyarak oyna ve test et bakalım kasma var mı? Böyle böyle test ederek anlayabilirsin ancak ve sürekli takılma oluyor ise SSD problemi olabilir bu durumda bilgisayarda daha kapsamlı testler yapmak gerekebilir yada garantili ürün ise garantiye gönderirsin.

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,018
11,882
113

Gamebato uygulaması ilk stabil sürümüne kavuşmuş

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLİM
CUH Kodu: 2216B
Kapasite: 1TB
Versiyon: 9.00
Alım Yılı: 18.10.2021
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: BLURAY
CFI Kodu: 1216A
Kapasite: 825 GB
Versiyon: 6.50
Alım Yılı: 13.12.2023
PC BİLGİLERİ
İşlemci: Intel Core İ7 3537U
Ram: DDR3 - 8 GB
HDD: 222 GB SSD
Ekran Kartı: Nvidia Geforce GT 720M
İşletim Sistemi: Windows 10-64 Bit

yhanova

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
8 Temmuz 2020
975
1,094
93
Şu an için benim de fazla tecrübem yok. Ama SSD olayı biliyorsun bizim piyasada özellikle sıkıntılı yani çok sahtesi oluyor. Samsung gibi kendi orijinal bir yazılımı var ise orijinalliğini kontrol et yani tüm SSD 'ler için bu tür kontroller bir seferlik yapılmalıdır. Normalde büyük marka (Samsung vb. gibi) olmadıktan sonra kutu üzerindeki verileri tam olarak vermesini beklemeyiz ve yakın değerler çıkmasını kabul ederiz ki seninki de öyle olmuş zaten. Yani aldığın sonuç kötü değil.

Kasma yaptı derken nasıl bir şey yaşadığını bilemiyorum yani ne oluyor menü geçişleri mi yavaşladı yada oyun oynarken takılmalar mı oldu? Konsolu tam olarak kapatıp açtıktan sonra tekrar kontrol et. Hatta Astro oyunu küçük boyutlu onu bu SSD içine taşıyarak oyna ve test et bakalım kasma var mı? Böyle böyle test ederek anlayabilirsin ancak ve sürekli takılma oluyor ise SSD problemi olabilir bu durumda bilgisayarda daha kapsamlı testler yapmak gerekebilir yada garantili ürün ise garantiye gönderirsin.
Daha detaylı kontrol edemedim abi
Kutunun üzerinde de ps5 logosu felan vardı orijinal ürüne benziyor gerci tiwinmoss un cakması olmaz herhalde zaten tırıvırı marka sanki :)

Menü gecişleri yavasladı da bugun taşıma yapıyım deneyim abi

Bu arada ilk defa 1 tb disk tam 1 tb cıktı :)
1.03 tb yazıyor hatta 😂

yhanova

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
8 Temmuz 2020
975
1,094
93
@baybarsturan abim tamamdır sıkıntı yok abi

Şimdi denedim menü geçişi hem yapması felan gayet başarılı

Sanırım M2 taktıktan sonra ilk açmada hafif kasması normal

Astro yu dediğin gibi M2 ye taşıdım 5 6 saniyede attı (11gb)

Şimdilik sııkıntı yok gibi abi

Desteklerin bilgilendirmeler için cok cok teşekkürler 😍

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113
BUGÜNE KADAR ÇIKMIŞ TOPLAM 40 PS5 OYUNU (TAMAMI)
İLGİLİ KONUSUNA EKLENMİŞTİR.

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113

yhanova

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
8 Temmuz 2020
975
1,094
93

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113
Screenshot_2024_01_12-1.jpeg

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,988
40,319
113

yhanova

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
8 Temmuz 2020
975
1,094
93
@baybarsturan abim tekrar merhaba

Abi ps5 in kendi hafızasına klasör olarak attığım ps5 oyununu silmeyi bulamadım sen cihazdan oyun sildin mi hiç

Hans18

Kullanıcı
21 Şubat 2022
192
181
43
@baybarsturan abim tekrar merhaba

Abi ps5 in kendi hafızasına klasör olarak attığım ps5 oyununu silmeyi bulamadım sen cihazdan oyun sildin mi hiç
Normalde uygulama içinden oyunların silinmesi lazım tıpkı multiman gibi yani en azından öyledir diye tahmin ediyorum bende daha ps5 oyunlarından hiç birini indirip denemedim ayrıca baybars adminde daha denememiştir diye tahmin ediyorum 4,00 yazılımda bekliyor ve o yazılımda ps5 oyunları şuanda çalışmıyor. Uygulama içine girip menüleri flan kurcalamadın mı mutlaka oyunun üzerine gelip işaretleyince delete seçeneği flan vardır.

Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım