mediazippy-dl
Bu program ile mediafire yada zippyshare linklerini isterseniz IDM'ye ekletebilir, isterseniz doğrudan program üzerinden indirebilirsiniz.
Gereksinimler:
- Programda Selenium kullandığım için bilgisayarınızda Firefox yüklü olması gerekiyor. Eski sürüm Firefox varsa geckodriver sorun çıkarabilir. Ben testlerimi son sürüm Firefox ve geckodriver ile yaptım. Programın yanında gelen geckodriver.exe dosyası bugün tarihi itibariyle son sürümdür.
- IDM
Öncelikli Not:
Programa IDM'nin yüklü olduğu yeri göstermeniz gerekiyor. Kendi bilgisayarımda "C:\Program Files\Internet Download Manager" olduğu için varsayılan olarak bu dizine ayarlıdır. Ancak 64bit Windows kurulumuna sahip bilgisayarınız varsa IDM, "C:\Program Files (x86)\Internet Download Manager" dizininde olacaktır. Bu dizini parametre ile programa bildirmeniz gerekli. Bu yüzden Gelişmiş Kullanım bölümünden devam ediniz.
Basit Kullanım:
Linkleri links.txt dosyasına alt alta yazın.
mediazippy-dl.exe dosyasını çalıştırın.
Program otomatik olarak indirme linklerini IDM kuyruğuna ekleyecek ve kuyruğu başlatacaktır.
Gelişmiş Kullanım:
Programı yüklediğiniz yerde bir komut penceresi açmanız gerekiyor.
Linkleri links.txt dosyasına alt alta yazın.
mediazippy-dl.exe dosyasını size uygun parametrelerle çalıştırın.
Parametreler:
-h : Yardımı görüntüler.
-w : Linkler arasında saniye cinsinden bekleme süresi. Sadece IDM'ye link eklerken aktiftir. Benim bilgisayarımda tek tek indirme yapıyorum ve 500mb'lık bir dosya yaklaşık 2 dakikada iniyor. Bu yüzden varsayılan olarak 100 saniyeye ayarladım. Kendinize göre değiştirebilirsiniz.
-i : IDMan.exe dosyasının yolunu belirtmek için kullanılır. 64bit Windows kullanıyorsanız bu parametre ile kullanmanız gerekecek.
-l : links.txt dosyası haricinde başka bir dosya belirtmek için kullanılır. Boş bırakırsanız program yanındaki links.txt dosyasına bakar.
-a : Link eklendiğinde IDM indirmeyi başlatır. Kuyruğa eklemeden başlatmak için bunu ekledim.
-d : Download modu. Bu mod ile IDM olmadan indirme yapabilirsiniz. Teker teker linkleri gezip programın yanındaki downloads klasörüne indirir. IDM ve jDownloader'a ihtiyaç yoktur.
Örnek Kullanımlar:
IDM'nin yüklü olduğu yol: C:\Program Files (x86)\Internet Download Manager\IDMan.exe
Aralarda 10 saniye bekleyerek IDM kuyruğuna ekle ve başlat.
mediazippy-dl -i "C:\Program Files (x86)\Internet Download Manager\IDMan.exe" -w 10
Linkleri links.txt dosyasına ekleyip doğrudan indirmeye başla (IDM ve jDownloader'a gerek yok)
Not: Bu mod IDM'den yavaş indirir.
mediazippy-dl -d
Linklerin hepsini, IDM ile, beklemeden indirmeye başla
mediazippy-dl -w 0 -a
İndirme:
mediazippy-dl.zip
Bilinen Hatalar:
- Bazı durumlarda CTRL+C tuş kombinasyonu ile işlemi yarıda kesmeniz gerekebilir. Bu durumda Firefox arka planda açık kalabiliyor ve gereksiz yere ram tüketiyor. Görev yöneticisinden kapatabilirsiniz.
Örnek Video:
İzlemek için tıklayın...
---
Adminlere Not:
Lütfen indirme linkini beğeni ve cevap etiketi içine almayın. Bu uygulamayı; herhangi bir karşılık beklemeden, kendi kullanımım için yazdım ve ihtiyacı olanların kullanılabilmesi için burada paylaştım. Beğeni ve cevap kutusu içine almak bir karşılık doğurur ve benim bunu üretme amacıma ters düşer. Anlayışınız için teşekkürler.