- 9 Haziran 2020
- 6,984
- 41,485
- 113

OPOISSO EUR VERSİYON 5.05 KONSOLLAR İÇİN YENİ 5.05 BACKPORT PROPER FIX İLK MESAJA EKLENMİŞTİR. DOSYA ADI AYNIDIR.
CYBER SÜRÜMÜİlk defa indirenler hangisini indirmeyi tavsiye ediyorsunuz? @baybarsturan
FARKI YOKilk indirdimizle ne farki var acaba
DEDİĞİM GİBİ 9.00 SÜRÜMLERDE BU TÜR DERTLER YOK FIX BEKLENMEZ PAYLAŞILAN OYUN DİREK İNDİRİLİR VE HEMEN OYNANIR. KONSOLA BÜYÜK OYUNLARDA BACKPORT YÜKLENMEYECEĞİ İÇİN GB YERDEN DE KAZANILIR. 9.00'A GEÇİLMESİ YİNE HERKESE TAVSİYE EDİLİR.![]()
PS4 PKG OYUN - Horizon Forbidden West PS4 Oyun Çıktı ! - CUSA24705 / CUSA28561 - TÜRKÇE + Backport 5.05 / 6.72 / 7.XX / 9.00
@baybarsturan bu senin 5.05 eu 1.17 fixin üzerine dlc yi kuralımmı nediyorsun bu konuada...Şuan oyun gayet stabil bende... Deneyerek sonucu yazmak gerekir. Benim biraz işim var bakamıyorum şu an. Deneyen var ise yazabilir.www.playstationhaber.com
@ardaerdurak111 o yüzden 9.00 cihazında DLClerin sorunsuz yazdığını ifade etmişti bende diyorum @baybarsturan abi şimdi DLCler 5.05 de çalışmıyor yazmış Arda'nın mesajı geldi aklıma 9.00 sürüm kullananlar indirebilir yukarda linke arda kardeşimizde denemiş cihazinda
Üstat, bu Proper Fix'in normal fix'ten farkı ne acaba ya da herhangi bir farkı var mı?OPOISSO EUR VERSİYON 5.05 KONSOLLAR İÇİN YENİ 5.05 BACKPORT PROPER FIX İLK MESAJA EKLENMİŞTİR. DOSYA ADI AYNIDIR.
Cevabı burada kardeşim.Üstat, bu Proper Fix'in normal fix'ten farkı ne acaba ya da herhangi bir farkı var mı?
Dlc içindemi fixin dlc neoldu? @fıro teyt edelim bu mesajı takip etOPOISSO EUR VERSİYON 5.05 KONSOLLAR İÇİN YENİ 5.05 BACKPORT PROPER FIX İLK MESAJA EKLENMİŞTİR. DOSYA ADI AYNIDIR.
DLC de bu linklerin hemen altında.Dlc içindemi fixin dlc neoldu? @fıro teyt edelim bu mesajı takip et
Mesajı duzenledim şöyle anlatayım 3gün önce verdiğin fix 5.05 için konusuyorum üstüne dlc yükleyince hata veriyordu doğru anladımı farzedelimDLC de bu linklerin hemen altında.![]()
Mesajı duzenledim şöyle anlatayım 3gün önce verdiğin fix 5.05 için konusuyorum üstüne dlc yükleyince hata veriyordu doğru anladımı farzedelim
bu yeni fixi üstüne kurup sonra dlc yükleyince hata ortadan kalkıyormu doğrumudur..
İki üç tane Fix bir dün atığın DLC bir baybarsturan abinin DLC si hepsini katıp güzel bir türlü yemeği yapmayı düşünüyorum 1 inci sayfaya baktığım zaman maşallah sayfa linklerden geçilmiyorDlc içindemi fixin dlc neoldu? @fıro teyt edelim bu mesajı takip et
yoksa yeni yapılan fixi yükleyip arkasına dlc yükleyince artık sorun kalkıyoırmu
@baybarsturan abi ne olur doğru de şu karışıklıktan kurtar beni proper Fix çıktı şimdide@baybarsturan
Ozaman konuyu toparlıyorum
UPDATE 1.17 - 5.05 BACKPORT FIX (PROPER FIX) YENİLENEN FİX
[Gizli içerik]
HEMEN ARKASINA
DLC
[Gizli içerik]
OYUN SORUNSUZ ÇALIŞACAKTIR DOĞRUMUDUR.....
BURAYA KADAR OK PEKİ ÖNCEDEN FİX KURUYSA ESKİ PAYLAŞTIĞINI KURANLAR İÇİN SÖYLÜUORUM ÜSTÜNE BUNLARI KURSA YİNE DÜZGÜN ÇALIŞACAKTIR DİMİ ÇÜNKÜ BEN HERZAMANKİ GİBİ HDD DE YERİM OLMADIĞI İÇİN OYUNU VE FİXİ SİLMİŞTİM SADECE PS4 DE YÜKLÜ...
Konudaki ilk mesajdaki tüm linkler şu an için bütün konsol sürümlerinde çalışmaktadır.@baybarsturan abi ne olur doğru de şu karışıklıktan kurtar beni proper Fix çıktı şimdide![]()
Her zaman için bir patch (update-yama) üzerine başka bir patch yüklenirse öncekinin üzerine yazar yani eski yüklü olanı siler kendisi onun yerine geçer. Bu sabit bir kuraldır konsolda.@baybarsturan
Ozaman konuyu toparlıyorum
UPDATE 1.17 - 5.05 BACKPORT FIX (PROPER FIX) YENİLENEN FİX
[Gizli içerik]
HEMEN ARKASINA
DLC
[Gizli içerik]
OYUN SORUNSUZ ÇALIŞACAKTIR DOĞRUMUDUR.....
BURAYA KADAR OK PEKİ ÖNCEDEN FİX KURULUYSA ESKİ PAYLAŞTIĞINI KURANLAR İÇİN SÖYLÜUORUM ÜSTÜNE BUNLARI KURSA YİNE DÜZGÜN ÇALIŞACAKTIR DİMİ ÇÜNKÜ BEN HERZAMANKİ GİBİ HDD DE YERİM OLMADIĞI İÇİN OYUNU VE FİXİ SİLMİŞTİM SADECE PS4 DE YÜKLÜ...
5.05 ve 6.72 sürümlerde oyun çalışsın diye çok kurcaladıklarından yani eboot dosyası ile çok oynadıklarından ve hileler eboot içinden yapıldığından ilk hileleri eski ebootlar üzerinden yapmışlardır. O yüzden hileyi açtığınızda farklı adreslere başvurur ise hata verir oyundan atılırsınız. Muhtemelen bu yeni proper fixlere göre yakında yeniden hileleri yaparlar.6.72 Cyber bende de hile çalışmıyor. Hileyi açınca misal sınırsız para için alışverişe gidiyorum tam satıcıdan alırken oyundan atıyor hata veriyor![]()
@dila2011 konu anlaşıldı senin iki mesaj üsteki paylaştıkların linki indiriyorumKonudaki ilk mesajdaki tüm linkler şu an için bütün konsol sürümlerinde çalışmaktadır.
Tercihen hiç indirmemiş olanlar USA Cyber paylaşımını indirirse daha garanti olur.
Ama EUR Opoisso paylaşımını önceden indiren var ise o dosyalar da düzeltilmiştir ve sağlamdır.
Yamalarda öyle olmuyor ama bununla ilgili deneme yaptık scofieldle zamanında oyunu ve yamayı silip tekrardan kurduğumuzda bir çok çalışmayan yamanın çalıştığına şahit oldum ben...Her zaman için bir patch (update-yama) üzerine başka bir patch yüklenirse öncekinin üzerine yazar yani eski yüklü olanı siler kendisi onun yerine geçer. Bu sabit bir kuraldır konsolda.
BEN GENEL BİR BİLGİLENDİRME YAPAYIM DA KAFADA SORULAR VARSA GİDEREYİM.Yamalarda öyle olmuyor ama bununla ilgili deneme yaptık scofieldle zamanında oyunu ve yamayı silip tekrardan kurduğumuzda bir çok çalışmayan yamanın çalıştığına şahit oldum ben...
@baybarsturan abi konu dışına mi çıkacak bilmiyorum ama çıkarsa da kusura bakma mesela ana oyun+ atiyorum diyelim 1.50 update + 20 GB lik bir DLC yada iki DLC ama DLClerde daha sonradam çıkmış bu dosyalarda tek pkg dosyası şeklinde oluşturulabilir mi mesela batman kinght oyununda birsürü DLCler var tek paket halinde olurmu ayrıca Batman demişken az ve orta takılma ile ilgili konuyu yazıcam batman kinght oyununa ikisinide denedim geçen yazacaktım bu tweter olayı çıktı yazamadımBEN GENEL BİR BİLGİLENDİRME YAPAYIM DA KAFADA SORULAR VARSA GİDEREYİM.
Yama denilen şey patch yani daha çok bilinen hali ile update dosyasıdır. İki türlüdür. Biri gerçek update dosyasıdır ve bunu oyun firması çıkartır ve içinde oyunu düzelten yada geliştiren güncelleme dosyaları vardır. Biz bu update dosyası içini açar ve bunun içine sadece dili değiştirecek olan TR yama dosyalarını ekler yada aynıları var ise değiştiririz ve orijinal update dosyasının boyutu kaç ise aynen öyle kalır tabi bizim eklediğimiz dosya boyutu da bunun üzerine eklenir. İkincisi ise oyuna ait hiç update dosyası çıkmamıştır ve TR yama ekleyebilmek için biz kendimiz küçük boyutlu bir update dosyası yaratırız. Daha önce update dosyası da çıkmadığı için oyun bizim hazırladığımız içinde TR yama olan update dosyasını sanki orijinal oyun update dosyası gibi görür. Eğer böyle yapmasaydık yani kendimiz küçük bir update yaratmasaydık elimizdeki yamayı ana oyun içine eklememiz gerekirdi, o zamanda komple ana oyunu açıp içine yerleştirmek ve geri kapatmak gerekirdi ve boyutlar ana oyunlarda büyük olduğu için bu zor olurdu. Tabi şunu da unutmamak gerekiyor. Eğer ileride o oyuna ait gerçek update çıkarsa da bu sefer TR yamayı bu yeni çıkan update dosyası içine ekleriz ve uyum sağlamaz ise yama baştan yani sıfırdan bu yeni update dosyasına göre tekrar hazırlanır. Yani böyle bir durumda artık kendimiz küçük update dosyaları hazırlayamayız çünkü oyun ya bizim hazırladığımız küçük update dosyasını kabul eder yada gerçek orijinal tam boyutlu update dosyasını kabul eder ama asla aynı anda birden fazla update yüklenemez işte o yüzden her zaman en son yüklenen update dosyası bir öncekinin yerine geçer. O yüzden de zaten yeni çıkan orijinal update dosaları boyutları da büyümektedir çünkü bu son çıkan update önceki çıkan updateleri de yani düzeltmeleri de içermektedir. O yüzden her zaman yeni çıkan update boyutu bir öncekinden büyük olur. Keşke düz mantık update dosyalarına yeni bir update ile ekleme yapılabilseydi yani atıyorum 20 GB lik update üzerine ben de 1 GB lik bir update ekleyebilseydim ve toplam boyutu 21 GB olsaydı ama öyle olmuyor bunun yerine ben 20 GB 'lik update üzerine kendi hazırladığım 1 GB 'lik update dosyasını yüklediğimde önceki 20 GB 'lik update komple silinip yerine benim son yüklediğim 1 GB 'lik update geçiyor yani 20 GB asıl update siliniyor. Sanırım anlatabildiğimi umuyorum. Peki biz ne yapıyoruz o zaman diye soracak olursanız; Biz 20 GB 'lik update dosyasını açıp içine kendi 1 GB 'lik dil dosyalarımızı ekleyip sonra geri paketleyip 21 GB elde ediyoruz. Mantık bu arkadaşlar.
Senin bahsettiğin olay ise başka bir şey yani tahminen ancak şöyle olabilir; test ederken yüklediğiniz pkg dosyalarında bulunan içinde değişiklikler yaptığınız param.sfo dosyası ana oyununun dosyalarını etkilemiş olabilir ve bu yüzden ana oyunu sıfırlamak için oyunu da silmek tek seçenek olarak kalmıştır yani bu farklı bir olay.
Yoksa tekrar ediyorum aşağıda yazdığım kural değişmezdir.
Sana şöyle örnek vereyim; keşke updateler yer değiştirmiyor da birbirlerine ekleniyor olsalardı biz de size TR yama yaparken 40 GB gibi abartı bir update dosyası için minicik 100 MB 'lık küçük bir update dosyası hazırlardık ama maalesef öyle olmuyor ve bu yüklenen 100 MB'lık dosya önceki 40 GB 'lik update dosyasını silip onun yerine geçeceğinden 40 GB 'lik update dosyası gider yerine 100 MB'lık dosya geçer kısaca update de bozulur.
CUSA kodu aynı olmak kaydıyla,
Oyun(app) üzerine oyun,
update-yama(patch) üzerine update,
DLC(ac) üzerine dlc
dosyaları yüklendiğinde bu tip aynı tür dosyalar birbirleri yerine geçerler yani önceki mevcut olanı silip onunla yer değiştirirler. Bu her zaman böyledir. Ayrıca yüklediğiniz versiyonun bir öncekinden büyük yada küçük olması da fark etmez eğer yüklerseniz bunlar yer değiştirirler.
Örneğin;
Ana oyun v1.00 üzerine Update v1.20 yüklersen, ana oyun sürümü v1.20 olur,
sonra istersen daha küçük olan 1.05 yüklersen, ana oyun v1.05 olur,
sonra istersen daha büyük olan 1.15 yüklersen, ana oyun v1.15 olur,
bu böyle gider yani kısaca en son hangisini yüklediysen o olur ve her seferinde yer değiştirirler. Bu kadar basit.
Zaten bu bir oyun konusu olduğu için atık burada da şikayet edecek olan olmaz diye düşünüyorum. Üstelik konu konuyu açtı ve sizlere yararlı bilgiler verdiğimi düşünüyorum. Ama bir taraftan çok da oyun konusunu bozmadan Geyik muhabbetine geçmekte fayda var tabi.@baybarsturan abi konu dışına mi çıkacak bilmiyorum ama çıkarsa da kusura bakma mesela ana oyun+ atiyorum diyelim 1.50 update + 20 GB lik bir DLC yada iki DLC ama DLClerde daha sonradam çıkmış bu dosyalarda tek pkg dosyası şeklinde oluşturulabilir mi mesela batman kinght oyununda birsürü DLCler var tek paket halinde olurmu ayrıca Batman demişken az ve orta takılma ile ilgili konuyu yazıcam batman kinght oyununa ikisinide denedim geçen yazacaktım bu tweter olayı çıktı yazamadım
Anlaşıldı abi konuyuda dağıtmayım buda bilgi oldu teşekkür ederim Batman Arkham kinght oyununu yorumluyorum şimdiZaten bu bir oyun konusu olduğu için atık burada da şikayet edecek olan olmaz diye düşünüyorum. Üstelik konu konuyu açtı ve sizlere yararlı bilgiler verdiğimi düşünüyorum. Ama bir taraftan çok da oyun konusunu bozmadan Geyik muhabbetine geçmekte fayda var tabi.
Maalesef DLC dosyaları hiçbir zaman birleştirilemez. Her biri ayrı AC-aditional contenet dosyalarıdır yani ek içeriklerdir ve hepsi tek tek yüklenmek zorundadır.
Ama oyun ve update dosyaları birleştirilmektedir ve birleştirilip dosya boyutunda küçülme de sağlanabilmekte ve bunun adına remastered paket de denmektedir. İşte örnek yeni paylaşılan AC Valhalla oyunu v6.30 remastered package oyundur.
Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.
Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.
Anlayışınız için teşekkür ederiz...
Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK