brkturna
Kullanıcı
- 8 Mayıs 2021
- 1,552
- 11,957
- 113

TORRNET HAKKINDA BİLGİnedense bende düşük biraz 50 mbps internetim olmasına rağmen
Ekli dosyayı görüntüle 9287
Tabi ki düşük olur torrentlerde paylaşım yapan yani gönderim yapan kişi sayısına göre siz kendi son hızınızı alırsınız.
Ama bazı videolarda olduğu gibi insanların çoğu kendilerine gelen indirmeyi maksimum ama göndermeyi 1 kb/sn diye ayarlayanlarla dolu ve indirmesi biten hemen bağlantıyı da kapatıyor. İşte bu yüzden düşük hız alıyorsunuz. Torrentlerin en büyük sıkıntısı da bu zaten. Herkes bencil davranıyor hep kendisi indirsin ama kimseye paylaşmasın istiyor. Ve paylaşırsa kendi indirme hızı düşecek sanıyor yada tam tersi düşük gönderim seçerse kendi indirmesi hızlanacak sanıyor ama yanılıyorlar. Tam tersidir. İndirme ve gönderme maksimum yani sınırsız seçiliyken size gelen indirme en hızlı halini alır yani ne kadar çok paylaşırsanız o kadar hızlı indirmeniz olur. Torrent indirmelerinde bir algoritma var ve bunu hesaplıyor ve sonra o torentten paylaşımları buna göre düzenliyor ve dağıtıyor yani az gönderene az çok gönderene çok indirme veriyor. O youtube videoları ve hızlandırma hikayeleri eskidendi yıllar önce daha fiberlerle yüksek hızlarla tanışmadığımız adsl döneminde işe yarardı artık öyle değil ama bunu çoğu kişi bilmiyor bile. Tabi bizim TR de zaten gönderme yani upload hızları yerde sürünüyor ve istesek bile çok hızlı gönderemiyoruz. Olay budur.
Ben de kendi hızımda 10 kat daha fazla hız almam gerekirken o hızı alıyorum çünkü paylaşım yapan az yada göndermelerine sınır koyanlarla dolu.
Son düzenleme:
Model: SLIM / SLIM
CUH Kodu: 2116A / 2116A
Kapasite: 500 GB / 500 GB
Versiyon: 5.05 / 9.00
Alım Yılı: 2018 / 2018
CUH Kodu: 2116A / 2116A
Kapasite: 500 GB / 500 GB
Versiyon: 5.05 / 9.00
Alım Yılı: 2018 / 2018
Model: 😑
CFI Kodu: 😑