SON ÇIKAN POPÜLER OYUNLAR

PS4 YARDIM Al-Azif Exploit Host Connectivity Checker (Al-Azif DNS'leri Siz de Çalışıyor mu?) - TEST EDİN!

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,490
113

Screenshot_2023_12_16-1.jpeg

Al-Azif tarafından sunulan ve playstation kırık konsol sürümlerinde istenmeyen sistem yazılımı (firmware) ve oyun updatelerini (güncellemeleri) engelleyen DNS kodlarının çalışıp çalışmadığını ve sizin kullandığınız internet servis sağlayıcısının bu DNS isteklerini engelleyip engellemediğini anlamayı sağlayacak bir python script yayınlandı.
Aynı zamanda bu script windows kullanıcıları için
main.exe adlı çalıştırılabilir program haline de getirildi. Al-Azif açıklamasında bu main.exe programı Pyinstaller kullanılarak exe yapıldığı için bazı windows anti-virus programlarının false positive yani hatalı uyarı vererek bu dosyayı yanlışlıkla zararlı olduğu uyarısı verebilir. Al-Azif, bu exe
programını bilgisayarınızda çalıştırma için güven duymuyorsanız o zaman bilgisayarınıza python 3.8+
sürümlerinden birini kurarak direk python scriptini cmd ve power shell üzerinden de çalıştırabilirsiniz demiş.
Script kullanım detayları github sitesinde gösterilmiştir.

Ben arkadaşlar, Al-Azif adlı kişiye güvendiğim için exe programını çalıştırarak kullandım. Zaten çoğu kullanıcı python scriptini çalıştırırken çeşitli uyarı hataları alacak ve nasıl düzelteceğini yani hangi komutları gireceğini bilemeyecektir.
O yüzden benim tavsiyem siz de exe programını kullanın yani tek tıklama ile program çalışarak size sonucu versin
tabi bu seçim size kalmış bir karar ve bizler şahsi ve site olarak herhangi bir sorumluluk kabul etmeyiz. :)

Al-Azif Github Sitesi Program Kullanımı Detayları

Al-Azif Github Sitesi Script ve EXE Program İndirme Sayfası
Programın v0.02 sürümü çıkmış

Screenshot_2023_12_16-3.jpeg

İsteyenler kolay kullanım olan
exe-v0.0.2.zip adlı windows çalıştırılabilir dosyasını yada exe programını
kullanmaktan çekinenler
py-v0.0.2.zip adlı python programı ile kullanılabilecek scripti indirebilirler.

Ben exe programını indirip çalıştırdım ve benim ESET İnternet Security Anti Vırus programı herhangi bir uyarı
yada engelleme yapmadı ama siz de yapar ise geçici olarak anti virus programını kapatmanız gerekebilir.

Ben test ederek size videosunu da çektim ve benim Superonline internetim Al Azif DNS'lerini engellemiyormuş.
Yani ben konsollarımı güncellemelerden korumak için Al-Azif DNS'lerini kullanabilirim demektir.

exe programını çalıştırdığınızda yüzde yüz olmasını bekleyin ve sonuçlar otomatik olarak ekranınızda belirecektir.

Sizler de kendi internetinizin durumunu bu şekilde öğrenebilirsiniz.

BENİM İNTERNET SONUCUM NORMAL ÇIKTI YANİ KULLANDIĞIM ISS (SUPERONLINE) ÖZEL GİRİLEN DNS ADRESLERİNİ ENGELLEMİYOR.
Gizli içerik
Bu içeriği görüntülemek için beğenmelisiniz.
Eğer sizin sonuçlar çoğunlukla
FAIL olarak çıkıyor ise maalesef sizin ISS kendi istediğiniz DNS kodlarını kullanmanızı engelliyor demektir ve maalesef bu durumda olanlar Al Azif DNS kodlarını konsollarında kullanamazlar daha doğrusu işe yaramaz ve konsol hala güncellemeleri almaya devam eder. Çok küçük bir ihtimal ile ISS hizmetini arayarak bu durumu onlara anlatır ve kendi istediğiniz DNS 'leri kullanmak istediğinizi söyleyerek onlara 2 adet Al-Azif DNS kodlarını verebilirsiniz ve bir ihtimal belki sizin istediğiniz bu DNS kodlarını sistemsel olarak kullanmanıza izin verebilirler. Ama yazılanlardan okuduğum bu sorun dünya genelinde bir çok ülkede yaşanmakta ve ISS'ler bu duruma bir çözüm üretememektedirler yani bilseler de bunu düzeltmiyorlar. Üstelik düşünün bizim Türk internet servis sağlayıcısı müşteri hizmetlerini aradığımızda bu sorunu onlara anlatmak bile bir dert olacaktır. Genellikle size, "internetiniz şu an çalışıyor mu, yani sayfalar açılıyor mu?" diye soracak, siz "evet" deyince de bizim yapabileceğimiz bir şey yok, internetinizde herhangi bir sorun gözükmüyor diyerek kapatacaklardır diye düşünüyorum. :)

Bu durumda konsola gelen sistem ve oyun güncellemelerini engellemenin alternatif yollarını denemelisiniz.
Bunun hakkında yine Al-Azif tarafından yazılan bir bilgilendirmeyi sizler için tercüme etmiştim. Okuyunuz.

medivel

Kullanıcı
8 Ağustos 2020
131
52
28
Güzel paylaşım. Bu sayede internet servis saplayıcı değişikliği yapmak isteyenlerde geçeceği servis sağlayıcısının DNS ye izin verip vermediğini önceden bilebilir. Benimkini deneyip yazacağım

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: FAT
CUH Kodu: 1216B
Kapasite: 1TB
Versiyon: 5.05
Alım Yılı: 2018
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: 2016 BLURAY
CFI Kodu:
Kapasite: 1 TB
Versiyon: 7.61
Alım Yılı: 12.04.2024

medivel

Kullanıcı
8 Ağustos 2020
131
52
28
Denedim.
1-AVG antivirüs exe dosyasında uyarı vermedi.
2-Veganet DNS lerde sorun çıkarmadı. (y)

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
CUH Kodu: 1216B
Versiyon: 5.05
Alım Yılı: 2018
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: 2016 BLURAY
CFI Kodu:
Versiyon: 7.61
Alım Yılı: 12.04.2024

ridw0n

Kullanıcı
10 Ekim 2022
212
91
28
teşekkürler.

Bende Ttnet kullanıyorum

bende antivirüs yok defender bir uyarı vermedi.

ilk açtığımda %8 de kaldı kapattım tekrar açtım %5 de kaldı tekrar kapatıp açtım.

Bu sefer oldu sonuç sizin videonuzdaki gibi :)

Son düzenleme:
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: Pro
CUH Kodu: 7216B
Versiyon: 9.00
Alım Yılı: 2022
PC BİLGİLERİ
İşlemci: i7 10875H
Ram: 64 GB DDR4
HDD: 2 TB M2 SSD
Ekran Kartı: Nvidia Geforce RTX 2060
İşletim Sistemi: Windows 10

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,066
12,857
113
Eline sağlık abi.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLİM
CUH Kodu: 2216B
Alım Yılı: 18.10.2021
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: BLURAY
CFI Kodu: 1216A
Kapasite: 825 GB
Versiyon: 6.50
Alım Yılı: 13.12.2023
PC BİLGİLERİ
İşlemci: Intel Core İ7 3537U
Ram: DDR3 - 8 GB
HDD: 222 GB SSD
Ekran Kartı: Nvidia Geforce GT 720M
İşletim Sistemi: Windows 10-64 Bit

ercan0525

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
27 Mart 2021
88
33
18
Teşekkürler hocam.Aynı sizin izletinizde gösterdiğiniz gibi çıktı sonuçlarım.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: PRO
Kapasite: 1TB+5TB
Versiyon: 6.72
Alım Yılı: 01.03.2021

baybarsturan

Yönetici
✧ Admin ✧
Inspector
9 Haziran 2020
6,984
41,490
113
Görüldüğü kadarıyla bir kaç arkadaşımız da test yapmış ve genel olarak Türkiye'de ISS'ler DNS engeli koymuyor gibiler.
Bu DNS için iyi haber. Ama tabi çeşitli farklı ISS kullananlar da test etsin ki öyle karar verelim.

Ama biliyorsunuz ki dünyada IPv4 sayısının desteklediği IP sayısı genel manada azaldığı, dünyada internete bağlanan her cihaza bir IP vermede eldeki IP sayısı yeterli olmadığı, bölgelere düşen IP sayısı azaldığı ve bunlar mevcut kullanıcılara yetmediği için, Türkiye'deki ISS'ler kullanıcılarına IP tanımlarken ortak havuzdan bir IP veriyorlar yani atıyorum koca bir mahalle aynı tek IP'yi kullanıyor. Tabi bunun olumsuz tarafı ise özellikle online oyunlarda portları açamamak veya kendimize özel IP kamera sistemi kurarken gibi durumlarda bu ortak IP sebebiyle sorunlar yaşıyoruz. Zaten bu sebeple de ücretli olarak statik IP satıyorlar ve insanlar da ihtiyacına göre mecbur almak durumunda kalıyor.
Çözüm olarak IPv6 çıktı yani desteklediği sayı IPv4'e göre kat kat fazla ama henüz çok yaygınlaşmadı ama yakın zamanda yavaştan tüm ISS'ler buna geçecek ve bizler de kullanacağız ve IP derdi de bitecek ve herkese rahat rahat bir IP düşecek.

Bizde ISS'lerin uyguladığı DNS engeli var mı yok mu derken, sizlere genel bir bilgi vereyim dedim. Şimdilik DNS engeli yok ama herkese özel tekli IP verme sorunu var yani veremiyorlar.

ercan0525

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
27 Mart 2021
88
33
18
Görüldüğü kadarıyla bir kaç arkadaşımız da test yapmış ve genel olarak Türkiye'de ISS'ler DNS engeli koymuyor gibiler.
Bu DNS için iyi haber. Ama tabi çeşitli farklı ISS kullananlar da test etsin ki öyle karar verelim.

Ama biliyorsunuz ki dünyada IPv4 sayısının desteklediği IP sayısı genel manada azaldığı, dünyada internete bağlanan her cihaza bir IP vermede eldeki IP sayısı yeterli olmadığı, bölgelere düşen IP sayısı azaldığı ve bunlar mevcut kullanıcılara yetmediği için, Türkiye'deki ISS'ler kullanıcılarına IP tanımlarken ortak havuzdan bir IP veriyorlar yani atıyorum koca bir mahalle aynı tek IP'yi kullanıyor. Tabi bunun olumsuz tarafı ise özellikle online oyunlarda portları açamamak veya kendimize özel IP kamera sistemi kurarken gibi durumlarda bu ortak IP sebebiyle sorunlar yaşıyoruz. Zaten bu sebeple de ücretli olarak statik IP satıyorlar ve insanlar da ihtiyacına göre mecbur almak durumunda kalıyor.

Bizde ISS'lerin uyguladığı DNS engeli var mı yok mu derken, sizlere genel bir bilgi vereyim dedim. Şimdilik DNS engeli yok ama herkese özel tekli IP verme sorunu var yani veremiyorlar.
Çok sağolun hocam ellerinize sağlık verdiğiniz bilgiler için.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: PRO
Kapasite: 1TB+5TB
Versiyon: 6.72
Alım Yılı: 01.03.2021

nana48

Kullanıcı
3 Aralık 2023
8
0
1
ben böyle bir uygulamanın gereksiz olduğunu düşünüyorum.

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Legend
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,066
12,857
113
TurkNet internet servis sağlayıcısında denedim testler sorunsuz çıktı

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLİM
CUH Kodu: 2216B
Alım Yılı: 18.10.2021
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: BLURAY
CFI Kodu: 1216A
Kapasite: 825 GB
Versiyon: 6.50
Alım Yılı: 13.12.2023
PC BİLGİLERİ
İşlemci: Intel Core İ7 3537U
Ram: DDR3 - 8 GB
HDD: 222 GB SSD
Ekran Kartı: Nvidia Geforce GT 720M
İşletim Sistemi: Windows 10-64 Bit

Mirawil103

Kullanıcı
28 Nisan 2021
482
148
43
Bilgi için teşekkürler.

PC BİLGİLERİ
İşlemci: AMD A9-9420
Ram: 8GB
HDD: 2 TB - HDD
Ekran Kartı: AMD Radeon (TM) R5 Graphics
İşletim Sistemi: Windows 10 -64 Bit

Anceph

Kullanıcı
14 Mart 2022
2
0
1
Teşekkürler.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
CUH Kodu:
Kapasite:
Versiyon: 11.00
Alım Yılı:

burakvuran

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
6 Mayıs 2022
38
16
8
tesekkürler

ps4yas

Kullanıcı
20 Aralık 2020
12
2
3
teşekkürler

Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım