- 9 Haziran 2020
- 6,984
- 41,490
- 113

Al-Azif tarafından sunulan ve playstation kırık konsol sürümlerinde istenmeyen sistem yazılımı (firmware) ve oyun updatelerini (güncellemeleri) engelleyen DNS kodlarının çalışıp çalışmadığını ve sizin kullandığınız internet servis sağlayıcısının bu DNS isteklerini engelleyip engellemediğini anlamayı sağlayacak bir python script yayınlandı.
Aynı zamanda bu script windows kullanıcıları için main.exe adlı çalıştırılabilir program haline de getirildi. Al-Azif açıklamasında bu main.exe programı Pyinstaller kullanılarak exe yapıldığı için bazı windows anti-virus programlarının false positive yani hatalı uyarı vererek bu dosyayı yanlışlıkla zararlı olduğu uyarısı verebilir. Al-Azif, bu exe
programını bilgisayarınızda çalıştırma için güven duymuyorsanız o zaman bilgisayarınıza python 3.8+
sürümlerinden birini kurarak direk python scriptini cmd ve power shell üzerinden de çalıştırabilirsiniz demiş.
Script kullanım detayları github sitesinde gösterilmiştir.
Ben arkadaşlar, Al-Azif adlı kişiye güvendiğim için exe programını çalıştırarak kullandım. Zaten çoğu kullanıcı python scriptini çalıştırırken çeşitli uyarı hataları alacak ve nasıl düzelteceğini yani hangi komutları gireceğini bilemeyecektir.
O yüzden benim tavsiyem siz de exe programını kullanın yani tek tıklama ile program çalışarak size sonucu versin
tabi bu seçim size kalmış bir karar ve bizler şahsi ve site olarak herhangi bir sorumluluk kabul etmeyiz.
Al-Azif Github Sitesi Program Kullanımı Detayları
GitHub - Al-Azif/exploit-host-cc: Exploit Host Connectivity Checker
Exploit Host Connectivity Checker. Contribute to Al-Azif/exploit-host-cc development by creating an account on GitHub.

Al-Azif Github Sitesi Script ve EXE Program İndirme Sayfası
Programın v0.02 sürümü çıkmış

Releases · Al-Azif/exploit-host-cc
Exploit Host Connectivity Checker. Contribute to Al-Azif/exploit-host-cc development by creating an account on GitHub.

İsteyenler kolay kullanım olan exe-v0.0.2.zip adlı windows çalıştırılabilir dosyasını yada exe programını
kullanmaktan çekinenler py-v0.0.2.zip adlı python programı ile kullanılabilecek scripti indirebilirler.
Ben exe programını indirip çalıştırdım ve benim ESET İnternet Security Anti Vırus programı herhangi bir uyarı
yada engelleme yapmadı ama siz de yapar ise geçici olarak anti virus programını kapatmanız gerekebilir.
Ben test ederek size videosunu da çektim ve benim Superonline internetim Al Azif DNS'lerini engellemiyormuş.
Yani ben konsollarımı güncellemelerden korumak için Al-Azif DNS'lerini kullanabilirim demektir.
exe programını çalıştırdığınızda yüzde yüz olmasını bekleyin ve sonuçlar otomatik olarak ekranınızda belirecektir.
Sizler de kendi internetinizin durumunu bu şekilde öğrenebilirsiniz.
BENİM İNTERNET SONUCUM NORMAL ÇIKTI YANİ KULLANDIĞIM ISS (SUPERONLINE) ÖZEL GİRİLEN DNS ADRESLERİNİ ENGELLEMİYOR.
Gizli içerik
Bu içeriği görüntülemek için beğenmelisiniz.
Bu durumda konsola gelen sistem ve oyun güncellemelerini engellemenin alternatif yollarını denemelisiniz.
Bunun hakkında yine Al-Azif tarafından yazılan bir bilgilendirmeyi sizler için tercüme etmiştim. Okuyunuz.

PS4 YARDIM - Al-Azif DNS ve Update'ler Hakkında Sık Sorulan Sorular ve Cevapları
Bildiğiniz gibi günümüzde PS4/PS5 konsollarını kırık sürüm kullananlar, mevcut korsan oyunların kullanamayacakları orijinal oyun update'lerini konsol sürekli indirmeye çalışmasın diye ve konsol sürekli en son çıkan orijinal firmware sistem sürümlerini otomatik olarak konsola indirmesin diye...