SON ÇIKAN POPÜLER OYUNLAR

PS4 YARDIM Ps4 yeterli depolama yok

Murad049

Kullanıcı
3 Ağustos 2022
92
9
8
Merhabalar herkese.Elimde ps4 500 gb kırık konsol var ( pro veya slim değil,sade.9.00 sürüm).Bu depolama bana yetmediği için 2 tb-lık harici hard disk taktım. Ps4ün kendi hard diskindeki oyunları APP2USB ile harici hard diske aktardım. Tüm oyunları aktarsam da,fakat yine de dahili hard diskde(ps4ün kendi hafızasında) 100 gb yer olduğunu söylüyor.500 gb olması gerekiyor oysakı. Bu sorunu başka yaşayan varmı? Çözümünü bilen varsa lütfen yardım etsin @baybarsturan

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,066
12,980
113
oyunları elle genişletilmiş depolamaya taşımayı denediniz mi ?

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLİM
CUH Kodu: 2216B
Kapasite: 1TB
Versiyon: 9.00
Alım Yılı: 18.10.2021
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: BLURAY
CFI Kodu: 1216A
Kapasite: 825 GB
Versiyon: 6.50
Alım Yılı: 13.12.2023
PC BİLGİLERİ
İşlemci: Intel Core İ7 3537U
Ram: DDR3 - 8 GB
HDD: 222 GB SSD
Ekran Kartı: Nvidia Geforce GT 720M
İşletim Sistemi: Windows 10-64 Bit

nearbypiece

Kullanıcı
18 Ağustos 2022
272
812
93
Bende dün 2TB hdd aldım ama içindeki oyunları aktarmak için kolay bir yöntem arıyorum

APPS2USB ile dışarı alınca tekrar PKG'ya çevirmek gerekiyor. Bunun daha kolay bir yolu var mı?

scorpionnn

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
17 Mart 2022
440
105
43
al birtane 4 tb kafan rahat olsun ben öle yaptim

Murad049

Kullanıcı
3 Ağustos 2022
92
9
8

Murad049

Kullanıcı
3 Ağustos 2022
92
9
8

Murad049

Kullanıcı
3 Ağustos 2022
92
9
8

ardaerdurak111

Moderator
Destekçi Üyemiz Aylık
Kullanıcı
7 Ocak 2021
6,066
12,980
113
Nasıl yani? App2usbden başka yolu var mı bunun?
evet var konsolda depolama kısmına girin ve diyelim konsolun kendi harddiskinde olan bir oyunu harici harddiske taşımak istiyorsunuz depolama kısmına girdikten sonra sistem depolama kısmına gelin ve taşımak istediğiniz oyunun üzerine gelip options tuşuna basın ve genişletilmiş depolamaya taşı seçeneğini seçin yani bu şekilde de yapabiliyorsunuz aynı şekilde harici harddisk de yüklü olan oyunları da sistem depolama kısmına yani konsolun harddiskine taşıyabilirsiniz

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLİM
CUH Kodu: 2216B
Kapasite: 1TB
Versiyon: 9.00
Alım Yılı: 18.10.2021
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: BLURAY
CFI Kodu: 1216A
Kapasite: 825 GB
Versiyon: 6.50
Alım Yılı: 13.12.2023
PC BİLGİLERİ
İşlemci: Intel Core İ7 3537U
Ram: DDR3 - 8 GB
HDD: 222 GB SSD
Ekran Kartı: Nvidia Geforce GT 720M
İşletim Sistemi: Windows 10-64 Bit

Murad049

Kullanıcı
3 Ağustos 2022
92
9
8
evet var konsolda depolama kısmına girin ve diyelim konsolun kendi harddiskinde olan bir oyunu harici harddiske taşımak istiyorsunuz depolama kısmına girdikten sonra sistem depolama kısmına gelin ve taşımak istediğiniz oyunun üzerine gelip options tuşuna basın ve genişletilmiş depolamaya taşı seçeneğini seçin yani bu şekilde de yapabiliyorsunuz aynı şekilde harici harddisk de yüklü olan oyunları da sistem depolama kısmına yani konsolun harddiskine taşıyabilirsiniz
Bunu yapmak için harici hard diskin ps4 tarafından formatlanması gerek.Bu zaman harici hard diski sadece ps4 için kullanmam gerekecek. Zaten APP2USB kullanmamım sebebi de bu. Hem oyunları içine yükleye biliyorum. Hem de farklı amaçlarla kullana biliyorum. Bilgisayara takıp,içine başka şeyler de ata biliyorum. Mesela oyun pkgsı,ve ya müzik foto video. Fakat yine de “ps4ün kendi hafızasında yer yok” sorunu devam ediyor

nearbypiece

Kullanıcı
18 Ağustos 2022
272
812
93
Bunu yapmak için harici hard diskin ps4 tarafından formatlanması gerek.Bu zaman harici hard diski sadece ps4 için kullanmam gerekecek. Zaten APP2USB kullanmamım sebebi de bu. Hem oyunları içine yükleye biliyorum. Hem de farklı amaçlarla kullana biliyorum. Bilgisayara takıp,içine başka şeyler de ata biliyorum. Mesela oyun pkgsı,ve ya müzik foto video. Fakat yine de “ps4ün kendi hafızasında yer yok” sorunu devam ediyor

App2usb ile kolayca yapabiliyorsun,pkgye çevirme olayını anlamadım sadece
Şöyle detaylandırayım:
App2USB yaptığınızda; oyunun PKG dosyası, PS4 tarafından açılıyor ve dosyaları sizin USB sürücünüze kopyalanıyor. Br nevi bigisayardaki zip dosyasını açmak gibi.
Bu işlem oyunu harici harddiskinize taşımaz, dahili harddiskte bırakır. Bu yüzden sizin depolamadaki boş alanınız hiç artmıyor.

Sizin, bu dışarı aktardığınız oyunun dosyalarını (bilgisayar yardımıyla) tekrar yüklenebilir haline yani PKG haline getirmeniz gerekir. (Benim sorduğum soru, bu işlemin basitçe PS4 üzerinde yapılıp yapılamadığı idi)

Yani App2USB yaptığınızda, oyunun tekrar yüklenebilir veya taşınabilir bir halini elde etmiyorsunuz. Sadece dosyalarını PKG içinden çıkartmış oluyorsunuz. Örneğin CD'li bir oyununuzun dosyalarını bu şekilde USB'ye aktarıp, sonra PKG'ye çevirip; CD'niz kaybolsa bile tekrar yükleyebilirsiniz.

---

Diğer bir yöntem, Depolama menüsünden harici harddiske taşımak. Bu durumda da harici harddisk PS4 tarafından biçimlendirilmeli. Bu harddiske bilgisayardan müzik, film, dizi atamazsınız. Sizin yapmanız gereken bu.

Oyun için harici bir depolama bağlıyorsanız bunu sadece PS4 üzerinde kullanmayı göze almalısınız.

---

Sizin yapmanız gereken işin benzerini haftasonu ben yaptım.

PS4 1TB + ektra ps4'e bağlı 320GB harici HDD vardı.
1 Tane 2TB'lik Seagate hdd aldım. Söküp içindeki harddiski çıkarttım.
320gb'lık Harici hdd'deki tüm oyunları sildim.
Dahili HDD üzerindeki oyunları hariciye taşıdım.
2TB'lik diski PS4'e taktım
320GB'lık hdd üzerindeki oyunları geri taşıdım.
Seagate'in kutusuna PS4'ün 1tb'lik hdd'yi taktım. Bunu formatlayıp PS4'ün harici hdd'si yapacağım. Böylece ps4'üm 3TB hafızalı olacak.
320'lik olan hdd boşa çıkmış oluyor.

Son düzenleme:

Murad049

Kullanıcı
3 Ağustos 2022
92
9
8
Şöyle detaylandırayım:
App2USB yaptığınızda; oyunun PKG dosyası, PS4 tarafından açılıyor ve dosyaları sizin USB sürücünüze kopyalanıyor. Br nevi bigisayardaki zip dosyasını açmak gibi.
Bu işlem oyunu harici harddiskinize taşımaz, dahili harddiskte bırakır. Bu yüzden sizin depolamadaki boş alanınız hiç artmıyor.

Sizin, bu dışarı aktardığınız oyunun dosyalarını (bilgisayar yardımıyla) tekrar yüklenebilir haline yani PKG haline getirmeniz gerekir. (Benim sorduğum soru, bu işlemin basitçe PS4 üzerinde yapılıp yapılamadığı idi)

Yani App2USB yaptığınızda, oyunun tekrar yüklenebilir veya taşınabilir bir halini elde etmiyorsunuz. Sadece dosyalarını PKG içinden çıkartmış oluyorsunuz. Örneğin CD'li bir oyununuzun dosyalarını bu şekilde USB'ye aktarıp, sonra PKG'ye çevirip; CD'niz kaybolsa bile tekrar yükleyebilirsiniz.

---

Diğer bir yöntem, Depolama menüsünden harici harddiske taşımak. Bu durumda da harici harddisk PS4 tarafından biçimlendirilmeli. Bu harddiske bilgisayardan müzik, film, dizi atamazsınız. Sizin yapmanız gereken bu.

Oyun için harici bir depolama bağlıyorsanız bunu sadece PS4 üzerinde kullanmayı göze almalısınız.

---

Seagate'in kutusuna PS4'ün 1tb'lik hdd'yi taktım. Bunu formatlayıp PS4'ün harici hdd'si yapacağım. Böylece ps4'üm 3TB hafızalı olacak.
App2usb yaptığımda benim dahili hard diskimdeki boş alanım artıyor,fakat tam 500 gb olmuyor
Anladığım kadarıyla şunu demek istemişsiniz:App2usb yaptığında oyunun tüm dosyaları değil,bazı kısmı harici hard diske aktarılıyor, geri kalanı dahili hard diskte kalıyor. İşte bu yüzden de dahili depolamada hala çok az yer kalıyor. Çünkü eğer dosyalar app2usb ile harici hard diske aktarılmasaydı,bu zaman ben 500 gblık bir hafızaya 20-30 oyun yükleyemezdim.
Bir oyunun pkgsi onun içinde olan dosyaları olmadan en fazla ne kadar yer kaplaya bilerki? Pkg zaten bu dosyalardan oluşuyor. Onları da zaten harici hard diske aktarıyorum

BlackEdition

Kullanıcı
6 Ağustos 2020
110
17
18
Şöyle detaylandırayım:

---

---

Merhaba
Bu şekilde sizin yaptığınız gibi yaparsak oyunların save dosyları kaboluyor mu? yani ben bu yolla ps4 ün diskini değiştirip oyunları geri yüklediğimde oyunların save leri de geliyor mu? oyunlara kaldığım yerden devam edebilir miyim? yoksa sadece oyun kurulu olarak geliyor ama bölümleri sıfırdan mı geçmem gerekecek?

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLIM
CUH Kodu:
Kapasite: 500 GB
Versiyon: 11.50
Alım Yılı:

nearbypiece

Kullanıcı
18 Ağustos 2022
272
812
93
Merhaba
Bu şekilde sizin yaptığınız gibi yaparsak oyunların save dosyları kaboluyor mu? yani ben bu yolla ps4 ün diskini değiştirip oyunları geri yüklediğimde oyunların save leri de geliyor mu? oyunlara kaldığım yerden devam edebilir miyim? yoksa sadece oyun kurulu olarak geliyor ama bölümleri sıfırdan mı geçmem gerekecek?
Apollo ile save dosyalarınızı yedekleyebilirsiniz.
Yedeklerime dikkat etmedim. Save aldığım, yarım kalan bir oyunum yoktu bu işlemleri yaptığım zaman.

Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım