SON ÇIKAN POPÜLER OYUNLAR

PS4 YARDIM PS4 Pro 8.00 Kırma İşlemi

regemulgen

Kullanıcı
19 Ocak 2022
5
0
1
Herkese iyi forumlar dilerim. Elimde Ps4 Pro var, YouTube'dan bulduğum bir video vasıtası ile kırmak için dün işleme başladım. Cihazın sürümü 8.00 idi ve videonun rehberliğinde önce bunu 9.0'a yükseltmem ardından Jailbreak yapmam gerektiğini öğrendim. Akabinde usb belleği exFat formatında biçimlendirdim 9.0 yazılımını indirdim ve içine anlatıldığı şekilde attım. Sonra makineye bağladım ve sistem yazılımı güncellemesine başladım. Dosyaları kopyaladıktan sonra işleme başlayacağı sıra ''Güncelleme dosyaları bozuk, Update SU-30645-8 isimli hatayı aldım. Birçok kez denedim olmadı. Sonra cihazı güvenli modda başlattım ve tekrar denedim güvenli modda da aynı hatayı verdi. Sizce ne yapmam gerekiyor, farklı bir usb bellek ile mi denemeliyim? Videosunu izlediğim kişi ile de iletişime geçtim ilk önce 8.0 recovery dosyasını kur ondan sonra 9.0'ı dene bi dedi. Bu işlemlerin yapılırken cihazın içi boş veya ayarlardan yapılması gereken bir ayarı var mı bunları da bilmiyorum açıkcası. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

isoeastwood

Kullanıcı
7 Aralık 2021
140
37
28
güncellme dosyasını anlatildiği gibi kopyaladinmi usb belleğe

brkturna

Kullanıcı
8 Mayıs 2021
1,552
11,956
113
Aldığınız hata ilk olarak indirdiğiniz update / recovery dosyasının bozuk indiğini gösteriyor. (eğer usb flash bellekte sorun yoksa)
Başka bir kaynaktan 9.00 update / recovery dosyasını indirmenizi tavsiye ederim. Alternatif olarak usb de sorun var ise başka usb ile deneyin.

Bildiğiniz gibi usb flash bellek fat32 yada exfat formatında olacak
USB içindeki dosyaların adları tamamı büyük harf olacak USB içi şöyle olacak.
PS4\UPDATE\PS4UPDATE.PUP

İŞLEMLERE BAŞLAMADAN ÖNCE ŞUNU YAPINIZ. PS4 KONSOLUNUZU NORMAL KAPATIP SONRA FİŞİNİ ÇEKEREK
EN AZ 30 SANİYE BEKLEYİNİZ BU SAYEDE RAM / MEMORY DE BİRİKMİŞ VERİLER TEMİZLENECEKTİR.

Recovery Update 9.00 dosyasını indirip kurmanızı tavsiye ederim. Ve başka kaynaktan indirin ve usb flash bellek sağlam olsun.

Recovery indirdikten sonra safe mode girerek 7 nolu adımda usb seçerek yükleyin. (Konsoldaki her şey sıfırlanır yani silinir)

Bu şekilde olması gerekir diye düşünüyorum.

Yine olmaz ise safe mode içine girip 6 nolu adımdaki PS4 Sistemini Sıfırla yapın sonra tekrar üstte yazdığımı deneyin.

Update dosyaları hakkında bilgi vereyim.

Retail Update:
İndireceğiniz update dosya boyutu recovery update dosyasına göre her zaman daha küçüktür.
Sadece sistem versiyonunu aynı sürüm yada daha üstü sürüme günceller.
Konsol içindeki kullanıcılara, dosyalara, oyunlara dokunmaz.
Safe mode üzerinden kurarken 3. adım Sistem yazılımını güncelle > USB depolama cihazından güncelle şeklinde uygulanır.

Recovery update: (aynı zamanda reinstallation files olarak da adlandırılır)
İndireceğiniz update dosya boyutu retail update dosyasına göre her zaman daha büyüktür.
Sadece sistem versiyonunu aynı sürüm yada daha üstü sürüme günceller.
Konsol içindeki her şeyi siler. Sıfır alınmış gibi temizlenir konsol. Genelde konsollarında sorun yaşayanlar sıfır kurulum için bunu tercih eder.
Safe mode üzerinden kurarken 7. adım Sistem yazılımını yeniden yükle > USB depolama cihazından güncelle şeklinde uygulanır.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLIM / SLIM
CUH Kodu: 2116A / 2116A
Kapasite: 500 GB / 500 GB
Versiyon: 5.05 / 9.00
Alım Yılı: 2018 / 2018
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: 😑
CFI Kodu: 😑
Kapasite: 😑
Versiyon: 😑
Alım Yılı: 😑
PC BİLGİLERİ
İşlemci: 🤐
Ram: 🤐
HDD: 🤐
Ekran Kartı: 🤐
İşletim Sistemi: 🤐
Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Forumdan tam olarak faydalanmak, herhangi bir kısıtlama olmadan reklamsız kullanmak için destekçi üyelik sistemine göz atabilirsiniz.
DESTEKÇİ ÜYELİK

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım