PS5 REHBER PS5 KONSOL İÇİNDE YÜKLÜ OLAN FIRMWARE VERSİYON KODLARININ AÇIKLAMASI

baybarsturan

Yönetici
Admin
Inspector

ps5-family-image-block-01-en-16sep20.jpg

PS5 FIRMWARE YAZILIM UZUN KODUNDAKİ RAKAMLARIN ANLAMINI GÖSTEREN TABLO

BU AŞAĞIDAKİ KOD AÇIKLAMASI PS5 KONSOLLAR İÇİNDEKİ FIRMWARE-YAZILIM KODUNU AÇIKLAMAKTADIR
BU KODLARI PS5 KONSOL KUTUSU ALTINDA BULUNAN KONSOL ÜRETİM TARİHİ BİLGİSİ İLE KARIŞTIRMAYIN

ÖRNEK PS5 FIRMWARE YAZILIM VERSİYON KODU: (BİZ BU ÖRNEĞİ KISACA 4.00 SÜRÜM FIRMWARE YAZILIMI İÇEREN PS5 KONSOL OLARAK SÖYLERİZ VE BU YAZILIMIN 2021 YILININ İKİNCİ 6 AYLIK DÖNEMİNDE ÇIKTIĞINI ANLARIZ)

YY .SS -MM.mm.nn.nn -UU.UU.UU.U .b
21.02-04.00.00.42-00.00.00.0.1
BU KODLAR PS5 KONSOLUNUN ÜRETİLDİĞİ TARİHİ DEĞİL, KONSOLUN ÜRETİLDİĞİ TARİHTE İÇİNE YÜKLENEN FIRMWARE YAZILIMI KODUNU / BİLGİSİNİ VE YAZILIMIN TABİ OLDUĞU-ÇIKTIĞI DÖNEMİ GÖSTERMEKTEDİR. (İLK 6 AY YADA İKİNCİ 6 AY GİBİ)

YY:
ÇIKTIĞI YILI GÖSTERİYOR. 4 HANELİ YILIN SON İKİ HANESİ OLARAK. 2021 GİBİ (BU ÖRNEKTE FIRMWARE 2021 YILINDA ÇIKMIŞ OLUYOR)
SS: YILI 2 'YE BÖLEREK İLK 6 AY - İKİNCİ 6 AY DÖNEM BİLGİSİ VERİYOR. BU FIRMWARE 2. 6 AY OLAN TEMMUZ - ARALIK 2021 ARASI ÇIKMIŞ
MM: İÇİNDE YÜKLÜ VERSİYONUN ANA SÜRÜMÜNÜ GÖSTERİR. YÜKLÜ SÜRÜMÜN BAŞI: 04 SÜRÜM VE
mm: İÇİNDE YÜKLÜ VERSİYONUN YAN SÜRÜMÜNÜ GÖSTERİR. YÜKLÜ SÜRÜMÜN SONU: 00 (KISACA BU FIRMWARE 04.00 OLARAK OKUNUR)
nn.nn: İÇİNDE YÜKLÜ VERSİYONUNUN UZATILMIŞ SÜRÜMÜNÜ GÖSTERİR (ANA SÜRÜM DEĞİŞMEDEN UFAK GÜNCELLEME OLDUĞUNDA)
UU.UU.UU.U: DİĞER VERSİYON KODLARI (BİLİNMİYOR - YEDEK OLARAK GELECEKTE GEREKİRSE KULLANMAK ÜZERE BIRAKILMIŞ OLABİLİR)
b: DEĞER 0 YADA 1 OLARAK GÖSTERİLİR. GENELLİKLE 1 RAKAMI CEX PS5 İFADE EDER. (GENEL OLARAK BİZLERİN KULLANDIĞI DÜZ KONSOLLAR)
(0 KODU GELİŞTİRİCİ DEX KONSOLLARI YANİ DEV KIT / TEST KIT KONSOLLARI İFADE EDİYOR OLARAK DÜŞÜNÜLMEKTEDİR)

FW4QL6nVQAEgz2z.png

Scofield

Yönetici
Admin
Eline emeğine sağlık abi. 🙋‍♂️
Maalesef, bazı çakalların düşük versiyona sahip konsol arayışına girip istediğini bulması konusunda yardımcı olacak bir konudur. Oyun oynamak için konsol alanlara sözüm yok, onların bulup almasını çok isterim ama karaborsacı olan ve para için her türlü taklayı atacak, neredeyse ... o kısmı da söylemek istemiyorum yapacak çok kişi var. Allah onların belasını versin diyorum.

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: FAT
CUH Kodu: 1216A
Kapasite: 500GB
Versiyon: 6.72
Alım Yılı: 2018

batuervan

Destekçi Üyemiz Aylık
Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
Elinize sağlık. Ayrıca ps5 in üretim tarihini ve içerisindeki yazılım sürümünü kutuyu açmadan anlayabilmek için aşağıdaki ek kısmına bakabiliriz.

Ekli dosyalar

PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: PS4 PRO
CUH Kodu: 7216B
Kapasite: 1 TB
Versiyon: 9.00
Alım Yılı: 08.11.2022
PS5 KONSOL BİLGİLERİ
Model: BLURAY
CFI Kodu: 1116A
Kapasite: 825 GB
Versiyon: 6.00
Alım Yılı: 18.06.2022
PC BİLGİLERİ
İşlemci: İntel İ7 3537U
Ram: DDR4- 8 GB
HDD: 1 TB HDD - 256 GB SSD
Ekran Kartı: Nvidia GT-740M
İşletim Sistemi: WİN-10 64 Bit
Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım