PS4 REHBER Android Telefon ile HEN Menüsü Kullanma ve Bilgisayarsız, Telefon ile Oyun Yükleme Rehberi

baybarsturan

Yönetici
Admin
Inspector
Katılım
9 Haz 2020
Mesajlar
5,069
Tepkime puanı
30,095
Puanları
113
(5.05/5.07 versiyon konsollar için)



ANDROID BİR TELEFON İLE BİLGİSAYAR OLMADAN YAPILABİLECEKLER:

HEN (KIRMA), PAYLOAD GÖNDERME, FTP BAĞLANMA, TRAİNER (HİLE) KULLANMA VE TELEFONDAN UYGULAMA (OYUN) YÜKLEME

Evet videoyu izledim ve bütün işlemleri tek tek yaparak test ettim aynen bilgisayar olmadan sadece android telefon ile bir çok şey yapılabiliyor.


Tabi bu işlemleri Apple iOS ile gerçekleştiremiyoruz. Çünkü gerekli programlar doğal olarak apple mağazasında bulunmuyor.

Şu an benim kullandığım telefon da Apple olunca nasıl test ederim diye düşündüm ve evdeki çekmeceleri kurcaladım.

Önce eskiden kalma Samsung S3 geldi elime baktım hala çalışıyor. Bununla test edeyim dedim. Gerekli package installer programını indirdim ama neden çalışmıyor derken notu gördüm Android 5.0 ve üstü versiyon istiyormuş. Baktım S3 içinde Android 4.2 Kitkat var. Baktım internete bu telefon için çıkan son stock sürüm de bu. İnternette geliştiricilerin yaptığı özel rom'lara bakayım derken çekmecede bir telefon daha gördüm.

General Mobile Discovery 2 Mini telefon var baktım o da çalışıyor. Versiyonuna baktım o da 4.4.2 Kit kat ve onun için de TR de çıkan son sürüm bu. Şöyle bir internete baktım bu telefonun Çin markası olduğunu ve orada Gionee V4S adı altında satıldığını öğrendim ve sadece o bölge için bu telefona ait Lolipop 5.0 sürüm yayınlanmış olduğunu gördüm. Benim de test etmek için ihtiyacım olan en az 5.0 sürümüydü zaten ve kolları sıvadım.

Baktım önce uygun Flash tool gerekiyor onu buldum oradan Lolipop romunu indirdim ve Risk alarak yüklemeye çalıştım. Yüklendi ama telefon açılmadı. Baktım yarı brick oldu telefon bu sefer telefonun flashını program ile silerek kurtarmaya çalıştım. Kurtardım da tabi bu sefer Çift Sim girişli bu telefonun IMEI kodları silindi. Yani sim kartları taksan da telefon hat bulamıyor. Neyse uzatmayayım daha derin araştırma ve yabancı kaynaktan bulduğum rom ile telefonu sıfırlayabildim, lolipop 5.0 android sürüm kurabildim ve çalıştı ve son olarak telefon arkasında yazan IMEI kodlarını tekrar telefona özel bir program ile yükledim ve sonuç oldu beyler yani bu eski telefonu 5.0 versiyonuna yükselttim ve herşeyi de çalışan bir hale getirmeyi başardım.

Bütün bunları test edip sizlerle doğru bilgileri paylaşayım diye yaptım. Çok fazla kişinin ihtiyacı olacak bir metod değil tabi ama bilgisayar olmadan telefon ile de hemen hemen her şey yapılabiliyor ve sadece telefon kullanacakların işine çok yarayacaktır.

Şimdi video da telefon ile neler yapıldığını aynı sırada kısa kısa anlatayım. Bu anlatımım ile videoyu anlayabilir ve isteyenler telefon ile de yapabilirler.

Öncelikle android telefonunuz olacak ve evde aynı internet şebekesini kullanmalısınız yani konsolunuz ile telefonunuz doğal olarak aynı ağda olmalı. Yani telefonunuz evde kablosuz ve konsolunuz aynı ağda kablolu/kablosuz bağlı olabilir. Hatta evde internetiniz yoksa bile telefonunuzu hotspot olarak ayarlayıp telefondaki internet kotanızı konsola paylaştırarak da kullanabilirsiniz. Tabi bu şekilde telefon internetinizi zamanla bitirirsiniz.

Ayrıca android telefonunuzda geliştirici ayarlarında (telefondan telefona değişir ama android işletim sisteminde benzer şekilde açılan gizli menüdür) unknown sources (bilinmeyen kaynaklar) yazan yerdeki kutucuğu işaretlemeliyiz yani devreye sokmak için onay verip açmalıyız.

1583171789931.png

Kendi telefon modelinizi google arama motorunda yanına unknown sources (bilinmeyen kaynaklar) yazarsanız bulup nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz.

Gelelim videoyu anlatmaya; başlarda android tabanlı bir telefon yada tablet ile aynı bilgisayarda yaptığımız gibi konsola payload gönderebileceğimizi yani örnek olarak HEN kırması yapabileceğimizi yada diğer payloadları gönderebileceğimizi, telefona yükleyeceğimiz FTP Client (istemci) ile konsolun içindeki dosyalara ulaşabileceğimizi ve GTA gibi bazı oyunlara Mod yapabileceğimizi
ve oyun yüklemesi yapabileceğimizden bahsetmiş.

Ardından görsel olarak android telefonunuzu evde internetiniz yoksa hotspot olarak nasıl kullanabileceğinizi örnek olarak kendi telefonundan göstermiş.

Sonra payloadları gönderebileceğimiz yani HEN kırması ve diğer şeyleri yapabileceğimiz telefon uygulaması olan PS4 serve3 programını intenetten nasıl indirebileceğinizi göstermiş. Ben bu android programının linkini direk aşağıda paylaşıyorum yani videonun orasında yapılan karışık işlemleri yapmanız gerekmez. Bu program android telefonunuza indirdiğinizde aynı bilgisayarda HEN menüsüne girdiğimizde gördüğünüz gibi bir menü ile karşılaşacaksınız. İşte bu program ile aynen bilgisayardaki gibi HEN (kırma) yapabilir, FTP açabilir vb. diğer şeyleri telefonunuz ile yapabilirsiniz.

Program linki bu indirip android telefonunuza kurun. (yukarıda söylediğim unknown sources (bilinmeyen kaynaklar) açık olmalıdır)

Gizli içerik
Bu içeriği görüntülemek için beğenmelisiniz.
Bu adresi telefonunuza girerek de indirebilirsiniz. Bilgisayara gerek yok. Ama telefonunuzda RAR programı da olmalıdır.
Play Store dan indirin.


1583171827298.png 1583171847603.png


Android programının menüsü yukarıda gibidir ve aynen bilgisayardaki HEN menüsü gibi aynı payloadlar vardır
ve kullanımı da çok basittir.


Programın üst satırında
Connect PS4 to: http://192.168.1.49:8080/

yazan yere bakın. Bu Modded Warfare'in telefonunda gözüken ve bu programın kullandığı bağlantı adresidir ve sizde rakamlar farklı olacaktır.

İşte bu satırda yazan sizde kaç ise kendi konsolunuzda internet tarayıcısına bu kodu yazacaksınız.
(Sondaki / işaretini unutmayın yoksa hata veriyor)

Örnek verirsem yukarıdaki telefon uygulamasında ps4-hen-vtx 'e dokunup seçerseniz ve sonra konsolda kendinize ait olan kodu internet tarayıcısına yapıştırırsanız aynı bilgisayardaki gibi HEN kırması yaptığını görebilirsiniz.

Modded Warfare ise örnek olarak bir üstündeki seçenek olan ps4-ftp-vtx örneğini vermiş yani ftp ile konsol içindeki dosyalara ulaşmayı göstermiş. Bunun için önce tıpkı videoda gösterildiği gibi Google Store 'dan FTP Client (Easy FTP) programını telefonunuza indirin.

Sonra yukarıdaki ps4 serve3 programını telefonunuzda çalıştırıp ftp payload göndermek için menüdeki ps4-ftp-vtx olan yere dokunup sonra
konsolunuzda web tarayıcısına program üstündeki kendi kodunuzu yazarsanız ftp payload gönderilir ve aktif olur. Tıpkı videodaki gibi yapabilirsiniz.

Son olarak telefonunuza indirdiğiniz FTP programını açıp ayarını yapmak gerekir.

Programı açın sol üst köşedeki Locale Storage yazan yerin solunda bulunan üst-üste 3 çubuk işaretine dokunun.
Böylece soldan yan menü açılır.

servers: Add yazan yere dokunun.
Display name için: PS4
Host: 192.168.1.21
(Bu benim kendi konsolumun IP 'si. Buraya siz kendi Ps4 konsolunuzun IP 'sini yazın. Ağ ayarlarından bakıp kendinizinkini öğrenin.)
Port: 1337
Path:
Boş bırakılacak
ve alttaki Ananymous kutusunu işaretleyin ve son olarak sağ alt köşedeki yeşil tik işaretine dokunun.

Ayarlar tamam böylece aşağıdaki resimdeki gibi PS4 konsol içindeki dosya sistemine ulaştığınızı görebilirsiniz.


1583171873830.png
 
Son düzenleme:

baybarsturan

Yönetici
Admin
Inspector
Katılım
9 Haz 2020
Mesajlar
5,069
Tepkime puanı
30,095
Puanları
113
Videoda daha sonra telefon ile trainer kullanarak hile nasıl yapılır onu anlatmış.
Bunun için Web RTE Payloadının intenet üzerinden indirilip ps4 serve3
içine atılarak nasıl kullanılacağını anlatmış ama bunun daha kolay bir yolu olduğu için oradaki karışık işlemi yapmaya gerek yok.

Onun yerine;

Basit olan şu şekilde yapılacak. Al Azif kırma menüsüne önce HEN kırması yaptıktan sonra tekrar HEN menüsüne girilecek ve orada;
PS4 RTEs (5.05) klasörü içindeki Web RTE seçilecek. İşte bu o videodaki ile aynı işlem ve oradaki karışık işlemi yapmanıza gerek yok.

Sonra isterseniz telefonunuzun internet tarayıcısına http://ps4trainer.com/trainer/ adresini girerseniz hile yapabileceğiniz oyun listesi gelir. İsterseniz de hiç telefon kullanmadan konsolun web tarayıcısına http://ps4trainer.com/trainer/ adresini girerseniz de olur.

Ama konsolda hem oyunu çalıştırıp hem konsol web tarayıcısından hile yapmak biraz uğraştırır yani bir oyuna geç bir tarayıcıya geç olayı zor olur. Bu yüzden telefondan hileleri uygulamak daha kolay ve rahat olacaktır.

Gelen sayfada en üstteki PS4 IP yazan boşluğa kendi kosnol IP 'nizi yazın. Örnek benimki: 192.168.1.21
Sonra hile yapmak istediğiniz oyunu çalıştırıp oyuna başlayın biraz oyunda ilerleyip yol almanızı tavsiye ederim.
Son olarak hile listesinden istediğiniz oyunu seçin böylece oyun ile hile bağlantı kurar ve hile menüsü açılır ve hileleri size sunar.



BURAYA KADAR ANLATTIKLARIMIZ BİLGİSAYAR İLE YAPTIKLARIMIZI İSTERSEK TELEFON İLE DE YAPABİLİRİZ
BUNU GÖSTERMİŞ OLDUK.


AMA EN ÖNEMLİSİ ŞİMDİ TELEFON İÇİNE İNDİRDİĞİMİZ OYUNLARI KONSOLA YÜKLEMEYİ BASİT BİR ŞEKİLDE GÖSTERECEĞİM.


Ve son olarak geldik asıl mevzuya yani telefonumuza indirdiğimiz bir oyunu başka hiçbir şeye ihtiyaç duymadan telefondan konsola wireless
bağlantı üzerinden yüklemeye. Yani önceki anlatımımda bahsettiğim sürekli USB OTG kablosuna yada USB Flash bellek ihtiyacı olmadan yapılabilecek.

Öncelikle Modded Warfare bu olayı çok karışık anlatmış daha doğrusu onun videoda anlattığı yöntem infinix payloadını intenetten
indirip ps4 serve3 programı içine atıp programın çalışması için gerekli PS RX Plugin yükleyerek oyunları telefondan konsola yükleme metodunu anlatmış.

O yöntem çok karışık ve uzun bunun yerine çok çok daha basit bir yolu var ve ben size onu anlatacağım.

Telefonunuzdan Play Store içine girip arama çubuğuna;
darksoftware LLC yazarsanız en üstte Package Installer denen uygulama gelir onu telefonunuza indirip kurun.

Ve aşağıda verdiğim PS4 Homebrew Store (5.05) uygulamasını yani darksoftware sitesinin store.pkg dosyasını
indirip konsolunuza kurmanız gerekiyor.

Gizli içerik
Bu içeriği görüntülemek için beğenmelisiniz.

Çünkü bu program çalıştırıldığında Package Installer programının istediği PS RX pluginini otomatik yüklüyor.
Bu sayede artık telefondan bilgisayara oyunları yükleyebileceğiz ama önce bu store.pkg dosyasını konsola kurmak gerekiyor.
Ayrıca bu store.pkg mağazası içinde de konsolunuza indirebileceğiniz bazı paylaşılan oyunlar da var.

İşte bu store.pkg dosyasını konsola atabilmek için bir seferlik bilgisayar ihtiyacınız olabilir onu da artık bilgisayarı olmayanların kendilerinin
dışarıda bir yerde bilgisayar ayarlayıp bu dosyayı USB içine atıp konsola yüklemeleri gerekecektir. (Bilgisayarı olmayanlar için bunu belirttim)

Şimdi yapmanız gereken çok basit.

1-
Konsolunuzu HEN yapın yani kırma işlemi yapın.

2- Konsolunuza yüklediğiniz HB Homebrew Store uygulamasını çalıştırın ve ana menünün gelmesini bekleyin. 15-20 saniyede ana menü gelir.

Daha sonra oyun kumandanızın PS tuşuna basıp konsol ana ekranına dönebilirsiniz ama store uygulaması arka planda çalışmaya devam etsin yani onu kapatmayın. Çünkü arka planda çalışan bu store uygulaması bizim oyunları telefondan konsola aktarmamız için gereken plugin'i çalıştırıyor.

3- Telefonunuza indirdiğiniz Package Installer programını telefonunuzdan çalıştırın.

- Package Installer kutsuna dokunun
-
IP Address: 192.168.1.21 (Benimki bu siz kendi konsolunuzun IP 'sini yazın. Bir defa yazınca hafızaya alacak zaten.

- FTP Login: Boş kalacak

-Password: Boş kalacak

- BROWSE PACKAGES kutusuna dokunun böylece dosya yöneticisi açılacak ve telefon içindekiler klasörler halinde gözükecektir.

İşte oyun pkg dosyalarını nereye indirdiyseniz o klasörü göstermeniz gerekir.

Önceki yazımda nasıl oyun indirebileceğinize dair bilgi vermiştim.
(isterseniz bilgisayarı olanlar için diyorum telefon belleğine yada sd kart içine oyun.pkg dosyası yükleyip bu şekilde telefon ile kablosuz
bağlantısından oyunları yükleyebilirsiniz. Tabi bence bilgisayarı olanlar için çok gereksiz ama ben yazayım dedim.)


- Oyunu seçtiğinizde resmi ekranda gözükür ve hemen onun altında,

- INSTALL kutusu vardır ona dokunduğunuzda oyun telefondan konsola gönderilmeye başlanır ve

alt satırında % olarak yükleme ilerlemesi de gözükür.

% 100 olunca konsol ekranında oyun simgesi gözükür ve otomatik olarak oyun konsola yüklenmeye başlar.

- Dediğim gibi store uygulaması arka planda çalıştığı sürece siz de telefondan arka arkaya istediğiniz kadar (önceden indirdiğiniz)

oyunları telefon ile konsola yükleyebilirsiniz.

Birde bu işlemi kısa bir video ile göstereyim.


Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

akd

Kullanıcı
Katılım
15 Tem 2020
Mesajlar
34
Tepkime puanı
6
Puanları
8
bu payload aktarma işlemini android cep telefondan yapımı için rehber hazırlarsanız pc si (bilgisayarı) olmayana faydalı olur.Birde parça parça değil sıralı aynı yerde anlaması kolay olur.
 
Katılım
18 Ara 2020
Mesajlar
207
Tepkime puanı
52
Puanları
28
Emeğine sağlık benim gibi bilgisayarları olmayanlar icin süper paylaşım
 

NORMLAYF58

Kullanıcı
Katılım
22 Tem 2020
Mesajlar
91
Tepkime puanı
395
Puanları
53
Konum
İstanbul
Teşekkürler
 

Skayn

Kullanıcı
Katılım
6 Ara 2020
Mesajlar
69
Tepkime puanı
41
Puanları
18
Teşekkürler
 

fıro

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
Katılım
7 Tem 2020
Mesajlar
2,088
Tepkime puanı
2,507
Puanları
113
Teşekkürler değerli Adminimiz baybarsturan
 
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLİM - FAT
CUH Kodu: 2216A - 1216A
Kapasite: 2 TB SSD - 500 GB
Versiyon: 5.05 - 9.00
Alım Yılı: 2020 - 2018

APOTEMPS4

Kullanıcı
Katılım
11 Tem 2020
Mesajlar
52
Tepkime puanı
11
Puanları
8
(5.05/5.07 versiyon konsollar için)



ANDROID BİR TELEFON İLE BİLGİSAYAR OLMADAN YAPILABİLECEKLER:

HEN (KIRMA), PAYLOAD GÖNDERME, FTP BAĞLANMA, TRAİNER (HİLE) KULLANMA VE TELEFONDAN UYGULAMA (OYUN) YÜKLEME

Evet videoyu izledim ve bütün işlemleri tek tek yaparak test ettim aynen bilgisayar olmadan sadece android telefon ile bir çok şey yapılabiliyor.


Tabi bu işlemleri Apple iOS ile gerçekleştiremiyoruz. Çünkü gerekli programlar doğal olarak apple mağazasında bulunmuyor.

Şu an benim kullandığım telefon da Apple olunca nasıl test ederim diye düşündüm ve evdeki çekmeceleri kurcaladım.

Önce eskiden kalma Samsung S3 geldi elime baktım hala çalışıyor. Bununla test edeyim dedim. Gerekli package installer programını indirdim ama neden çalışmıyor derken notu gördüm Android 5.0 ve üstü versiyon istiyormuş. Baktım S3 içinde Android 4.2 Kitkat var. Baktım internete bu telefon için çıkan son stock sürüm de bu. İnternette geliştiricilerin yaptığı özel rom'lara bakayım derken çekmecede bir telefon daha gördüm.

General Mobile Discovery 2 Mini telefon var baktım o da çalışıyor. Versiyonuna baktım o da 4.4.2 Kit kat ve onun için de TR de çıkan son sürüm bu. Şöyle bir internete baktım bu telefonun Çin markası olduğunu ve orada Gionee V4S adı altında satıldığını öğrendim ve sadece o bölge için bu telefona ait Lolipop 5.0 sürüm yayınlanmış olduğunu gördüm. Benim de test etmek için ihtiyacım olan en az 5.0 sürümüydü zaten ve kolları sıvadım.

Baktım önce uygun Flash tool gerekiyor onu buldum oradan Lolipop romunu indirdim ve Risk alarak yüklemeye çalıştım. Yüklendi ama telefon açılmadı. Baktım yarı brick oldu telefon bu sefer telefonun flashını program ile silerek kurtarmaya çalıştım. Kurtardım da tabi bu sefer Çift Sim girişli bu telefonun IMEI kodları silindi. Yani sim kartları taksan da telefon hat bulamıyor. Neyse uzatmayayım daha derin araştırma ve yabancı kaynaktan bulduğum rom ile telefonu sıfırlayabildim, lolipop 5.0 android sürüm kurabildim ve çalıştı ve son olarak telefon arkasında yazan IMEI kodlarını tekrar telefona özel bir program ile yükledim ve sonuç oldu beyler yani bu eski telefonu 5.0 versiyonuna yükselttim ve herşeyi de çalışan bir hale getirmeyi başardım.

Bütün bunları test edip sizlerle doğru bilgileri paylaşayım diye yaptım. Çok fazla kişinin ihtiyacı olacak bir metod değil tabi ama bilgisayar olmadan telefon ile de hemen hemen her şey yapılabiliyor ve sadece telefon kullanacakların işine çok yarayacaktır.

Şimdi video da telefon ile neler yapıldığını aynı sırada kısa kısa anlatayım. Bu anlatımım ile videoyu anlayabilir ve isteyenler telefon ile de yapabilirler.

Öncelikle android telefonunuz olacak ve evde aynı internet şebekesini kullanmalısınız yani konsolunuz ile telefonunuz doğal olarak aynı ağda olmalı. Yani telefonunuz evde kablosuz ve konsolunuz aynı ağda kablolu/kablosuz bağlı olabilir. Hatta evde internetiniz yoksa bile telefonunuzu hotspot olarak ayarlayıp telefondaki internet kotanızı konsola paylaştırarak da kullanabilirsiniz. Tabi bu şekilde telefon internetinizi zamanla bitirirsiniz.

Ayrıca android telefonunuzda geliştirici ayarlarında (telefondan telefona değişir ama android işletim sisteminde benzer şekilde açılan gizli menüdür) unknown sources (bilinmeyen kaynaklar) yazan yerdeki kutucuğu işaretlemeliyiz yani devreye sokmak için onay verip açmalıyız.

Ekli dosyayı görüntüle 17

Kendi telefon modelinizi google arama motorunda yanına unknown sources (bilinmeyen kaynaklar) yazarsanız bulup nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz.

Gelelim videoyu anlatmaya; başlarda android tabanlı bir telefon yada tablet ile aynı bilgisayarda yaptığımız gibi konsola payload gönderebileceğimizi yani örnek olarak HEN kırması yapabileceğimizi yada diğer payloadları gönderebileceğimizi, telefona yükleyeceğimiz FTP Client (istemci) ile konsolun içindeki dosyalara ulaşabileceğimizi ve GTA gibi bazı oyunlara Mod yapabileceğimizi
ve oyun yüklemesi yapabileceğimizden bahsetmiş.

Ardından görsel olarak android telefonunuzu evde internetiniz yoksa hotspot olarak nasıl kullanabileceğinizi örnek olarak kendi telefonundan göstermiş.

Sonra payloadları gönderebileceğimiz yani HEN kırması ve diğer şeyleri yapabileceğimiz telefon uygulaması olan PS4 serve3 programını intenetten nasıl indirebileceğinizi göstermiş. Ben bu android programının linkini direk aşağıda paylaşıyorum yani videonun orasında yapılan karışık işlemleri yapmanız gerekmez. Bu program android telefonunuza indirdiğinizde aynı bilgisayarda HEN menüsüne girdiğimizde gördüğünüz gibi bir menü ile karşılaşacaksınız. İşte bu program ile aynen bilgisayardaki gibi HEN (kırma) yapabilir, FTP açabilir vb. diğer şeyleri telefonunuz ile yapabilirsiniz.

Program linki bu indirip android telefonunuza kurun. (yukarıda söylediğim unknown sources (bilinmeyen kaynaklar) açık olmalıdır)

[Gizli içerik]

Bu adresi telefonunuza girerek de indirebilirsiniz. Bilgisayara gerek yok. Ama telefonunuzda RAR programı da olmalıdır.
Play Store dan indirin.


Ekli dosyayı görüntüle 18 Ekli dosyayı görüntüle 19


Android programının menüsü yukarıda gibidir ve aynen bilgisayardaki HEN menüsü gibi aynı payloadlar vardır
ve kullanımı da çok basittir.


Programın üst satırında
Connect PS4 to: http://192.168.1.49:8080/

yazan yere bakın. Bu Modded Warfare'in telefonunda gözüken ve bu programın kullandığı bağlantı adresidir ve sizde rakamlar farklı olacaktır.

İşte bu satırda yazan sizde kaç ise kendi konsolunuzda internet tarayıcısına bu kodu yazacaksınız.
(Sondaki / işaretini unutmayın yoksa hata veriyor)

Örnek verirsem yukarıdaki telefon uygulamasında ps4-hen-vtx 'e dokunup seçerseniz ve sonra konsolda kendinize ait olan kodu internet tarayıcısına yapıştırırsanız aynı bilgisayardaki gibi HEN kırması yaptığını görebilirsiniz.

Modded Warfare ise örnek olarak bir üstündeki seçenek olan ps4-ftp-vtx örneğini vermiş yani ftp ile konsol içindeki dosyalara ulaşmayı göstermiş. Bunun için önce tıpkı videoda gösterildiği gibi Google Store 'dan FTP Client (Easy FTP) programını telefonunuza indirin.

Sonra yukarıdaki ps4 serve3 programını telefonunuzda çalıştırıp ftp payload göndermek için menüdeki ps4-ftp-vtx olan yere dokunup sonra
konsolunuzda web tarayıcısına program üstündeki kendi kodunuzu yazarsanız ftp payload gönderilir ve aktif olur. Tıpkı videodaki gibi yapabilirsiniz.

Son olarak telefonunuza indirdiğiniz FTP programını açıp ayarını yapmak gerekir.

Programı açın sol üst köşedeki Locale Storage yazan yerin solunda bulunan üst-üste 3 çubuk işaretine dokunun.
Böylece soldan yan menü açılır.

servers: Add yazan yere dokunun.
Display name için: PS4
Host: 192.168.1.21
(Bu benim kendi konsolumun IP 'si. Buraya siz kendi Ps4 konsolunuzun IP 'sini yazın. Ağ ayarlarından bakıp kendinizinkini öğrenin.)
Port: 1337
Path:
Boş bırakılacak
ve alttaki Ananymous kutusunu işaretleyin ve son olarak sağ alt köşedeki yeşil tik işaretine dokunun.

Ayarlar tamam böylece aşağıdaki resimdeki gibi PS4 konsol içindeki dosya sistemine ulaştığınızı görebilirsiniz.


Ekli dosyayı görüntüle 20
Tssk
 

bozgun52

Kullanıcı
Katılım
20 Ocak 2022
Mesajlar
39
Tepkime puanı
14
Puanları
8
(5.05/5.07 versiyon konsollar için)



ANDROID BİR TELEFON İLE BİLGİSAYAR OLMADAN YAPILABİLECEKLER:

HEN (KIRMA), PAYLOAD GÖNDERME, FTP BAĞLANMA, TRAİNER (HİLE) KULLANMA VE TELEFONDAN UYGULAMA (OYUN) YÜKLEME

Evet videoyu izledim ve bütün işlemleri tek tek yaparak test ettim aynen bilgisayar olmadan sadece android telefon ile bir çok şey yapılabiliyor.


Tabi bu işlemleri Apple iOS ile gerçekleştiremiyoruz. Çünkü gerekli programlar doğal olarak apple mağazasında bulunmuyor.

Şu an benim kullandığım telefon da Apple olunca nasıl test ederim diye düşündüm ve evdeki çekmeceleri kurcaladım.

Önce eskiden kalma Samsung S3 geldi elime baktım hala çalışıyor. Bununla test edeyim dedim. Gerekli package installer programını indirdim ama neden çalışmıyor derken notu gördüm Android 5.0 ve üstü versiyon istiyormuş. Baktım S3 içinde Android 4.2 Kitkat var. Baktım internete bu telefon için çıkan son stock sürüm de bu. İnternette geliştiricilerin yaptığı özel rom'lara bakayım derken çekmecede bir telefon daha gördüm.

General Mobile Discovery 2 Mini telefon var baktım o da çalışıyor. Versiyonuna baktım o da 4.4.2 Kit kat ve onun için de TR de çıkan son sürüm bu. Şöyle bir internete baktım bu telefonun Çin markası olduğunu ve orada Gionee V4S adı altında satıldığını öğrendim ve sadece o bölge için bu telefona ait Lolipop 5.0 sürüm yayınlanmış olduğunu gördüm. Benim de test etmek için ihtiyacım olan en az 5.0 sürümüydü zaten ve kolları sıvadım.

Baktım önce uygun Flash tool gerekiyor onu buldum oradan Lolipop romunu indirdim ve Risk alarak yüklemeye çalıştım. Yüklendi ama telefon açılmadı. Baktım yarı brick oldu telefon bu sefer telefonun flashını program ile silerek kurtarmaya çalıştım. Kurtardım da tabi bu sefer Çift Sim girişli bu telefonun IMEI kodları silindi. Yani sim kartları taksan da telefon hat bulamıyor. Neyse uzatmayayım daha derin araştırma ve yabancı kaynaktan bulduğum rom ile telefonu sıfırlayabildim, lolipop 5.0 android sürüm kurabildim ve çalıştı ve son olarak telefon arkasında yazan IMEI kodlarını tekrar telefona özel bir program ile yükledim ve sonuç oldu beyler yani bu eski telefonu 5.0 versiyonuna yükselttim ve herşeyi de çalışan bir hale getirmeyi başardım.

Bütün bunları test edip sizlerle doğru bilgileri paylaşayım diye yaptım. Çok fazla kişinin ihtiyacı olacak bir metod değil tabi ama bilgisayar olmadan telefon ile de hemen hemen her şey yapılabiliyor ve sadece telefon kullanacakların işine çok yarayacaktır.

Şimdi video da telefon ile neler yapıldığını aynı sırada kısa kısa anlatayım. Bu anlatımım ile videoyu anlayabilir ve isteyenler telefon ile de yapabilirler.

Öncelikle android telefonunuz olacak ve evde aynı internet şebekesini kullanmalısınız yani konsolunuz ile telefonunuz doğal olarak aynı ağda olmalı. Yani telefonunuz evde kablosuz ve konsolunuz aynı ağda kablolu/kablosuz bağlı olabilir. Hatta evde internetiniz yoksa bile telefonunuzu hotspot olarak ayarlayıp telefondaki internet kotanızı konsola paylaştırarak da kullanabilirsiniz. Tabi bu şekilde telefon internetinizi zamanla bitirirsiniz.

Ayrıca android telefonunuzda geliştirici ayarlarında (telefondan telefona değişir ama android işletim sisteminde benzer şekilde açılan gizli menüdür) unknown sources (bilinmeyen kaynaklar) yazan yerdeki kutucuğu işaretlemeliyiz yani devreye sokmak için onay verip açmalıyız.

Ekli dosyayı görüntüle 17

Kendi telefon modelinizi google arama motorunda yanına unknown sources (bilinmeyen kaynaklar) yazarsanız bulup nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz.

Gelelim videoyu anlatmaya; başlarda android tabanlı bir telefon yada tablet ile aynı bilgisayarda yaptığımız gibi konsola payload gönderebileceğimizi yani örnek olarak HEN kırması yapabileceğimizi yada diğer payloadları gönderebileceğimizi, telefona yükleyeceğimiz FTP Client (istemci) ile konsolun içindeki dosyalara ulaşabileceğimizi ve GTA gibi bazı oyunlara Mod yapabileceğimizi
ve oyun yüklemesi yapabileceğimizden bahsetmiş.

Ardından görsel olarak android telefonunuzu evde internetiniz yoksa hotspot olarak nasıl kullanabileceğinizi örnek olarak kendi telefonundan göstermiş.

Sonra payloadları gönderebileceğimiz yani HEN kırması ve diğer şeyleri yapabileceğimiz telefon uygulaması olan PS4 serve3 programını intenetten nasıl indirebileceğinizi göstermiş. Ben bu android programının linkini direk aşağıda paylaşıyorum yani videonun orasında yapılan karışık işlemleri yapmanız gerekmez. Bu program android telefonunuza indirdiğinizde aynı bilgisayarda HEN menüsüne girdiğimizde gördüğünüz gibi bir menü ile karşılaşacaksınız. İşte bu program ile aynen bilgisayardaki gibi HEN (kırma) yapabilir, FTP açabilir vb. diğer şeyleri telefonunuz ile yapabilirsiniz.

Program linki bu indirip android telefonunuza kurun. (yukarıda söylediğim unknown sources (bilinmeyen kaynaklar) açık olmalıdır)

[Gizli içerik]

Bu adresi telefonunuza girerek de indirebilirsiniz. Bilgisayara gerek yok. Ama telefonunuzda RAR programı da olmalıdır.
Play Store dan indirin.


Ekli dosyayı görüntüle 18 Ekli dosyayı görüntüle 19


Android programının menüsü yukarıda gibidir ve aynen bilgisayardaki HEN menüsü gibi aynı payloadlar vardır
ve kullanımı da çok basittir.


Programın üst satırında
Connect PS4 to: http://192.168.1.49:8080/

yazan yere bakın. Bu Modded Warfare'in telefonunda gözüken ve bu programın kullandığı bağlantı adresidir ve sizde rakamlar farklı olacaktır.

İşte bu satırda yazan sizde kaç ise kendi konsolunuzda internet tarayıcısına bu kodu yazacaksınız.
(Sondaki / işaretini unutmayın yoksa hata veriyor)

Örnek verirsem yukarıdaki telefon uygulamasında ps4-hen-vtx 'e dokunup seçerseniz ve sonra konsolda kendinize ait olan kodu internet tarayıcısına yapıştırırsanız aynı bilgisayardaki gibi HEN kırması yaptığını görebilirsiniz.

Modded Warfare ise örnek olarak bir üstündeki seçenek olan ps4-ftp-vtx örneğini vermiş yani ftp ile konsol içindeki dosyalara ulaşmayı göstermiş. Bunun için önce tıpkı videoda gösterildiği gibi Google Store 'dan FTP Client (Easy FTP) programını telefonunuza indirin.

Sonra yukarıdaki ps4 serve3 programını telefonunuzda çalıştırıp ftp payload göndermek için menüdeki ps4-ftp-vtx olan yere dokunup sonra
konsolunuzda web tarayıcısına program üstündeki kendi kodunuzu yazarsanız ftp payload gönderilir ve aktif olur. Tıpkı videodaki gibi yapabilirsiniz.

Son olarak telefonunuza indirdiğiniz FTP programını açıp ayarını yapmak gerekir.

Programı açın sol üst köşedeki Locale Storage yazan yerin solunda bulunan üst-üste 3 çubuk işaretine dokunun.
Böylece soldan yan menü açılır.

servers: Add yazan yere dokunun.
Display name için: PS4
Host: 192.168.1.21
(Bu benim kendi konsolumun IP 'si. Buraya siz kendi Ps4 konsolunuzun IP 'sini yazın. Ağ ayarlarından bakıp kendinizinkini öğrenin.)
Port: 1337
Path:
Boş bırakılacak
ve alttaki Ananymous kutusunu işaretleyin ve son olarak sağ alt köşedeki yeşil tik işaretine dokunun.

Ayarlar tamam böylece aşağıdaki resimdeki gibi PS4 konsol içindeki dosya sistemine ulaştığınızı görebilirsiniz.


Ekli dosyayı görüntüle 20
Tesekkurler
 
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: PRO
CUH Kodu:
Kapasite:
Versiyon: 9.00
Alım Yılı:

bozgun52

Kullanıcı
Katılım
20 Ocak 2022
Mesajlar
39
Tepkime puanı
14
Puanları
8
Tessekkuler
 
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: PRO
CUH Kodu:
Kapasite:
Versiyon: 9.00
Alım Yılı:

Muptela123

Kullanıcı
Katılım
12 May 2022
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Videoda daha sonra telefon ile trainer kullanarak hile nasıl yapılır onu anlatmış.
Bunun için Web RTE Payloadının intenet üzerinden indirilip ps4 serve3
içine atılarak nasıl kullanılacağını anlatmış ama bunun daha kolay bir yolu olduğu için oradaki karışık işlemi yapmaya gerek yok.

Onun yerine;

Basit olan şu şekilde yapılacak. Al Azif kırma menüsüne önce HEN kırması yaptıktan sonra tekrar HEN menüsüne girilecek ve orada;
PS4 RTEs (5.05) klasörü içindeki Web RTE seçilecek. İşte bu o videodaki ile aynı işlem ve oradaki karışık işlemi yapmanıza gerek yok.

Sonra isterseniz telefonunuzun internet tarayıcısına http://ps4trainer.com/trainer/ adresini girerseniz hile yapabileceğiniz oyun listesi gelir. İsterseniz de hiç telefon kullanmadan konsolun web tarayıcısına http://ps4trainer.com/trainer/ adresini girerseniz de olur.

Ama konsolda hem oyunu çalıştırıp hem konsol web tarayıcısından hile yapmak biraz uğraştırır yani bir oyuna geç bir tarayıcıya geç olayı zor olur. Bu yüzden telefondan hileleri uygulamak daha kolay ve rahat olacaktır.

Gelen sayfada en üstteki PS4 IP yazan boşluğa kendi kosnol IP 'nizi yazın. Örnek benimki: 192.168.1.21
Sonra hile yapmak istediğiniz oyunu çalıştırıp oyuna başlayın biraz oyunda ilerleyip yol almanızı tavsiye ederim.
Son olarak hile listesinden istediğiniz oyunu seçin böylece oyun ile hile bağlantı kurar ve hile menüsü açılır ve hileleri size sunar.



BURAYA KADAR ANLATTIKLARIMIZ BİLGİSAYAR İLE YAPTIKLARIMIZI İSTERSEK TELEFON İLE DE YAPABİLİRİZ
BUNU GÖSTERMİŞ OLDUK.


AMA EN ÖNEMLİSİ ŞİMDİ TELEFON İÇİNE İNDİRDİĞİMİZ OYUNLARI KONSOLA YÜKLEMEYİ BASİT BİR ŞEKİLDE GÖSTERECEĞİM.


Ve son olarak geldik asıl mevzuya yani telefonumuza indirdiğimiz bir oyunu başka hiçbir şeye ihtiyaç duymadan telefondan konsola wireless
bağlantı üzerinden yüklemeye. Yani önceki anlatımımda bahsettiğim sürekli USB OTG kablosuna yada USB Flash bellek ihtiyacı olmadan yapılabilecek.

Öncelikle Modded Warfare bu olayı çok karışık anlatmış daha doğrusu onun videoda anlattığı yöntem infinix payloadını intenetten
indirip ps4 serve3 programı içine atıp programın çalışması için gerekli PS RX Plugin yükleyerek oyunları telefondan konsola yükleme metodunu anlatmış.

O yöntem çok karışık ve uzun bunun yerine çok çok daha basit bir yolu var ve ben size onu anlatacağım.

Telefonunuzdan Play Store içine girip arama çubuğuna;
darksoftware LLC yazarsanız en üstte Package Installer denen uygulama gelir onu telefonunuza indirip kurun.

Ve aşağıda verdiğim PS4 Homebrew Store (5.05) uygulamasını yani darksoftware sitesinin store.pkg dosyasını
indirip konsolunuza kurmanız gerekiyor.

[Gizli içerik]


Çünkü bu program çalıştırıldığında Package Installer programının istediği PS RX pluginini otomatik yüklüyor.
Bu sayede artık telefondan bilgisayara oyunları yükleyebileceğiz ama önce bu store.pkg dosyasını konsola kurmak gerekiyor.
Ayrıca bu store.pkg mağazası içinde de konsolunuza indirebileceğiniz bazı paylaşılan oyunlar da var.

İşte bu store.pkg dosyasını konsola atabilmek için bir seferlik bilgisayar ihtiyacınız olabilir onu da artık bilgisayarı olmayanların kendilerinin
dışarıda bir yerde bilgisayar ayarlayıp bu dosyayı USB içine atıp konsola yüklemeleri gerekecektir. (Bilgisayarı olmayanlar için bunu belirttim)

Şimdi yapmanız gereken çok basit.

1-
Konsolunuzu HEN yapın yani kırma işlemi yapın.

2- Konsolunuza yüklediğiniz HB Homebrew Store uygulamasını çalıştırın ve ana menünün gelmesini bekleyin. 15-20 saniyede ana menü gelir.

Daha sonra oyun kumandanızın PS tuşuna basıp konsol ana ekranına dönebilirsiniz ama store uygulaması arka planda çalışmaya devam etsin yani onu kapatmayın. Çünkü arka planda çalışan bu store uygulaması bizim oyunları telefondan konsola aktarmamız için gereken plugin'i çalıştırıyor.

3- Telefonunuza indirdiğiniz Package Installer programını telefonunuzdan çalıştırın.

- Package Installer kutsuna dokunun
-
IP Address: 192.168.1.21 (Benimki bu siz kendi konsolunuzun IP 'sini yazın. Bir defa yazınca hafızaya alacak zaten.

- FTP Login: Boş kalacak

-Password: Boş kalacak

- BROWSE PACKAGES kutusuna dokunun böylece dosya yöneticisi açılacak ve telefon içindekiler klasörler halinde gözükecektir.

İşte oyun pkg dosyalarını nereye indirdiyseniz o klasörü göstermeniz gerekir.

Önceki yazımda nasıl oyun indirebileceğinize dair bilgi vermiştim.
(isterseniz bilgisayarı olanlar için diyorum telefon belleğine yada sd kart içine oyun.pkg dosyası yükleyip bu şekilde telefon ile kablosuz
bağlantısından oyunları yükleyebilirsiniz. Tabi bence bilgisayarı olanlar için çok gereksiz ama ben yazayım dedim.)


- Oyunu seçtiğinizde resmi ekranda gözükür ve hemen onun altında,

- INSTALL kutusu vardır ona dokunduğunuzda oyun telefondan konsola gönderilmeye başlanır ve

alt satırında % olarak yükleme ilerlemesi de gözükür.

% 100 olunca konsol ekranında oyun simgesi gözükür ve otomatik olarak oyun konsola yüklenmeye başlar.

- Dediğim gibi store uygulaması arka planda çalıştığı sürece siz de telefondan arka arkaya istediğiniz kadar (önceden indirdiğiniz)

oyunları telefon ile konsola yükleyebilirsiniz.

Birde bu işlemi kısa bir video ile göstereyim.


Kolay gelsin.
Teşekkür ederim
 

Muptela123

Kullanıcı
Katılım
12 May 2022
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Videoda daha sonra telefon ile trainer kullanarak hile nasıl yapılır onu anlatmış.
Bunun için Web RTE Payloadının intenet üzerinden indirilip ps4 serve3
içine atılarak nasıl kullanılacağını anlatmış ama bunun daha kolay bir yolu olduğu için oradaki karışık işlemi yapmaya gerek yok.

Onun yerine;

Basit olan şu şekilde yapılacak. Al Azif kırma menüsüne önce HEN kırması yaptıktan sonra tekrar HEN menüsüne girilecek ve orada;
PS4 RTEs (5.05) klasörü içindeki Web RTE seçilecek. İşte bu o videodaki ile aynı işlem ve oradaki karışık işlemi yapmanıza gerek yok.

Sonra isterseniz telefonunuzun internet tarayıcısına http://ps4trainer.com/trainer/ adresini girerseniz hile yapabileceğiniz oyun listesi gelir. İsterseniz de hiç telefon kullanmadan konsolun web tarayıcısına http://ps4trainer.com/trainer/ adresini girerseniz de olur.

Ama konsolda hem oyunu çalıştırıp hem konsol web tarayıcısından hile yapmak biraz uğraştırır yani bir oyuna geç bir tarayıcıya geç olayı zor olur. Bu yüzden telefondan hileleri uygulamak daha kolay ve rahat olacaktır.

Gelen sayfada en üstteki PS4 IP yazan boşluğa kendi kosnol IP 'nizi yazın. Örnek benimki: 192.168.1.21
Sonra hile yapmak istediğiniz oyunu çalıştırıp oyuna başlayın biraz oyunda ilerleyip yol almanızı tavsiye ederim.
Son olarak hile listesinden istediğiniz oyunu seçin böylece oyun ile hile bağlantı kurar ve hile menüsü açılır ve hileleri size sunar.



BURAYA KADAR ANLATTIKLARIMIZ BİLGİSAYAR İLE YAPTIKLARIMIZI İSTERSEK TELEFON İLE DE YAPABİLİRİZ
BUNU GÖSTERMİŞ OLDUK.


AMA EN ÖNEMLİSİ ŞİMDİ TELEFON İÇİNE İNDİRDİĞİMİZ OYUNLARI KONSOLA YÜKLEMEYİ BASİT BİR ŞEKİLDE GÖSTERECEĞİM.


Ve son olarak geldik asıl mevzuya yani telefonumuza indirdiğimiz bir oyunu başka hiçbir şeye ihtiyaç duymadan telefondan konsola wireless
bağlantı üzerinden yüklemeye. Yani önceki anlatımımda bahsettiğim sürekli USB OTG kablosuna yada USB Flash bellek ihtiyacı olmadan yapılabilecek.

Öncelikle Modded Warfare bu olayı çok karışık anlatmış daha doğrusu onun videoda anlattığı yöntem infinix payloadını intenetten
indirip ps4 serve3 programı içine atıp programın çalışması için gerekli PS RX Plugin yükleyerek oyunları telefondan konsola yükleme metodunu anlatmış.

O yöntem çok karışık ve uzun bunun yerine çok çok daha basit bir yolu var ve ben size onu anlatacağım.

Telefonunuzdan Play Store içine girip arama çubuğuna;
darksoftware LLC yazarsanız en üstte Package Installer denen uygulama gelir onu telefonunuza indirip kurun.

Ve aşağıda verdiğim PS4 Homebrew Store (5.05) uygulamasını yani darksoftware sitesinin store.pkg dosyasını
indirip konsolunuza kurmanız gerekiyor.

[Gizli içerik]


Çünkü bu program çalıştırıldığında Package Installer programının istediği PS RX pluginini otomatik yüklüyor.
Bu sayede artık telefondan bilgisayara oyunları yükleyebileceğiz ama önce bu store.pkg dosyasını konsola kurmak gerekiyor.
Ayrıca bu store.pkg mağazası içinde de konsolunuza indirebileceğiniz bazı paylaşılan oyunlar da var.

İşte bu store.pkg dosyasını konsola atabilmek için bir seferlik bilgisayar ihtiyacınız olabilir onu da artık bilgisayarı olmayanların kendilerinin
dışarıda bir yerde bilgisayar ayarlayıp bu dosyayı USB içine atıp konsola yüklemeleri gerekecektir. (Bilgisayarı olmayanlar için bunu belirttim)

Şimdi yapmanız gereken çok basit.

1-
Konsolunuzu HEN yapın yani kırma işlemi yapın.

2- Konsolunuza yüklediğiniz HB Homebrew Store uygulamasını çalıştırın ve ana menünün gelmesini bekleyin. 15-20 saniyede ana menü gelir.

Daha sonra oyun kumandanızın PS tuşuna basıp konsol ana ekranına dönebilirsiniz ama store uygulaması arka planda çalışmaya devam etsin yani onu kapatmayın. Çünkü arka planda çalışan bu store uygulaması bizim oyunları telefondan konsola aktarmamız için gereken plugin'i çalıştırıyor.

3- Telefonunuza indirdiğiniz Package Installer programını telefonunuzdan çalıştırın.

- Package Installer kutsuna dokunun
-
IP Address: 192.168.1.21 (Benimki bu siz kendi konsolunuzun IP 'sini yazın. Bir defa yazınca hafızaya alacak zaten.

- FTP Login: Boş kalacak

-Password: Boş kalacak

- BROWSE PACKAGES kutusuna dokunun böylece dosya yöneticisi açılacak ve telefon içindekiler klasörler halinde gözükecektir.

İşte oyun pkg dosyalarını nereye indirdiyseniz o klasörü göstermeniz gerekir.

Önceki yazımda nasıl oyun indirebileceğinize dair bilgi vermiştim.
(isterseniz bilgisayarı olanlar için diyorum telefon belleğine yada sd kart içine oyun.pkg dosyası yükleyip bu şekilde telefon ile kablosuz
bağlantısından oyunları yükleyebilirsiniz. Tabi bence bilgisayarı olanlar için çok gereksiz ama ben yazayım dedim.)


- Oyunu seçtiğinizde resmi ekranda gözükür ve hemen onun altında,

- INSTALL kutusu vardır ona dokunduğunuzda oyun telefondan konsola gönderilmeye başlanır ve

alt satırında % olarak yükleme ilerlemesi de gözükür.

% 100 olunca konsol ekranında oyun simgesi gözükür ve otomatik olarak oyun konsola yüklenmeye başlar.

- Dediğim gibi store uygulaması arka planda çalıştığı sürece siz de telefondan arka arkaya istediğiniz kadar (önceden indirdiğiniz)

oyunları telefon ile konsola yükleyebilirsiniz.

Birde bu işlemi kısa bir video ile göstereyim.


Kolay gelsin.
Teşekkürler
 

Sorgun

Kullanıcı
Katılım
13 Ağu 2022
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Denicem
 

rockerman

Kullanıcı
Katılım
21 Kas 2020
Mesajlar
42
Tepkime puanı
4
Puanları
8
Emeğine sağlık üstad
 

rockerman

Kullanıcı
Katılım
21 Kas 2020
Mesajlar
42
Tepkime puanı
4
Puanları
8
Store pkg linki ölü. Nette sonraki versiyonu var. Aynı işi görür mü üstad ?
 

Polex

Destekçi Üyemiz Aylık
Kullanıcı
Katılım
15 Nis 2022
Mesajlar
476
Tepkime puanı
326
Puanları
63
Elinize sağlık
 
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: SLİM
CUH Kodu: 2216A
Kapasite: 1 TB
Versiyon: 9.00
Alım Yılı: 13.05.2022

pekstil

Kullanıcı
Katılım
2 Ocak 2023
Mesajlar
15
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Teşekkürler
 

il14ker

Yardımsever Üyemiz
Kullanıcı
Katılım
2 Ağu 2020
Mesajlar
236
Tepkime puanı
106
Puanları
43
teşekkürler
 

colinblue

Kullanıcı
Katılım
15 Ara 2021
Mesajlar
19
Tepkime puanı
1
Puanları
3
Yaş
29
Konum
bartın
Videoda daha sonra telefon ile trainer kullanarak hile nasıl yapılır onu anlatmış.
Bunun için Web RTE Payloadının intenet üzerinden indirilip ps4 serve3
içine atılarak nasıl kullanılacağını anlatmış ama bunun daha kolay bir yolu olduğu için oradaki karışık işlemi yapmaya gerek yok.

Onun yerine;

Basit olan şu şekilde yapılacak. Al Azif kırma menüsüne önce HEN kırması yaptıktan sonra tekrar HEN menüsüne girilecek ve orada;
PS4 RTEs (5.05) klasörü içindeki Web RTE seçilecek. İşte bu o videodaki ile aynı işlem ve oradaki karışık işlemi yapmanıza gerek yok.

Sonra isterseniz telefonunuzun internet tarayıcısına http://ps4trainer.com/trainer/ adresini girerseniz hile yapabileceğiniz oyun listesi gelir. İsterseniz de hiç telefon kullanmadan konsolun web tarayıcısına http://ps4trainer.com/trainer/ adresini girerseniz de olur.

Ama konsolda hem oyunu çalıştırıp hem konsol web tarayıcısından hile yapmak biraz uğraştırır yani bir oyuna geç bir tarayıcıya geç olayı zor olur. Bu yüzden telefondan hileleri uygulamak daha kolay ve rahat olacaktır.

Gelen sayfada en üstteki PS4 IP yazan boşluğa kendi kosnol IP 'nizi yazın. Örnek benimki: 192.168.1.21
Sonra hile yapmak istediğiniz oyunu çalıştırıp oyuna başlayın biraz oyunda ilerleyip yol almanızı tavsiye ederim.
Son olarak hile listesinden istediğiniz oyunu seçin böylece oyun ile hile bağlantı kurar ve hile menüsü açılır ve hileleri size sunar.



BURAYA KADAR ANLATTIKLARIMIZ BİLGİSAYAR İLE YAPTIKLARIMIZI İSTERSEK TELEFON İLE DE YAPABİLİRİZ
BUNU GÖSTERMİŞ OLDUK.


AMA EN ÖNEMLİSİ ŞİMDİ TELEFON İÇİNE İNDİRDİĞİMİZ OYUNLARI KONSOLA YÜKLEMEYİ BASİT BİR ŞEKİLDE GÖSTERECEĞİM.


Ve son olarak geldik asıl mevzuya yani telefonumuza indirdiğimiz bir oyunu başka hiçbir şeye ihtiyaç duymadan telefondan konsola wireless
bağlantı üzerinden yüklemeye. Yani önceki anlatımımda bahsettiğim sürekli USB OTG kablosuna yada USB Flash bellek ihtiyacı olmadan yapılabilecek.

Öncelikle Modded Warfare bu olayı çok karışık anlatmış daha doğrusu onun videoda anlattığı yöntem infinix payloadını intenetten
indirip ps4 serve3 programı içine atıp programın çalışması için gerekli PS RX Plugin yükleyerek oyunları telefondan konsola yükleme metodunu anlatmış.

O yöntem çok karışık ve uzun bunun yerine çok çok daha basit bir yolu var ve ben size onu anlatacağım.

Telefonunuzdan Play Store içine girip arama çubuğuna;
darksoftware LLC yazarsanız en üstte Package Installer denen uygulama gelir onu telefonunuza indirip kurun.

Ve aşağıda verdiğim PS4 Homebrew Store (5.05) uygulamasını yani darksoftware sitesinin store.pkg dosyasını
indirip konsolunuza kurmanız gerekiyor.

[Gizli içerik]


Çünkü bu program çalıştırıldığında Package Installer programının istediği PS RX pluginini otomatik yüklüyor.
Bu sayede artık telefondan bilgisayara oyunları yükleyebileceğiz ama önce bu store.pkg dosyasını konsola kurmak gerekiyor.
Ayrıca bu store.pkg mağazası içinde de konsolunuza indirebileceğiniz bazı paylaşılan oyunlar da var.

İşte bu store.pkg dosyasını konsola atabilmek için bir seferlik bilgisayar ihtiyacınız olabilir onu da artık bilgisayarı olmayanların kendilerinin
dışarıda bir yerde bilgisayar ayarlayıp bu dosyayı USB içine atıp konsola yüklemeleri gerekecektir. (Bilgisayarı olmayanlar için bunu belirttim)

Şimdi yapmanız gereken çok basit.

1-
Konsolunuzu HEN yapın yani kırma işlemi yapın.

2- Konsolunuza yüklediğiniz HB Homebrew Store uygulamasını çalıştırın ve ana menünün gelmesini bekleyin. 15-20 saniyede ana menü gelir.

Daha sonra oyun kumandanızın PS tuşuna basıp konsol ana ekranına dönebilirsiniz ama store uygulaması arka planda çalışmaya devam etsin yani onu kapatmayın. Çünkü arka planda çalışan bu store uygulaması bizim oyunları telefondan konsola aktarmamız için gereken plugin'i çalıştırıyor.

3- Telefonunuza indirdiğiniz Package Installer programını telefonunuzdan çalıştırın.

- Package Installer kutsuna dokunun
-
IP Address: 192.168.1.21 (Benimki bu siz kendi konsolunuzun IP 'sini yazın. Bir defa yazınca hafızaya alacak zaten.

- FTP Login: Boş kalacak

-Password: Boş kalacak

- BROWSE PACKAGES kutusuna dokunun böylece dosya yöneticisi açılacak ve telefon içindekiler klasörler halinde gözükecektir.

İşte oyun pkg dosyalarını nereye indirdiyseniz o klasörü göstermeniz gerekir.

Önceki yazımda nasıl oyun indirebileceğinize dair bilgi vermiştim.
(isterseniz bilgisayarı olanlar için diyorum telefon belleğine yada sd kart içine oyun.pkg dosyası yükleyip bu şekilde telefon ile kablosuz
bağlantısından oyunları yükleyebilirsiniz. Tabi bence bilgisayarı olanlar için çok gereksiz ama ben yazayım dedim.)


- Oyunu seçtiğinizde resmi ekranda gözükür ve hemen onun altında,

- INSTALL kutusu vardır ona dokunduğunuzda oyun telefondan konsola gönderilmeye başlanır ve

alt satırında % olarak yükleme ilerlemesi de gözükür.

% 100 olunca konsol ekranında oyun simgesi gözükür ve otomatik olarak oyun konsola yüklenmeye başlar.

- Dediğim gibi store uygulaması arka planda çalıştığı sürece siz de telefondan arka arkaya istediğiniz kadar (önceden indirdiğiniz)

oyunları telefon ile konsola yükleyebilirsiniz.

Birde bu işlemi kısa bir video ile göstereyim.


Kolay gelsin.
Tşklrttt
 
PS4 KONSOL BİLGİLERİ
Model: slim
CUH Kodu:
Kapasite: 1
Versiyon: 9.00
Alım Yılı: 2018
Üst Alt

AdBlock (Reklam Engelleyici) Tespit Edildi!

Merhabalar! Forumdaki reklamları görmek hepimiz açısından can sıkıcı olabiliyor ve bunun farkındayız.

Tabii ki reklam engelleme eklentileri, reklamları engellemede harika bir iş çıkarsa da forum sitemizin varlığını sürdürmesi açısından reklamlara ihtiyacımız var. Bu yüzden forum sitemizde iyi bir deneyim yaşamak için AdBlock (Reklam Engelleme) eklentinizi devre dışı bırakın lütfen.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım